ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vujošević šokirao Dodika(a i Srbiju):'Da,Srbija snosi najveću odgovornost što rat nije izbegnut'

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Vujošević šokirao Dodika(a i Srbiju):'Da,Srbija snosi najveću odgovornost što rat nije izbegnut' - Page 3 Empty Re: Vujošević šokirao Dodika(a i Srbiju):'Da,Srbija snosi najveću odgovornost što rat nije izbegnut'

Post by kaya 20/10/2017, 09:25

vuksadinare wrote:
slidingdoorsoperator wrote:
jastreb wrote:Vule zabroavlja svoje Crnogorce,koji po meni,snose najveću odgovornost za paljenje požara.

Tipičan velikosrpski refleks. Za sve su krivi Crnogorci.
fakat ovaj nikak da okrivi jerbo jadni srbi se dali nagovorit od crnogoraca inace oni nikako ne bi..... :)
S ljudima je lako manipulirati, podvalis im da ih netko ugrožava i napraviš par incidenata u prilog tome.
Onda drugoj strani kazes da ih napadaju i napadaju jer napravio si par incidenata .
Tako da, skuhati sranje je lako a posebno majstori od zanata.

kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Vujošević šokirao Dodika(a i Srbiju):'Da,Srbija snosi najveću odgovornost što rat nije izbegnut' - Page 3 Empty Re: Vujošević šokirao Dodika(a i Srbiju):'Da,Srbija snosi najveću odgovornost što rat nije izbegnut'

Post by Guest 20/10/2017, 09:28

kaja wrote:
kaja wrote:Neće stari , vječni su. Niste vi njih mogli rješiti , ne moze to ni Superman. Tak da, kako je tako je:)

Nebeski narod, pa to ti je.
Uopće  ne mislim na Srbe nego na naše vječno vodstvo. Kad i pogledaš sjede u saboru od SHS , okomita nasljedna linija. Gore nego u s . Koreji.

Svaki se problem da riješiti, pa tako i oba od ovih koje smo spomenuli.
Neki puta se to dogodi onako neosjetno i u trenu, kao da pucneš prstima, pa se čitavi narodi pitaju kog su se vraga toliko zamlaćivali sa tim problemom, a neki puta je neophodan jedan dugi povijesni hod u kojem se problem riješava polako, natenane i u fazama.
No, nijedan se ne da i neće riješiti ako unaprijed zauzmemo stav kako je neriješiv, jer smo na taj način u vlastitom umu i svijesti postavili blokade sa kojima po definiciji nismo u stanju izaći na kraj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:29

Dobro vuče, ovo s mitiznima par godina prije i urlikanjem na njima da ce nas potaracati je točno.
Ali nešto mi nije jasno , kako se Tuđman počeo pripremati za vlast isto puno godina prije kao i surovati sa udbasima kako ce ju preuzeti ?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:33

vuksadinare wrote:
glec..narod u globalu se ne moze zavesti ako netko to ne zeli...

Jasna stvar. Pa Srbi kontinuirano podržavaju velikosrpsku politiku još od Garašanina pa nadalje, na načine na koje je to njima kao naordu bilo moguće i dopušteno.
Pa tako i na izborima još od onih prvih demokratskih iz 1990. g. kada su masovno podržali Miloševića sa oko 60%, a odmah iza njega je slijedio Drašković sa oko 20% (govorim napamet, jer mi se ne da provjeravati na wiki, ali to je okvirno to) koji je tada zauzimao jasne velikosrpske stavove (danas ga nitko ne podržava zato jer je odstupio od njih).
Jedini odmak od te politike je kasnije predstavljao Zoran Đinđić, ali on i nije bio izabran neposrednim izjašnjavanjem naroda (Vojislav Koštunica, sa jasnim velikosrpskim stavovima), a znamo kako je i završio. Kao uostalom i Ivan Stambolić, koji također nije sudjelovao u toj velikosrpskoj matici unutar političkog života Srbije i Srba kao naroda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:34

kaja wrote:
kaja wrote:Neće stari , vječni su. Niste vi njih mogli rješiti , ne moze to ni Superman. Tak da, kako je tako je:)

Nebeski narod, pa to ti je.
Uopće  ne mislim na Srbe nego na naše vječno vodstvo. Kad i pogledaš sjede u saboru od SHS , okomita nasljedna linija. Gore nego u s . Koreji.

Svaki se problem da riješiti, pa tako i oba od ovih koje smo spomenuli.
Neki puta se to dogodi onako neosjetno i u trenu, kao da pucneš prstima, pa se čitavi narodi pitaju kog su se vraga toliko zamlaćivali sa tim problemom, a neki puta je neophodan jedan dugi povijesni hod u kojem se problem riješava polako, natenane i u fazama.
No, nijedan se ne da i neće riješiti ako unaprijed zauzmemo stav kako je neriješiv, jer smo na taj način u vlastitom umu i svijesti postavili blokade sa kojima po definiciji nismo u stanju izaći na kraj.
Ti si optimističan. Međutim nema tu sreće
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:36

kaja wrote:Dobro vuče, ovo s mitiznima par godina prije i urlikanjem na njima da ce nas potaracati je točno.
Ali nešto mi nije jasno , kako se Tuđman počeo pripremati za vlast isto puno godina prije kao i surovati   sa udbasima kako ce ju preuzeti   ?

Srbi odnosno srpski intelektualci su bili prvi koji su shvatili da je Tito zaista preminuo, ali niti neki od naših nisu puno zaostajali.
Valjda zadnji kojima je to postalo jasno su bili hrvatski komunisti koji su na onom zadnjem kongresu SKH kao jednog od kandidata na šefa partije (uz Račana i Ivu Družića) predložili i Mišu Broza, očito zbog rodbinske veze kao izraz podrške kontinuitetu politike tada već odavno preminulog Tita.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 09:38

kaja wrote:Dobro vuče, ovo s mitiznima par godina prije i urlikanjem na njima da ce nas potaracati je točno.
Ali nešto mi nije jasno , kako se Tuđman počeo pripremati za vlast isto puno godina prije kao i surovati   sa udbasima kako ce ju preuzeti   ?
...gle..vjerujim ja isto na njegovom mjestu da sam isao stvarati dzavu uzeo bi ljude sa iskustvom upravljanja drzavom a to su tad imali priznajmo ili ne ljudi koji su radili u politickim institucijama sfrj-ota...ne mres ti npr. organizirati mup sa totalno neiskusnim ljudima koji pojma nemaju o policijskim poslovima i zakonima...iskreno sa ekstremnom emigracijom ne bi ej ni stvarao..sa njiam se pokusalo prije pa propalo neslavno..onda na kog je u ono vrijeme mogao racunati?...morao je uzeti manolica,boljkovcam,perkovica koji su to sve imali narocito organizaciju i iskustvo...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:38

kaja wrote:
Ti si optimističan. Međutim nema tu sreće

Nisam ja optimističan nego samo realističan. Nema sreće jedino ako se unaprijed utvrdiš u tom stavu.
U svakom drugačijem scenariju je sreća moguća, makar ponekad na dugom štapu odnosno jako teško dostižna.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:40

vuksadinare wrote:
morao je uzeti manolica,boljkovcam,perkovica koji su to sve imali narocito organizaciju i iskustvo...

Ali kad je došao stani-pani trenutak, onda ih se morao riješiti jer je shvatio da su oni potpuno nesposobni dobiti rat.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:40

Srbi odnosno srpski intelektualci su bili prvi koji su shvatili da je Tito zaista preminuo, ali niti neki od naših nisu puno zaostajali.
Valjda zadnji kojima je to postalo jasno su bili hrvatski komunisti koji su na onom zadnjem kongresu SKH kao jednog od kandidata na šefa partije (uz Račana i Ivu Družića) predložili i Mišu Broza, očito zbog rodbinske veze kao izraz podrške kontinuitetu politike tada već odavno preminulog Tita.
Aha, znaci ti mislis da su oni pretpostavljali sto ce se desiti 10 godina prije?
Pa dobro , i ja. Samo ja mislim da su i dolijevali ulje na vatru jer su htjeli samo svoju prciju u kojoj ce raditi sto hoce a ne da dijele plijen..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 09:44

vuksadinare wrote:
morao je uzeti manolica,boljkovcam,perkovica koji su to sve imali narocito organizaciju i iskustvo...

Ali kad je došao stani-pani trenutak, onda ih se morao riješiti jer je shvatio da su oni potpuno nesposobni dobiti rat.
1991 i 1992 jos nije bio trenutak za to....inace ono o ustroju prvog hrvatskog redarstvenika je bila manoliceva ideja i po meni tko sta mislio o manolicu i proslost na stranu po ovom pitanju ej bila genijalna plus sto je pronasao jedan gotovo nevidljivi stavak u zakonu koji ej legalizirao tada unutar sfrj-ota mup rh-a i rezervni sastav...pitanje da je netko drugi bio na manolicevom mjestu da li bi to primjetio...da se islo na svoju ruku osnivati neku postrojbu unutar mup-a mimo zakona to bi dalo onda itekako povod za intervenciju jna a međun.zajednica ne bi imala opravdanje da ih ne podrze...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:47

vuksadinare wrote:
vuksadinare wrote:

1991 i 1992 jos nije bio trenutak za to....inace ono o ustroju prvog hrvatskog redarstvenika je bila manoliceva ideja i po meni tko sta mislio o manolicu i proslost na stranu po ovom pitanju ej bila genijalna plus sto je pronasao jedan gotovo nevidljivi stavak u zakonu koji ej legalizirao tada unutar sfrj-ota mup rh-a i rezervni sastav...pitanje da je netko drugi bio na manolicevom mjestu da li bi to primjetio...da se islo na svoju ruku osnivati neku postrojbu unutar mup-a mimo zakona to bi dalo onda itekako povod za intervenciju jna a međun.zajednica ne bi imala opravdanje da ih ne podrze...
Mislis na one hrvatske redarstvenike koje su poslali u ono selo nahuškanih ludih divljaka da ih zakolju i iskopaju im oci. Genijalna ideja zbilja..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:48

Ali od genijalnog Manolica sin nije bio među tim redarstvenicima ..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 09:52

kaja wrote:
vuksadinare wrote:
vuksadinare wrote:

Mislis na one hrvatske redarstvenike koje su poslali u ono selo nahuškanih ludih divljaka da ih zakolju i iskopaju im oci. Genijalna ideja zbilja..
...to ej drugi kraj opanaka..gopvorim o osnivanju hrvatskog redarstvenika u pravnim okolnostima..takticke zamisli kasnije i greske u taktickim koracima ili neuspjesi u nekim akcijama se moze prepisati o nedovoljnoj obucenosti kadrova ili zapovjednika...ili obavjestajnoj zajednici..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 09:53

kaja wrote:Ali od genijalnog Manolica sin nije bio među tim redarstvenicima ..
nemam pojma da li je imao ili ima sina..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:55

kaja wrote:
Aha, znaci ti mislis da su oni pretpostavljali sto ce se desiti 10 godina prije?
Pa dobro , i ja. Samo ja mislim da su i dolijevali ulje na vatru jer su htjeli samo svoju prciju u kojoj ce raditi sto hoce a ne da dijele plijen..

Jasna stvar da jesu. Uostalom, to sam čak i ja u nekim svojim mladim godinama pretpostavio bez ikakvih problema pa zašto ne bi i oni. Uopstalom, kažeš da si i ti pretpostavila.
Što se tiče ovog drugog, pa Stevan Dedijer je jednom u nekom od razgovora za HTV 1991. (mislim kod Dubravka Merlića) jasno rekao kako je cilj Miloševića bio pretvoriti SFRJ u neki oblik Kraljevine Jugoslavije u kojoj su Srbi bili praktički jedini narod koji je imao realnu vlast.
U tome mu je na žalost umao ozbiljno pomogao i Ante Marković sa svojim pokušajem demokratizacije Jugoslavije na federalnoj razini, zbog čega je tadašnje Vijeće Evrope obećalo Jugoslaviji ulazak u to tijelo koje se uobičajeno nazivalo predvorjem demokracije, ali je srećom to propalo jer je Srbija odbila Ustavne reforme neophodne za provođenje demokratskih izbora na saveznoj razini, jer bi to otežalo kasniji raspad države (Badinter) zbog čega su se smanjili otpori međunarodnom priznanju Slovenije, Hrvatske, a kasnije i ostalih republika. 
Milošević odnosno velikosrpska politika inače ima tu mitomansku liniju koja im ne dopušta dijeliti vlast sa bilo kim pa tako niti sa svojim privremenim saveznicima kao što je to bio u prostoru i vremenu potpuno izgubljeni Marković.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 09:57

Ok, a ja ti govorim da su stavili šahovnicu na glavu dečkima od 20 godina da patroliraju sretni jer su hrvatski redarstvenici i slali ih u nahuškana sela puna divljaka . Sto si sinu nisu na glavu stavili šahovnicu i poslali ga vec negdje da patrolira 90 ih a?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 20/10/2017, 09:58

kaja wrote:

Ako govoriš o Borovu Selu, za to je najveća krivica pripisuje Slavku Degoriciji (jer je bio medijski izrazito eksponiran u toj galami što će MUP ohrabren akcijom na Plitvicama tada učiniti) kao tadašnjem pomoćniku ministra u MUP-u, ali ja čisto sumnjam da je to bila njegova orginalna ideja. On je ipak bio prilično sporedan lik koji je malo previše volio uživati u odjeku svoga glasa po medijima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 10:06

kaja wrote:Ok, a ja ti govorim da su stavili šahovnicu na glavu dečkima od 20 godina da patroliraju sretni jer su hrvatski redarstvenici i slali ih u nahuškana sela puna divljaka . Sto si sinu nisu na glavu stavili šahovnicu i poslali ga vec negdje da patrolira 90 ih  a?
ti decki su bili dragovoljci...nitko nije tjerao nikog na silu d auđe..prvi hrvatski redarstvenik ili prvi hrvatski policajci su bili osnovani na dragovoljnoj bazi..dakle svojom dragovoljnoscu su znali da unose i rizik takvog posla dakle gubitak glave ili ranjavanja..e sad je pitanje kako su organizirane intervencije,akcije i slicno ko je sa kakvim kvalitetama dosao..ili ih posjedovao
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 20/10/2017, 10:08

..i tim deckima je u tim trenucima kad su postali prvi hrvatski policajci ili redarstvenici bila iznimna cast i ponos..narocito kad su bili nakon tecaja raspoređeni u policijske postaje dgje je bilo puno srba kojima se dizala kosa kad bi vidjeli sahovnicu na kapi ili ono hrvatska policija
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya 20/10/2017, 10:44

vuksadinare wrote:..i tim deckima je u tim trenucima kad su postali prvi hrvatski policajci ili redarstvenici bila iznimna cast i ponos..narocito kad su bili nakon tecaja raspoređeni u policijske postaje dgje je bilo puno srba kojima se dizala kosa kad bi vidjeli sahovnicu na kapi ili ono hrvatska policija
aha...bila im je, dok ih nisu zaklali i iskopali im oči. kad su ih se dohvatili nije im više bilo do časti.
lako tebi srat sada ...
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics