Plenki: potrebna je dodatna pedagogija ne samo građana
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Plenki: potrebna je dodatna pedagogija ne samo građana
sve to ide od istih, da se razumijemo.aben wrote:Noor wrote:ne generaliziraj abend, komentiramo konkretne stvari, a ovo kaj deda veli je glupostaben wrote:vama socijalistima je svašta normalno i logično
nemo rozlike izmedju tebe i njega, samo un želi otimati jednima a ti drugima
ali ide ionako previše, treba reći dosta je bilo. a ti ništa ne bi dao, a uzimao sve. e, pa ne ide to tako
jel se voziš po cestama? jel imaš vodu i odvodnju? e, pa to sve košta.
Guest- Guest
der_fowl wrote:aben wrote:
a čemu kompliciran porezni sustav, zoč ne bi svaki gradjanin bi dužan recimo 10 000 kun državi, pošteno, svi isto?
ali ne, vi socijalisti se želite igrati socijalnih inžinjera, pa poticati ponašanja za koja verujete da u dobra, a kažnjavati ona za koje verujete da su loša. i unda se skrivate iza magične monetarne teorine, a to je ko da se žak sakrije iza metle
internet troši struju, ugasi ga
ako dojde vrime da MMT ( moderna mišićna teorija) izračuno da je za općenorodno dobro potribno da tvoji mišići rodu u rudniku, jo ću biti sritan ko da mi je ki do sto dolari
2014-04-16
kakve pizdarije, zabogaNoor wrote:sve to ide od istih, da se razumijemo.aben wrote:Noor wrote:ne generaliziraj abend, komentiramo konkretne stvari, a ovo kaj deda veli je glupostaben wrote:vama socijalistima je svašta normalno i logično
nemo rozlike izmedju tebe i njega, samo un želi otimati jednima a ti drugima
ali ide ionako previše, treba reći dosta je bilo. a ti ništa ne bi dao, a uzimao sve. e, pa ne ide to tako
jel se voziš po cestama? jel imaš vodu i odvodnju? e, pa to sve košta.
2014-04-16
Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
Kakav sad dodatni porez na nekretninu uz to...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
.bit ce i prirez uz toepikur37 wrote:Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
Guest- Guest
der_fowl wrote:Noor wrote:
ideš u krajnost, pa zar nije dosta poreza? ti bi bio najsretniji kad bi od bruto plaće 70% otpalo na poreze i doprinose, priznaj
ne idem u nikakvu krajnost, funkcija poreza nije financiranje potrošnje uhljeba
porezi služe nametanju državne valute u platnom prometu, kontroli inflacije i stabilizaciji bankarskog sustava
ako imaš brodicu sa jedrom, koja se pogoni na vjetar
da li je svrha vjetra što puše ta da puše u tvoje jedro i pogoni prodicu, ili je svrha vjetra izjednačavanje tlaka između područja atmosfere različite gustoće?
u istom smislu svrha poreza nije ta da financira potrošnju čardak uhljeba, nego nešto drugo
Guest- Guest
pismejker wrote:.bit ce i prirez uz toepikur37 wrote:Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
To je onda kurac i to treba rušiti.
Jedno je ako imaš drugu, treću ili šestu nekretninu koju ne koristiš onda ok.
Međutim ako imaš nekretninu i koristiš je te ostavruješ prihod na koji plaćaš porez...nema nikakvog smisla udarati dodatni porez na nekretninu jer si ti nju već stavio u pogon i korisna je i plaćaš porezt na dobit.
2015-08-06
Marc nije Šupak
Čitao sam novine
Kad prijetim onda ako se netko identificirati i ja ću
Špiro Novak
Sine umukni
Čitao sam novine
Špiro Novak
Sine umukni
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
svrha vjetra je da mi osuši veš na štrikuder_fowl wrote:der_fowl wrote:Noor wrote:
ideš u krajnost, pa zar nije dosta poreza? ti bi bio najsretniji kad bi od bruto plaće 70% otpalo na poreze i doprinose, priznaj
ne idem u nikakvu krajnost, funkcija poreza nije financiranje potrošnje uhljeba
porezi služe nametanju državne valute u platnom prometu, kontroli inflacije i stabilizaciji bankarskog sustava
ako imaš brodicu sa jedrom, koja se pogoni na vjetar
da li je svrha vjetra što puše ta da puše u tvoje jedro i pogoni prodicu, ili je svrha vjetra izjednačavanje tlaka između područja atmosfere različite gustoće?
u istom smislu svrha poreza nije ta da financira potrošnju čardak uhljeba, nego nešto drugo
ajd, raspravljajte dalje, odoh na nešto zanimljivije
Guest- Guest
Mozda u knjigama je tako. U stvarnosti je porez za financiranje chardak uhljeba .
Guest- Guest
nemoj da ti ja objasniti neke stvari u četiri OKARayMabus wrote:Marc nije Šupak
Čitao sam novine
Špiro Novak
Sine umukni
2014-04-11
ovisi..ako gledamo velebne sporcke Arene,ciji "sposobni" manegament nije u stanju da zaradi samo za pokrivanje troskova odrzavanja,sto reci ,??der_fowl wrote:Noor wrote:ma koja ti je to nakaradna logika...reci da se šališder_fowl wrote:asilovski wrote:
Uvođenjem poreza za 90% stanovništva koji ce potrošiti uhljebi
potroše taj novac uhljebi na žderanje i opijanje, potrošnjom države taj novac završi u džepovima konobara, kuhara, pekara, vinara, pivara, čistačica... imaš zatvoren krug i novac kola
gdje završi novac koji potroši država, nestane u crnu rupu?
to što si ti odgojena da vjeruješ kako je potrošnja loša i zla ne znači da je tako, znači samo da su te lagali od malih nogu
koliko ih je bilo 5-6 arena puta 400 miljuna Ojrova..2 milijuna 400 ..ma koji je to klinnac..sitnis...
Zgulit ce se Teladi sa ledja i duplo...
DOSADA ,sto je drzava potrosila,a sacuvaj boze..ne crna rupa,nego 100 crnih rupa...
Dobro je sto Telad ne pamti sve bisere drzavnih investicija,nego samo ono od prije 7 dana..
Guest- Guest
stoji Al ovog Marcelius netko treba NABITPinochet wrote:Mozda u knjigama je tako. U stvarnosti je porez za financiranje chardak uhljeba .
Eto ja ću
2014-04-11
epikur37 wrote:pismejker wrote:.bit ce i prirez uz toepikur37 wrote:Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
Međutim ako imaš nekretninu i koristiš je te ostavruješ prihod na koji plaćaš porez...nema nikakvog smisla udarati dodatni porez na nekretninu jer si ti nju već stavio u pogon i korisna je i plaćaš porezt na dobit.
Naravno..stovise,Primarnu nekretninu za stanovanje,uopće nema logike oporezivati...Oporezivanje Primane je cisti lopovluk..
Guest- Guest
Pinochet wrote:Mozda u knjigama je tako. U stvarnosti je porez za financiranje chardak uhljeba .
da knjiži se na prihodovnoj strani, ali mu to nije svrha, jer vremeniski kasni za potrošnjom
uhljebi prvo troše novac koji nemaju, stvaraju minuse u riznici pa tek onda poslije oporezuju natrag novac koji su potrošili i pokrivaju minuse
Guest- Guest
pismejker wrote:epikur37 wrote:pismejker wrote:.bit ce i prirez uz toepikur37 wrote:Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
Naravno..stovise,Primarnu nekretninu za stanovanje,uopće nema logike oporezivati...Oporezivanje Primane je cisti lopovluk..
To je za ulične prosvjede, nerede i revoluciju.
2015-08-06
Znam kako Marc izgleda
Čitao sam kolumne
Prebio sam oca nekoliko puta
Nekulturan sam
Pazi s kime se kačiš
Čitao sam kolumne
Nekulturan sam
Pazi s kime se kačiš
2014-04-11
dobit ćeš dvi zidarske usrid bilog danaRayMabus wrote:Znam kako Marc izgleda
Čitao sam kolumne
Nekulturan sam
Pazi s kime se kačiš
Pa ćeš malo
Mislit
2014-04-11
epikur37 wrote:pismejker wrote:epikur37 wrote:pismejker wrote:.bit ce i prirez uz toepikur37 wrote:Ako imam nekretninu i rentam je...platit ću valjda porez na dohodak i to je ok.
To je za ulične prosvjede, nerede i revoluciju.
definitivno...
Slazem se tko mlati na Nekretninama lovu,da treba placati,to je oke,ali stanovanje same obitelji u svojem domu??
tu su vec placeni svi porezi i picke materine.i jos bi gulili..materimYebemuUsta ladna..
Guest- Guest
ej..aj stani malo s glupostimaRayMabus wrote:Znam kako Marc izgleda
Čitao sam kolumne
Nekulturan sam
Pazi s kime se kačiš
Guest- Guest
Dobro je li sad netko može odgovoriti kratko što bi se po ideji poreza trebalo oporezivati:
1. Jedina nekretnina u kojoj živiš?
2. Ostale nekretnine koje se rentaju i za što se plaća porez?
3. Ostale nekretnine koje nemaju gospodarsku svrhu nego su obično vlasništvo i komocija bez djelatnosti?
1. Jedina nekretnina u kojoj živiš?
2. Ostale nekretnine koje se rentaju i za što se plaća porez?
3. Ostale nekretnine koje nemaju gospodarsku svrhu nego su obično vlasništvo i komocija bez djelatnosti?
2015-08-06
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Poslodavac s Hvara traži samo Slavonce, 6000 kn mjesečno i dodatna plaća
» Plenki radi majmune od građana
» Plenki se u Davosu srdačno družio sa sinom Sorosa. Ugl slažu se da je RH potrebna trpačina jer nam pada stanovništvo
» Plenki i ministar Marić kreću u novu pljačku građana
» Plenki kandidirao anonimusa protiv Bandica jer mu je potrebna pobjeda Bandica.Vandjelic je shvatio trik i odustao.
» Plenki radi majmune od građana
» Plenki se u Davosu srdačno družio sa sinom Sorosa. Ugl slažu se da je RH potrebna trpačina jer nam pada stanovništvo
» Plenki i ministar Marić kreću u novu pljačku građana
» Plenki kandidirao anonimusa protiv Bandica jer mu je potrebna pobjeda Bandica.Vandjelic je shvatio trik i odustao.
Page 3 of 8