Europska komisija stala na stranu Slovenaca: "Očekujemo provedbu presude"
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Europska komisija stala na stranu Slovenaca: "Očekujemo provedbu presude"
Ništa nije dogovoreno i potpisano. Tekst je samo parafiran (stavljeni su inicijali) čime se priznaje da se razgovaralo o onom što je tu zapisano. Nije potpisan niti ratificiran, stoga je nepostojeć.Eroo wrote:Govorim o "predmetu", taj je bio dogovoren i podpisan.red wolf wrote:A ne...Nikad nije zaživio...Eroo wrote:Predmet arbitraže nije sporan! Vaš premijer Račan je čak išao i dalje od toga, a gđa Kosor se s njime složila.kic wrote:RTFM dude!
Pacta sunt servanda, dude.
Osim vas presudom nije zadovoljna ni druga strana, što mi
daje za pravo misliti da zna bit da je pravedna.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Prelazio neki dan granicu,i dosadmje kontrola bila zajedno panduri slovenski i RH na slovenskoj granici..kad sam ulazio u RH(uffff,negdje te ovo boli ) slovenska granica,sam kontrola slovenci,presli bez cekanja,prazan prostor,pa onda RH granica,hrvatska kontrola..ako ti nes jos nije jasno pitaj..Noor wrote:takve vijesti samo za tebe i asilu izlaze...zbog mokrih snovapismejker wrote:RH policija se povukla na svoju prvotnu granicu.
Guest- Guest
Arbitražna odluka nije naš ni uspjeh, ni neuspjeh jer ju mi ne priznajemo.Eva_ wrote:Još jedan uspjeh premijera i predsjednice. Tak će to prezentirat HTV a Čardak popušit.debotoijusto wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-komisija-stala-na-stranu-slovenaca-quotocekujemo-provedbu-presudequot/980780.aspx
taj piranski zaljev ne spada u medjurjecje, bmk
Dakle, oni zapravo ništa realno više u tom dijelu nisu dobili od onoga na čemu su inzistirali, a što smo im mi već bili spremni dati i na što imaju pravo u skladu sa međunarodnim konvencijama.
Dobili su po arbritraži jedino više vode u Savudrijskoj vali, ali do toga im ionako nije niti bilo stalo.
Guest- Guest
Ne tvrdim da naši neće popustiti. Na kopnu smo dobili što smo htjeli, more nam ne odgovara, ali ni Slovenci nisu ostvarili maksimum. Na nama je da i dalje ne priznajemo sporazum i doguramo do Suda za morsko pravo i izborimo crtu sredine.asilovski wrote:Dali su im 6 mjeseci da smisle laže i spinove te provedu arbitražnu odluku, očekujem za 7 mjeseci punu podršku arbitražnom sudu od strane čardak ššejkera, te čardak regoča i drugarice čardak kneginje metilde, naime mi smo dobili zapravo arbitražu iz koje smo "izašli"Pinochet wrote:Podrška Briselu u discpliniranju čardaka
Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
Slovenija ga ionako ima u skladu sa UNCLOS-om.
Dakle, oni zapravo ništa realno više u tom dijelu nisu dobili od onoga na čemu su inzistirali, a što smo im mi već bili spremni dati i na što imaju pravo u skladu sa međunarodnim konvencijama.
Dobili su po arbritraži jedino više vode u Savudrijskoj vali, ali do toga im ionako nije niti bilo stalo.
Ja bih dao Zlovencima jos jedan bogati prolaz i komad na moru...To Hrvatska ionako ne koristi,a za uzvrat ,bi Zloveni osigurali neuovisni koridor kroz Zloveniju do Austrije...bez vinjeta i vbilo cega...
hrvatska ima pune karte asova,a tulavo insistira na trojci
hrvatska ima pune karte asova,a tulavo insistira na trojci
Guest- Guest
??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
To se kod Tite nije dogadjalo...
Guest- Guest
uuu, talijani brutalno izlovljavaju, pricao mi jedan talijan kak su ih znali 1x od deset uleta ulovit, naplate im kaznu i jebeno im se isplatipismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
Lovili su Talijani i tada kao i sada, ne laprdaj gluposti. A sumnja u postojanje ribarah dobro potkrjepljuje tvoju "informiranost".pismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
Regoč wrote:Ne tvrdim da naši neće popustiti.
Naravno da neće popustiti.
Nema niti jednog jedinog razloga zašto bi.
Odluka arbitraže je neprovediva, a čak je i EK uz Njemačku samo pozvala na provođenje odluke aribtraže, jer je i njima jasno kako nemaju instrumenata kojima bi mogli prisiliti bilo koju od strana na to.
Čak nemaju niti većinu u Europskom parlamentu, jer europučani koji su većina kažu kako je riječ o bilateralnom sporu, a jučer je i Švedska izašla sa ocjenom kako je riječ o bilateralnom sporu između dvije zemlje (otvorio sam temu) čime se pridružila ocjenama SAD-a i Velike Britanije u tom smislu i što je u potpunosti sa stavom naše vanjske politike.
Dakle, raskol po tom pitanju u Evropi se produbljuje i na kraju će biti u skladu sa onim riješenjem koje zagovaraju SAD i VB što je u potpunosti u skladu sa našim zahtjevima.
Last edited by slidingdoorsoperator on Fri 7 Jul - 20:40; edited 1 time in total
Guest- Guest
Očito su kazne niske. Osim novčane kazne, zaplieniti brodicu i poslati ju u rezalište.Leviathan2 wrote:uuu, talijani brutalno izlovljavaju, pricao mi jedan talijan kak su ih znali 1x od deset uleta ulovit, naplate im kaznu i jebeno im se isplatipismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.
I hoćemo. Kada predmet dođe pred Međunarodni sud pravde u Haagu i Međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu.
Guest- Guest
Regoč wrote:Lovili su Talijani i tada kao i sada, ne laprdaj gluposti. A sumnja u postojanje ribarah dobro potkrjepljuje tvoju "informiranost".pismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:ta izlaz na otvoreno more je postena stvar
Jesu kurtza..ajd se ti naukuj,pa usporedi bivse Jugo teritorijalne vode i danas ovu smijuriju...
Jest uletali su talijani,ali i ostajali bez ribarica..nije im se bas isplatilo...a teritrorijalne vode su bile jos iza ciova..
Guest- Guest
Ne zaboravi da se politika ne zasniva na međunarodnom pravu, već na novčanoj moći, a nju u Euniji imaju Švabe. Pa ako je njima stalo da se arbitraža provede, a svoga ginjola imaju, ne bi me čudilo da se naši predomisle.slidingdoorsoperator wrote:Regoč wrote:Ne tvrdim da naši neće popustiti.
Naravno da neće popustiti.
Nema niti jednog jedino razloga zašto bi.
Odluka arbitraže je neprovediva, a čak je i EK uz Njemačku samo pozvala na provođenje odluke aribtraže, jer je i njima jasno kako nemaju instrumenata kojima bi mogli prisiliti bilo koju od strana na to.
Čak nemaju niti većinu u Europskom parlamentu, jer europučani koji su većina kažu kako je riječ o bilateralnom sporu, a jučer je i Švedska izašla sa ocjenom kako je riječ o bilateralnom sporu između dvije zemlje (otvorio sam temu) čime se pridružila ocjenama SAD-a i Velike Britanije u tom smislu i što je u potpunosti sa stavom naše vanjske politike.
Dakle, raskol po tom pitanju u Evropi se produbljuje i na kraju će biti u skladu sa onim riješenjem koje zagovaraju SAD i VB što je u potpunosti u skladu sa našim zahtjevima.
Regoč wrote:Očito su kazne niske. Osim novčane kazne, zaplieniti brodicu i poslati ju u rezalište.Leviathan2 wrote:uuu, talijani brutalno izlovljavaju, pricao mi jedan talijan kak su ih znali 1x od deset uleta ulovit, naplate im kaznu i jebeno im se isplatipismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:
ufff,za to treb aimat imooda..Tito ih je imao,pa je to i radio..
Guest- Guest
Naši i inzistiraju na tom, samo da ustraju.slidingdoorsoperator wrote:Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.
I hoćemo. Kada predmet dođe pred Međunarodni sud pravde u Haagu i Međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu.
Ni danas ne love u teritorijalnom moru, "sveznadaru".pismejker wrote:Regoč wrote:Lovili su Talijani i tada kao i sada, ne laprdaj gluposti. A sumnja u postojanje ribarah dobro potkrjepljuje tvoju "informiranost".pismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.slidingdoorsoperator wrote:
Jesu kurtza..ajd se ti naukuj,pa usporedi bivse Jugo teritorijalne vode i danas ovu smijuriju...
Jest uletali su talijani,ali i ostajali bez ribarica..nije im se bas isplatilo...a teritrorijalne vode su bile jos iza ciova..
Koju je on to brodicu srezal? Ne osobno, jasno, iako, kao bravar, možda bi i znal.pismejker wrote:Regoč wrote:Očito su kazne niske. Osim novčane kazne, zaplieniti brodicu i poslati ju u rezalište.Leviathan2 wrote:uuu, talijani brutalno izlovljavaju, pricao mi jedan talijan kak su ih znali 1x od deset uleta ulovit, naplate im kaznu i jebeno im se isplatipismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:
Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.
ufff,za to treb aimat imooda..Tito ih je imao,pa je to i radio..
a danas su teritorijalne vode,koliko ono..3 km??Regoč wrote:Ni danas ne love u teritorijalnom moru, "sveznadaru".pismejker wrote:Regoč wrote:Lovili su Talijani i tada kao i sada, ne laprdaj gluposti. A sumnja u postojanje ribarah dobro potkrjepljuje tvoju "informiranost".pismejker wrote:??? ..to jos postoji..misljah,kad ste prodali guzicu za teritorijalne vode4 i dobili zasticeni pomorski pojas,da su talijanske brodice poharale riblji fond do 3 km od obala...Regoč wrote:
Ta je slana voda bitna našim ribarom pa na njoj trebamo inzistirati.
Guest- Guest
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Vučić: Europska komisija stala na stranu Srbije i spriječila oružani sukob s Hrvatskom
» Austrija stala na stranu cionista
» Turska policija javno stala na stranu ISIL-a
» Velika Britanija otvoreno stala na stranu ISIL i dr. ološa
» EU stala na stranu Hrvatske u trgovinskom ratu sa Srbijom i drugim ex yu republikama
» Austrija stala na stranu cionista
» Turska policija javno stala na stranu ISIL-a
» Velika Britanija otvoreno stala na stranu ISIL i dr. ološa
» EU stala na stranu Hrvatske u trgovinskom ratu sa Srbijom i drugim ex yu republikama
Page 4 of 8