Šamar Čardaku: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda
Page 15 of 21
Page 15 of 21 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21
Re: Šamar Čardaku: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda
Možda bih ja jedino u Piranskom zalivu postavio omjer 1/3 : 2/3, a sve ostalo je onako
kao i što treba biti. Sad treba skupa sjesti i vidjeti kako u pojedinim slučajevima olakšat
život ljudima uz granicu. Što se tiče Piranskog zaliva, čini mi se da su nešto slično predlagale
sve hrvatske vlade, uključujući i Tuđmana.
Sve ove godine nadmudrivanja. mi izgleda kao : vodu vari-vodu lad. Politika, jebiga.
kao i što treba biti. Sad treba skupa sjesti i vidjeti kako u pojedinim slučajevima olakšat
život ljudima uz granicu. Što se tiče Piranskog zaliva, čini mi se da su nešto slično predlagale
sve hrvatske vlade, uključujući i Tuđmana.
Sve ove godine nadmudrivanja. mi izgleda kao : vodu vari-vodu lad. Politika, jebiga.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Slovenski politicki analiticari kao i politicari nakon jucerasnje euforije vec drugi dan trezvenije razmisljaju sto su dobili a sto izgubili pa euforija kopni.Neki su izjavili da je slaba kompezacija dobitak u piranskom zaljevu za gubitke na kopnu koji strateski mozda imaju vise prednosti za hrvatsku nego ovaj pomorski za sloveniju.Vojni analiticar Matjaz Juric kaze da ce gubitak svete gere slovenija tek osjetiti na sigurnosnom polju..jer polozaj svete gere je idealan za određene vojne i obavjestajne planove.Ako Hrvatska postavi obavjestajnu tehniku na svetu geru oni bez problema mogu hvatati sve nase razgovore i prema njima raditi planove.mogu postaviti i raketne i topnicke sisteme i sa njima kontrolirati citav jugoistocni i istocni dio slovenije,mogu kontrolirati sve vaznije prometnice.Mislim da nismo bas u poziciji da nesto uvjetujemo u Hrvatskoj pa bi trebalo dati prednost trezvenim i diplomatskim razgovorima,zavrsio je svoje objasnjenje Matjaz Juric
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
nekako stjecem po komentarima u slovenskim medijima određenih politicara i komentatora da bi oni sad najrajse priklonile se eskivazi ove presude..
2015-09-08
Počeli su spinovi u našim medijima koji pokušavaju ovo prikazati kao našu pobjedu. Kao slovenci su ljuti možeš misliti...
Još malo pa ćemo slaviti pobjedu kao Srbi gubitak kosova
pa realno puno nisu dobili..manje nego sto ej 'odlucno mozda' dogovorio s drnovsekom a sa geostarteskog pogleda gubitak svete gere nije bezazlen.nisu badava doslovce slovenski vojnci iz to-a '91 trcali da zauzmu svetu geru do je doslovno bilo trcanje kako su rekli neki ocevici..catabbath wrote:Počeli su spinovi u našim medijima koji pokušavaju ovo prikazati kao našu pobjedu. Kao slovenci su ljuti možeš misliti...
2015-09-08
Dada ovo je naša velika pobjeda, sjebali smo slovence ono baš jakoookkk
Iako nisam stručnjak za ovo područje, niti je uopće predmet moga razmišljanja, a prema onome što sam čuo od suca kao objašnjenje za pojedine dijelove, usudio bih se reći da su odluke duž cijele granice bile poštene. Ne treba nitko nikome krasti njegovo, tako bi morala razmišljati svaka politika. To posebno važi kad su u pitanju dvije susjedne države.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
je'l ko od vas bio na svetoj geri na zumberku?..pa sa njega seze pogled na pola slovenije..
2015-09-08
Mi smo dobili Sv Geru koja je ionako bila naša - pobjedaa
..gdje pise d aje bila nasa...bila je predmet u sporu zahtjevali su je slovenija kao i mi s razlikom da su kontrolu imali slovenci i njihova vojska je tamo...i postavljen granicni kamen....isti slucaj ko s adijelom piranskog zaljeva koji ej bio predmet spora..catabbath wrote:Mi smo dobili Sv Geru koja je ionako bila naša - pobjedaa
2015-09-08
vuksadinare wrote:je'l ko od vas bio na svetoj geri na zumberku?..pa sa njega seze pogled na pola slovenije..
dežela na dlanu
Guest- Guest
ne pricajte gluposti....problem za slovence itekako nije mali sto se tice svete gere..tamo imaju vojsku izgrađene objekte u koje su ulozili svoje pare...i sad su prakticno okupatori na njoj...
2015-09-08
To ti je kao da ti lopov uđe u kuću i nakon 20 godina sud kaže da mora vani ali ti mu za uzvrat moraš pokloniti neku drugu svoju imovinu a ti se sav sretan raduješ kako si dobro prošao :)
Znači slovenci su izgubili teritorij koji su okupirali a za uzvrat su dobili jos teritorija - velika pobjedaaaaaa :D
....mozes ti pricati sto hoces...ali kad jedan dimitrije rupel poznati hrvato mrzac kaze da smo mi vise profitirali sa svetom gerom nego oni sa nesto vise litara morske vode u piranskom zaljevu ja mu vjerujem...jer znam da je upravo rupel upinjao sve svoje snage dok je bio ministar da sveta gera ne padne u nase ruke...cak je bio spreman zbog nje uci u sukob sa namacatabbath wrote:To ti je kao da ti lopov uđe u kuću i nakon 20 godina sud kaže da mora vani ali ti mu za uzvrat moraš pokloniti neku drugu svoju imovinu a ti se sav sretan raduješ kako si dobro prošao :)
2015-09-08
Haha ti me podsjećaš na onog dinamovof trenera, Dinamo popuši 6 komada a ovaj sretan i zafovoljan i ponosan na sebe i klub :)
tko ne zna vojnu i sigurnosnu strategiju ne moze znati da tko drzi brdo drzi one dolje u sahu a ne oni dolje ove gore....zasto smo mi prije oluje zauzeli sve vrhove na dinari?..zato jer sa dinare si imao u sahu knin i sve dolje skoro do mora i sa bosanske strane si imao kontrolu bos.grahova,glamoca i koliko je bila presudna dinara i za bihacku enklavu...a sto mozes iz pirana kontrolirati?..savudriju i par ribarskih brodica..
2015-09-08
E sad čekamo nove pobjede, ima sigurno još gubitka teritorija koje možemo proslaviti kao Srbi Kosovo :)
..a sto bi ti napravio?..daj mi svoje planove da si na necijem mjestucatabbath wrote:E sad čekamo nove pobjede, ima sigurno još gubitka teritorija koje možemo proslaviti kao Srbi Kosovo :)
2015-09-08
Page 15 of 21 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21
Similar topics
» SAD su Hrvatskoj dale snimke tajnih razgovora, zbog čega se RH povukla iz Arbitražnog suda!
» Beč: Poštovati pravo naroda na samoopredjeljenje u BiH!
» Vlada nije učinila ništa da izvede RH iz Arbitražnog sporazuma
» Zoki:MORA SE POŠTOVATI ZAKON,NE NAROD
» Kršćanofobija u čardaku
» Beč: Poštovati pravo naroda na samoopredjeljenje u BiH!
» Vlada nije učinila ništa da izvede RH iz Arbitražnog sporazuma
» Zoki:MORA SE POŠTOVATI ZAKON,NE NAROD
» Kršćanofobija u čardaku
Page 15 of 21