ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Go down

''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida'' - Page 14 Empty Re: ''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''

Post by Guest 10/9/2017, 23:46

RayMabus wrote:Nisam siguran ali mislim da tamne tvari ima u jezgri zvijezda

Na koju foru željezo spada u tamnu materiju?

Guest
Guest

Back to top Go down

''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida'' - Page 14 Empty Re: ''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''

Post by RayMabus 11/9/2017, 00:10

Mislim na foru da je možda u centru zvijezda malo tamne materije

Možda
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:11

Kojesta,sve se svodi na baratanje postojecih.,odnosno POZNATIH zakona svemira..a tvrditi da se to OGRANICENO znanje moze primjeniti na nesto NEPOJMLJIVO ljudskom mozgu,je vec preprearogantno...

dok god Covjek ne shvati Gravitaciju...pssssst..roge doli...
filozofiranje je dopusteno,ali tvrditi de facto,da ce biti ovako ili onako...je malo previse..
jos se ljudska vrsta ponasa,blizu onoj majmunskoj...a ne koristi bas nesto vise kapaciteta mozga..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:15

RayMabus wrote:Mislim na foru da je možda u centru zvijezda malo tamne materije

Možda

Znači ako je skriveno oku onda je riječ o tamnoj materiji?
Nije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:16

slidingdoorsoperator wrote:

Možda

Nije.
haahahahaha..zasto mi zenski pičić pade odmah napamet.. lol! lol! lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:18

kak svabi mogu ovako prejebeno grozdje uzgojiti..?? veliki bobasti roze boba bar 2 centa,jako slatko..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:29

pismejker wrote:Kojesta,sve se svodi na baratanje postojecih.,odnosno POZNATIH zakona svemira..a tvrditi da se to OGRANICENO znanje moze primjeniti na nesto NEPOJMLJIVO ljudskom mozgu,je vec preprearogantno...

A što je to nepojmljivo ljudskom mozgu? Odnosno preciznije rečeno umu, jer mozak i um nije sinonimi.
Svemir?
Podvrgava se u suštini dobro poznatim zakonima fizike poput primjerice Drugom zakonu termodinamike kojega sam već spomenuo i kojega nitko nije uspio oboriti.
Isto vrijedi i za čitavu hrpu drugih poznatih fizikalnih zakona i teorija.
Dakle, nema tu ama baš ničeg nepojmljivog odnosno nespoznatljivog.
Dalje, svako, ali ama baš svako znanje je ograničeno jer ne postoji tako nešto kao što su jednom za svagda zadani zakoni i teorije fizike pa čak i znanosti općenito.
Međutim, ako se sva opažanja odlično podudaraju sa onim što predviđaju zakoni odnosno teorije, onda stvarno treba biti fanatik svoje vrste kako bi se ustvrdili da eto ako ne znamo sve onda zapravo ne znamo ništa.
Takav zaključak je jednostavno preglup da bi ga bilo tko trebao prihvatiti.
Dok predviđanja zakona i teorija potvrđuju opažanje, nema razloga za zabrinutost u njihovu valjanost, bez obzira na manje ili više teorijski utemeljene primjedbe.
Kada prvo opažanje odnosno eksperiment obori neko od takvih previđanja, tada imamo jasan znak da zakone odnosno teroije moramo nadopuniti ili čak ukinuti u nekom njihovom dijelu i nadomjestiti ih nekim novim i boljim objašnjenjima.
A ponavljam, kako je dovoljno samo jedno jedino takvo opažanje pa da dosadašnja objašnjena padnu u vodu.
Dakle, nemamo razloga pribjegavati mitološkim objašnjenjima i literalnim fantazijama samo zato jer nam se osobno zbog osobnih estetskih ili sličnih razloga ne sviđaju ona fizikalna.
ista možda nama i nisu toliko privlačna kao ona prethodna, ali da smo ostali čvrsti u tom stavu, svakako ne bi znali ono što sad znamo, a pitanje je bismo li uopće uspjeli sići s grane sa bananama.
Što se tiče gravitacije, djelovanje je dobro objašnjeno još od strane Newtona, nadopunjeno Einsteinovim otkrićima, a druga je priča što nije kvantno dešifrirano odnosno cjelovito objašnjeno, ali nam to za područje klasične fizike ionako nije potrebno jer dosadašnja objašnjenja daju precizna predviđanja.
Druga je priča što nam ne omogućuju da uđemo u tajne samog događaja Velikog praska i to će nam teško uspjeti ako gravitaciju kvantno ne dešifriramo na način otkrića u akceleratorima gravitona kao čestica nositeljica te najslabije od 4 osnovne sile svemira ili na neki drugi način.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 00:32

Možda

Nije.
mislio sam na velika masa i visoka temperatura koja ju unutra nekako izolira
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:36

RayMabus wrote:

Možda

Nije.
mislio sam na velika masa i visoka temperatura koja ju unutra nekako izolira

Velika masa i visoka temperatura?
Ma ne.

Tamna tvar je naziv za tvar u svemiru koja ne emitira niti reflektira elektromagnetsko zračenje, zbog čega je ne možemo vidjeti. Njeno postojanje astronomija je dokazala posredno, promatranjem učinka tamne tvari na druge, lakše uočljive, objekte.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Tamna_tvar
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:40

tamna tvar još nije dokazano. nitko je nije vidio, ima hrpa "modela" šta bi ona mogla biti, ali za sada 0 bodova. po nekim modelima mogla bi biti u paralernim dimenzijama. jedino po čemu "znaju" da ona postoji, jest zbog gravitacijskog utjecaja.  standardni model pa i newtonow svemir nebi mogli funkcionirati , bez tkz "tamne materije", jer drugačije ne mogu objasniti "višak" gravitacije u galaxijama(a manjak mase). dakle taj "manjak" mase, ide od toga da bi mogle biti neke teške nevidljive čestice, do čak alienskih civilizacija koji dajsonovim sferama osvajaju svemir, do neki paralernih dimenzija gdje "gravitacija curi u naš svemir" dok čega god.. 

dok se ne dokaže nešto, nevirujem u taj kurac
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 00:48

Listam Wikipedija

To mi zvuči kao omotać oko našeg svemira

Ne emitira energiju a iskrivljavanja svijetlo
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 00:59

Ne koristim znanstvene termine

Ovo što piše u wikideji o tamnoj stvari s ovim tehničkim karakteristikama mi je poznato

To je kora svemira
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 00:59

Pinochet wrote:tamna tvar još nije dokazano. nitko je nije vidio, ima hrpa "modela" šta bi ona mogla biti, ali za sada 0 bodova. po nekim modelima mogla bi biti u paralernim dimenzijama. jedino po čemu "znaju" da ona postoji, jest zbog gravitacijskog utjecaja.  standardni model pa i newtonow svemir nebi mogli funkcionirati , bez tkz "tamne materije", jer drugačije ne mogu objasniti "višak" gravitacije u galaxijama(a manjak mase). dakle taj "manjak" mase, ide od toga da bi mogle biti neke teške nevidljive čestice, do čak alienskih civilizacija koji dajsonovim sferama osvajaju svemir, do neki paralernih dimenzija gdje "gravitacija curi u naš svemir" dok čega god.. 

dok se ne dokaže nešto, nevirujem u taj kurac

Boldano objašnjenje je otprilike na toj goldberry razini.
Dakle, nitko je nije vidio iz jednostavnog razloga jer je nitko niti ne može vidjeti iz razloga koji ti piše na Wiki u citatu koji sam stavio.
Dalje, Standardni model a bome i Newtonova objašnjenja sasvim dobro funkcioniraju, jer daju dobra predviđanja u segmentima koje pokrivaju svojim objašnjenjima i bez razumijevanja tamne materije, hvala na pitanju, posebno ST koji predstavlja temelj kvantne fizike koja je najvitalniji dio moderne fizike a koja je u posljednje vrijeme valjda i najvitalnija od svih realnih i prirodnih znanosti.
I ponavljam, ako nemamo sva objašnjenja, to ne znači da ništa ne znamo i ništa ne razumijemo.
"Višak" gravitacije o kojem govoriš zapravo ukazuje na izvor te sile koji ne možemo neposredno uočiti vidom niti uz pomoć najsnažnijih teleskopa, ali možemo posredno na način uočavanja i razumijevanja efekata na objekte u okolini. Uostalom, na taj način uočavamo i postojeće crne jame iz kojih ništa ne može pobjeći pa tako ni fotoni zbog njihovog enormnog gravitacijskog učinka na okolinu.
E sad, druga je priča što još uvijek ne možemo podrobnije objasniti temeljnu prirodu tamne materije, pa nam to ostaje za budućnost.
I na kraju, paralelne dimenzije o kojima govoriš zapravo nisu paralelne nego dodatne prostorne dimenzije kroz koje gravitacija u skladu sa nekim modelima zaista može djelovati odnosno širiti se u njih i kroz njih, za razliku od nekih drugih osnovnih sila svemira, a paralelni su tu zapravo svemiri u nekim multiverse modelima koji po tim modelima također postoje u prostorvremenu sa dodatnim dimenzijama prostora (uključujući tu i one makro tipa) u odnosu na nama poznate tri.
Dakako, to je još dodatno olakšano u opciji Valne funkcije svemira Stephena Hawkinga u kojoj su svemiri dodatno povezani crvotočinama sa onim susjednim pa je tako olakšan prijenos informacija i energije između svemira.

Last edited by slidingdoorsoperator on 11/9/2017, 01:04; edited 2 times in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:02

Ako zanemarimo kako tko što naziva tu stvar znam šta je

To je kora svemira
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/9/2017, 01:03

RayMabus wrote:Ako zanemarimo kako tko što naziva tu stvar znam šta je

To je kora svemira

Na taj način ne možeš objasniti gravitacijsko djelovanja tamne materije na svoju okolinu. Dakle, nije to.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:05

Ta pizdarije vam se nalazi na rubu svemira, omotać

Gusto nereflektira energiju ne vidi se i iskrivljava putanju svijetla tako da svijetlo zaokruži i vrati se nazad

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:06

RayMabus wrote:Ako zanemarimo kako tko što naziva tu stvar znam šta je

To je kora svemira

Na taj način ne možeš objasniti gravitacijsko djelovanja tamne materije na svoju okolinu. Dakle, nije to.
pa nisam to ni objašnjava

Samo sam ti rekao di takve robe ima
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:09

Tamna stvar je živo blato

Ako ti emitiraš energiju a u padneš u to ona te stegne

Ja to drukčije zovem

Nazvao sam to strune
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:10

Uglavnom kora svemira vam ima te četiri karakteristike kao i tamna stvar
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:12

Eto riješili smo misterij u gdje ima hrpa te tamne stvari

KORA SVEMIRA
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/9/2017, 01:14

I meni je ovo vijest

Svi ju traže sad ispada da ja znam za to i gdje je ima masu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Back to top

- Similar topics