Luka Popov svršio na izbjeglice
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Luka Popov svršio na izbjeglice
r_nevjesta wrote:Neostvareni svećenik, izgleda.dr. sc. Luka Popov wrote:Ne vidim ni jedan razlog zašto bi vjera i znanost bili „nespojivi". Vjera doduše nadilazi razum, ali između vjere i razuma ne može biti proturječja, jer oboje potječu od Boga.
Znanost je proces u kojem pomoću razuma pokušavamo spoznati zakonitosti materijalnog svijeta, a vjera nadnaravni čin spoznaje božanskih stvari. Obje stvari imaju svoj primarni izvor u Bogu Stvoritelju, pa u tom smislu možemo reći da vjera nadopunjuje razum i omogućuje nam cjelovitu spoznaju stvarnosti koja nije ograničena samo na ono što možemo dohvatiti osjetilima i vlastitim snagama razuma
U Svetom pismu na više mjesta stoji da se Stvoritelja može upoznati proučavajući stvorenje – od prilike na sličan način kao što promatrajući neko umjetničko djelo možemo puno naučiti i o samom umjetniku koji ga je stvorio. Na taj način i fizičar koji spoznaje svemir u kojem vlada inherentna uređenost, te opaža intrinzičnu konzistentnost prirodnih zakona, može mnogo naučiti o Bogu koji je stvorio baš takav svemir i baš takve zakone.
Ne, nego dokaz da su neke grane znanosti u nemogućnosti ostvarenja napretka otišle u metafiziku.
Guest- Guest
Re: Luka Popov svršio na izbjeglice
Čovjek je za psihijatrijsko vještačenje. Uostalom, kakav je to katolik? Pišu li ovakve budalaštine u socijalnom nauku Svete Majke Crkve?
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Luka Popov i libertarijanci
» Libertarijanac Luka Popov. Čemu vojni rok ako doma nesmijemo imati oružje??
» Luka Popov:'Bio sam ateist koji je ismijavao Benedikta XVI a onda mi je jedna njegova knjiga promjenila zivot iz temelja.'
» This Russian Vitaly Popov Is Spamming Google Analytics to Show His Support for Trump
» Banja Luka Burilović
» Libertarijanac Luka Popov. Čemu vojni rok ako doma nesmijemo imati oružje??
» Luka Popov:'Bio sam ateist koji je ismijavao Benedikta XVI a onda mi je jedna njegova knjiga promjenila zivot iz temelja.'
» This Russian Vitaly Popov Is Spamming Google Analytics to Show His Support for Trump
» Banja Luka Burilović
Page 2 of 2