''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''
Page 13 of 17
Page 13 of 17 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17
Re: ''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''
Što se Irme tiče, najgore je prošlo...Sad je već kategorija 2...
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
Re: ''FOTO, VIDEO Uragan nosi sve pred sobom, karipski otoci skršeni, evakuira se Florida''
gluposti, kao sto rekoh, za val znam i znam kad ce doci, e sad hoce li bas napravit neko sranje nemogu garantirat, al uglavnom , neznas na kakav val mislimred wolf wrote:A ne, taj koji je zapeo za taj ''val'' je upravo najavljivao da će se to dogoditi 2012. godine...Dakle, ti si popušio tu priču...Leviathan2 wrote:2012 jebila majanski kalendra, glupost, kraj kalendara i nis vise,red wolf wrote:Ali neće...To su najavili za 2012. Oni isti koji ne znaju što će s vremenom koje imaju...Zapamti, ja sam ovdje samo da promatram...Leviathan2 wrote:e jebga ezek, sad sam ozbiljan, evo da ti jos jedared ponovim, sledece godine krajem 10 pocetkom j11 mjeseca ce stici vrhunac vala do nas, pripremi se ako zelisred wolf wrote:
Joj, baš si neki...Nadam se da će sve ostati na smetnjama...
do tad ne brigaj,
al teoreticari svega i svacega su to provalili kao smak svjeta
hehehehehehehehehehehehehehehehehe...A mislio si da ne znam na što misliš?...Tu sam da promatram...Leviathan2 wrote:gluposti, kao sto rekoh, za val znam i znam kad ce doci, e sad hoce li bas napravit neko sranje nemogu garantirat, al uglavnom , neznas na kakav val mislimred wolf wrote:A ne, taj koji je zapeo za taj ''val'' je upravo najavljivao da će se to dogoditi 2012. godine...Dakle, ti si popušio tu priču...Leviathan2 wrote:2012 jebila majanski kalendra, glupost, kraj kalendara i nis vise,red wolf wrote:Ali neće...To su najavili za 2012. Oni isti koji ne znaju što će s vremenom koje imaju...Zapamti, ja sam ovdje samo da promatram...Leviathan2 wrote:
e jebga ezek, sad sam ozbiljan, evo da ti jos jedared ponovim, sledece godine krajem 10 pocetkom j11 mjeseca ce stici vrhunac vala do nas, pripremi se ako zelis
do tad ne brigaj,
red wolf-
2016-02-10
ma koga zanima japan, to ce ionako potonut a njima je 1 rihter il 10 svejedno, stalno se drmajuslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
za sad je maksimala 8 rihtera u meksiku
U Japanu 9 stupnjeva po Richteru 2011. godine.
Pojam biblijske bludnice (Babilon veliki) u Otkrivenju se očito odnosi na vrijeme kada je sama knjiga pisana i nema direktne veze sa nijednom modernom državom. Predstavlja samo slikoviti prikaz u kakvom će se stanju naći čovječanstvo prije konačnog suda. Očita je sličnost sa tadašnjim Rimom.
Guest- Guest
znas kurac, pomjesao si majanski kalendar i 2012red wolf wrote:hehehehehehehehehehehehehehehehehe...A mislio si da ne znam na što misliš?...Tu sam da promatram...Leviathan2 wrote:gluposti, kao sto rekoh, za val znam i znam kad ce doci, e sad hoce li bas napravit neko sranje nemogu garantirat, al uglavnom , neznas na kakav val mislimred wolf wrote:A ne, taj koji je zapeo za taj ''val'' je upravo najavljivao da će se to dogoditi 2012. godine...Dakle, ti si popušio tu priču...Leviathan2 wrote:2012 jebila majanski kalendra, glupost, kraj kalendara i nis vise,red wolf wrote:
Ali neće...To su najavili za 2012. Oni isti koji ne znaju što će s vremenom koje imaju...Zapamti, ja sam ovdje samo da promatram...
val nema veze s time
i nemas blage o kakovom valu je rjec
ehehehehehehehehehehehe
Ne može biti svejedno da dubiš na glavi. I naravno da neće potonuti, ne znam odakle ti ta ideja.
Guest- Guest
zhidovske pastirske price pobrane ko zna od kuda,slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:
ološ svih nacija i narodnosti se sakupio u Ameriki..oni sacinjavaju biblijsku Bludnicu...
Pojam biblijske bludnice (Babilon veliki) u Otkrivenju se očito odnosi na vrijeme kada je sama knjiga pisana i nema direktne veze sa nijednom modernom državom. Predstavlja samo slikoviti prikaz u kakvom će se stanju naći čovječanstvo prije konačnog suda. Očita je sličnost sa tadašnjim Rimom.
sad se mudraci natjecu ko ce ih bolje protumacit i preslikat
hahahahahahahahahahaLeviathan2 wrote:znas kurac, pomjesao si majanski kalendar i 2012red wolf wrote:hehehehehehehehehehehehehehehehehe...A mislio si da ne znam na što misliš?...Tu sam da promatram...Leviathan2 wrote:gluposti, kao sto rekoh, za val znam i znam kad ce doci, e sad hoce li bas napravit neko sranje nemogu garantirat, al uglavnom , neznas na kakav val mislimred wolf wrote:A ne, taj koji je zapeo za taj ''val'' je upravo najavljivao da će se to dogoditi 2012. godine...Dakle, ti si popušio tu priču...Leviathan2 wrote:
2012 jebila majanski kalendra, glupost, kraj kalendara i nis vise,
val nema veze s time
i nemas blage o kakovom valu je rjec
ehehehehehehehehehehehe
red wolf-
2016-02-10
ja sam pun ideja :Dslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ma koga zanima japan, to ce ionako potonut a njima je 1 rihter il 10 svejedno, stalno se drmajuslidingdoorsoperator wrote:
U Japanu 9 stupnjeva po Richteru 2011. godine.
Ne može biti svejedno da dubiš na glavi. I naravno da neće potonuti, ne znam odakle ti ta ideja.
a vjeruj njima je svejedno vecini
Otkrivenje nije nikakva židovska pastirska priča, pogotovo ako je točna pretpostavka tko je autor knjige.
Kao prvo.
Kao drugo, riječ je o tipičnom primjeru apokaliptičke literature koja je bila prilično česta u to vrijeme i koja u suštini upozorava čovjeka na njegovu i prolaznost cijelog svijeta, pa ako hoćeš i svemira. Ne predstavlja točan opis budućih događaja.
Zanimljivo kako je sve do Teorije velikog praska prevladavala ideja kako je svemir beskonačan i smatralo se da neće biti kraja njegovom postojanju, za koju se danas uobičajeno misli u fizikalnom mainstreamu kako predstavlja notornu zabludu ako ne i glupost.
I nema tu nikakve posebne mudrosti, slika Rima kao društva i odnosa koje čovjeka pa i čovječanstvo vuče u propast zbog sveopćeg moralnog pada je jasna da jasnija teško može biti i evidentno je istinita.
Last edited by slidingdoorsoperator on Sun 10 Sep - 23:14; edited 1 time in total
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:ja sam pun ideja :Dslidingdoorsoperator wrote:
a vjeruj njima je svejedno vecini
Vidim.
Ne, sasvim sigurno im nije svejedno.
Guest- Guest
jojslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
zhidovske pastirske price pobrane ko zna od kuda,
Otkrivenje nije nikakva židovska pastirska priča, pogotovo ako je točna pretpostavka tko je autor knjige.
Kao prvo.
Kao drugo, riječ je o tipičnom primjeru apokaliptičke literature koja je bila prilično česta u to vrijeme i koja u suštini upozorava čovjeka na njegovu i prolaznost cijelog svijeta, pa ako hoćeš i svemira.
Zanimljivo kako je sve do Teorije velikog praska prevladavala ideja kako je svemir beskonačan i smatralo se da neće biti kraja njegovom postojanju, za koju se danas uobičajeno misli u fizikalnom mainstreamu kako predstavlja notornu zabludu ako ne i glupost.
I nema tu nikakve posebne mudrosti, slika Rima kao društva i odnosa koje čovjeka pa i čovječanstvo vuče u propast zbog sveopćeg moralnog pada je jasna da jasnija teško može biti i evidentno je istinita.
nemoj me
evo ti pjesmica
ciklus je to sve
Be it flying bird or blossoming flower, all living beings are alike
Be it time, air, or sunshine, we breathe and we share
Time wheels, we carry on This moment could be short,
it passes by and becomes eternal Spring, summer, autumn, winter:
the seasons always go on
We're born, we live, we age, and we die.
Life always goes on.
Kingdoms rise and fall,
years gone by and still go on
Only the universe is eternal,
while our youth never comes back
Last year's sun still clings up in the sky,
beautiful old songs still by us
We live the limited lives yet pass on crowning glory
There ought to be some faith unmoved in the forever changing world
Spring, summer, autumn, winter: the seasons always go on
Life always goes on
Kingdoms rise and fall, years gone by and still go on
while our youth never comes back Spring, summer, autumn, winter,
the seasons always go on
Life always goes on
Kingdoms rise and fall,
years gone by and still go on
while our youth never comes back.
Gle, ja razumijem lirsko nadahnuće pjesnika, ali ako ćemo o činjenicama, eternal malo morgen.
Ima početak, a bome ima i kraj.
Ili ako hoćeš preciznije, aktualna pretpostavka fizikalnog mainstreama je da če čitav svemir onakav kakvog sad poznajemo doslovce nestati za nekih 10 na stotu godina.
Inače, evo tebi isječak iz jednog BBC-ovog dokumentarca:
Guest- Guest
joj sejkeru,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
Gle, ja razumijem lirsko nadahnuće pjesnika, ali ako ćemo o činjenicama, eternal malo morgen.
Ili ako hoćeš preciznije, aktualna pretpostavka fizikalnog mainstreama je da če čitav svemir onakav kakvog sad poznajemo doslovce nestati za nekih 10 na stotu godina.
univers jest vjecan, on postoji i ne postoji, nema veze s pjesmicom
nema veze sa glupim zidovski pastirskim pricicama koje su ozivjele kao istine
to je nesto na Ntu sto nemos razumjet ako ne udjes u adab
tu ne pomaze ni google ni wikipedija
bolje da se okanemo raspre
Ili kada već spominješ pojam ciklusa, teorija tzv. Oscilirajućeg svemira je napuštena ima tome već neko vrijeme.
Kvaka je u tome da nam za taj model jednostavno nedostaje previše (tamne) materije, koja bi zbog djelovanja gravitacije od strane iste prije ili kasnije prvo usporila širenje svemira, zatim zaustavila i okrenula ga u skupljanje koje bi na kraju dovelo do Big cruncha (Veliki stisak), a zatim bi se točka singularnosti Velikog stiska okrenula u točku singularnosti Velikog praska i opet sve iz početka.
Međutim, to ne ide tako u skladu sa temeljnim fizikalnim zakonima odnosno Drugim zakonom termodinamike i sa njim povezanom entropijom.
Naime, entropija nikada ne mijenja svoj smjer i tako bi se kroz točke singularnost Vlikog stiska i Velikog praska prenijela u nazovimo ga tako novi svemir i na kraju bi prije ili kasnije makar kroz nekoliko takvih ciklusa jedan od svemira u tom nizu opet završio u procesu termodinamičke/toplinske/entropijske smrti.
Dakle, ništa od vječnih ciklusa postojanja svemira, to je samo jedna isprazna mitološka priča, da baš ne upotrijebim pojam bajke.
Guest- Guest
fakat smo na razlicitim duljinamaslidingdoorsoperator wrote:slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
Ili kada već spominješ pojam ciklusa, teorija tzv. Oscilirajućeg svemira je napuštena ima tome već neko vrijeme.
Kvaka je u tome da nam za taj model jednostavno nedostaje previše (tamne) materije, koja bi zbog djelovanja gravitacije od strane iste prije ili kasnije prvo usporila širenje svemira, zatim zaustavila i okrenula ga u skupljanje koje bi na kraju dovelo do Big cruncha (Veliki stisak), a zatim bi se točka singularnosti Velikog stiska okrenula u točku singularnosti Velikog praska i opet sve iz početka.
Međutim, to ne ide tako u skladu sa temeljnim fizikalnim zakonima odnosno Drugim zakonom termodinamike i sa njim povezanom entropijom.
Naime, entropija nikada ne mijenja svoj smjer i tako bi se kroz točke singularnost Vlikog stiska i Velikog praska prenijela u nazovimo ga tako novi svemir i na kraju bi prije ili kasnije makar kroz nekoliko takvih ciklusa jedan od svemira u tom nizu opet završio u procesu termodinamičke/toplinske/entropijske smrti.
Dakle, ništa od vječnih ciklusa postojanja svemira, to je samo jedna isprazna mitološka priča, da baš ne upotrijebim pojam bajke.
univers jest vjecan, on postoji i ne postoji, nema veze s pjesmicom
nema veze sa glupim zidovski pastirskim pricicama koje su ozivjele kao istine
to je nesto na Ntu sto nemos razumjet ako ne udjes u adab
tu ne pomaze ni google ni wikipedija
bolje da se okanemo raspre
Kao prvo, pojam vječnosti se odnosi ne na beskonačno postojanje bilo čega, kao što se to često ali i pogrešno misli, nego na potpunu nevezanost za prostorvrijeme u kojem je jedino smisleno upotrebljavati pojam postojanja samog.
Dakle, sve što postoji, postoji u kategorijama prostorvremena, a vječnost se odnosi upravo na suprotno od toga, potpunu nevezanost za prostorvrijeme samo.
Dakle, vječnost jednostavno - ne postoji.
Dalje, kao što sam već ranije spomenuo židovske priče su za razliku od nekih drugih mitologija barem predvidjele neminovu smrt ili prestanak postojanja doslovce svega što potvrđuje i moderna fizika pa je odgovor na pitanje tko se tu pokazao glupim prilično jasan.
Dalje, nije riječ o Googleu i Wiki, to su neka temeljna ZNANJA iz područja fizike i ponešto filozofije, a ne nikakvo mitološko bauljanje koje nema veze sa stvarnošću ili ako baš hoćeš onom postojećom koja se odvija u kategorijama prostorvremena i koja po definiciji nije i ne može biti vječna.
I ponavljam, lirsko odnosno literalno nadahnuće i opisi u tom smislu su načelno dobra stvar, ali se nikako ne bi smjeli brkati sa stvarnošću samom jer nam u tom smislu puno bolje služi znanost općenito i posebno fizika, ako već govorimo o svemiru.
Last edited by slidingdoorsoperator on Sun 10 Sep - 23:43; edited 2 times in total
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:
fakat smo na razlicitim duljinama
Pa očito jesmo. A pazi, ja sam govorio o nekim baš elementarnim stvarima koje se tiču prošlosti i posebno budućnosti svemira odnosno njegovom neizbježnom nestanku. Ili ako baš hoćeš, neizbježnom nestanku (da baš ne kažem smrti) svega što ulazi u kategoriju postojanja općenito.
Guest- Guest
Nisam siguran ali mislim da tamne tvari ima u jezgri zvijezda
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
RayMabus wrote:Nisam siguran ali mislim da tamne tvari ima u jezgri zvijezda
Na koju foru željezo spada u tamnu materiju?
Guest- Guest
Page 13 of 17 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17
Similar topics
» Kinezi uništavaju sve pred sobom
» Berkley: Antifa mlavi sve pred sobom
» ''Tornado u Italiji uništavao sve pred sobom, pogledajte snimke''
» RAT U VAŠINGTONU: Demonstranti ruše sve pred sobom, sukobili se sa policijom
» UBER ili kako Neoliberalni kapitalizam ponovo krši sve pred sobom
» Berkley: Antifa mlavi sve pred sobom
» ''Tornado u Italiji uništavao sve pred sobom, pogledajte snimke''
» RAT U VAŠINGTONU: Demonstranti ruše sve pred sobom, sukobili se sa policijom
» UBER ili kako Neoliberalni kapitalizam ponovo krši sve pred sobom