Špekule,klikeri,frenje...
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Špekule,klikeri,frenje...
E to smo i mi igrali. Samo što je umjesto rupe na zemlji,ili pijesku bio iscrtan krug.Totenkopf wrote:To ja kastaš kalamprst, ko izbijanje u bućama, koju pogodiš sa svojom franjom, tvoja je...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
mi smo gumi gumi, škole ili vrtile hulahup do jutra
mi smo gumi gumi, škole ili vrtile hulahup do jutra
Guest- Guest
I mismo ih zvali špekule,a ne franje(frenje)kao Dalmoši. Zagrepčani su ih zvali pikule,Beograđani i Bosanci klikeri,a Fijumani špigule.
2014-04-22
Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
Ni ja nisam vidio da dečki igraju lastika,pa čak ni školice.
2014-04-22
..obicno na kraju zavrsilo svađom i pljenidbom franja,pikula i klikera...mislim od starijih mangupa...jbg morao si dati bar jednu,dvije ako nisi htio koksanje po glavi...jastreb wrote:I mismo ih zvali špekule,a ne franje(frenje)kao Dalmoši. Zagrepčani su ih zvali pikule,Beograđani i Bosanci klikeri,a Fijumani špigule.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
istina, nisu baš..osim ako je koji bio vani, a bez muškog društva, taj nam je onda brojio, mjerio vrijeme ili bio sudac :Djastreb wrote:Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
Guest- Guest
Mjerio, kažeš...Noor wrote:istina, nisu baš..osim ako je koji bio vani, a bez muškog društva, taj nam je onda brojio, mjerio vrijeme ili bio sudac :Djastreb wrote:Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Totenkopf wrote:To ja kastaš kalamprst, ko izbijanje u bućama, koju pogodiš sa svojom franjom, tvoja je...
da to... nisam volio tu novotariju za mene prskale bi franje i grebalo staklo jarko crvene tkz. jednobojke
od malena uzgajah oko za detalj
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
pa da, koja dulje vrti hulahup, ako je bio samo jedan...mjerio štopericom na digitalnom satu, onda su bili u modiTotenkopf wrote:Mjerio, kažeš...Noor wrote:istina, nisu baš..osim ako je koji bio vani, a bez muškog društva, taj nam je onda brojio, mjerio vrijeme ili bio sudac :Djastreb wrote:Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
Guest- Guest
Noor wrote:istina, nisu baš..osim ako je koji bio vani, a bez muškog društva, taj nam je onda brojio, mjerio vrijeme ili bio sudac :Djastreb wrote:Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
to sam bio ja
osim navedenog drzah lastik ako bile dvije
s druge strane druzenje s curicama bilo interesantnije nego 76 lov na zabe u barustini ispred pravnog faksa
i pomoglo u hormonsko doba , vec poznavao zene
2014-04-12
eto, ne izmišljam :)debotoijusto wrote:Noor wrote:istina, nisu baš..osim ako je koji bio vani, a bez muškog društva, taj nam je onda brojio, mjerio vrijeme ili bio sudac :Djastreb wrote:Točno. To je kod nas kao i boćanje isključivo za muške,a špekule su bile neka vrst priprema za balote.Noor wrote:to je bila baš igra za dečke, ne sjećam se da sam ikada vidjela cure da s njima igraju :)
to sam bio ja
osim navedenog drzah lastik ako bile dvije
s druge strane druzenje s curicama bilo interesantnije nego 76 lov na zabe u barustini ispred pravnog faksa
i pomoglo u hormonsko doba , vec poznavao zene
Guest- Guest
Kakav franjo, pikula valjda. Franjo je čovjek.
crvenkasti-
2014-04-17
Zec za istinu (istač)
Zac znači da zadnji bacaš pikulu, za istinu je - kad izgubiš, gubiš pikulu, za šalu ne gubiš.
Inače riječi su: arte, turen, kastuš, prelaz, čvenk ...
Zac znači da zadnji bacaš pikulu, za istinu je - kad izgubiš, gubiš pikulu, za šalu ne gubiš.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
di se ta verzija igrala ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
U Zagrebu.
Evo, našao sam nešto:
https://m.facebook.com/groups/292980229098/?view=permalink&id=10154541531349099
crvenkasti-
2014-04-17
u čačkudebotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
Guest- Guest
crvenkasti wrote:debotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
U Zagrebu.
Evo, našao sam nešto:
https://m.facebook.com/groups/292980229098/?view=permalink&id=10154541531349099
prvi glas...klinci izgledaju ka iz felinijevog filma
2014-04-12
Noor wrote:u čačkudebotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
ti si na lastik bila bukacica & svakom loncu poklopac
a zapela bi vec oko struka dok su ostale zivahno odradjivale malu maturu
2014-04-12
a ne...krivo, uvijek sam pobjeđivala :)debotoijusto wrote:Noor wrote:u čačkudebotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
Guest- Guest
Noor wrote:a ne...krivo, uvijek sam pobjeđivala :)debotoijusto wrote:Noor wrote:u čačkudebotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Zec za istinu (istač)
hvalite me usta moja
2014-04-12
imao si krive pretpostavke, naravno nimalo zlurade, zavrijeđuješ istinu samo jer si htio držat lastiku :)debotoijusto wrote:hvalite me usta mojaNoor wrote:a ne...krivo, uvijek sam pobjeđivala :)debotoijusto wrote:Noor wrote:u čačkudebotoijusto wrote:
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 2 of 4