Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
Rekose da je Kosovo jedinstven slucaj
Serbinho-3- Posts : 27595
2014-08-25
aben wrote:jo sun misli kako je proces jačanja nacija država neizbježan i povjesno nužan :)slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
Zato jer se nikome ne ulazi u proces rasparčavanja zapdne Evrope na male sastavne dijelove, jer bi nakon Katalonije prvo otišla Baskija u Španjolskoj oa onda i u Francuskoj, pa onda Korzika u Francuskoj, pa Flandrija u Belgiji, pa Škotska iz Velike Britanije, pa Wales, pa sjever Italije, pa na kraju možda i Bavarska iz Njemačke.
Postoje i brojne povijesne poveznice, jer je poznato da je samo Njemačka bila podijeljena u par stotina gradova-država, a u Italiji je bio sličan slučaj. Ostale primjer sam spomenuo.
Dakle, razlozi su čisti politički pragmatizam.
Ili kako je svojevremeno rekao Mitterand: "Ne želimo Evropu sa tisuću državica."
To mu je doduše bio argument za nepriznavanje Hrvatske i Slovenije, ali nebitno. Mi smo svoju državu izborili na bojištu.
Katalonija nema šanse za takav način oslobađanja od španjolske centralističke vlasti, jer nema vojsku.
U najgorem slučaju može krenuti putem već ugašenog vojnog krila Herri Batasune.
Pa i jest. :)
Nitko nije rekao da će se taj proces odvijati linearno i bez ikakvih zapreka. :)
Guest- Guest
Stara kineska poslovica kaže da svaki pas koji laje nije dovoljno kuhan.
crvenkasti-
2014-04-17
a ča su znanstvenici izračunali za dalmaciju, ka bi se mogla očekivati nezavisna država dalmacija?slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:jo sun misli kako je proces jačanja nacija država neizbježan i povjesno nužan :)slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
Zato jer se nikome ne ulazi u proces rasparčavanja zapdne Evrope na male sastavne dijelove, jer bi nakon Katalonije prvo otišla Baskija u Španjolskoj oa onda i u Francuskoj, pa onda Korzika u Francuskoj, pa Flandrija u Belgiji, pa Škotska iz Velike Britanije, pa Wales, pa sjever Italije, pa na kraju možda i Bavarska iz Njemačke.
Postoje i brojne povijesne poveznice, jer je poznato da je samo Njemačka bila podijeljena u par stotina gradova-država, a u Italiji je bio sličan slučaj. Ostale primjer sam spomenuo.
Dakle, razlozi su čisti politički pragmatizam.
Ili kako je svojevremeno rekao Mitterand: "Ne želimo Evropu sa tisuću državica."
To mu je doduše bio argument za nepriznavanje Hrvatske i Slovenije, ali nebitno. Mi smo svoju državu izborili na bojištu.
Katalonija nema šanse za takav način oslobađanja od španjolske centralističke vlasti, jer nema vojsku.
U najgorem slučaju može krenuti putem već ugašenog vojnog krila Herri Batasune.
Pa i jest. :)
Nitko nije rekao da će se taj proces odvijati linearno i bez ikakvih zapreka. :)
2014-04-16
aben wrote:
a ča su znanstvenici izračunali za dalmaciju, ka bi se mogla očekivati nezavisna država dalmacija?
Ništa.
Guest- Guest
dzango wrote:E jebiga sad. Jedino Zagorci nisu Srbi. Svi ostali jesu.Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
Guest- Guest
Katawlonske serparatiste treba,ako treba,i kazneno goniti.
Rušiti jednu viševjekovnu državu,kao što je Španjolska/Španija,graniči sa ludilom!!!
Pa zar im jugoslavenski teorem nije bio dobro naravoučenije?
Rušiti jednu viševjekovnu državu,kao što je Španjolska/Španija,graniči sa ludilom!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jel to mamurluk il opet pijanstvo?jastreb wrote:Katawlonske serparatiste treba,ako treba,i kazneno goniti.
Regoč wrote:Jel to mamurluk il opet pijanstvo?jastreb wrote:Katawlonske serparatiste treba,ako treba,i kazneno goniti.
Prije samo obično ludilo.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bivši šef krim policije: U vrhu policije su tri čovjeka kojima je mjesto u zatvoru
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
Page 3 of 3