Iseljavanje se ubrzava
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Iseljavanje se ubrzava
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/UBRZAVA-SE-ISELJAVANJE-IZ-LIJEPE-NASE-U-dvije-godine-iz-Hrvatske-odselilo-138-tisuca-ljudi
Kermit-
2014-04-17
Re: Iseljavanje se ubrzava
Kad se ti seliš?asilovski wrote:http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/UBRZAVA-SE-ISELJAVANJE-IZ-LIJEPE-NASE-U-dvije-godine-iz-Hrvatske-odselilo-138-tisuca-ljudi
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
500 evra ročište...jesi lud?!Eroo wrote:Kad se ti seliš?asilovski wrote:http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/UBRZAVA-SE-ISELJAVANJE-IZ-LIJEPE-NASE-U-dvije-godine-iz-Hrvatske-odselilo-138-tisuca-ljudi
to nije guljenje, ali no....
Guest- Guest
evo upravo idem na jedan razgovor,prvi ozbiljan.Dršte mi fige(oni dobronamjerni)
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:evo upravo idem na jedan razgovor,prvi ozbiljan.Dršte mi fige(oni dobronamjerni)
bravo ti
za par dana odlazim na privremeni rad , vis komiza
sve mi poznato dobar novac i poslovni izazov + odmor ako bude srece , posla ima za sve a neki se i vrate kuci
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Odlicne vijesti.1)manje konkurencije oko poslova 2)manje konkurencije oko nekretnina nadam se 3)i najvaznije propast ce Chardak brzo..trajat cemo krace od Yuge
Kek
Trpaj
Kek
Trpaj
Guest- Guest
Navodi su u članku da Njemački zavod ne razdvaja one iz RH i BiH, tj. sve hrvatske državljane vodi pod jedno. Stoga mislim da je bar trećina ovog broja iz BiH ako ne i polovica a možda i više. I hrvatsku je pogodio val iseljavanja ali mislim da je tu dominantno u igri Irska i neke druge zemlje, Hrvati iz BiH 99% idu u Njemačku. Ima općina koje su u ove 3 - 4 godine izgubile po 20% stanovništva. Jasno ljudi u najboljim godinama.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
JEDNA SI JEDINA, SAMO ŠTO SI BEZVEZE: Iz BiH u zadnje dvije godine otišlo 80.000 mlađih osoba, do 2013 250.000
Njemačka, Austrija, Slovenija, Švicarska, Australija, Sjedinjene Američke Države, samo su neke od zemalja u koje je u posljednje dvije godine iz Bosne i Hercegovine otišlo trbuhom za kruhom 80.000 mladih!Ovu alarmantnu brojku iznijeli su iz Instituta za razvoj mladih KULT povodom obilježavanja 12. kolovoza, Međunarodnog dana mladih.
Bez prestanka
Mladi, na prvom mjestu, zemlju napuštaju zbog nemogućnosti pronalaska posla, ali i nemogućnosti dobijanja pristojnih plaća.
– Dodatno, BiH je od rata do 2013. godine napustilo 150.000 mladih. Nažalost, iseljavanje nije prestalo. U posljednje dvije godine 80.000 mladih je otišlo. O odlasku razmišlja i veliki broj njih koji su još tu – upozorila je Amela Sačić iz KULT-a.
Na stranici Instituta Sačić je postavila niz pitanja, ali i oštrih poruka:
Tko će rađati
– Gdje su politike zadržavanja mladih ljudi? Gdje su strategije? Gdje je implementacija Zakona o mladima? Zar je dvadeset i kusur godina nebrige o mladima, onima na kojima svijet ostaje, još nedovoljno? Premalo? Hoćemo li čekati još toliko pa da prestanemo samo brinuti, a ništa ne raditi?
Pa, zemljo staraca, sretan ti Dan mladih. Zemljo, kojoj ne trebaju rođeni, niti oni koji će rađati. Zemljo, kojoj Zakon o mladima služi samo da bismo znali da su to oni od 15 do 30 godina i o kojima se najžustrije raspravlja kada se utvrđuje jesu li legalno ili ilegalno i preko koje agencije otišli u Njemačku, Švicarsku, Švedsku…, dok ih je još oko 60 posto nezaposleno, dok nisu zadovoljni obrazovanjem, zdravstvom… Zemljo, iz koje bi, kako kažu podaci Instituta, četvero od petero mladih otišlo odmah – navela je Sačić.
Škole ostaju bez učenika
U Kantonu Sarajevo od 2013. do 2015. godine broj učenika upisanih u srednje škole opao je za 23 posto, dok u školskoj 2016./17. godini Zeničko-dobojski kanton bilježi najniži broj upisane djece u prvi razred osnovne škole u proteklih pet godina!
2015-09-09
Žalosno je vidjeti ovakav trend. Svakoj državi bi prioritet trebao biti demografski i gospodarski rast zbog samog opstanka države. Paradoks je da se čini da država čini sve da što više ljudi ode vanka. Recimo u BiH više dobiješ na kravu poticaja nego žena na dijete porodiljne naknade. Onda kažu rađajte :)
2015-09-09
Chardak u Rh BIh Srb zaveo mase u rat i nezavisnost da bi kasnije opljqcka i razjeba drzave i napravio vecu stetu nego sam rat
Guest- Guest
Pinochet wrote:Chardak u Rh BIh Srb zaveo mase u rat i nezavisnost da bi kasnije opljqcka i razjeba drzave i napravio vecu stetu nego sam rat
Evo ja gledam ovdje gdje ja živim, nisu ni partizani ni ustaše niti svi ratovi iselili ovoliko ljudi kao demokracija i mirnodopsko razdoblje. Garantiram da je preko 20% iselilo, a još će naravno jer onih koji bi trebali to sprečavati (politika) ne čine ništa, štoviše.
2015-09-09
I kad ovo kažeš, što je činjenica onda te napadaju da si ovakav i onakav. O gdje mi živimo, znači treba govoriti da je dobro što ljudi iseljavaju :Dnewuser wrote:Pinochet wrote:Chardak u Rh BIh Srb zaveo mase u rat i nezavisnost da bi kasnije opljqcka i razjeba drzave i napravio vecu stetu nego sam rat
Evo ja gledam ovdje gdje ja živim, nisu ni partizani ni ustaše niti svi ratovi iselili ovoliko ljudi kao demokracija i mirnodopsko razdoblje. Garantiram da je preko 20% iselilo, a još će naravno jer onih koji bi trebali to sprečavati (politika) ne čine ništa, štoviše.
2015-09-09
Slavonija i baranja u BIH se može još zaraditi švercom, ovdje nenewuser wrote:Navodi su u članku da Njemački zavod ne razdvaja one iz RH i BiH, tj. sve hrvatske državljane vodi pod jedno. Stoga mislim da je bar trećina ovog broja iz BiH ako ne i polovica a možda i više. I hrvatsku je pogodio val iseljavanja ali mislim da je tu dominantno u igri Irska i neke druge zemlje, Hrvati iz BiH 99% idu u Njemačku. Ima općina koje su u ove 3 - 4 godine izgubile po 20% stanovništva. Jasno ljudi u najboljim godinama.
Kermit-
2014-04-17
Teško, doduše ima onih koji i mogu ali oni koji pokušavaju samo preživjeti na taj način njih će već pokupiti organi reda i gonjenja.asilovski wrote:Slavonija i baranja u BIH se može još zaraditi švercom, ovdje nenewuser wrote:Navodi su u članku da Njemački zavod ne razdvaja one iz RH i BiH, tj. sve hrvatske državljane vodi pod jedno. Stoga mislim da je bar trećina ovog broja iz BiH ako ne i polovica a možda i više. I hrvatsku je pogodio val iseljavanja ali mislim da je tu dominantno u igri Irska i neke druge zemlje, Hrvati iz BiH 99% idu u Njemačku. Ima općina koje su u ove 3 - 4 godine izgubile po 20% stanovništva. Jasno ljudi u najboljim godinama.
2015-09-09
Inače taj šverc duhanom se tolerirao i u Jugoslaviji, uvijek se švercalo time. Danas ljudi koji to rade i koji ga sade da prežive a ne da se obogate kažu da ih redovno nadgledaju a nerjetki su i upadi SIPE takvim ljudima.newuser wrote:Teško, doduše ima onih koji i mogu ali oni koji pokušavaju samo preživjeti na taj način njih će već pokupiti organi reda i gonjenja.asilovski wrote:Slavonija i baranja u BIH se može još zaraditi švercom, ovdje nenewuser wrote:Navodi su u članku da Njemački zavod ne razdvaja one iz RH i BiH, tj. sve hrvatske državljane vodi pod jedno. Stoga mislim da je bar trećina ovog broja iz BiH ako ne i polovica a možda i više. I hrvatsku je pogodio val iseljavanja ali mislim da je tu dominantno u igri Irska i neke druge zemlje, Hrvati iz BiH 99% idu u Njemačku. Ima općina koje su u ove 3 - 4 godine izgubile po 20% stanovništva. Jasno ljudi u najboljim godinama.
2015-09-09
A šta ste vi očekivali od tobožnje samostalnosti???Pinochet wrote:Chardak u Rh BIh Srb zaveo mase u rat i nezavisnost da bi kasnije opljqcka i razjeba drzave i napravio vecu stetu nego sam rat
Veselica je rekao kako bi Hrvatska kad se osamostali za 12 godina prestigla Švedsku.
Prošlo je 26 godina,a prestigli smo samo Srbiju i Rumunjsku.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mi smo mislili da ćemo biti bogati jer su nam rekli da nam u Jugoslaviji Srbi uzimaju veliki dio onoga što zaradimo.
crvenkasti-
2014-04-17
Ovo čak nije niti loše,iselit ustaše,četnike i balije,te na ove prostore naseliti Ukrajine,Bjeloruse,kojima neće biti zanimljivo,,gdje si bio 91' i 41''
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
41 u crvenoj armiji, 91 negdje pijaniIknar je gay wrote:Ovo čak nije niti loše,iselit ustaše,četnike i balije,te na ove prostore naseliti Ukrajine,Bjeloruse,kojima neće biti zanimljivo,,gdje si bio 91' i 41''
Guest- Guest
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» 'Planom CHF put u stečaj se ubrzava'
» Namigivanje” Moskvi ubrzava evrointegracije
» Uzbekistan ubrzava prijelaz s ćirilice na latinicu
» Ludilo se ubrzava: EU će po migrante ići avionima u Afriku
» Epidemija ubrzava, korona se prenosi i aerosolom
» Namigivanje” Moskvi ubrzava evrointegracije
» Uzbekistan ubrzava prijelaz s ćirilice na latinicu
» Ludilo se ubrzava: EU će po migrante ići avionima u Afriku
» Epidemija ubrzava, korona se prenosi i aerosolom