Drama u Dubrovniku: Vlada usred noći poslala zrakoplov
Page 1 of 1
Drama u Dubrovniku: Vlada usred noći poslala zrakoplov
12:52
Drama u Dubrovniku: liječnici od Banskih dvora zatražili pomoć za pacijenta, Vlada usred noći poslala zrakoplov
hitni medicinski prijevoz
Drama u Dubrovniku: liječnici od Banskih dvora zatražili pomoć za pacijenta, Vlada usred noći poslala zrakoplov
Sinoć je u 23 sata Županijski centar 112 Dubrovnik na zahtjev dubrovačke Opće bolnice organizirao hitni medicinski prijevoz zrakoplovom Vlade Republike Hrvatske na relaciji Dubrovnik- Zagreb.
-Razlozi podnošenja zahtjeva za usluge zrakoplova bili su moždano krvarenje sredovječnog pacijenta, inače našeg sugrađanina ali i činjenica da zbog loših vremenskih uvjeta helikopter nije mogao letjeti- rekla nam je anesteziologinja i šefica Odjela anesteziologije i intenzivnog liječenja Opće bolnice Dubrovnik dr Marija Doršner.
Iz hrvatske Vlade je na molbu Opće bolnice Dubrovnik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje brzo stiglo odobrenje za let vladinog zrakoplova. Kratko potom, zrakoplov je sletio na pistu dubrovačke Zračne luke u Čilipima te je pacijent već oko 3 sata upućen prema Zagrebu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Drama u Dubrovniku: Vlada usred noći poslala zrakoplov
NIje PR bar ne s moje strane da je to namjera nego proucavam avijaciju.
Uploaded on Jan 11, 2011
Prilog u Dnevniku-NOVA TV-01.01.2011.
Hitan medicinski prijevoz zrakoplovom Vlade Republike Hrvatske iz Dubrovnika za Zagreb
Uploaded on Jan 11, 2011
Prilog u Dnevniku-NOVA TV-01.01.2011.
Hitan medicinski prijevoz zrakoplovom Vlade Republike Hrvatske iz Dubrovnika za Zagreb
2014-04-11
nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
dakle bravo ja mi oni...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Gledam nešto za transportnu avijaciju , proucavam ....
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bombardier_Challenger_600
- kapacitet: do 19 putnika, ovisno o konfiguraciji
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bombardier_Challenger_600
Active In production |
1978–present |
2014-04-11
al ti samo plaćaš, odobrenja ne izdaješdebotoijusto wrote:nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
Guest- Guest
Noor wrote:al ti samo plaćaš, odobrenja ne izdaješdebotoijusto wrote:nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
zrakoplov nas a vlada ima ovlasti dobivene izborima , bandicizam kod mene ne prolazi
dakle zrakoplov gradjana HR spasio...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AN-132D je izgrađen u suradnji s nekoliko zapadnih industrijskih partnera iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Kanade i SAD-a. Industrijski partneri Honeywell, Pratt & Whitney Canada, Liebherr-Aerospace Toulouse SAS i Dowty Propellers, sudjelovali su u proizvodnji sa svojim komponentama.
AN-132D je prvi let obavio nekoliko mjeseci nakon što je proizvođač u državnom vlasništvu predstavio zrakoplov u prosincu. Događaju je nazočio ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko i saudijski princ Turki bin Saud bin Muhoammed Al Saud.
AN-132 je proizveden za potrebe prijevoza tereta na kraćim i srednjim udaljenostima ukupne nosivosti 9,2 tona. Kijev očekuje da će proizvesti između 260 i 290 zrakoplova do 2035.
Zasigurno je da će An-132D biti itekako konkurentan cijenom zapadnim zrakoplovima iste namjene, pa bi i Republika Hrvatska mogla u doglednoj budućnosti razmisliti o eventualnoj nabavi.
Ukrajinski An-132D na prvom povijesnom letu
Proucavam nešto , imamo mi transportne avione al su ruski dijelovi unutra pa onda prodajemo to jer nam je takvi avion tehnicki nemoguce remontirat pošto je zapad u svađi sa Rusijom a neku veliku potrebu za transportnim avionima i nemamo pa opet ok imat bar nešto na pisti 24 sata dnevno.
AN-132D je prvi let obavio nekoliko mjeseci nakon što je proizvođač u državnom vlasništvu predstavio zrakoplov u prosincu. Događaju je nazočio ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko i saudijski princ Turki bin Saud bin Muhoammed Al Saud.
AN-132 je proizveden za potrebe prijevoza tereta na kraćim i srednjim udaljenostima ukupne nosivosti 9,2 tona. Kijev očekuje da će proizvesti između 260 i 290 zrakoplova do 2035.
Zasigurno je da će An-132D biti itekako konkurentan cijenom zapadnim zrakoplovima iste namjene, pa bi i Republika Hrvatska mogla u doglednoj budućnosti razmisliti o eventualnoj nabavi.
Ukrajinski An-132D na prvom povijesnom letu
Proucavam nešto , imamo mi transportne avione al su ruski dijelovi unutra pa onda prodajemo to jer nam je takvi avion tehnicki nemoguce remontirat pošto je zapad u svađi sa Rusijom a neku veliku potrebu za transportnim avionima i nemamo pa opet ok imat bar nešto na pisti 24 sata dnevno.
2014-04-11
debotoijusto wrote:Noor wrote:al ti samo plaćaš, odobrenja ne izdaješdebotoijusto wrote:nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
zrakoplov nas a vlada ima ovlasti dobivene izborima , bandicizam kod mene ne prolazi
dakle zrakoplov gradjana HR spasio...
hehe, a baš te žulja :P
Guest- Guest
tko ono reče da smo napustili socijalizam...debotoijusto wrote:nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
nemere zaboraviti društveno vlasništvo nikak :Dmichaellcmacha wrote:tko ono reče da smo napustili socijalizam...debotoijusto wrote:nije vlada poslala zrakoplov vec ja tj. svi zajedno
dakle bravo ja mi oni...
Guest- Guest
Nije problem taj avion sam po sebi nego kako se on koristi jer ako ce ga netko koristit da prebaci ženu i djecu na more onda je to : mi placamo necije privatne letove zamaskirane službeno u službena putovanja.
Jedan od razloga zašto ja podržavam ukidanje transportne vojne avijace je i taj šta su razno razni oficircic koristili državne ( vojne ) avione u privatne svrhe ...kao službeno a onda prebaci namještaj za vikendicu dole.
Jedan od razloga zašto ja podržavam ukidanje transportne vojne avijace je i taj šta su razno razni oficircic koristili državne ( vojne ) avione u privatne svrhe ...kao službeno a onda prebaci namještaj za vikendicu dole.
2014-04-11
Jebali ih uhljebi! Prokleti HDZ! Spašavati ljudske živote Debinim i Asinim novcem! Svi se trebamo iseliti iz ove prćije!
Članak 2.
Zrakoplov u vlasništvu Republike Hrvatske se koristi za službene potrebe zračnog prijevoza Vlade Republike Hrvatske, Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i drugih korisnika prema odobrenju predsjednika Vlade Republike Hrvatske.
Zahtjevi za korištenje zrakoplova u vlasništvu Republike Hrvatske dostavljaju se Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske odmah po saznanju za namjeravano putovanje.
Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, u dogovoru s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, odobrava korištenje zrakoplova i potpisuje naloge za letove Direkcije.
Članak 3.
Tijela državne vlasti koja koriste usluge zračnog prijevoza Direkcije planiraju potrebna sredstva u državnom proračunu Republike Hrvatske na temelju troškova usluga zračnog prijevoza koje utvrđuje Direkcija.
Troškove usluga zračnog prijevoza Direkcija utvrđuje na temelju ukupnih troškova obavljanja zračnog prijevoza (troškovi vezani uz nabavu i održavanje zrakoplova, troškovi amortizacije zrakoplova, troškovi korištenja zrakoplova i dr.).
Troškove korištenja zrakoplova u vlasništvu Republike Hrvatske za potrebe prijevoza bolesnih ili ozlijeđenih osoba snosi Vlada Republike Hrvatske.
http://www.propisi.hr/print.php?id=5296
2014-04-11
Similar topics
» Wiesbaden: Usred noći uklonjen zlatni kip Erdogana
» LOVAC USRED NOĆI PROPUCAO MIGRANTA S BLISKOG ISTOKA Muškarcu pružena prva pomoć u Pakracu, odmah je prevezen u zagrebačku bolnicu
» ANALIZA OLUJE Zbog čega je HV odnijela tako munjevitu pobjedu, jesu li nam pomogli Amerikanci i zašto su vođe Srba donijele kobnu odluku usred noći...
» OVO JE URNEBESNO: Vlada je upravo poslala priopćenje u kojem Kenwood Kenon čestita imendan kardinalu Bozaniću
» NATO zrakoplov presreo srbijanski civilni zrakoplov na putu iz Rusije.Suljo mnogo besan sad ce da dejstvuje...
» LOVAC USRED NOĆI PROPUCAO MIGRANTA S BLISKOG ISTOKA Muškarcu pružena prva pomoć u Pakracu, odmah je prevezen u zagrebačku bolnicu
» ANALIZA OLUJE Zbog čega je HV odnijela tako munjevitu pobjedu, jesu li nam pomogli Amerikanci i zašto su vođe Srba donijele kobnu odluku usred noći...
» OVO JE URNEBESNO: Vlada je upravo poslala priopćenje u kojem Kenwood Kenon čestita imendan kardinalu Bozaniću
» NATO zrakoplov presreo srbijanski civilni zrakoplov na putu iz Rusije.Suljo mnogo besan sad ce da dejstvuje...
Page 1 of 1