Evo koliku biste 'penziju' imali da ste umjesto mirovinskog uplaćivali štednju
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Evo koliku biste 'penziju' imali da ste umjesto mirovinskog uplaćivali štednju
Imam novi politički moto
NE ŽELIMO RADIT HOĆEMO PARE
NE ŽELIMO RADIT HOĆEMO PARE
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Evo koliku biste 'penziju' imali da ste umjesto mirovinskog uplaćivali štednju
Medena,ti mi polako prerastas granice svoje drzave...sad zamisli te iste brojke samo sa znakom EURA,umjesto kunića..Triny wrote:To je jedna pretpostavka.croatia yes wrote:Triny wrote:svaki mjesec iznos od 1591 kune polagao na oročenu štednju, i to s konzervativnom stopom od samo 2 posto kamate
tu kamatu plaća država prodajom obveznica bankama
kako je lako kad nemaš mozak, onda misliš da novac tek tako pada s neba
ako država ne prodaje svoje obveznice bankarskom sektoru, ili ako je kamata na državne obveznice 0, onda banke svojim štedišama ne mogu dati kamatu na štednju, nego će im naplaćivati paušal za gomilanje novca na računu
cijela ova pretpostvka počiva na tome da država vodi politiku subvencijoniranja štednje onima koji imaju tendenciju ne trošiti i ne riskirati
zašto bi država subvencijonirala štednju i konzervativno ponašanje umjsto da subvencijonira ulaganje, dizanje kredita i izlaganje riziku?
koju korist ima kapitalistički sustav od izbjegavanja rizika?
Ja sigurno ne bih svoje novce držala u banci.
Uzmimo da tih 1500 kn uplaćenih u mirovinsko tjedno uložiš u nešto i zaradiš još toliko. Svaki tjedan. Prvi mjesec je to 6000 kn.
Dalje računaj sam.
Guest- Guest
U Indiji dobiju brutto plaću?debotoijusto wrote:losa vam racunica mestri treba uzeti u obzir da 50% ljudi u katolickoj djamahiriji potrosili bi sve te u starosti zicalo drzavu koja bi dala ili bi imali indiju na ulicama
u svakom slucaju lose
Trinity-
2014-04-17
evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Gost- Guest
Kad je oni Plenković onom Glasnoviću dao naše milijarde ja sam poludio
Inače sam više kapitalista ali BRAJO ovdje sam sad teški socijalista
SVI MORAJU SVE IMAT I DRŽAVA TO MORA OMOGUĆITI
Kako
Boli me kurac kako isto kako i Glasnoviću
Kako
2014-04-11
e..slusaj sad pazljivo..Prije ce na qurtzu da nikne nokat...Nikad na balkanu narod nije bio osiguran i sretan ...RayMabus wrote:Kad je oni Plenković onom Glasnoviću dao naše milijarde ja sam poludio
Kako
Guest- Guest
Prijedlog super.kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Otkud novci?
Trinity-
2014-04-17
e sad,krucijalno propusteno..Kolika Pemzija?kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Guest- Guest
to nek se misle oni za 30 godina..dotada :)Triny wrote:Prijedlog super.kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Otkud novci?
Gost- Guest
koliko ti god treba:)pismejker wrote:e sad,krucijalno propusteno..Kolika Pemzija?kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Gost- Guest
tja..kad izracunam,brat bratu,sestra sestri,mindenštens!!! 2300 Ojra do moje 90te godine zivota..tada nek mrem slobodno..kserks_ wrote:koliko ti god treba:)pismejker wrote:e sad,krucijalno propusteno..Kolika Pemzija?kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Guest- Guest
Posten obi bilo..da je zivotni vijek 90godina,dvije trecine od toga da se radi,jedna trecina uživa u Pemziji...
Guest- Guest
Triny wrote:U Indiji dobiju brutto plaću?debotoijusto wrote:losa vam racunica mestri treba uzeti u obzir da 50% ljudi u katolickoj djamahiriji potrosili bi sve te u starosti zicalo drzavu koja bi dala ili bi imali indiju na ulicama
u svakom slucaju lose
Uhljebi svih boja misle slično/isto...razlika nijanse, pokoja zastava, pozdrav i tako...
darth_vader-
2014-04-17
pa ima ako imaš za Glasnovića onda moraš imati i za ovoTriny wrote:Prijedlog super.kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Otkud novci?
2014-04-11
može 2300 eura koje počneš primati za 20-30 godina..dotada tih 2300 eura pojede inflacija ionako:)pismejker wrote:tja..kad izracunam,brat bratu,sestra sestri,mindenštens!!! 2300 Ojra do moje 90te godine zivota..tada nek mrem slobodno..kserks_ wrote:koliko ti god treba:)pismejker wrote:e sad,krucijalno propusteno..Kolika Pemzija?kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Gost- Guest
Triny wrote:U Indiji dobiju brutto plaću?debotoijusto wrote:losa vam racunica mestri treba uzeti u obzir da 50% ljudi u katolickoj djamahiriji potrosili bi sve te u starosti zicalo drzavu koja bi dala ili bi imali indiju na ulicama
u svakom slucaju lose
ne , vuku se po ulici u dronjcima ziveci od milostinje ako srece...
hocu reci sustav generacijske skrbi je dobar a gradjan/glasaci neuki , da sad ne budem politicki nekorektan i nazovem stvar pravim imenom , iz te "neukosti" nece ubrzo biti mirovina kakve poznajemo vise soc. pomoc da ne ugines pri -2 C na ulici
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Želim besplatni javni prijevoz
ODMA I SAD
Šta ja to imam koji kurac plačat kad plaćam poreze
ODMA I SAD
Šta ja to imam koji kurac plačat kad plaćam poreze
2014-04-11
mjesecno...ovako,dvije trecine slazem u Staš moj privatni,jedna trecina mi ide na zakonski mirovinski fond,ostalo se trudim sto zesce potrositi...dva kredita imam,i sad na proljece konacno utrzim ovu vremesnu kantu i stavim lovu na banku,jos malo dodam iz stasa i dignem treci kredit za novi nabrijani auto..sto skuplje to bolje..kserks_ wrote:može 2300 eura koje počneš primati za 20-30 godina..dotada tih 2300 eura pojede inflacija ionako:)pismejker wrote:tja..kad izracunam,brat bratu,sestra sestri,mindenštens!!! 2300 Ojra do moje 90te godine zivota..tada nek mrem slobodno..kserks_ wrote:koliko ti god treba:)pismejker wrote:e sad,krucijalno propusteno..Kolika Pemzija?kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
Guest- Guest
Nikad od njih ljudi...jasambrend wrote:Triny wrote:U Indiji dobiju brutto plaću?debotoijusto wrote:losa vam racunica mestri treba uzeti u obzir da 50% ljudi u katolickoj djamahiriji potrosili bi sve te u starosti zicalo drzavu koja bi dala ili bi imali indiju na ulicama
u svakom slucaju lose
Uhljebi svih boja misle slično/isto...razlika nijanse, pokoja zastava, pozdrav i tako...
Trinity-
2014-04-17
Žena koja rodi troje djece, automatski dobiva prosječnu penziju.
Muškarac koji napravi troje djece, automatski je oslobođen davanja državi,odnosno dobiva cijelu bruto plaću.
Eto riješio sam pitanje iseljavanja i nataliteta.
Muškarac koji napravi troje djece, automatski je oslobođen davanja državi,odnosno dobiva cijelu bruto plaću.
Eto riješio sam pitanje iseljavanja i nataliteta.
Gost- Guest
kserks_ wrote:evo prijedlog kako zaustaviti iseljavanje, svatko tko ostane živjeti u RH dobije penziju, uz uvjet jedan put na mjesec se prijaviti u obližnju policijsku postaju.
svijet ide ka temeljnom dohotku , tko hoce vise/radit , vecina gradjana , radi
tko nece ima za spavat i K plus do kraja mjeseca , za ekonomiju drzave savrsen sustav ako izbalansiran
jedino politicari crkva & branitelji gube smisao opstojnosti sto nije lose
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Čardak planira Nacionalizirati Štednju Građana
» Znate li koliku moć, iscjeliteljsku moć, ima menstrualna krv?
» Koliku su Židovi dobili odštetu u 12 zemalja komunizma
» Priprema se ukidanje mirovinskog sustava!?!
» Počinje rasulo mirovinskog sustava
» Znate li koliku moć, iscjeliteljsku moć, ima menstrualna krv?
» Koliku su Židovi dobili odštetu u 12 zemalja komunizma
» Priprema se ukidanje mirovinskog sustava!?!
» Počinje rasulo mirovinskog sustava
Page 3 of 7