ANALIZA OLUJE Zbog čega je HV odnijela tako munjevitu pobjedu, jesu li nam pomogli Amerikanci i zašto su vođe Srba donijele kobnu odluku usred noći...
Page 12 of 12
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: ANALIZA OLUJE Zbog čega je HV odnijela tako munjevitu pobjedu, jesu li nam pomogli Amerikanci i zašto su vođe Srba donijele kobnu odluku usred noći...
kako ustaškinjo misliš "naš"? zar to nije srbo a zašto lašti čizme, jel ga dijareja uhvatila kad je trebao ići braniti krajinu?Noor wrote:to je naš stanojko...i dan danas lašti čizmečardak efendija wrote:to neki novi internet četnik ili je ovaj hrabriji od ostalih jajara iz srbije?Noor wrote:Stanojko wrote:Ucimo...
Oficirski kadar Hrvatske vojske bio je sklepan od nekoliko karakterističnih grupacija, uglavnom međusobno suprostavljenih.
Prva grupacija bili su generali, oficiri i podoficiri dezerteri iz JNA, koji su imali vojna znanja, ali im se iz centara koji su upravljali ratom nije verovalo. NJihova postavljenja bila su klimava
Druga grupacija bili su priučeni pripadnici ustaškog pokreta, čije vojno znanje nije prevazilazilo programe skraćenih kurseva. Oni ništa nisu znali.
Treća grupacija bila je najbrojnija – oni bez ikakve vojne škole ili iskustva
Četvrta grupacija bili su bivši pripadnici Legije stranaca. Podoficiri Legije dobijali su činove generala i priliku da komanduju združenim vojnim formacijama. Naravno da tome nisu bili dorasli i da je njihovo vojno znanje bilo na nivou sitne taktike, do nivoa voda i čete.
i takvi vam naprašiše tur...leleee
čardak efendija- Posts : 2106
2017-08-05
Re: ANALIZA OLUJE Zbog čega je HV odnijela tako munjevitu pobjedu, jesu li nam pomogli Amerikanci i zašto su vođe Srba donijele kobnu odluku usred noći...
crvenkasti je ustaša, ja sam srbin pa je to zatoStanojko wrote:Decko, ti si bleda kopija Crvenkastog... nula bodova...
2017-08-05
pa naš...forumskičardak efendija wrote:kako ustaškinjo misliš "naš"? zar to nije srbo a zašto lašti čizme, jel ga dijareja uhvatila kad je trebao ići braniti krajinu?Noor wrote:to je naš stanojko...i dan danas lašti čizmečardak efendija wrote:to neki novi internet četnik ili je ovaj hrabriji od ostalih jajara iz srbije?Noor wrote:Stanojko wrote:Ucimo...
Oficirski kadar Hrvatske vojske bio je sklepan od nekoliko karakterističnih grupacija, uglavnom međusobno suprostavljenih.
Prva grupacija bili su generali, oficiri i podoficiri dezerteri iz JNA, koji su imali vojna znanja, ali im se iz centara koji su upravljali ratom nije verovalo. NJihova postavljenja bila su klimava
Druga grupacija bili su priučeni pripadnici ustaškog pokreta, čije vojno znanje nije prevazilazilo programe skraćenih kurseva. Oni ništa nisu znali.
Treća grupacija bila je najbrojnija – oni bez ikakve vojne škole ili iskustva
Četvrta grupacija bili su bivši pripadnici Legije stranaca. Podoficiri Legije dobijali su činove generala i priliku da komanduju združenim vojnim formacijama. Naravno da tome nisu bili dorasli i da je njihovo vojno znanje bilo na nivou sitne taktike, do nivoa voda i čete.
a što lašti, neka sam kaže, hehe
Guest- Guest
mi srbi volimo lagati, čast i moral i poštenje ne stanuje kod nas:brukica:Noor wrote:evo i izvora
http://www.pravda.rs/2017/08/03/zlocinacka-akcija-evo-kako-su-ustase-planirale-i-izvele-oluju/
i deluje mi najpametnije i najčasnije od svih ovih prekodrinskih četnika!Piglet wrote:Da, pizzon je jedini nešto odslužio, stanojko je kukavički utekao jer "nije bio lud izgubiti glavu po slavonskim vukojebinama". To su njegove riječi, slobodno ga ovdje priupitaš za potvrdu.čardak efendija wrote:znači pižon nije jajara ko ovi internet četnici? moram se čoveku izvinit za taj deo!Piglet wrote:Valjda je to tako u životu, pobjegulje i kukavice su uvijek najglasnije. Tako i tu, dzango, stanojko i serbinho su trenutno u miru najviše nabrijani, a po vlastitom priznanju su devedesetih napunili gaće i "povukli se" (bežanija ili dezerterstvo) prvom prilikom čim se zapucalo.vuksadinare wrote:'blago si ga nama' kad nam hoce stanojko biti 'ucitelj'..
Jedini je pizzon koliko-toliko odradio svoju mobilizaciju, a on je umjeren i ne zaziva nove sukobe. Indikativno.
2017-08-05
ovaj na konju kako se zove kaže da si i ti pobego jajaro, sigurno si bio u pljački dok ustaše nisu imale sa čime da vrate a onda si pobego glavom bez obzira!Stanojko wrote:Sajsi pickice...čardak efendija wrote:dobro ti kažu ove ustaše, ti si slepac i idi sisati nekome velikosrpski kuracStanojko wrote:Kojote, znas onaj osecaj kad isplaniras, naoruzas, obucis, pruzis logisticku pomoc, angazujes avijaciju i shvatis...jebote, pa tamo nema ko da komanduje! "Ako zelis da se nesto ljudski odradi to moras sam!". I tako, preko laznih, cover kosultantskih agencija, morase americki generali da se direktno ukljuce u komandovanje (malo bi bilo bez veze da ide direktno iz Pentagona :))... Prilicno frustrirajuce...
2017-08-05
meni se čini da taj nije u stanju ni kurac nalaštiti, deluje mi ko zadnja jajara mada to među prekodrinskim srbima nije ni malo retkost!Noor wrote:pa naš...forumskičardak efendija wrote:kako ustaškinjo misliš "naš"? zar to nije srbo a zašto lašti čizme, jel ga dijareja uhvatila kad je trebao ići braniti krajinu?Noor wrote:to je naš stanojko...i dan danas lašti čizmečardak efendija wrote:to neki novi internet četnik ili je ovaj hrabriji od ostalih jajara iz srbije?Noor wrote:
a što lašti, neka sam kaže, hehe
2017-08-05
Prije dosta vremena pročitao sam u Globusu, da je Milošević uoči Oluje imao namjeru u slučaju Oluje napasti Hrvate ali da mu je zaprijetio njemački kancelar Helmut Kohl da će intervenirati, pa je slobo odustao od angažmana u Oluji.
E sad ne znam koliko ima istine u tom.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Glupost. Za Slobu se znalo da neće intervenirati.Antijunak wrote:Prije dosta vremena pročitao sam u Globusu, da je Milošević uoči Oluje imao namjeru u slučaju Oluje napasti Hrvate ali da mu je zaprijetio njemački kancelar Helmut Kohl da će intervenirati, pa je slobo odustao od angažmana u Oluji.
Ali kad smo bili dolje(par dana,2-3,nakon Oluje,možda baš na današnji dan) pričalo se da Karadžić namjerava vratiti pozicije. No,i to je bila patka.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
možda ste vi znali ali ne i mi krajišnici, nismo mogli verovati da će nam zabiti nož u leđa!jastreb wrote:Glupost. Za Slobu se znalo da neće intervenirati.Antijunak wrote:Prije dosta vremena pročitao sam u Globusu, da je Milošević uoči Oluje imao namjeru u slučaju Oluje napasti Hrvate ali da mu je zaprijetio njemački kancelar Helmut Kohl da će intervenirati, pa je slobo odustao od angažmana u Oluji.
Ali kad smo bili dolje(par dana,2-3,nakon Oluje,možda baš na današnji dan) pričalo se da Karadžić namjerava vratiti pozicije. No,i to je bila patka.
2017-08-05
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» Mađarska odnijela veliku pobjedu nad Batustanom
» Wiesbaden: Usred noći uklonjen zlatni kip Erdogana
» Drama u Dubrovniku: Vlada usred noći poslala zrakoplov
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» Mađarska odnijela veliku pobjedu nad Batustanom
» Wiesbaden: Usred noći uklonjen zlatni kip Erdogana
» Drama u Dubrovniku: Vlada usred noći poslala zrakoplov
Page 12 of 12