Špekule,klikeri,frenje...
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Špekule,klikeri,frenje...
Možete li mi opisati kakva su pravila igre u vašem kraju,budući vidim da svako selo ima svoja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Špekule,klikeri,frenje...
majko moja ti jastrebe totalno podjetinjio..a blizu si 50 godina..dođe to...kazu da si do 20 jos dijete..pa od dvadeset postajes ozbiljan do cetrdestih poslije cetrdesete opet se mentalno vratis u djecju dob....kazu da je to prirodni proces...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
je'l jastrebe kako se kod vas zovu karići na balinjere
2015-09-08
Kareti.vuksadinare wrote:je'l jastrebe kako se kod vas zovu karići na balinjere
2014-04-22
a kareti da da...evo ja ovo ljeto vozio karic...koji sam napravio sa 12 godina...imamo mi u selu trku karica odraslih..ludnica bez zajebancije..pravo takmicenje bude i po nekoliko stotina ljudi cak i vise...okrenu se janjci i odojci...rostilji..standovi sa picem,hranom...pobjednik dobije cak 5 000 kuna..jase takmicio ove godine nakon sest godina pauze..jastreb wrote:Kareti.vuksadinare wrote:je'l jastrebe kako se kod vas zovu karići na balinjere
2015-09-08
ovo nekoliko stotna ljudi bude prisutno kao gledaoci cak i vise...dođu iz okolnih mjesta..vuksadinare wrote:a kareti da da...evo ja ovo ljeto vozio karic...koji sam napravio sa 12 godina...imamo mi u selu trku karica odraslih..ludnica bez zajebancije..pravo takmicenje bude i po nekoliko stotina ljudi cak i vise...okrenu se janjci i odojci...rostilji..standovi sa picem,hranom...pobjednik dobije cak 5 000 kuna..jase takmicio ove godine nakon sest godina pauze..jastreb wrote:Kareti.vuksadinare wrote:je'l jastrebe kako se kod vas zovu karići na balinjere
2015-09-08
jastreb wrote:Možete li mi opisati kakva su pravila igre u vašem kraju,budući vidim da svako selo ima svoja.
franje , trokut trat ( rupa ) visok poluvisok afilo ...talijanke anguja ( YU verzija franje , gabaritno veca , pucala , nikad sluzbeno zazivjela u nadmetanju ) one ka porculanske... detalja pravila se nespominjem svaka ulica imala svoju verziju
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Vidim svi igraju na rupu,a kod nas se na zemlji iscrtao krug širine 10-tak centi.debotoijusto wrote:jastreb wrote:Možete li mi opisati kakva su pravila igre u vašem kraju,budući vidim da svako selo ima svoja.
franje , trokut trat ( rupa ) visok poluvisok afilo ...talijanke anguja ( YU verzija franje , gabaritno veca , pucala , nikad sluzbeno zazivjela u nadmetanju ) one ka porculanske... detalja pravila se nespominjem svaka ulica imala svoju verziju
2014-04-22
jastreb wrote:Vidim svi igraju na rupu,a kod nas se na zemlji iscrtao krug širine 10-tak centi.debotoijusto wrote:jastreb wrote:Možete li mi opisati kakva su pravila igre u vašem kraju,budući vidim da svako selo ima svoja.
nista crtat , rupa se kopala a jedno vrijeme bila i sablona , iz skvera od nekakve zastite kuglicnog lezaja , taj komad za sluzbene turnire i otvorena prvenstva cuvao vlasnik
2014-04-12
Eva_ wrote:Jel može gumi gumi?
lastik
odlicna igra za druzenje s curicama
2014-04-12
zeczaistač - što znači, hajde, da vas čujem?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:zeczaistač - što znači, hajde, da vas čujem?
okrenuo sam svemoguceg i smrza mi komp
sotono
2014-04-12
debotoijusto wrote:Eva_ wrote:Jel može gumi gumi?
lastik
sad su mnoge stvari jasnije :^^
T.- Posts : 17552
2014-04-14
kic wrote:debotoijusto wrote:Eva_ wrote:Jel može gumi gumi?
lastik
sad su mnoge stvari jasnije :^^
2014-04-12
Totenkopf wrote:Mi smo igrali na rupu i kastaš kalamprst...
ta verzija kod moje rodbine , potez makarska/ploce , kao klinac tamo provodio ljeta , imali su i neko izbijanje van poznatih pravila
2014-04-12
To ja kastaš kalamprst, ko izbijanje u bućama, koju pogodiš sa svojom franjom, tvoja je...
E to smo i mi igrali. Samo što je umjesto rupe na zemlji,ili pijesku bio iscrtan krug.Totenkopf wrote:To ja kastaš kalamprst, ko izbijanje u bućama, koju pogodiš sa svojom franjom, tvoja je...
2014-04-22
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 1 of 4