Mađarska uvodi ONO i DSZ
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Mađarska uvodi ONO i DSZ
MAĐARSKA konzervativna vlada planira u škole uvesti obavezno vojno obrazovanje, ali ne umjesto tjelesnog odgoja, rekao je u ponedjeljak dužnosnik za list Magyar Idok.
U "domoljubnom i vojnom obrazovanju" riječ je o "sadržaju, o percepciji života, slično kao što to daju povijest i geografija", rekao je državni tajnik za obrazovanje Zoltan Marusza.
Vlada premijera Viktora Orbana donijela je odluku krajem srpnja o uvođenju vojne komponente u predmet tjelesne i zdravstvene kulture.
Taj je potez naišao na kritike sindikata učitelja i roditelja koji su zabrinuti da će škole biti militarizirane.
Njihovu bojazan dodatno je pojačala najava otvaranja oko 200 streljana u kojima bi se djeca obučavala.
Neke mađarske škole već imaju vojnu obuku kao izborni predmet.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/madjarska-uvodi-domoljubni-i-vojni-program-u-skole/987058.aspx
U "domoljubnom i vojnom obrazovanju" riječ je o "sadržaju, o percepciji života, slično kao što to daju povijest i geografija", rekao je državni tajnik za obrazovanje Zoltan Marusza.
Vlada premijera Viktora Orbana donijela je odluku krajem srpnja o uvođenju vojne komponente u predmet tjelesne i zdravstvene kulture.
Taj je potez naišao na kritike sindikata učitelja i roditelja koji su zabrinuti da će škole biti militarizirane.
Njihovu bojazan dodatno je pojačala najava otvaranja oko 200 streljana u kojima bi se djeca obučavala.
Neke mađarske škole već imaju vojnu obuku kao izborni predmet.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/madjarska-uvodi-domoljubni-i-vojni-program-u-skole/987058.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Mađarska uvodi ONO i DSZ
sad ce desnicari u glas ovo treba kod nas , kadar vec imamo
2014-04-12
NNNI
“Ništa nas ne smije iznenaditi” — aktivnosti i vežbe u sklopu Opštenarodne odbrane i društvene samozaštite za odbranu od unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Prilika da se razni frustrirani tipovi iskažu kao komandni kadar u preduzeću, gradu i sl. Ponegde je skraćeno nazivana samo en-en-i. Jedna objava iz tog perioda: “Vežba NNNI odlaže se za iduću nedelju zbog iznenadne kiše.”
“Ništa nas ne smije iznenaditi” — aktivnosti i vežbe u sklopu Opštenarodne odbrane i društvene samozaštite za odbranu od unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Prilika da se razni frustrirani tipovi iskažu kao komandni kadar u preduzeću, gradu i sl. Ponegde je skraćeno nazivana samo en-en-i. Jedna objava iz tog perioda: “Vežba NNNI odlaže se za iduću nedelju zbog iznenadne kiše.”
Guest- Guest
Pa ONO i DSZ je prijeka potreba.
Požari oko Splita su ugašeni upravo po konceptu ONO i DSZ-a.
kad zagusti svi se mi trebamo organizirati i pomoći. Pusti ti onu kapitalističku "Mi imamo profesionalce".
Profesionalci su bez organiziranog naroda kurac.
Požari oko Splita su ugašeni upravo po konceptu ONO i DSZ-a.
kad zagusti svi se mi trebamo organizirati i pomoći. Pusti ti onu kapitalističku "Mi imamo profesionalce".
Profesionalci su bez organiziranog naroda kurac.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ovo ja trubim već dosta vremena... promovirati i omasoviti ovaj sport.debotoijusto wrote:
mutava baštarda wrote:ovo ja trubim već dosta vremena... promovirati i omasoviti ovaj sport.debotoijusto wrote:
Naravski inače ovo rade i ameri, briti i rusi ali no ako to rade mađari onda su fašisti
Kermit-
2014-04-17
Osnove rukovanja oružjem, prva pomoć, obuka, preživljavanje, rad sa busolom, nožem iveksplozivnim sredstvima, osnove taktike i drila, borilački sportovi...
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Osnove rukovanja oružjem, prva pomoć, obuka, preživljavanje, rad sa busolom, nožem iveksplozivnim sredstvima, osnove taktike i drila, borilački sportovi...
osnove rukovanja oružjem i rad sa ekspozivnim sredstvima bi mogli učit i praksirat u sabornici i vladi, po raznim ministarstvima i uredima lokalnih samouprava. bilo bi poučno i korisno.
Guest- Guest
seljacine vs. madjari isprana mozga
uskoro postrojavanje u slavoniji
2014-04-12
Debo, nemaš razloga za strah od možebitne mobilizacije. Drži se ti svoje uljuđene postrojbe
Guest- Guest
kofein wrote:Debo, nemaš razloga za strah od možebitne mobilizacije. Drži se ti svoje uljuđene postrojbe
nemam straha nisam vojni obveznik , prikupljaju ove sto vole postrojavanja i dvorane za streljastvo , disciplina trap
to ce vam dati kruha ako pozurite u cirilmetodsku 3
2014-04-12
...je sad je ok..a nedugo si divljao ovdje kad je morh slicno predlozio...koji si ti mufljozaasilovski wrote:mutava baštarda wrote:ovo ja trubim već dosta vremena... promovirati i omasoviti ovaj sport.debotoijusto wrote:
Naravski inače ovo rade i ameri, briti i rusi ali no ako to rade mađari onda su fašisti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ne prdi i ne seri licemjeruasilovski wrote:Osnove rukovanja oružjem, prva pomoć, obuka, preživljavanje, rad sa busolom, nožem iveksplozivnim sredstvima, osnove taktike i drila, borilački sportovi...
2015-09-08
....u srbiji salju mobilizacijske pozivei zenama...sve zivo se dize svuda okolo...a prdekala i provokatori ovdje sve cine da se tu ne dogodi isto...sudit vam treba zbog podrivanja sigurnosne i ombrambene moci drzave
2015-09-08
Nema sile koja bi me natjerala u nekakve vježbe ili ratovanje vikendom. Hoćeš preko radnog tjedna? Može od ponedjeljka do petka, od 7:00-15:00. Ili tako, ili nikakoGnječ wrote:NNNI
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Pa nekada davno u ex Yu, mislim da su u školama već imali nekakvo rukovanje oružjem, nešto mi stari pričao.
vuksadinare wrote:....u srbiji salju mobilizacijske pozivei zenama...sve zivo se dize svuda okolo...a prdekala i provokatori ovdje sve cine da se tu ne dogodi isto...sudit vam treba zbog podrivanja sigurnosne i ombrambene moci drzave
ja podrivam, rujem i potkopavam obrambenu i sigurnosnu i ekonomsku moć Čardak bantustana gdje god stignem.
Guest- Guest
gulit ces krumpire a ja cu te nadgledatiGnječ wrote:vuksadinare wrote:....u srbiji salju mobilizacijske pozivei zenama...sve zivo se dize svuda okolo...a prdekala i provokatori ovdje sve cine da se tu ne dogodi isto...sudit vam treba zbog podrivanja sigurnosne i ombrambene moci drzave
ja podrivam, rujem i potkopavam obrambenu i sigurnosnu i ekonomsku moć Čardak bantustana gdje god stignem.
2015-09-08
vuksadinare wrote:gulit ces krumpire a ja cu te nadgledatiGnječ wrote:vuksadinare wrote:....u srbiji salju mobilizacijske pozivei zenama...sve zivo se dize svuda okolo...a prdekala i provokatori ovdje sve cine da se tu ne dogodi isto...sudit vam treba zbog podrivanja sigurnosne i ombrambene moci drzave
za tvoju sigurnost je bolje da mi ne daju vatreno oružje jer bi mi ti bio prvi pravi pogodak.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
» MAĐARSKA - HRVATSKA 2:1
» MAĐARSKA DO DALMACIJE,
» Mađarska ograda radi
» Sirijac kog je saplela mađarska
» MAĐARSKA - HRVATSKA 2:1
» MAĐARSKA DO DALMACIJE,
» Mađarska ograda radi
» Sirijac kog je saplela mađarska
Page 1 of 2