Sirija
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Sirija
Za razliku od Kurda. Kurdima samo treba oružje i sve bi oko sebe doveli u red.Leviathan2 wrote:i vojna taktikaPinochet wrote:pojeli bi "umjereni kanibali", koji su imali(i dalje imaju) legalnu dostavu oružja iz turske i arapskih zemalja.
ISIS se zajeba prije 4-5godina kada su napali Kurde, pa kada se USA uključila.. tako da bi kanibali vjerojatno da nije bilo Rusa dugoročno dobili rat, prvo bi razbili Assada/irance/hezbollah, a onda bi se obračunali sa ISISom.
Dolaskom Rusa, tek se sada vidi koliko je Iran i Hezbollah zakurac, jer dok nije bilo Rusa gubili su rat,.. Ruska avijacija, tehnologija to je ono što Iran i Hezbollah nemaju a čini razliku na terenu.
jbte, pa rusima je trebalo godinu dana da posloze sve to dole da j ekoliko toliko operativno, na nekim frontovima funkcioniraju kao sat al na nekima su cisto rasulo, nemos arape u red da ga jebes
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...Yehudi wrote:Eroo wrote:Nema video materijala koji bi to potvrdio.Leviathan2 wrote:vec prosli tjedan su specnazi i isis hunteri presli rjeku te zacrtali ciljeve za bombardiranje
sad je presla pjesadija i oklop
ide se blokirat americke vazale a usput su vazna i naftna polja,
citam poziv shaitat plemena na borbu protiv kurda jer kurdi nemaju sto trazit u deir zouru
Postoji samo snimak bombardiranja trajekata i trajektne luke u Deir ez'Zoru (s obje strane Eufrata).
I ništa više od toga.
Ovo mi je razumljivo, jer je Deir ez'Zor u sličnoj situaciji kao Raqqa.
Ne pratim baš redovito.
zašto Kurdi još nisu zauzeli Rakka ?
Trenutno stanje je : 90% oslobođeno. Jedan drugi podatak govori o 80%.
2016-07-22
aha, a ameri narocito :DEroo wrote:U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...Yehudi wrote:Eroo wrote:Nema video materijala koji bi to potvrdio.Leviathan2 wrote:vec prosli tjedan su specnazi i isis hunteri presli rjeku te zacrtali ciljeve za bombardiranje
citam poziv shaitat plemena na borbu protiv kurda jer kurdi nemaju sto trazit u deir zouru
Postoji samo snimak bombardiranja trajekata i trajektne luke u Deir ez'Zoru (s obje strane Eufrata).
I ništa više od toga.
Ne pratim baš redovito.
TorkeyTork
.
1 hour ago
TorkeyTork
Reports claiming the Syrian Army conducted an airborne operation at Taybeh Oil Field is false; it was the US military
.
2016-07-22
nijesam u tokuEroo wrote:@levi,
1 hour ago
TorkeyTorkReports claiming the Syrian Army conducted an airborne operation at Taybeh Oil Field is false; it was the US military
.
al evo rusi naveliko optuzuju sdf u deir zouru da suradjuju sa isilom
Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.Leviathan2 wrote:aha, a ameri narocito :DEroo wrote:U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...Yehudi wrote:Eroo wrote:Nema video materijala koji bi to potvrdio.Leviathan2 wrote:vec prosli tjedan su specnazi i isis hunteri presli rjeku te zacrtali ciljeve za bombardiranje
I ništa više od toga.
Ne pratim baš redovito.
Ostavljaju civilima koridore, nahrane ih i smjeste u sigurna područja, zbrinu ranjene...Ne vidim to kod Asadovih.
2016-07-22
Syria Only Report ive seen on Syrian FB about a airlanding at Koniko Field today is Tribal Forces claiming it was them and Russia
Kurdi su dobri fighteri, ali nemoj mo se zavaravati i oni se šire na račun Američke avijacije i američkih specijalaca i američke opreme i američke obukeEroo wrote:Za razliku od Kurda. Kurdima samo treba oružje i sve bi oko sebe doveli u red.Leviathan2 wrote:i vojna taktikaPinochet wrote:pojeli bi "umjereni kanibali", koji su imali(i dalje imaju) legalnu dostavu oružja iz turske i arapskih zemalja.
ISIS se zajeba prije 4-5godina kada su napali Kurde, pa kada se USA uključila.. tako da bi kanibali vjerojatno da nije bilo Rusa dugoročno dobili rat, prvo bi razbili Assada/irance/hezbollah, a onda bi se obračunali sa ISISom.
Dolaskom Rusa, tek se sada vidi koliko je Iran i Hezbollah zakurac, jer dok nije bilo Rusa gubili su rat,.. Ruska avijacija, tehnologija to je ono što Iran i Hezbollah nemaju a čini razliku na terenu.
jbte, pa rusima je trebalo godinu dana da posloze sve to dole da j ekoliko toliko operativno, na nekim frontovima funkcioniraju kao sat al na nekima su cisto rasulo, nemos arape u red da ga jebes
Guest- Guest
Ne vjerujem tamo nikome više na riječ.Leviathan2 wrote:nijesam u tokuEroo wrote:@levi,
1 hour ago
TorkeyTorkReports claiming the Syrian Army conducted an airborne operation at Taybeh Oil Field is false; it was the US military
.
Nego, nešto drugo primjećujem. O budućoj jedinstvenoj Siriji se više ne priča među "zainteresiranim" stranama.
Sirijski interesi su izgleda postali nebitni, a sad se već uvelike trguje između Amera, Irana, Turske, Sauda, Rusije, Israela...
Posebno to vidim na primjeru Kurda- u Iraku i Siriji.
2016-07-22
de ero ne jedi govna, razgovaraj se normalno, vidio si kod asadovih u alepu, isto ima i u deir zouru, ova manja mjesta su pusta kad vojska dojde kod njih jer ih isis ispraznio prije,Eroo wrote:Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.Leviathan2 wrote:aha, a ameri narocito :DEroo wrote:U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...Yehudi wrote:Eroo wrote:
Nema video materijala koji bi to potvrdio.
I ništa više od toga.
Ne pratim baš redovito.
Ostavljaju civilima koridore, nahrane ih i smjeste u sigurna područja, zbrinu ranjene...Ne vidim to kod Asadovih.
nemoj meni americko nato propagandu, jebali te oni, taru i ameri i kurdi s cim stignu, hrpa ljud umire pod rusevinama, mislis li da se usude civili ici kroz vatrene linije, ajd ne seri zivota ti, vidio si mosul, pobijeno more civila pa se nije pricalo, a kmecali ste kako asad pobi civile u elapu, na kraju je asad pustio i militante i njihove familije iz alepa kroz sigurni koridor, ja bi ih pobio ko pse samo zbog toga sto su cinili narodu alepa
sad budes jos poceo pisati kako se asadovci nehumano ponasaju prema isisovcima
ajd jebote stvarno seres, ono, krse se isisovcima ljudska prava i te sheme
Nisu tamo samo Ameri. Tu su i Englezi, Francuzi...Pinochet wrote:Kurdi su dobri fighteri, ali nemoj mo se zavaravati i oni se šire na račun Američke avijacije i američkih specijalaca i američke opreme i američke obukeEroo wrote:Za razliku od Kurda. Kurdima samo treba oružje i sve bi oko sebe doveli u red.Leviathan2 wrote:i vojna taktikaPinochet wrote:pojeli bi "umjereni kanibali", koji su imali(i dalje imaju) legalnu dostavu oružja iz turske i arapskih zemalja.
2016-07-22
Leviathan2 wrote:de ero ne jedi govna, razgovaraj se normalno, vidio si kod asadovih u alepu, isto ima i u deir zouru, ova manja mjesta su pusta kad vojska dojde kod njih jer ih isis ispraznio prije,Eroo wrote:Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.Leviathan2 wrote:aha, a ameri narocito :DEroo wrote:U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...Yehudi wrote:
Ne pratim baš redovito.
nemoj meni americko nato propagandu, jebali te oni, taru i ameri i kurdi s cim stignu, hrpa ljud umire pod rusevinama, mislis li da se usude civili ici kroz vatrene linije, ajd ne seri zivota ti, vidio si mosul, pobijeno more civila pa se nije pricalo, a kmecali ste kako asad pobi civile u elapu, na kraju je asad pustio i militante i njihove familije iz alepa kroz sigurni koridor, ja bi ih pobio ko pse samo zbog toga sto su cinili narodu alepa
2016-07-22
ero, amerima je svejedno s kim suradjuju samo nek je protiv rusa asada i iranaEroo wrote:Ne vjerujem tamo nikome više na riječ.Leviathan2 wrote:nijesam u tokuEroo wrote:@levi,
1 hour ago
.
Nego, nešto drugo primjećujem. O budućoj jedinstvenoj Siriji se više ne priča među "zainteresiranim" stranama.
Sirijski interesi su izgleda postali nebitni, a sad se već uvelike trguje između Amera, Irana, Turske, Sauda, Rusije, Israela...
Posebno to vidim na primjeru Kurda- u Iraku i Siriji.
isto kak su rekli da su ih rusi bombardirali u deir zour, zas im nisu srusili avion ko sirijcima,
druga stvar, je jebem mater i kurdima i sdf i amerikancima, deir zour je pod opsadom bio tri godine a oni su isli na raqu, do deir zoura ih djelilo kurac od isilovih linija, mogli su bar pomoci narodu u deir zouru da smanje pritisak isila,
ajd ne seri vise s tim kurdima, vidjeces da ce kurdi najebati, ovi iz afrina ce dobit autonomiju a ovi gore ce zesce popusit
Eroo wrote:Leviathan2 wrote:de ero ne jedi govna, razgovaraj se normalno, vidio si kod asadovih u alepu, isto ima i u deir zouru, ova manja mjesta su pusta kad vojska dojde kod njih jer ih isis ispraznio prije,Eroo wrote:Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.Leviathan2 wrote:aha, a ameri narocito :DEroo wrote:
U Raqqi žive i Kurdi. I inače Kurdi paze na civile...
U Raqi to ide ulicu po ulicu, kvart po kvart.Leviathan2 wrote:Eroo wrote:Leviathan2 wrote:de ero ne jedi govna, razgovaraj se normalno, vidio si kod asadovih u alepu, isto ima i u deir zouru,Eroo wrote:Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.Leviathan2 wrote:
aha, a ameri narocito :D
Možebit da je to PR, to teško mogu potvrditi.
Civili su ipak civili, a ja sam ipak humanist.
2016-07-22
A Rusi su uz Asada iz humanitarnih razloga.Leviathan2 wrote:ero, amerima je svejedno s kim suradjuju samo nek je protiv rusa asada i irana
2016-07-22
niko ne kaze da namjerno ubijaju civile, nego ameri zaspu bombama isto kao i rusi u alepu, nije to bojno polje da imas vojsku, civili su im stit a stit se nekad i polomi, al pr prodavat , nema smislaEroo wrote:U Raqi to ide ulicu po ulicu, kvart po kvart.Leviathan2 wrote:Eroo wrote:Leviathan2 wrote:de ero ne jedi govna, razgovaraj se normalno, vidio si kod asadovih u alepu, isto ima i u deir zouru,Eroo wrote:
Šta znam, ne idu odmah u oslobađanje nakon što Ameri "pripreme" teren.
Možebit da je to PR, to teško mogu potvrditi.
Civili su ipak civili, a ja sam ipak humanist.
rusi su isto uz asada iz interesa, al ameri cak i nemaju interesa u siriji nego izraelski i sudijski interes, al posto su se rusi umjesali usli su i ameri otvoreno cisto da rusi ne pometu siriju, ipak se ne usude jedni udarit na druge pa ce se ici na dilove, s tim da su ameri bezobrazniji za cjelu duzinu od rusa, ne kuzim kak mozes drukati za svjetske zlocince tipa ameriEroo wrote:A Rusi su uz Asada iz humanitarnih razloga.Leviathan2 wrote:ero, amerima je svejedno s kim suradjuju samo nek je protiv rusa asada i irana
Saveznici su, jebiga...A nisam ni protiv Rusa (imam i razloge za to).Leviathan2 wrote:rusi su isto uz asada iz interesa, al ameri cak i nemaju interesa u siriji nego izraelski i sudijski interes, al posto su se rusi umjesali usli su i ameri otvoreno cisto da rusi ne pometu siriju, ipak se ne usude jedni udarit na druge pa ce se ici na dilove, s tim da su ameri bezobrazniji za cjelu duzinu od rusa, ne kuzim kak mozes drukati za svjetske zlocince tipa ameriEroo wrote:A Rusi su uz Asada iz humanitarnih razloga.Leviathan2 wrote:ero, amerima je svejedno s kim suradjuju samo nek je protiv rusa asada i irana
Važno je da se satre ISIL i još ponešto usto, a sve ostalo više-manje.
2016-07-22
dole treba satrat i isil i al nusru i nourden al zinki te jos par tih frakcija, onda stavit karte na stol i reci dogovarajte, uvazit misljenja i najmanje etnicke i vjerske grupe na teritoriju sirije i postici konsenzus, zidovi to nece dozvolit ni saudi a niti njihov placenik amerika, a i turcadija ima interes da razjebe siriju i gurne u kaos narocito asad kurdi tako da u turcadiji bude miraEroo wrote:Saveznici su, jebiga...A nisam ni protiv Rusa (imam i razloge za to).Leviathan2 wrote:rusi su isto uz asada iz interesa, al ameri cak i nemaju interesa u siriji nego izraelski i sudijski interes, al posto su se rusi umjesali usli su i ameri otvoreno cisto da rusi ne pometu siriju, ipak se ne usude jedni udarit na druge pa ce se ici na dilove, s tim da su ameri bezobrazniji za cjelu duzinu od rusa, ne kuzim kak mozes drukati za svjetske zlocince tipa ameriEroo wrote:A Rusi su uz Asada iz humanitarnih razloga.Leviathan2 wrote:ero, amerima je svejedno s kim suradjuju samo nek je protiv rusa asada i irana
Važno je da se satre ISIL i još ponešto usto, a sve ostalo više-manje.