Čekajući Migoa
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Čekajući Migoa
Na ovome forumu argumenti apsolutno ništa ne znače. Rasprave o vojnim tehnologijama su doslovno prešle u fazu gdje par ljudi zaluđenih Rusijom ima fantazije oko njihove opreme gdje pričaju svakave pizdarije o ovome ili onome, te svaka osoba koja im krene demantirati te eskapade ludila ma koliko imala argumentirana stajališta je izložena ruglu i podjebavanju.
Meni su takve gluposti bile napete i rasprave prije desetak godina. Danas tome prilazim na način pametniji popušta. Ja sam osobno veliki ljubitelj SF i Fantasy žanrova u filmovima i knjigama, i ako išta drugo uvijek podržavam druge ljude koji na sličan način uživaju u kreativnom pisanju na forumima i u razgovorima u živo. Stoga i stoji ono rečeno gore....meni je najmanje problem napisati. Ti si u pravu, ja sam u krivu i što se mene tiče nema potrebe za daljnom raspravom o toj tematici.
Meni su takve gluposti bile napete i rasprave prije desetak godina. Danas tome prilazim na način pametniji popušta. Ja sam osobno veliki ljubitelj SF i Fantasy žanrova u filmovima i knjigama, i ako išta drugo uvijek podržavam druge ljude koji na sličan način uživaju u kreativnom pisanju na forumima i u razgovorima u živo. Stoga i stoji ono rečeno gore....meni je najmanje problem napisati. Ti si u pravu, ja sam u krivu i što se mene tiče nema potrebe za daljnom raspravom o toj tematici.
Guest- Guest
Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Ti su avioni jednostavno razvijeni radi toga da se situacija razriješi puno prije nego dođe do situacije bliske borbe.
To je isto kao da se kaže ne znam...da se s biciklom bolje manevrira na trotoaru nego s ferarijem. Je...ali neće doći do situacije da se to dvoje natječu u takvim uvjetima.
a
posto ja to znam,ja cu ti ici niz dlaku,da eto,ti ne bi bio razocaran u svoje avione i za sto su napravljeni..Max???
Normalno da Rusi jasno znaju za koju namjenu i na koji nacin fajta ti avioni trebaju letjeti..i bas ce ih zviznuti tamo gdje su najslabiji...po "superioriti2 ellektronici..
Americki avioni se prevec pouzdaju u elektroniku i "rat na daljinu"..no kad ih Rus zblesa i zaslijepi,sto onda ti avioni mogu raditi.a Rusi su daleko otisli ispred amera u tehnici za ometanje,kao i radarskim sustavima..Malo si zahrrdjao Max...ne pratis novo tarije
miG-19 je masivno davao po picki u dog fajtu F-4 fantomu,perjanici tehnoloskoj u to doba..
rat se kako odmice i akcije kako se oduzuju,htjeli ili ne snage se priblizavaju fizicki jedna drugoj,a tada,kuku lele amerima...
Ero,znas da je polovinu krstarecih u siriji ruska protuzracna poskidala..onih ostalih,su imali kao mete nebitne tocke i to su pustili da odrade..?
Guest- Guest
Ja znam šta sam gledao za vrijeme zadnjih israelsko-arapskih ratova i američkih po bliskom istoku...Sva ruska tehnologija je uvijek (UVIJEK!) bila uništena , bez mogućnosti da uopće djeluje. To je jednostavno tako, a ti nastavi i dalje igrati igrice na laptopu, di uvijek pobjeđuješ...pismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Ti su avioni jednostavno razvijeni radi toga da se situacija razriješi puno prije nego dođe do situacije bliske borbe.
To je isto kao da se kaže ne znam...da se s biciklom bolje manevrira na trotoaru nego s ferarijem. Je...ali neće doći do situacije da se to dvoje natječu u takvim uvjetima.
a
posto ja to znam,ja cu ti ici niz dlaku,da eto,ti ne bi bio razocaran u svoje avione i za sto su napravljeni..Max???
Normalno da Rusi jasno znaju za koju namjenu i na koji nacin fajta ti avioni trebaju letjeti..i bas ce ih zviznuti tamo gdje su najslabiji...po "superioriti2 ellektronici..
Americki avioni se prevec pouzdaju u elektroniku i "rat na daljinu"..no kad ih Rus zblesa i zaslijepi,sto onda ti avioni mogu raditi.a Rusi su daleko otisli ispred amera u tehnici za ometanje,kao i radarskim sustavima..Malo si zahrrdjao Max...ne pratis novo tarije
miG-19 je masivno davao po picki u dog fajtu F-4 fantomu,perjanici tehnoloskoj u to doba..
rat se kako odmice i akcije kako se oduzuju,htjeli ili ne snage se priblizavaju fizicki jedna drugoj,a tada,kuku lele amerima...
Ero,znas da je polovinu krstarecih u siriji ruska protuzracna poskidala..onih ostalih,su imali kao mete nebitne tocke i to su pustili da odrade..?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Rusi u Siriji nisu pucali na Americke krstarece projektile jer unatoc mokrim snovima ljudi, rusi nisu lud narod koji ce svjesno uci u sukob globalnih razmjera pucajuci na aparaturu druge supersile samo zato jer nekome ameri idu na zivce. Isto kao sto Ameri se nebi usudili pucati na ruske. :)
Last edited by MaximusDecimusMiridije on 4/8/2017, 20:27; edited 1 time in total
Guest- Guest
Tu i tamo Ameri obore koji sirijski avion, tek da se vidi kako to ide s ruskom tehnologijom.MaximusDecimusMiridije wrote:Rusi u Siriji nisu pulaci na Americke krstarece projektile jer unatoc mokrim snovima ljudi, ludi nisu lud narod koji ce svjesno uci u sukob globalnih razmjera pucajuci na aparaturu druge supersile samo zato jer nekome ameri idu na zivce. Isto kao sto Ameri se nebi usudili pucati na ruske. :)
2016-07-22
Dobro Ero....Sirijski avioni su 30-40 godina stari avioni, nisu dizani uopce upgradeovi na njima ni unaprijedenja. To je Sovjetska tehnologija ne Ruska. Moderniji avioni su skroz drugi par rukava tu. Do takvih susreta nije ni dolazilo.
Guest- Guest
od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Ti su avioni jednostavno razvijeni radi toga da se situacija razriješi puno prije nego dođe do situacije bliske borbe.
a
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Ma u pravu ste, NATO je qratz od ovce...My Brother Billo wrote:od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Ti su avioni jednostavno razvijeni radi toga da se situacija razriješi puno prije nego dođe do situacije bliske borbe.
a
2016-07-22
Kako nije, eto Sveto kaže da je sve vidio na jutjubu...MaximusDecimusMiridije wrote:Dobro Ero....Sirijski avioni su 30-40 godina stari avioni, nisu dizani uopce upgradeovi na njima ni unaprijedenja. To je Sovjetska tehnologija ne Ruska. Moderniji avioni su skroz drugi par rukava tu. Do takvih susreta nije ni dolazilo.
2016-07-22
Ero jebogaIrud..to niti netko ne pokusava reci...Eroo wrote:Ma u pravu ste, NATO je qratz od ovce...My Brother Billo wrote:od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:
a
Poanta jest,da je Rusija prije bila tehnoloski u totalnom kurcu,ali svejedno,unatoc Maxovoj tvrdnji da su ameri hiper-diper-truper sofisticiraniji u nekim segmentima tehnike,TA TEHNIKA NIJE NUZNA DA NEKOME PICKU POLUPAS GLOBALNO..
etoc..Rusi su imali60tih i 70tih njukove,tenkove,odlicnu protuavionsku,i ameri im se nisu usudili nakon obaranja jednog U2 spijunskog,a nakon jednog preleta,SR-71 vise nikad zvirnuti u dvoriste...Mig-25 je bio specijalizirani presretakc koji je mogao dostici i prestici SR-71 i oboriti ga..nakon te epizode,Ameri se vise nisu igrali
Unatoc rudimentarnoj i gruboj tehnologiji,Ameri se nisu usudili uci u konflikt sa Rusima..
tudej,Amerika ima 360 helmet sa super-duper-hiper najnovijim apdejtom 124 beta,jerbo ekipa hotje da se pilot osjeca kao da sjedi samo guzicom u sjedaljci a oko njega nista..i da moze "nisaniti" na neprijatelja,koji mu se podvukao pod supak..e da...
Tudej,Rusija,je unatrag godinu dvije prodavala amerima raketne motore,da bi uopce opstao americki svemirski program,a vecinu carga je preuzela ESA i ruska svemirska kakosevec zove...
orbitalna stanica...koju su izgradili rusi,odnosno prvo prebacili u svemir,pa sastavili,pa je i odrzavaju funkcionalnom,je ono sto ameri ikad nisu mogli a nikad niti nece moci u reali realizirati...
zato i snimaju grcevito one star trek muvije,da se malo utjese...amerima je guzica zaljepljena za zemlju..ako hoce nes lansirati u svemir,moraju Ruse pitati za motore..
I sad mi ti Ero govoris o nekoj americkoj superiornosti...a nisam niti spomenuo glavne poslastice PAK-FA ilti Su-50....bolje da ne znas,to bi te tek poklopilo...ono osnovno imas na wikipediji...voč end lrrrrnnn..
Guest- Guest
to je tvoj stav,neprovjerim vise nego moj..MaximusDecimusMiridije wrote:Rusi u Siriji nisu pucali na Americke krstarece projektile jer unatoc mokrim snovima ljudi, rusi nisu lud narod koji ce svjesno uci u sukob globalnih razmjera pucajuci na aparaturu druge supersile samo zato jer nekome ameri idu na zivce. Isto kao sto Ameri se nebi usudili pucati na ruske. :)
Guest- Guest
tako je..otprilike pola oboreno..pejbek za oboreni ruski avion u Turskoj,zato Ameri se nisu niti usudili reagirati...ipak manje boli reci da je polovica popadala onako..radi faila..ali to opet onda otvara druga pitanja,koliko je pouzdano americko oruzje u pravoj akciji? 50%???My Brother Billo wrote:od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Ti su avioni jednostavno razvijeni radi toga da se situacija razriješi puno prije nego dođe do situacije bliske borbe.
a
Guest- Guest
I manje molim gledati filmova tipa TOP GAN i slicno...vlazni snovi su dozvoljei,ali ne valja pretjerivati..
Guest- Guest
pismejker wrote:
orbitalna stanica...koju su izgradili rusi,odnosno prvo prebacili u svemir,pa sastavili,pa je i odrzavaju funkcionalnom,je ono sto ameri ikad nisu mogli a nikad niti nece moci u reali realizirati...
zato i snimaju grcevito one star trek muvije,da se malo utjese...
Here's Olaf Frohn's chart of active space missions to get you oriented to the busy solar system.
Olaf Frohn
What's Up in the Solar System diagram by Olaf Frohn (updated for August 2017)
A diagram, updated once a month, of active space missions traveling beyond Earth orbit. Contains links to past diagrams.
2016-07-22
tomahawci su prespori jebigapismejker wrote:tako je..otprilike pola oboreno..pejbek za oboreni ruski avion u Turskoj,zato Ameri se nisu niti usudili reagirati...ipak manje boli reci da je polovica popadala onako..radi faila..ali to opet onda otvara druga pitanja,koliko je pouzdano americko oruzje u pravoj akciji? 50%???My Brother Billo wrote:od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:A Ameri pojma nemaju...Jasno.pismejker wrote:
a
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
obarali su ih iz pjesackog naoruzanja..salvo iz nekoliko automatskih i ovaj drek padne..zato imaju dug domet..My Brother Billo wrote:tomahawci su prespori jebigapismejker wrote:tako je..otprilike pola oboreno..pejbek za oboreni ruski avion u Turskoj,zato Ameri se nisu niti usudili reagirati...ipak manje boli reci da je polovica popadala onako..radi faila..ali to opet onda otvara druga pitanja,koliko je pouzdano americko oruzje u pravoj akciji? 50%???My Brother Billo wrote:od 60 tomahawka samo 20 i kusur "pogodilo" metepismejker wrote:Opet ti ne kuzis..dobro... ameri znaju da su u dog fajtu,dakle kad se eskadrile vec nadju u blizini,nakon ispaljenih dalekometnih raketa,i kad su uglavnom potrosene,slijedi ono pravo...rakete kratkog dometa i topčićči..e od toga ameri bjeze kao vrag od tamjanja...ameri ne mogu zacepiti topčiće na rskim avionima i u aktivnom fajtu ikako ometati rakete kratkog dometa..tu ameri puse po svim linijama,no ta vrsta fajta mora doci,kad e potrose rakete duga dometa,koje rusi zblesaju jos dok su daleko..rusi samo trebaju nes dalekometnih ispaliti tek da zaposle amere,dok im ne ulete u gard..tek onda slijedi raspasoj..Eroo wrote:
A Ameri pojma nemaju...Jasno.
Guest- Guest
Ma brate ajd spavat...ti bi sad o vojnoj teknici.. :cleanteeth:dojdi nam na prvu temu,imamo i zenaaa...
Guest- Guest
Ma nemogu spavati cekam neke likove imaju doc nocas. Nije mi jasno koji kurac rade u 18 su u Zadru bili....trebali su doc do sad. Nema guzva na granici nidje nikoga. Autoputom dolaze...nisu s biciklima isli.
Guest- Guest
aha...a ebi ga...cuh da je doli vrutjina gadna a u nedjelju ce oficijelno dosegnuti 40...ljudi prave pauze,tko zna..
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma
» Ruska invaziju na Ukrajinu je europski rat i Europa ga ne može dobiti čekajući pobjednika
» Ruska invaziju na Ukrajinu je europski rat i Europa ga ne može dobiti čekajući pobjednika
Page 4 of 6