GLAS KONCILA Hrvatska nije sekularna država!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
GLAS KONCILA Hrvatska nije sekularna država!
"NE POSTOJI ustavna definicija koja bi Republiku Hrvatsku definirala kao 'sekularnu'", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje Ivan Miklenić. Naime, glavni urednik neslužbenog glasila Crkve u Hrvata osvrnuo se na kritike bivšeg predsjednika Ive Josipovića na program HTV-a kazavši da je previše vjerskog programa kao i da je Hrvatska sekularna država. Miklenić citira djelove Ustave u kojima ne nalazi pojam sekularizma da bi na kraju zaključio:
"Izdizanje sekularizma iznad religija, na državnu ideologiju, bilo bi brisanje državne neutralnosti i stvaranje države u kojoj su sekularisti građani prvoga, a pripadnici religija građani drugoga reda".
Štoviše Miklenić tvrdi da svi oni koji Hrvatsku pretvaraju u 'sekularnu državu' ugrožavaju njezinu neutralnost i pretvaraju je u ideološku državu.
"Sekularisti imaju pravo na svoje uvjerenje i na njegovo javno iznošenje, ali nemaju pravo dovoditi u pitanje ravnopravnost i jednakost pred državom vjernika i njihova građanska i vjernička prava, koja nisu, kako bi to sekularisti htjeli, samo osobna i privatna, nego su i društvena i javna", tvrdi Miklenić zaključivši na kraju da je krajnje vrijeme da društvo i politika napokon oslobode nametanja vjernicima, koji su ogromna većina u Hrvatskoj, svakog oblika sekularizma.
Pri tome je Miklenić mislio na nametanje reforme obrazovanja jer ga je naljutio novinski naslov: Reformu školstva mora voditi netko tko zna da su dinosauri bili prije Boga!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila--hrvatska-nije-sekularna-drzava/990737.aspx
"Izdizanje sekularizma iznad religija, na državnu ideologiju, bilo bi brisanje državne neutralnosti i stvaranje države u kojoj su sekularisti građani prvoga, a pripadnici religija građani drugoga reda".
Štoviše Miklenić tvrdi da svi oni koji Hrvatsku pretvaraju u 'sekularnu državu' ugrožavaju njezinu neutralnost i pretvaraju je u ideološku državu.
"Sekularisti imaju pravo na svoje uvjerenje i na njegovo javno iznošenje, ali nemaju pravo dovoditi u pitanje ravnopravnost i jednakost pred državom vjernika i njihova građanska i vjernička prava, koja nisu, kako bi to sekularisti htjeli, samo osobna i privatna, nego su i društvena i javna", tvrdi Miklenić zaključivši na kraju da je krajnje vrijeme da društvo i politika napokon oslobode nametanja vjernicima, koji su ogromna većina u Hrvatskoj, svakog oblika sekularizma.
Pri tome je Miklenić mislio na nametanje reforme obrazovanja jer ga je naljutio novinski naslov: Reformu školstva mora voditi netko tko zna da su dinosauri bili prije Boga!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila--hrvatska-nije-sekularna-drzava/990737.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: GLAS KONCILA Hrvatska nije sekularna država!
pokretanje rasprave o vatikanskim ugovorima jedino legalno rjesenje za najezdu katotalibana
druga opcija je lagano propadanje do raspada kiflic-republike za 15-20g.
druga opcija je lagano propadanje do raspada kiflic-republike za 15-20g.
2014-04-12
ajme, index i deboto.. sad će svi levati doživljavati kozmičke orgazme pljujući po KC....
Guest- Guest
metilda wrote:ajme, index i deboto.. sad će svi levati doživljavati kozmičke orgazme pljujući po KC....
dobro jutro i tebi , uzorita
2014-04-12
Hrvatski ustav nalaže razdvojenost vjerskih zajednicah i države u smislu da vjerske zajednice ne donose državne zakone, a država ne propisuje vjerske istine. Istodobno Ustav ne zabranjuje suradnju vjerskih zajednicah i države na poljih od zajedničkoga interesa. To je bit sekularizma.
svabi jasno i decidirano u svom Ustavu kazu DRZAVA je iznad SVIH RELIGIJA...ej-men..
Guest- Guest
Daj mi citat, malo mi je to preekstremno za ustav koji je doniel Adenauer.pismejker wrote:svabi jasno i decidirano u svom Ustavu kazu DRZAVA je iznad SVIH RELIGIJA...ej-men..
Regoč wrote:Daj mi citat, malo mi je to preekstremno za ustav koji je doniel Adenauer.pismejker wrote:svabi jasno i decidirano u svom Ustavu kazu DRZAVA je iznad SVIH RELIGIJA...ej-men..
tako su nas jos prije ucili u Šprahešuli...Profesorica je to tako jasno i decidirano rekla...
ima neka 4 grund zakona,jebaj ga sada..ono pravna drzava,savezna drzava,..moram pogledati u svojim šulebuhovima..ali da je to tak oizrijekom profesorica rekla-100% stojim iza toga...
Guest- Guest
Prolistaj taj Grundgesetz pa mi javi, može na pp.pismejker wrote:Regoč wrote:Daj mi citat, malo mi je to preekstremno za ustav koji je doniel Adenauer.pismejker wrote:svabi jasno i decidirano u svom Ustavu kazu DRZAVA je iznad SVIH RELIGIJA...ej-men..
tako su nas jos prije ucili u Šprahešuli...Profesorica je to tako jasno i decidirano rekla...
ima neka 4 grund zakona,jebaj ga sada..ono pravna drzava,savezna drzava,..moram pogledati u svojim šulebuhovima..ali da je to tak oizrijekom profesorica rekla-100% stojim iza toga...
O jebote...prolistaj sam imas na internetu verziju i za kindere...Regoč wrote:Prolistaj taj Grundgesetz pa mi javi, može na pp.pismejker wrote:Regoč wrote:Daj mi citat, malo mi je to preekstremno za ustav koji je doniel Adenauer.pismejker wrote:svabi jasno i decidirano u svom Ustavu kazu DRZAVA je iznad SVIH RELIGIJA...ej-men..
a evo ti mala zanimljiva rasprava gledee toga....
http://www.zeit.de/2016/21/gesetze-staat-religion-richtlinien
Guest- Guest
Tebi će se biti lakše snaći i prepoznati ono o čem govoriš.
Hrvatska prije svega nije država u pravom smislu
Kermit-
2014-04-17
Danas je nedjelja, a ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Niti si ti pravi odvjetnik. Jebeš fiškala kojem čardak dade diplomu i državni ispit.asilovski wrote:Hrvatska prije svega nije država u pravom smislu
Ja bi ovog Miklenića stavila u hrvatsku inačicu filma U ime Ruže....a zvao bi se u U ime tratinčice.
Uvodna scena:
U tami i strašnoj atmosferi mračnih prostorija Glasa Koncila , svjetlo svijeća obasjava najnoviji članak don Miklenića, pisao je cijelu noć perom i tintom , fenjerom ga osvjetljava jer zrake sunca nisu još probile kroz prljave prozore, na podu je krv nekog antifašiste ili četnika, ili vještice ..što god, izopačena i izmučena lica isposnika čekaju što će don Miklenić pronaći u strahu ,don krikne - konačno! nisam nigdje u ustavu pronašao da je Hrvatska sekularna!
Uvodna scena:
U tami i strašnoj atmosferi mračnih prostorija Glasa Koncila , svjetlo svijeća obasjava najnoviji članak don Miklenića, pisao je cijelu noć perom i tintom , fenjerom ga osvjetljava jer zrake sunca nisu još probile kroz prljave prozore, na podu je krv nekog antifašiste ili četnika, ili vještice ..što god, izopačena i izmučena lica isposnika čekaju što će don Miklenić pronaći u strahu ,don krikne - konačno! nisam nigdje u ustavu pronašao da je Hrvatska sekularna!
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
9 od 10 vjernika bi jako razočarali ovog lika kad bi išao raditi nekakvo šire istraživanje. Oni sve podvuku pod postotak da je većina ljudi katolici. Jesu. Ali kreni malo dublje čačkati pa ćeš vidjeti. Da se ljudi pridržavaju stvari onako kako je namjenjeno i doslovno. Te kako je bilo prije par stoljeća. U uredu za ekskomunikaciju bi plakali od očaja.
Guest- Guest
naravno. ma znaju oni to ali se prave ludi..MaximusDecimusMiridije wrote:9 od 10 vjernika bi jako razočarali ovog lika kad bi išao raditi nekakvo šire istraživanje. Oni sve podvuku pod postotak da je većina ljudi katolici. Jesu. Ali kreni malo dublje čačkati pa ćeš vidjeti. Da se ljudi pridržavaju stvari onako kako je namjenjeno i doslovno. Te kako je bilo prije par stoljeća. U uredu za ekskomunikaciju bi plakali od očaja.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
natjerala te zena u crkvu? ;Pcrvenkasti wrote:Danas je nedjelja, a ja sam Hrvat.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Najbolje da država pokloni vatikanskoj korporaciji sve svoje nekretnine samo vjerojatno niti onda ovaj zlotvor ne bi bio zadovoljan.
catabbath-
2015-08-22
državu, crkvu, školstvo, zdravstvo i mirovine tribo odvojiti.
2014-04-16
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Fenomen Hercegovina : Nije država, ali je u sportu jača i od većih država
» Pero Ćorić za Index: Jokić žali za Jugoslavijom, a iz Ustava bih izbacio da je Hrvatska sekularna
» OSUĐEN ZBOG ŠAMARA KATOLIČKOJ AKTIVISTICI, DOBIO OZBILJNU KAZNU 'Kada sam vidio da netko ruši transparent 'Sekularna Hrvatska' jako sam se uzbudio...'
» Pobješnjeli Komšić: Dosta više konstitutivnosti naroda, od sad jedan čovjek jedan glas, HDZ je prošlost, građanska država je budučnost
» Hrvatska kao 52. država USA? :-)
» Pero Ćorić za Index: Jokić žali za Jugoslavijom, a iz Ustava bih izbacio da je Hrvatska sekularna
» OSUĐEN ZBOG ŠAMARA KATOLIČKOJ AKTIVISTICI, DOBIO OZBILJNU KAZNU 'Kada sam vidio da netko ruši transparent 'Sekularna Hrvatska' jako sam se uzbudio...'
» Pobješnjeli Komšić: Dosta više konstitutivnosti naroda, od sad jedan čovjek jedan glas, HDZ je prošlost, građanska država je budučnost
» Hrvatska kao 52. država USA? :-)
Page 1 of 2