ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UPUTA ZA VOLONTERE

Page 1 of 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Go down

UPUTA ZA VOLONTERE Empty UPUTA ZA VOLONTERE

Post by abraham 20/9/2015, 18:00

Autor: Marcel HoljevacNedjelja, 20. Rujan 2015. u 17:42
Kad pročitate naputak koji je, u najboljoj namjeri, napisala Ines Kalajžić, magistra komunikologije i aktivistica iz Rijeke, morate se zapitati - jesu li to upute za postupanje s imigrantima, ili naputak za hranjenje medvjeda u ZOO-u? Malo su plahi, kaže Ines, na facebooku aktivna kao Tinka Kalajžić.

Časna sestra iz Rijeke Ines Kalajzić iz reda sestara milosrdnica- dobro, nije baš prava časna, danas se to u 21. stoljeću zove “aktivistica”, ali svodi se na isto, na pomaganje potrebitima, manje potrebitima, i ponekad iritantno moraliziranje – objavila je ovaj status kako bi pomogla curama koje rade hvalevrijedan posao, pomažu izbjeglicama. Šalu na stranu, pustimo sad priču treba li im pomagati, zaslužuju li uopće pomoć, ljudi su tu, bilo bi bolje da ih nismo ni pustili preko granice, ali kad već jesmo, ne smijemo se praviti slijepi i gluhi na činjenicu da su sad tu, i da su sad naša briga. Ines – Tinka je poznata lbgtq-itd. aktivistica i NGO aktivistica, ali pomoć organiziraju i katoličke udruge, i Željka Markić. Pomagati je humano, naročito ako se to radi bez fige u džepu a ne onako kako većina to radi, u nadi da će Sirijci ostati, popiti piće (bezalkoholno), i otići dalje na zapad. Nama koji nismo tak jako milosrdni i više se, kao tradicionalni hetero muškarci, brinemo za zaštitu granica svog plemena i sigurnost svoje obitelji nego za napuštene pse i putujuće Arape to može djelovati pretjerano, no svakako je ono što je Tinka do sad radila – poput podjele letaka u kojima se migrantima na arapskom daju osnovne informacije, te općenito pomaganje (Tinka je pomagala na terenu od Beograda do granice sa Slovenijom), svakako ne može biti samo po sebi loše.

No, naputak izaziva nevjericu. U njemu piše (prenosim zajedno s pravopisnom pogreškama): “Situacija je napeta i kaotična. Jako je bitno da ostanemo skulirani, jer će se početi događati ružne stvari. Ono što savjetujem ŽENAMA:

“Ako ste u strahu od agresivnih reakcija, nemojte prilaziti muškarcima! Fokusirajte se rađe na žene i djecu. I samo smireno! Nakon ovog što su izbjeglice preživjele na mađarskoj granici, nije ni čudo da se pojedinci ponašaju ljutito, razdražljivo i nervozno. Nemojte da vas to obeshrabri! Djelujte skulirano, fokusirano i hrabro! Ako radite noću, pobrinite se za to da djelujete u grupama. Ako odlučite ići u akciju same – obavezno sa sobom UVIJEK imajte pepper sprej i zviždaljku.

Ako se ipak odlučite prilaziti muškarcima – pripazite da ste obučene primjereno. Uzmite u obzir kulturološke razlike, te nikako muškarcima nemojte prilaziti u kratkim hlačicama, mini suknjama, ili dekoltiranim majicama. Poželjno je imati maramu na terenu. Izbjegavajte prilaženje većim grupama muškaraca! Pripazite na body language! Nekad moramo biti strože i rezerviranije, ali nikad bezobrazne. Mnogo muškaraca pitat će vas hoćete li se fotografirati sa njima. Dobro razmislite o tome hoćete li na to pristati!”

12036375_807215059395675_3307378936802058681_n

Taj njen status izazvao je lavinu što kritika, što uvreda. Pa iako mislim da je cijela ova izbjeglička kriza velika farsa i festival licemjerja i sa strane Europe i sa strane Arapa, a i nisam pobornih sentimentalnog trash morala i požrtvovnosti koja uglavnom služi tome da bi netko mirnije spavao, jer migrantima kako vidimo zapravo i nije potrebna neka pomoć i ne oskudijevaju, netipično za izbjeglice, ni u čemu – pomoć će, po svemu sudeći, biti i te kako potrebna nama starosjediocima kad ovdje bude tridesetak milijuna muslimana, uglavnom agresivnih mladih muškaraca u dobi za rat i rasplod – nikako se ne mogu složiti s onima koji je grubo vrijeđaju zbog toga što radi nešto što je ipak humano ma kako bilo glupo i zapravo nemoralno, ali se svakako pridružujem kritikama.

Ovim se ne šalje pogrešna poruka samo migrantima, već je takav postupak, iako naoko human, zapravo otvoreno nemoralan! Na njenom facebooku mogli smo pročitati komentare njenih kolegica o tome kako nemamo pravo tražiti od njih da prihvate naše standarde morala i ponašanja, “jer ne smijemo tražiti od drugih nešto što ne želimo da oni rade nama”. To je tipična ignorancija i neukost. Kad mi, bijeli zapadnjaci, pripadnici kršćasnkog civilizacijskog kruga, dođemo u njihove zemlje, očekuje se, s pravom, da naše žene poštuju tamošnje običaje i kulturu. Da nose rubac, da budu obučene u duge hlače i haljine, da ne nose minice koje se smatraju znakom nepoštovanja prema okolini, da ne izlaze bez muškarca koji im nije muž ili otac. Očekuje se od nas, s pravom, da poštujemo pravila koja važe kod njih, da ne pijemo alkohol: ponašati se u skladu s našom kulturom u njihovoj zemlji bi bilo bahato. Naravno, trebamo inzistirati da oni nama i tamo dozvole ono što bi nam trebali dozvoliti a ne dozvoljavaju. Ponegdje je u arapskom svijetu recimo i samo posjedovanje biblije kažnjivo smrću, no aktiviste za ljudska prava to inače previše ne brine, a bijelce koji tamo odlaze više zanima dozvola za pijenje alkohola, što ne spada u ljudska prava, od slobode govora ili savjesti (što spada u ljudska prava). Doduše slobodu govora smo ukinuli i na zapadu u ime “političke korektnosti” i sankcioniranja tzv. “govora mržnje”, što je svaki govor koji “liberali” ne žele čuti i koji se ne uklapa u njihova praznovjerja i predrasude, pa možda nemamo pravo inzistrati na njoj niti drugdje.

No “liberali” iz nekog razloga, kad muslimani dođu tu, smatraju da je normalno da očekuju da ih dočeka halal zaklano meso, obroci bez prasetine, da naše žene ovdje hodaju pred njima zabrađene i pristojno odjevene jer, po njima, muslimani valjda nisu ljudi nego majmuni i ne mogu se kontrolirati kad vide ženu u minici, nego se napale i odmah je moraju spopasti i silovati. “Oni su jednostavno takvi”, poručuju ovakvim naputcima zapravo aktivisti. Što oni zapravo time govore? Govore da su muslimani pod-ljudi koji se ne mogu kontrolirati i ne mogu se prilagoditi moralnim i kulturnim standardima sredine u koju su došli! Govore da su oni zapravo životinje, a ne ljudi – jer je naputak za postupanje s migrantima rađen upravo kao što bi netko napisao uputu za hranjenje medvjeda ili gorila u ZOO-u! I to pisan od strane posve neupućene osobe! Od ljudi se ne očekuje da se morate od njih braniti sprejem ako im priđete u želji da ih nahranite, niti se od ljudi očekuje da napadnu usamljenu ženku ako ih je dovoljno u čoporu (zapravo ni živine to ne rade)!

tinkafototo3

Time zapravo upravo lijevi aktivisti, koji totalno briju na “jednakost” svih ljudi (što je nedostajalo dobroj, staroj ravnopravnosti, koja naravno ne podrazumijeva nikakvu jednakost?) poručuju: “Mi smo superirorni. Mi smo bijelci. Mi smo ateisti i humanisti, stoga su naša vjerovanja univerzalna i primjenjiva na sve narode i kulture. Naša religija, naš skup uvjerenja je, stoga što je univerzalan, iznad islama i iznad kršćanstva, iznad bilo čega u što vi vjerujete. Vi ste jadnici i potrebna vam je pomoć, mi smo tu da vam pomognemo, jer smo mi superiorni vama”. Tko je od migranata uopće tražio pomoć? Jer ako ljudi pomoć nisu tražili, onda je arogantno i bahato pomoć im davati! Ispada da su oni kreteni koji se nisu u stanju brinuti sami o sebi i zato smo tu mi, bijeli kršćani iz ateističke sekte, mi ćemo im nesebično dati sve ono što oni od nas ne trebaju kako bismo umirili savjest koju smo sami uznemirili lažima o sebi samima i o tome kako smo mi krivi za sve zlo na svijetu. Jer mi smo Bogovi, i sve što se događa na planeti lošeg je zbog nas, bijelih zapadnjaka, a ostali su zapravo životinje bez mozga i na njima nije nikakva odgovornost za njihove postupke, ni za njihovu vlastitu dobrobit u njihovim vlastitim državama. Koje su inače bile bijedne i jadne i vječno zaraćene prije nego je prvi bijelac uopće zalutao u zabiti poput Afganistana.

Imigranti su ti koji se trebaju inkulturirati, i prilagoditi, jer ih europske zemlje primaju. Ne obrnuto. Mi se njima ne trebamo i ne smijemo prilagođavati kad su ovdje, na našem tlu, jer njih time zapravo ponižavamo i omalovažavamo, a svoju kulturu dezavuiramo. Nemamo pravo u ime humanosti odreći se svoje kulture, odbaciti je! Niti u ime multikulturalnosti, jer tko ne poštuje svoje nije u stanju iskreno poštivati ni tuđe, može se samo praviti! I zato bi Ines – Tinka, i njene aktivistice, morale informativnim lecima koje dijele – kojima pomažu migrantima da ih ne prevare na tečajevima i sličnom, i što je hvalevrijedan oblik pomoći, za razliku od dijeljenja novca i hrane koji su potrebniji bakicama u Hrvatskoj koje gladuju s mirovinom od 700 kuna i obiteljima u Hrvatskoj kojima je isključena struja i djeci ne mogu dati ni za gablec u školi, pa ne idu zbog toga u Njemačku jer su čuli da je tamo socijala osamsto eura – dodati i informativne letke u kojima će im pisati kako se moraju ponašati kad su ovdje. Što se od njih očekuje. Nije to ništa čudnog, kad putujete u Singapur u avionu vas dočeka letak u kom vam je lijepo objašnjeno da ćete ako pokušate unijeti vrećicu marihuane ili gram kokaina biti strijeljani, i da se posjedovanje žvakaćih guma kažnjava kaznom zatvora (Singapur ne želi da ljudi bacaju žvake po cesti, tamo sve drže jako čisto) a kad putujete u islamske zemlje, lijepo vam piše da ćete za gay seks ukrašavati glavni gradski trg viseći s auto dizalice, i da žene moraju hodati posve pokrivene.

Isto tako, mi u europi imamo neke kultorološke i društvene običaje, zakone, i činjenice, i imamo svako moralno pravo od svih koji dolaze tražiti da se tih stvari pridržavaju. Poznavanje i obveza uvažavanja naše kulture i pravila koja važe u europskim društvima moraju biti preduvjet za dobivanje azila, dozvole boravka, radne dozvole, a naročito državljanstva. Tim više što ista ta “liberalna” ljevica šalje svoje aktivistice iz “femena” da mokre po katoličkim i pravoslavnim crkvama, fizički napadaju katoličke procesije, i golih grudi prosvjeduju posvuda, pokazujući time potpuno nepoštovanje za sugrađane i uopće kulturu zapada. Ako tako poštuju islamske (anti)civilizacijske običaje kao što je npr. da se smije napasti i silovati ženu u minici, bilo bi normalno tražiti od njih da poštuju i naše katoličke.

Je li pomagati izbjeglicama nemoralno? Ne u smislu striktno humanitarne pomoći, ali samo tamo gdje postoji stvarna potreba, u protivnom se resursi loše usmjeravaju pa oni kojima je pomoć potrebnija ostaju bez nje. Migrantima dapače treba pomoći da zatraže i, ako su žrtve rata, dobiju azil u prvoj sigurnoj zemlji na svom putu, dok im je pak pomagati da se dokopaju bogatih zemalja sjevera jer misle da ih tamo čeka velik novac, eventualno posao, i socijalne povlastice, posve moralno pogrešno, čak i ako izuzmemo posve realnu mogućnost da se ovdje radi o de facto invaziji, planiranoj i upravljanoj. Time se šalje pogrešna poruka onima koji će tek krenuti na put, i kojih će se dobar dio putem utopiti, time se šalje pogrešna poruka beskurpuloznim trafikantima ljudima, time se u konačnici ugrožava sigurnost domicilnog stanovništva i njihova stečena socijalna prava, time se zapravo ne pomaže niti migrantima, no što je moralno ispravno a što ne kad se radi o migranitma je druga priča koju ovdje ne mogu pokriti.
abraham
abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

UPUTA ZA VOLONTERE Empty Re: UPUTA ZA VOLONTERE

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:04

Normalno da im se neću prilagođavati ....izmaltija sam i izbacija vlastitu mater iz kuče jer me je tila kovat a ovima ću okinit glavu sa ramena ako samo podignu glas nešto.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by abraham 20/9/2015, 18:09

Dobro sroceno kolega. Sam sam naveo primjer nasih narodnih nosnji i obicaja i pljuvanja i srama za svoju kuturu i licemjernog prihvacabja tudje. Jedan primjer. Idete kod zubara i doceka vas zubar u kozusku, crnim cojanim gacama sa bijelim vunenim corapama i bijeloj kosulji sa kapom (koja ima rese) na glavi. Pomisli li bi da ste na nekoj psihijatrijskoj ustanovi a ne kod zubara. Nasli bi milijun izgovora da ga izbjegnete i nasli nekog "normalnog. Normalan bi bio u sivoj kosulji do koljena,hlacama iznaf gleznjeva i bijelom kapicom sa sandalama na nogama, Mozda sa trubanom ili zidovskom kapicom i omotan salom sa stotinama snjira. EEEEEE tu bi svi stali i rekli,jebi ga, nema veze. Bas pohvalno da ljudi drze do svoje vjere i tradicije. Kako je to super. Takovo je ponasanje u cijeloj europi. Svi se srame svojih korijena i oni koji to odrzavaju su desnicari i uglavnom fasisti. Drugi stranci koji rade potpuno ist stvar su napredni i oni koji odrzavaju kulturu.Nije niti cudo da ce sve ovo u vrlo dogledno vrijeme nestati ili znatno drugacije izgledati.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:10

Ne volim bahatost.

Dok su dobri neće im pasti dlaka s glave ....ćim počmu pokazivat znakove bahatosti ....obarat će rekorde u trčanju i bežaniji iz Hrvatske.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by danni1 20/9/2015, 18:11

Marcel....u sridu. Bravo!

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:12

Bježati će i proklinjati majku šta su došli u našu Hrvatsku ....

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by abraham 20/9/2015, 18:14

Primjera radi, u Malmö-e postoji auto-skola Jihad. Pitam se tko su polaznici. Osim toga se pitam , kako bi svi, a stranci tj arapi posebno, reagirali kada bi otvorio auto skolu, Krscansku auto skolu. Auto skola svetog kriza. Svi bi se zgrazali. Auto skola Ben Gurion.... Muhahahahahahahaaaaa

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:19

Zaboli me kuaz za glupe švedske pickice ....imaju muslimani pravo šta ih prcaju kad su svi odreda tamo šupci.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by danni1 20/9/2015, 18:20

Šveđani su se jebali do kraja,postali taoci muslića koji ih jebu u zdrav mozak.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by abraham 20/9/2015, 18:20

Preuzimate isti model. Svedska je tu za par godina. Nazalost ne po ekonomiji ali po pranju mozga ste jako blizu.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:23

abraham wrote:Preuzimate isti model.
Pa baš i ne ...Švedska je krajna destinacija dok ih mi samo prebacujemo dalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by danni1 20/9/2015, 18:23

abraham wrote:Preuzimate isti model. Svedska je tu za par godina. Nazalost ne po ekonomiji ali po pranju mozga ste jako blizu.
Jebe mi se za ekonomiju,moja sloboda nema cijenu. Pičke koje će svoju slobodu prodat za par eurića nek je prodaju, moju neće sigurno.
Ima da tamburamo po uvezenima i onima koji su ih uvezli jednako.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by abraham 20/9/2015, 18:24

danni1 wrote:
abraham wrote:Preuzimate isti model. Svedska je tu za par godina. Nazalost ne po ekonomiji ali po pranju mozga ste jako blizu.
Jebe mi se za ekonomiju,moja sloboda nema cijenu. Pičke koje će svoju slobodu prodat za par eurića nek je prodaju, moju neće sigurno.
Meni je sa strane mozda lakse vidjeti razvoj situacije tu. Na istim ste tracnicama kao i Svedska ili Njemacka.
abraham
abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by danni1 20/9/2015, 18:33

abraham wrote:
danni1 wrote:
Meni je sa strane mozda lakse vidjeti razvoj situacije tu. Na istim ste tracnicama kao i Svedska ili Njemacka.
Pa jesmo,slažem se. Samo to ovi lažni humanitarci ne vide,to su spodobe ispranog mozga od te pederske,neoliberalne gamadi,još kad se pribroje droge koje troše to je žalosno uopće nazivat ljudima.
danni1
danni1

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by kaya 20/9/2015, 18:34

tinka je debil kao oni koji navlače djeci čarapice na 38 stupnjeva jer im je zima, emigranti ne trebaju njenu vodu i sendvić i čarapice jer imaju više love od nje.u rangu sa milom bandićem koji je u popisu potrepština objavio građanima zagreba da između ostalog dostave  bezalkoholne maramice, dječju hranu ( pretpostavljam da  iz bio uzgoja)  i datulje. dobro da nije naručio iz zrinjevca da zasade na velesajmu palme a zološkom da puste tigrove da se osjećaju ko doma. fala bogu pa ih više nema u zagrebu, poslao ih zoki car sve u mađarsku i austriju...
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Yehudi 20/9/2015, 18:38

abraham wrote:
danni1 wrote:
UPUTA ZA VOLONTERE 75c2e1044338ca602457c1f60a2887a9_gallery_lw

"Časna sestra " kažeš..............iz kojeg ono reda 

Ti si očito nešto pogrešno skužio.
UPUTA ZA VOLONTERE Tinka_10072015_fejs
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/9/2015, 18:39

Red : Maćhu pičku.

Last edited by RayMabus on 20/9/2015, 18:39; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 20/9/2015, 18:39

UPUTA ZA VOLONTERE 12036375_807215059395675_3307378936802058681_n
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 20/9/2015, 18:52

Uobičajena hrpa Marcelusovih 'ništa s ničim' drobljevina :D, sve izmiješano i sprčkano u kašu, probavljivu samo onima kojima je dovoljno da je on autor, pa plješću i potpisuju, jer se Marc redovito okomi na one na koje bi i oni sami.. na liberale, socijaliste, LGBT ili već nešto prema čemu pravi Hrvat, 'ognjištar' i katolik mora imati automatsku predrasudu i odbojnost.

Da je ovu uputu volonterkama uputio netko iz Markićknog tabora npr., on bi je zacijelo oduševljeno nahvalio na 10 kartica, jer da gle kako fini Hrvati i katolici praštaju i imaju puno obzira prema drugim vjerama i kulturama, dok ih ovi tamo spaljuju skupa s crkvama.. no kako je autor neka osebujna 'liberalna' aktivistica, onda drvlje i kamenje. Ukratko, još jedna uobičajena dnevno.hr žvaka za sitnozubu konzumaciju, pa dobar tek B-)
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Yehudi 20/9/2015, 18:58

:^0 Potpis nevjesti
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down