Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
[size=50][/size]
[size=50]Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji - u luku u Barceloni usidrio se kruzer na kojem se nalaze tisuće pripadnika snaga sigurnosti, regionalna Vlada poručuje: "Ne odustajemo, referendum će se održati 1. listopada!"[/size]
[size=90]L[/size]ider katalonske regionalne Vlade, Carles Puigdemont, poručio je tijekom jučerašnjeg dana kako će njegova administracija 1. listopada održati referendum o odcjepljenju od Španjolske unatoč činjenici da je Madrid referendum proglasio ilegalnim, a španjolska policija je počela provoditi racije u zgradama regionalne Vlade nastojeći spriječiti održavanje istog."Referendum će se održati i imamo 'Plan B' za održavanje istog, no prije svega referendum će se održati jer velika većina populacije je zgrožena arogancijom i zlostavljanjima od strane vladajuće Narodne stranke (PP)", poručio je Puigdemont u televizijskom govoru.
Podsjetimo, španjolski premijer Mariano Rajoy i njegova stranka PP poručili su kako katalonske regionalne vlasti moraju odmah odustati od ilegalnog referenduma. No, izgleda kako odustajanja neće biti, a tenzije u Kataloniji sada naglo rastu iz dana u dan.
U isto vrijeme stižu informacije kako su španjolske vlasti unajmile jedan kruzer na kojem se sada nalaze policijske snage - kruzer je, navode izvori, usidren u barcelonskoj luci. Spekulira se kako se na brodu nalazi više tisuća pripadnika policije. Sve ovo upućuje i na moguću eskalaciju uličnih sukoba. List El Correo navodi kako Madrid želi poslati više od 16,000 interventnih policajaca na dan održavanja referenduma.
Iako zbog vanjskog dizajna izgleda bezazleno, na ovom kruzeru, koji se jučer usidrio u Barceloni, nalaze se tisuće pripadnika interventne policije.
http://www.advance.hr/vijesti/pocelo-je-gomilanje-interventne-policije-u-kataloniji-u-luku-u-barceloni-usidrio-se-kruzer-na-kojem-se-nalaze-tisuce-pripadnika-snaga-sigurnosti-regionalna-vlada-porucuje-ne-odustajemo-referendum-ce-se-odrzati-1-listopada/
.........................
Ide secesija....
epikur37- Posts : 45338
2015-08-06
Re: Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
Ako oni uspiju, Istra ima šanse.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
HRHB i RS, u niski start :)
epikur37- Posts : 45338
2015-08-06
Bit će potrebe za kadrovima. Tako se rješava problem nezaposlenosti.
2017-03-21
Kad može Krim, može i Katalonija. Kad je moglo Kosovo, može i i Krim. Kad je mogla Hrvatska, moglo je i Kosovo.
crvenkasti-
2014-04-17
Kad je mogla češka mogla je i slovačka
Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
2017-03-21
:-Dmutava baštarda wrote:Kad je mogla češka mogla je i slovačka
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Ni Istra, ni Zagorje.
Rajoy je glupo postupil jer po anketah neovisnost nema većinsku podršku. Trebal je dogovoriti odgodu, ići na izmjenu ustava i poraziti ih na biralištih. Kao Englezi škotske neovisnjake.
Rajoy je glupo postupil jer po anketah neovisnost nema većinsku podršku. Trebal je dogovoriti odgodu, ići na izmjenu ustava i poraziti ih na biralištih. Kao Englezi škotske neovisnjake.
I Istra i Zagorje. Treba i njih uhljebit. Ne budi sebičan.Regoč wrote:Ni Istra, ni Zagorje.
2017-03-21
O-kej, iz solidarnosti s kolegami uhljebi njeka bude.Eva_ wrote:I Istra i Zagorje. Treba i njih uhljebit. Ne budi sebičan.Regoč wrote:Ni Istra, ni Zagorje.
I Dalmacija najpre.Eva_ wrote:I Istra i Zagorje. Treba i njih uhljebit. Ne budi sebičan.Regoč wrote:Ni Istra, ni Zagorje.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Šanse za to su kao neovisnost Vojvodine.dzango wrote:I Dalmacija najpre.Eva_ wrote:I Istra i Zagorje. Treba i njih uhljebit. Ne budi sebičan.Regoč wrote:Ni Istra, ni Zagorje.
ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
Guest- Guest
E jebiga sad. Jedino Zagorci nisu Srbi. Svi ostali jesu.Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
Guest- Guest
Noor wrote:tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
A što može biti Nemanja iz Smederevo?
Guest- Guest
dzango wrote:
I Dalmacija najpre.
Zaboravi. Tek to nema šanse. Dalmatinci su turbo Hrvati.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
A što može biti Nemanja iz Smederevo?
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bivši šef krim policije: U vrhu policije su tri čovjeka kojima je mjesto u zatvoru
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
Page 1 of 3