Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Počelo je gomilanje interventne policije u Kataloniji
slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
A što može biti Nemanja iz Smederevo?
Guest- Guest
Totenkopf wrote:ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
Zato jer se nikome ne ulazi u proces rasparčavanja zapdne Evrope na male sastavne dijelove, jer bi nakon Katalonije prvo otišla Baskija u Španjolskoj oa onda i u Francuskoj, pa onda Korzika u Francuskoj, pa Flandrija u Belgiji, pa Škotska iz Velike Britanije, pa Wales, pa sjever Italije, pa na kraju možda i Bavarska iz Njemačke.
Postoje i brojne povijesne poveznice, jer je poznato da je samo Njemačka bila podijeljena u par stotina gradova-država, a u Italiji je bio sličan slučaj. Ostale primjer sam spomenuo.
Dakle, razlozi su čisti politički pragmatizam.
Ili kako je svojevremeno rekao Mitterand: "Ne želimo Evropu sa tisuću državica."
To mu je doduše bio argument za nepriznavanje Hrvatske i Slovenije, ali nebitno. Mi smo svoju državu izborili na bojištu.
Katalonija nema šanse za takav način oslobađanja od španjolske centralističke vlasti, jer nema vojsku.
U najgorem slučaju može krenuti putem već ugašenog vojnog krila Herri Batasune.
Guest- Guest
Onda nije židovka, tamo u ww2 nije ostao ni spomen na židoveNoor wrote:slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
a gde živ pojedinac ili porodica
Jedino Istra je lila...ali i to je minimalna mogucnost. Kao i Vojvodina u srbiji.
epikur37- Posts : 45338
2015-08-06
spanski agresori, velikospanski hegemonisti...
Guest- Guest
ma bokće koje dođe na forum rigat žućčardak efendija wrote:Onda nije židovka, tamo u ww2 nije ostao ni spomen na židoveNoor wrote:slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?Noor wrote:
no, vi ste srbi.
Guest- Guest
katalonija ce proc kao skotska..tresla se brda rodio se mis...vise ce biti za sotanak u spanjolskoj ponajprije poradi financijskih interesa i sigurnosti...to sta na utakmicama barcelone stavljaju koreografije u vidu neovisnosti karalonije mogu objesiti..to su radili i navijaci celtika i dio navijaca rangersa..pa nista
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
a da katalonci jesu zaseban narod, najbolje dokazuje da se služe zasebnim jezikom, da se ne navodi sve ostalo što se tiče povijesti ...
Zato jer se nikome ne ulazi u proces rasparčavanja zapdne Evrope na male sastavne dijelove, jer bi nakon Katalonije prvo otišla Baskija u Španjolskoj oa onda i u Francuskoj, pa onda Korzika u Francuskoj, pa Flandrija u Belgiji, pa Škotska iz Velike Britanije, pa Wales, pa sjever Italije, pa na kraju možda i Bavarska iz Njemačke.
Postoje i brojne povijesne poveznice, jer je poznato da je samo Njemačka bila podijeljena u par stotina gradova-država, a u Italiji je bio sličan slučaj. Ostale primjer sam spomenuo.
Ili kako je svojevremeno rekao Mitterand: "Ne želimo Evropu sa tisuću državica."
To mu je doduše bio argument za nepriznavanje Hrvatske i Slovenije, ali nebitno. Mi smo svoju državu izborili na bojištu.
Katalonija nema šanse za takav način oslobađanja od španjolske centralističke vlasti, jer nema vojsku.
I da, napisao sam prije par tjedana da su izgledi uspjeha katalonskog referenduma vrlo mali.
Razlozi su aktualno politički, ali i povijesno-tradicionalni.
Naime, Španjolci odnosno preciznije Kastiljanci nikada nisu pustili niti jednu od svojih kolonija drage volje od svoje vlasti.
Svaka, ali ama baš svaka je morala vojnim putem izboriti svoju slobodu od Španjolske.
Tradicija se očito nastavlja.
Bilo bi stvarno previše očekivati od španjolske države da sad promjeni svoj tradicionalni modus operandi i pusti inače svoju najrazvijeniju pokrajina na slobodu.
Guest- Guest
to se vidiNoor wrote:ma bokće koje dođe na forum rigat žućčardak efendija wrote:Onda nije židovka, tamo u ww2 nije ostao ni spomen na židoveNoor wrote:slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
tek sad vidim...vi? ko to vi? kak sad...jesi zagorka ili židovka?
nema teme koju nije
zagovnala
...ko eva?...ma nije... ...ona samo odrađuje posel...
2015-09-08
Tko je sljedeci poslije Kosova ( dobro oni nisu imali ni referendum zato su u skakljivoj situaciji), Krima, Abhazije i Osetije, Katalonije....
Relublika Srpska ili mozda Baskija ili Flandrija....
epikur37- Posts : 45338
2015-08-06
Vidi se da je uhljebvuksadinare wrote:...ko eva?...ma nije... ...ona samo odrađuje posel...
od ranog jutra nije prestajala
da gadi sve
naletiš na kratko ono vidiš samo
njen avatar
strašno kolko vremena ima na poslu
epikur37 wrote:Jedino Istra je lila...ali i to je minimalna mogucnost. Kao i Vojvodina u srbiji.
Za Istru još manja mogućnost, jer Vojvodina čak može funkcionirati kao država, a Istra puno teže. makar i samo patuljasta.
No, glavni problem leži u nastojanjima Slovenije da dobije granicu na Mirni i Slovenija ne bi puštala Istru u EU dok ne ishodi takve teritorijalne ustupke. A iz EK je davno prije Brexita poručeno Škotskoj da se mogu pozdraviti sa automstkim članstvom u EU ako izađu iz tada još članice Velike Britanije.
Morali bi ponovo pokrenuti pregovore.
Ako Istra ponovo pokrene pregovore platit će vrlo skupo izlazak iz EU zbog slovenskih zahtjeva, a da se i ne govori o padu gospodarstva, prije svega turizma zbog izlaska.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Tko je sljedeci poslije Kosova ( dobro oni nisu imali ni referendum zato su u skakljivoj situaciji), Krima, Abhazije i Osetije, Katalonije....
Dodik privremeno odustao od referenduma. Politički pragmatizam.
A RS je još imala najveće izglede za ishođenje samostalnosti, zbog nereda u državi BiH i statusa Srba kako konstitutivnog naroda.
Dakle, za sad nitko na prostorima zapadne Evrope i Balkana.
Abhazija, Osetija, ali i Moldavija (pripajanje Rumunjskoj) su već iz neke malo drugačije priče.
Last edited by slidingdoorsoperator on 22/9/2017, 13:19; edited 1 time in total
Guest- Guest
katalonci nisu glupi...oni mozda u vecini u sebi imaju tu ideologiju katalonija neovisna..no realnost je drugacija...kao i kod skota..ziher je ziher..svaka cast neovisnosti ali danas bilanca i trziste diktiraju uvjete...dans i u baskiji koja ej bila u proslosti najpobu njenickija republika..vjerojatno vecina danas ne bi glasala izlazak iz spanjolske sto bi znalico i biti van eu-a i love...
2015-09-08
zagorci medjumurci slovenci pa cak i prigorci, to su izvorni hrvati, ovo ostalo je sve shuc mucdzango wrote:E jebiga sad. Jedino Zagorci nisu Srbi. Svi ostali jesu.Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
Izvorni Hrvati su čakavci, ostali su pridruženi kasnije.Leviathan2 wrote:zagorci medjumurci slovenci pa cak i prigorci, to su izvorni hrvati, ovo ostalo je sve shuc mucdzango wrote:E jebiga sad. Jedino Zagorci nisu Srbi. Svi ostali jesu.Noor wrote:no, vi ste srbi.Eva_ wrote:Može onda i moje Zagorje. Mi ionak nikad se nismo preveć ljubili s Hrvatima.
jo sun misli kako je proces jačanja nacija država neizbježan i povjesno nužan :)slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:ne znam zašto se u ovom slučaju ne poštuju rezolucije un-a o samoodređenju naroda ?
2014-04-16
daj bože da se espanja raspade, i da se bosna raspade, i da se hrvatska raspade,
živila autonomna pokrajina ugljun, de samostalnih pokrajina republike dalmacije
živila autonomna pokrajina ugljun, de samostalnih pokrajina republike dalmacije
2014-04-16
Rekose da je Kosovo jedinstven slucaj
Serbinho-3- Posts : 27595
2014-08-25
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bivši šef krim policije: U vrhu policije su tri čovjeka kojima je mjesto u zatvoru
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
» Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije
» pocelo je u epizodi jel pocelo ? pocelo je !
» Gomilanje imigranta na granici Italije i Švicarske
» Gomilanje oružja u Srbiji i Hrvatskoj: BiH ni metka ne može kupiti
Page 2 of 3