Od kolovoza poskupljuje struja: Računi na viši za 168 kn
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Od kolovoza poskupljuje struja: Računi na viši za 168 kn
Noor wrote:a kak to izgleda?RayMabus wrote:ignorirati ne treba bojatipismejker wrote:hvatati? ne pada mi napamet
ovaj je onaj opasni...
Guest- Guest
na rok od 10 godina pozdravi i amortizere i sve ostalo, istrune jednostavno, cisti beton ojacan zeljezom, i pazis da tlo nije ne klizistu, evo 30 godina nema problemapismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..Noor wrote:kažeš 1 cm?! :) hjuuuiij :Dpismejker wrote:
????
Pa šahte 1m x 1m su 15-20...ovisno :)
zeljezni rezervar takvih dimenzija bi mogao biti i od 5 mm stijenke, eventualnim pomicanjem tla bi doslo od deformiranja a kod betona do pucanja
2014-04-11
hehe, svele...e da te čuje prof. Sorić s FGZ-a, infarkt bi ga :)))pismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..Noor wrote:kažeš 1 cm?! :) hjuuuiij :Dpismejker wrote:
????
zeljezni rezervar takvih dimenzija bi mogao biti i od 5 mm stijenke, eventualnim pomicanjem tla bi doslo od deformiranja a kod betona do pucanja
Guest- Guest
ovako izgleda klikniRayMabus wrote:https://www.google.hr/search?q=the+rods+insect&client=ms-android-tmobile-hr&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdn6LV3vrUAhUBbhQKHaQ3BBcQ_AUICigB&biw=320&bih=490#imgrc=5a3BHgHtMv8WoM:
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
i na otvorenom ?RayMabus wrote:može vidjeti samo kad mrak i krajičkom oka, nešto prođe zrakomNoor wrote:a kak to izgleda?RayMabus wrote:ignorirati ne treba bojatipismejker wrote:hvatati? ne pada mi napamet
Guest- Guest
u biti to cudo vibrira motjno,im periode "propadanja" i onda sva masa "puca" nadolje...na ravnom sam,utabanom,netektonskom tlu..nize ne moze..jedino bih morao necim provjeriti,danema podzemnijh zila vode..Leviathan2 wrote:na rok od 10 godina pozdravi i amortizere i sve ostalo, istrune jednostavno, cisti beton ojacan zeljezom, i pazis da tlo nije ne klizistu, evo 30 godina nema problemapismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..Noor wrote:
kažeš 1 cm?! :) hjuuuiij :D
Guest- Guest
svetac projektant :DNoor wrote:hehe, svele...e da te čuje prof. Sorić s FGZ-a, infarkt bi ga :)))pismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..Noor wrote:
kažeš 1 cm?! :) hjuuuiij :D
nije strašno baš ovoRayMabus wrote:ovako izgleda klikniRayMabus wrote:https://www.google.hr/search?q=the+rods+insect&client=ms-android-tmobile-hr&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdn6LV3vrUAhUBbhQKHaQ3BBcQ_AUICigB&biw=320&bih=490#imgrc=5a3BHgHtMv8WoM:
Guest- Guest
ako je tu, prolazi kroz zidoveNoor wrote:i na otvorenom ?RayMabus wrote:može vidjeti samo kad mrak i krajičkom oka, nešto prođe zrakomNoor wrote:a kak to izgleda?RayMabus wrote:ignorirati ne treba bojatipismejker wrote:hvatati? ne pada mi napamet
2014-04-11
Leviathan2 wrote:svetac projektant :DNoor wrote:hehe, svele...e da te čuje prof. Sorić s FGZ-a, infarkt bi ga :)))pismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:
ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..
Guest- Guest
uđe u druga dimenzija tako prolazi kroz krutu materiju neće ništa ne treba bojatiRayMabus wrote:ako je tu, prolazi kroz zidoveNoor wrote:i na otvorenom ?RayMabus wrote:može vidjeti samo kad mrak i krajičkom oka, nešto prođe zrakomNoor wrote:a kak to izgleda?RayMabus wrote:
ignorirati ne treba bojati
2014-04-11
jbte, cemupismejker wrote:u biti to cudo vibrira motjno,im periode "propadanja" i onda sva masa "puca" nadolje...na ravnom sam,utabanom,netektonskom tlu..nize ne moze..jedino bih morao necim provjeriti,danema podzemnijh zila vode..Leviathan2 wrote:na rok od 10 godina pozdravi i amortizere i sve ostalo, istrune jednostavno, cisti beton ojacan zeljezom, i pazis da tlo nije ne klizistu, evo 30 godina nema problemapismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:govoris o zeljezu?pismejker wrote:
ajmo ovako duzina6 metara,fi 1 metar..dakle cjevulja postena,e sad fi mesa stijenke,na te dimenzije da bude 25 cenata?? nelogicno mi..
jedan takav rezervar izbetoniran kako spada i normalno armiran moze drzat bar 50 godina bez brige, i duze,
ne radis protupotresne zgrade da trebas amortizaciju :D
evo iza nove godine ce biti shema za hidrocentralu spremna za djeljenje, pa projektiraj i izvodi radove,pismejker wrote:Leviathan2 wrote:svetac projektant :DNoor wrote:hehe, svele...e da te čuje prof. Sorić s FGZ-a, infarkt bi ga :)))pismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:
govoris o zeljezu?
ono sto sam ti rekao za zeljeznu cjev mozes napravit iod plastike al mora biti jeben diht inace pisi propalo
dooobro... ..no kazem,neke parametre moram imati,ne mogu naslijepo krenuti..kujiš? dakle,jedina apstrakcija mi je debljina "mesa" te "cijevi"....sve ostalo logicno i "drzi" vodu..Leviathan2 wrote:jbte, cemupismejker wrote:u biti to cudo vibrira motjno,im periode "propadanja" i onda sva masa "puca" nadolje...na ravnom sam,utabanom,netektonskom tlu..nize ne moze..jedino bih morao necim provjeriti,danema podzemnijh zila vode..Leviathan2 wrote:na rok od 10 godina pozdravi i amortizere i sve ostalo, istrune jednostavno, cisti beton ojacan zeljezom, i pazis da tlo nije ne klizistu, evo 30 godina nema problemapismejker wrote:nope,ja bih iskopao rupetinu,duboku koliko je potrebno izbetonirao je,imala bi sa strane lufta da kad rezervoar stane,sa svake strane bar 3cm,a rezervoar bi postavio na masivne celicne opruge ili gumaste amortizere...oni bi kompenzirali pomicanje tla,a drugog naprezanja ne bi bilo...Leviathan2 wrote:
govoris o zeljezu?
jedan takav rezervar izbetoniran kako spada i normalno armiran moze drzat bar 50 godina bez brige, i duze,
ne radis protupotresne zgrade da trebas amortizaciju :D
Guest- Guest
Vrlo stara baja praprahistorijska hrani se svijetlom a bježi u drugu dimenziju od predatora, ona ima veliku osnu vibracija veća od vibracija ovog svijeta tako jača od zid
2014-04-11
nešto kao svrdloRayMabus wrote:Vrlo stara baja praprahistorijska hrani se svijetlom a bježi u drugu dimenziju od predatora, ona ima veliku osnu vibracija veća od vibracija ovog svijeta tako jača od zid
2014-04-11
cuddle bitch wrote:Poskupljuje struja: Računi na godišnjoj razini viši za 168 kn
Prema izračunima stručnjaka za Novu TV račun za struju prosječnog kućanstva koje troši 300 kilovatsati na mjesec bi se sa sadašnje 272 kune povećao na 286 kuna
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/poskupljuje-struja-racuni-na-godisnjoj-razini-visi-za-168-kn-531654 - 24sata.hr
Od kolovoza poskupljuje struja. Naime, u sljedećih tjedan dana, kako doznaje Dnevnik Nove TV, ministar energetike donijet će odluku o povećanju naknade za poticanje obnovljivih izvora energije pa će se povećati računi za električnu energiju.
Odluka o povećanju naknade za obnovljive izvore očekuje se sljedeći tjedan, formalno najvjerojatnije na slijedećoj sjednici Vlade.
ne poskupljuje struja. poskupljuje naknada za poticanje obnovljivih izvora energije.
Guest- Guest
Riješenje je jednostavno, nemojte imati djecu i sistem će krahirati sam od sebe
2014-04-11
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» STRUJA IPAK POSKUPLJUJE
» Novi namet : Struja poskupljuje 30%
» Od Nove godine poskupljuje struja
» Italija : Struja poskupljuje 40 a plin 30%
» Poskupljuje struja, plin, pogrebne usluge a i autoput