Rimac zaradio prvi novac
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Rimac zaradio prvi novac
Tvrtka Rimac Automobili povukla je 52,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava kroz natječaj Ministarstva gospodarstva za povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.
Ministarstvo ima obvezu privremeno zaustaviti prijave i provesti brzu evaluaciju da li su pristigli projekti toliko dobri da su sredstva iz prve faze de facto potrošena. Međutim, neslužbeno doznajemo, ministrica gospodarstva Martina Dalić ne miri se s tim scenarijem.
Od Europske komisije službeno je zatražila da joj za prvu fazu IRI natječaju dadu još novca. Željela bi prebaciti barem dio od još 100 milijuna eura predviđenih za drugu fazu IRI-ja. No, Europska komisija zasad ne popušta. Razlog je, navodno, što su hrvatski političari u izradi Strategije pametne specijalizacije vješto zaobišli njen smisao. Umjesto specijalizacije, odnosno da precizno odgovore u kojim točno industrijama žele da Hrvatska u budućnosti postane igrač na svjetskoj razini, oni su širili definicije industrija do besmisla.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/dalic-od-ek-trazi-jos-novca-za-rd-333288
Ministarstvo ima obvezu privremeno zaustaviti prijave i provesti brzu evaluaciju da li su pristigli projekti toliko dobri da su sredstva iz prve faze de facto potrošena. Međutim, neslužbeno doznajemo, ministrica gospodarstva Martina Dalić ne miri se s tim scenarijem.
Od Europske komisije službeno je zatražila da joj za prvu fazu IRI natječaju dadu još novca. Željela bi prebaciti barem dio od još 100 milijuna eura predviđenih za drugu fazu IRI-ja. No, Europska komisija zasad ne popušta. Razlog je, navodno, što su hrvatski političari u izradi Strategije pametne specijalizacije vješto zaobišli njen smisao. Umjesto specijalizacije, odnosno da precizno odgovore u kojim točno industrijama žele da Hrvatska u budućnosti postane igrač na svjetskoj razini, oni su širili definicije industrija do besmisla.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/dalic-od-ek-trazi-jos-novca-za-rd-333288
Last edited by mamin sin on 22/10/2017, 15:23; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: Rimac zaradio prvi novac
to nije novac od deficita, pa da je država uzela kredit da bi subvencionirala industriju
ovo je tipična redistribucija, porezima ubrana sredstva se preraspodjeljuju odabranima
ovo je tipična redistribucija, porezima ubrana sredstva se preraspodjeljuju odabranima
Guest- Guest
sad će kuknjava o učiteljima i doktorima koji su grozni uhjljebi
Pinočeto si sam para stomak, vadi crijeva i baca iz helikoptera
Pinočeto si sam para stomak, vadi crijeva i baca iz helikoptera
Guest- Guest
ja nekuzim rimca, koji kuratz se bakce uopce sa kojekakovim fondovima, to je uvijek mac sa dvije ostrice
a deda, nije to lova iz hr proracuna, nego iz proracuna eu koji je isto otimacki kao i proracun hr
a deda, nije to lova iz hr proracuna, nego iz proracuna eu koji je isto otimacki kao i proracun hr
eo pitanje za dedu, ja imam jedan zanimljiv izum, mogao bih zaposlit cjeli balkan i da jos ima previse posla, sto mislis koliko bih dobio subvencija od balkanjero drzava
Serijski spojene mjesalice...:)
darth_vader-
2014-04-17
jbte, psssstjasambrend wrote:Serijski spojene mjesalice...:)
2014-04-17
Misliš zbog smanjenja otpora? :)Triny wrote:Paralelno ... :)jasambrend wrote:Serijski spojene mjesalice...:)
darth_vader-
2014-04-17
Sada ce marc i objasnit nam kutni pomak ro i spij zvijezda/trokut.
2014-12-30
aha...:)jasambrend wrote:Misliš zbog smanjenja otpora? :)Triny wrote:Paralelno ... :)jasambrend wrote:Serijski spojene mjesalice...:)
Trinity-
2014-04-17
Joj, trebat će mu par stranica...veber wrote:Sada ce marc i objasnit nam kutni pomak ro i spij zvijezda/trokut.
Mislim da to Levi jednostavnije rješava...
Trinity-
2014-04-17
Stalno morguje protiv Rimca a bdp raste. :)bora-corba wrote:državna potrošnja, ima da raste bdp
Trinity-
2014-04-17
mjesalice su zakon, eo moja ima 3 brzine, moja invencija :DTriny wrote:Joj, trebat će mu par stranica...veber wrote:Sada ce marc i objasnit nam kutni pomak ro i spij zvijezda/trokut.
moze se i zaklopit da materijal ne curi van
nema da nema,
Pa kažem ja... :)Leviathan2 wrote:mjesalice su zakon, eo moja ima 3 brzine, moja invencija :DTriny wrote:Joj, trebat će mu par stranica...veber wrote:Sada ce marc i objasnit nam kutni pomak ro i spij zvijezda/trokut.
nema da nema,
Trinity-
2014-04-17
iiiTriny wrote:Pa kažem ja... :)Leviathan2 wrote:mjesalice su zakon, eo moja ima 3 brzine, moja invencija :DTriny wrote:Joj, trebat će mu par stranica...veber wrote:Sada ce marc i objasnit nam kutni pomak ro i spij zvijezda/trokut.
nema da nema,
a struja gratis, treba ti nekoliko kubika vode, jedan silos jedan bazencic jedan slauf i generator,
kak bi ezek napisao, heheheheh
vec eksperimentalna radi vise od 6 mjeseci bez dolijevanja vode i uredno proizvodi 4kw
nema još proizvod, al bit će, i nisu im novci bitni, dala država dovoljno za hladni pogon, čeka još 100 milijuna u drugom krugu, a ovo će naravno biti proknjiženo kao prihod u bilanci, slično kao i prošle godine državni kredit HBORa
ne bave se proizvodnjom automobila nego prodaju tehnologije koje nisu patentirali renomiranim tvrtkama iz EU kojima se ne smije ime spomenuti, ali su sad uzeli 52 milijuna da naprave 150 od kojih svaki košta 500 milijuna kn, tj 750.000 EUR, i to će biti Concept 2, koji će biti još luđi, no nije im core biznis proizvodnja auta nego prodaja tehnologije
150 auta po 500 milijuna, a uloženo za proizvest 52 milijuna, to su pare
al učitelji u školama, to su uhljebi, to treba dat otkaze, i liječnicima isto, ti ništa ne rade, zato se čeka u redovima
i socijalistički mentalitet, fuj
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Da, zaradio sam 619 miliona eura
» Navaljni zaradio robiju
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Da, zaradio sam 619 miliona eura
» Navaljni zaradio robiju
Page 1 of 3