Otvorene ponude za nabavu borbenih zrakoplova
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Otvorene ponude za nabavu borbenih zrakoplova
Ovako ero..ovo je nes posve drugo nego prvi modeli...
Su30mkm from rear
Su30mkm seen from top and bottom
Data from Irkut Corporation,[11] Sukhoi[12]
General characteristics
Performance
Range:
At high altitude: 3,000 km (1,860 mi; 1,620 nmi)
At low altitude: 1,270 km (790 mi; 690 mi)
Ferry range: 8,000 km (4,970 mi; 4,320 nmi) with two in-flight refuellings[12]
Service ceiling: 17,300 m (56,800 ft)
Rate of climb: >300 m/s (>45,275 ft/min)
Wing loading: 401 kg/m² (82.3 lb/ft²)
Thrust/weight: 0.96
Maximum g-load: +9 g
Armament
Missiles:
Air-to-air missiles:
10 × R-77
6 × R-27ER/ET
2 × R-27R/T
6 × R-73
3 × K-100
Air-to-surface missiles:
3 × Kh-59ME
6 × Kh-29T/L
Anti-ship missiles:
3 × Kh-59MK
4 × Kh-35
Anti-radiation missiles:
6 × Kh-31P/A
Bombs:
8 × KAB-500L laser-guided bombs
3 × KAB-1500L laser-guided bombs
8 × FAB-500T bombs
28 × OFAB-250-270 bombs
32 × OFAB-100-120 bombs
4 × GBU-12 Paveway II laser-guided bomb
Specifications (Su-30MKM)[edit]
Su30mkm from rear
Su30mkm seen from top and bottom
Data from Irkut Corporation,[11] Sukhoi[12]
General characteristics
- Crew: 2
- Length: 21.935 m (73 ft)
- Wingspan: 14.7 m (48 ft 3 in)
- Height: 6.36 m (20 ft 10 in)
- Wing area: 62 m² (667 ft²)
- Empty weight: 18,400 kg[13] (40,565 lb)
- Loaded weight: 26,090 kg (57,520 lb) typical mission weight[11]
- Max. takeoff weight: 38,800 kg (85,600 lb)
- Powerplant: 2 × Lyulka AL-31FP turbofans
Performance
- Maximum speed:
- At high altitude: Mach 2 (2,120 km/h; 1,320 mi)[11]
- At low altitude: Mach 1.09 (1,350 km/h, 839 mph)
Armament
- Guns: 1 × 30 mm Gryazev-Shipunov GSh-301 autocannon
- Hardpoints: 12 hardpoints (2 × wingtip AAM rails, 6 × under-wing pylons, 2 × pylon under-engine nacelles, and 2 × pylons in tandem in the "arch" between the engines. It can be increased to 14 using multiple ejector racks.) with a capacity of up to 8,130 kg (17,920 lb) and provisions to carry combinations of:
- Rockets:
- 4 × B-8 rocket pods for 80 × S-8 rockets
- 4 × B-13 rocket pods for 20 × S-13 rockets
Guest- Guest
Ama čovječe, ne radi se on nikakvom dP, već o P-d.veber wrote:pa da na to sam i mislio, samo se trokut znan kao delta prije ispred, a ne iza slovnog znaka.Eroo wrote:Ne, već upravo onako kako sam napisao (delta - grčko slovo!).veber wrote:misliš na delta P?Eroo wrote:Treba znati kupovati ovakve stare stvari.
Svi dijelovi su ispitivani na dinamičke utjecaje i do rušenja.
Hoće li netko pogledati dijagrame P-delta? Hoće, ali u qrtzu...
Evo nudim svoju stručnu pomoć...za badave...
Mogao bi i Veber, ali on nema vremena.
to je čista razlika pritisaka...
mene više zanima rezervoar i potrošnja.
zborj (sigma, kukičasti E) ne pišeš iza već ispred, a koristi se samostalno za neki zbroj matematiče, fižike ili bilo koje radnje.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Polovni f16 je najvjerojatnije to
Last edited by RayMabus on 3/10/2017, 19:34; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
za hrvatsku je bolji gripen, rađen je za ono što trebamo i za infrastrukturu kakvu imamo
Opremljenima - da.pismejker wrote:no ujedno i najbolje ocuvanima i opremljenima..Israel pravi mjesta da ubaci F-35,dok ga redizajnira...Brain32 wrote:Ne znam ja ni koliko se kuže u MORH-u oko toga...to je zajeb.pismejker wrote:E yebi ga..da je nes generalno,sto se svatk okuzi,ali u sustini se mali broj ljudi kuzi u tu materiju,tak oda prevladavaju vise politicke odluke..Totenkopf wrote:Ponude bi trebalo objaviti javno i organizirati referendum, pa nek odluči onaj tko plaća...
Pa nek bude f-16, grippen ili ništa...
Misliš da Krstičević kuži razlike u varijantama APG-66 i APG-68 radara, svaki ima hrpetinu varijacija i poboljšanja a bilo koja varijanta ti može doći sa F-16. A to je samo jedan sustav od gotovo bezbroj s tim da stvari tek postaju lude za Izraelskim varijantama....
Očuvanima - IAF prednjači po broju sati leta pilota godišnje, to je odlično za utreniranost i spremu ali loše za aparat. Sati leta su dobri za pilota ali loši za avion.
Drugo, pijesak i atmosferski uvjeti pogoršavaju stvar.
Brain32-
2014-04-15
je, sori.Eroo wrote:Ama čovječe, ne radi se on nikakvom dP, već o P-d.veber wrote:pa da na to sam i mislio, samo se trokut znan kao delta prije ispred, a ne iza slovnog znaka.Eroo wrote:Ne, već upravo onako kako sam napisao (delta - grčko slovo!).veber wrote:misliš na delta P?Eroo wrote:Treba znati kupovati ovakve stare stvari.
Svi dijelovi su ispitivani na dinamičke utjecaje i do rušenja.
Hoće li netko pogledati dijagrame P-delta? Hoće, ali u qrtzu...
Evo nudim svoju stručnu pomoć...za badave...
Mogao bi i Veber, ali on nema vremena.
zborj (sigma, kukičasti E) ne pišeš iza već ispred, a koristi se samostalno za neki zbroj matematiče, fižike ili bilo koje radnje.
2014-12-30
onda najbolje ona verzija T-50 indonezijskog..laki jurisni i podrska trupama na tlu,ili Su-25,dvosjedi jurisnik koji veliki stetu znananijeti,Rusi ga koristili obilno u Siriji..marcellus wrote:za hrvatsku je bolji gripen, rađen je za ono što trebamo i za infrastrukturu kakvu imamo
Guest- Guest
kokpit Su-30mkm..vrlo cist,integrirana elektronika,pilotse moze posvetiti svojem poslu,bez da mora provjeravati stotine parametara..
Guest- Guest
uglavnom sve sto nabavimo...jos kad nas izraelci natrpaju pzo-ima...protuoklopnim oruzjem i jos modernijim topnickim...ima da neprijatelja pred vratima doista drzimo pred vratima
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ti su zrakoplovi satrani, doslovno...Brain32 wrote:Opremljenima - da.pismejker wrote:no ujedno i najbolje ocuvanima i opremljenima..Israel pravi mjesta da ubaci F-35,dok ga redizajnira...Brain32 wrote:Ne znam ja ni koliko se kuže u MORH-u oko toga...to je zajeb.pismejker wrote:E yebi ga..da je nes generalno,sto se svatk okuzi,ali u sustini se mali broj ljudi kuzi u tu materiju,tak oda prevladavaju vise politicke odluke..Totenkopf wrote:Ponude bi trebalo objaviti javno i organizirati referendum, pa nek odluči onaj tko plaća...
Pa nek bude f-16, grippen ili ništa...
Misliš da Krstičević kuži razlike u varijantama APG-66 i APG-68 radara, svaki ima hrpetinu varijacija i poboljšanja a bilo koja varijanta ti može doći sa F-16. A to je samo jedan sustav od gotovo bezbroj s tim da stvari tek postaju lude za Izraelskim varijantama....
Očuvanima - IAF prednjači po broju sati leta pilota godišnje, to je odlično za utreniranost i spremu ali loše za aparat. Sati leta su dobri za pilota ali loši za avion.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Za vas mlađe : F-d (F od force!)veber wrote:je, sori.Eroo wrote:Ama čovječe, ne radi se on nikakvom dP, već o P-d.veber wrote:pa da na to sam i mislio, samo se trokut znan kao delta prije ispred, a ne iza slovnog znaka.Eroo wrote:Ne, već upravo onako kako sam napisao (delta - grčko slovo!).veber wrote:
misliš na delta P?
2016-07-22
Znači iza 3 ponuđača su ustvari uvijek Ameri dakle kladio bi se na stare kante F16
Možda napokon i vulina zadržimo pred vratima...vuksadinare wrote:uglavnom sve sto nabavimo...jos kad nas izraelci natrpaju pzo-ima...protuoklopnim oruzjem i jos modernijim topnickim...ima da neprijatelja pred vratima doista drzimo pred vratima
2014-04-14
motori se promjene,hidraulika obnovi,beneralka napravi..u cemu je bed..sto mislite da cete dobiti Grippene ili nes drugo ispod cekića??Totenkopf wrote:Ti su zrakoplovi satrani, doslovno...Brain32 wrote:Opremljenima - da.pismejker wrote:no ujedno i najbolje ocuvanima i opremljenima..Israel pravi mjesta da ubaci F-35,dok ga redizajnira...Brain32 wrote:Ne znam ja ni koliko se kuže u MORH-u oko toga...to je zajeb.pismejker wrote:
E yebi ga..da je nes generalno,sto se svatk okuzi,ali u sustini se mali broj ljudi kuzi u tu materiju,tak oda prevladavaju vise politicke odluke..
hehehehehe...
Guest- Guest
...jebat cemo im kevu osili se brate u posljednje vrijeme a kad se osile nemaju mjeru a onda opet umjesto mrkve moras batinu upotrijebiti...druge nemaTotenkopf wrote:Možda napokon i vulina zadržimo pred vratima...vuksadinare wrote:uglavnom sve sto nabavimo...jos kad nas izraelci natrpaju pzo-ima...protuoklopnim oruzjem i jos modernijim topnickim...ima da neprijatelja pred vratima doista drzimo pred vratima
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ne znam šta grci kemijaju sa svojim f-16, piše da su pred 10-ak godina išli na EF ali su ih američki 'prijatelji' ipak uverili da je f-16 za njih najbolje rješenje...
Last edited by Totenkopf on 3/10/2017, 19:52; edited 1 time in total (Reason for editing : ZDS!)
2014-04-14
To je slon.pismejker wrote:kokpit Su-30mkm..vrlo cist,integrirana elektronika,pilotse moze posvetiti svojem poslu,bez da mora provjeravati stotine parametara..
To se ne uzima ni za badave.
2016-07-22
Tehnički da geopolitički nemarcellus wrote:za hrvatsku je bolji gripen, rađen je za ono što trebamo i za infrastrukturu kakvu imamo
Sutra promjena u Evropi mađarska duplo jača isti tip aviona i popušio si a ovako imaš amerikance iza sebe
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
e vako..kupiteod Saudijaca..njima uglavnom stoje i kupe prasinu,milije im je gonjati Bugattije,ferarije i ostala cuda...tu bute dobili nove F-16
Guest- Guest
ful format lovaca.air superioritija..sto bi ti?Neku bagu bubasvabu...???Eroo wrote:To je slon.pismejker wrote:kokpit Su-30mkm..vrlo cist,integrirana elektronika,pilotse moze posvetiti svojem poslu,bez da mora provjeravati stotine parametara..
bogami,pametni to grabe skoro zabadava,vi bute papreno ispusili neki srot..
Guest- Guest
F-16 : max. težina kod polijetanja 16,9 tona, korisni teret 7,7 tona.pismejker wrote:ful format lovaca.air superioritija..sto bi ti?Neku bagu bubasvabu...???Eroo wrote:To je slon.pismejker wrote:kokpit Su-30mkm..vrlo cist,integrirana elektronika,pilotse moze posvetiti svojem poslu,bez da mora provjeravati stotine parametara..
bogami,pametni to grabe skoro zabadava,vi bute papreno ispusili neki srot..
Su-30: max. težina kod polijetanja 34,0 tone, korisni teret 8,0 tona.
Da bi bio približno kao f-16 trebalo bi mu ugraditi još 2 motora, pored onih koje već ima.
Ali je, ono, baš strašan ..i dug i širok.
2016-07-22
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Krstičeviću puk'o film:Ili uložimo u kopnju borbenih zrakoplova ili nek ide sve u....
» MORH osnovao povjerenstvo o nabavi novih modernih borbenih zrakoplova
» U 2022 Hrvatska krece u nabavu PZO sustava kratkog i srednjeg dometa?!
» Crnogorske plaze otvorene od 18 Maja
» Die Welt: SAD izgleda otvorene za razmjenu teritorija
» MORH osnovao povjerenstvo o nabavi novih modernih borbenih zrakoplova
» U 2022 Hrvatska krece u nabavu PZO sustava kratkog i srednjeg dometa?!
» Crnogorske plaze otvorene od 18 Maja
» Die Welt: SAD izgleda otvorene za razmjenu teritorija
Page 4 of 5