Šamar Čardaku: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda
Page 1 of 21
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Šamar Čardaku: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda
http://www.index.hr/vijesti/clanak/samar-iz-berlina-merkel-hrvati-morate-postovati-odluku-arbitraznog-suda/979776.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: Šamar Čardaku: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda
NEKOLIKO sati prije objave odluke arbitražnog suda o ishodu arbitraže između Hrvatske i Slovenije, Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Zagrebu o svemu se očitovalo priopćenjem.
> IZ MINUTE U MINUTU Danas je dan odluke o granici
Priopćenje, putem kojega Berlin poziva Hrvatsku da prihvati odluku, u nastavku prenosimo u cijelosti.
"Međunarodno arbitražno sudstvo vrijedan je instrument međunarodnog prava te igra važnu ulogu u rješavanju međudržavnih sporova.
U vezi s jednim bilateralnim pitanjem, Slovenija i Hrvatska su se zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. studenog 2009. godine.
Stoga je, posve neovisno o sadržaju odluke, s gledišta njemačke vlade važno načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštovati te da ih stranke moraju implementirati.
Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primjerom", navode iz Veleposlanstva.
Odluka u 14 sati
Podsjetimo, Gilbert Guillame, predsjednik arbitražnog suda u Den Haagu, pročitat će u 14 sati odluku o teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije na moru i kopnu, no predstavnici Hrvatske neće biti u sudnici, sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. o povlačenju iz arbitraže zbog "teške povrede arbitražnog postupka".
Hrvatski sabor je krajem srpnja 2015. donio odluku o povlačenju iz arbitražnog sporazuma koji su dvije zemlje potpisale 2009., a Sloveniji predložio da počnu pregovori o alternativnom rješavanju spora.
> IZ MINUTE U MINUTU Danas je dan odluke o granici
Priopćenje, putem kojega Berlin poziva Hrvatsku da prihvati odluku, u nastavku prenosimo u cijelosti.
"Međunarodno arbitražno sudstvo vrijedan je instrument međunarodnog prava te igra važnu ulogu u rješavanju međudržavnih sporova.
U vezi s jednim bilateralnim pitanjem, Slovenija i Hrvatska su se zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. studenog 2009. godine.
Stoga je, posve neovisno o sadržaju odluke, s gledišta njemačke vlade važno načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštovati te da ih stranke moraju implementirati.
Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primjerom", navode iz Veleposlanstva.
Odluka u 14 sati
Podsjetimo, Gilbert Guillame, predsjednik arbitražnog suda u Den Haagu, pročitat će u 14 sati odluku o teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije na moru i kopnu, no predstavnici Hrvatske neće biti u sudnici, sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. o povlačenju iz arbitraže zbog "teške povrede arbitražnog postupka".
Hrvatski sabor je krajem srpnja 2015. donio odluku o povlačenju iz arbitražnog sporazuma koji su dvije zemlje potpisale 2009., a Sloveniji predložio da počnu pregovori o alternativnom rješavanju spora.
Kermit-
2014-04-17
Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
Kermit-
2014-04-17
...pardon...ispda da po tvom da je hrvatska mitila suce i podvaljivala lazne dokumente...znaci mi moramo postovati zakljucak koji je kontaminiran..da smo napravili suprottno opet ne bi valjalo..sto je tebi asila..sam znas da smo ovaj put u pravu..uostalom ovo je slucaj gdje su se konacno bez prigovora slozili i oprba i vlast..i b.t.w istupanje iz arbitraze nije donijela cardak ekipa nego zoki i njegova vladaasilovski wrote:Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
..i drugo dobili smo podrsku amerike i poljske sto dovoljno govori..
2015-09-08
SAD na strani Hrvatske
http://hr.n1info.com/a215034/Vijesti/UZIVO-o-arbitrazi-/SAD-na-strani-Hrvatske.html
http://hr.n1info.com/a215034/Vijesti/UZIVO-o-arbitrazi-/SAD-na-strani-Hrvatske.html
2015-09-08
Njbolje je prihvatiti to i ne praviti scene zbog šake mora.
Orijentirati se na važnija pitanja: ekonomiju, demografiju povratak HRHB i sl.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
...mora se...janezi su odigrali prljavo u arbitrazi i to prihvacanje znaci da se legalizira prljava igra..epikur37 wrote:Njbolje je prihvatiti to i ne praviti scene zbog šake mora.
2015-09-08
...cak su i austrijanci rekli da su se trebali uvaziti argumenti hrvatske strane..ali problem je sto ej svabo sudac kompromitiran..e a to je 'nemoguce' da svabo..nece proci..
2015-09-08
Eto im pa nek i ero ima malo mora ;)
2015-08-06
..i u pravu je oprban kaze..ono sto vazi za njemcei brisel ne vazi za druge..i onda se cude sto se sve vise razmislja o exitima..dok babu merkel se ne ukloni eu ce biti kurac od ovce
2015-09-08
Nije kompromitiran nego kontaminiran, a to u pravu ima drukciju tezinu
2015-08-06
Ma Plenki je prihvatio arbitražu odmah ovo je bilo samo šou za niži ešalon Čardaka, sada se čeka arbitraža iz Washigtona, pa tužbe rusa, pa lešinari i opa cupa Bugari ispred nas, nadam se da će Kaptol biti sretan razvojem događajaepikur37 wrote:Njbolje je prihvatiti to i ne praviti scene zbog šake mora.
Kermit-
2014-04-17
dobro lapsus....u biti legalizira se korupcija na jednoj strani i prodavanje laznih podataka.....a na drugoj kao zaziva se postivanje zakona..ne ide..epikur37 wrote:Nije kompromitiran nego kontaminiran, a to u pravu ima drukciju tezinu
2015-09-08
Stvar je jasna Slovenija je diplomatska velesila za Hrvatsku koja je sada uz Bugare najgora rupa a plenki običan pajacvuksadinare wrote:...pardon...ispda da po tvom da je hrvatska mitila suce i podvaljivala lazne dokumente...znaci mi moramo postovati zakljucak koji je kontaminiran..da smo napravili suprottno opet ne bi valjalo..sto je tebi asila..sam znas da smo ovaj put u pravu..uostalom ovo je slucaj gdje su se konacno bez prigovora slozili i oprba i vlast..i b.t.w istupanje iz arbitraze nije donijela cardak ekipa nego zoki i njegova vladaasilovski wrote:Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
A šta se tiče zokia on je vlaški mlatimudan znači lijevo krilo čardaka
Kermit-
2014-04-17
EU je kartel a sila je pravo, ali no bolje raspravljati o nebitnom trgu u metropolisuvuksadinare wrote:dobro lapsus....u biti legalizira se korupcija na jednoj strani i prodavanje laznih podataka.....a na drugoj kao zaziva se postivanje zakona..ne ide..epikur37 wrote:Nije kompromitiran nego kontaminiran, a to u pravu ima drukciju tezinu
Kermit-
2014-04-17
ajde stari ne obracaj mi se vise....mozemo kritizirati vlasti unutar nas samih sebe a tu se predtsvljas kao borac za 'postenje' a dajes za pravo muljatorima..licemjer i dvolican...sa takvima ja nemam sto razgovarati..za tebe je hase velicina i postenje..bar ne mjenja misljenje ko carapeasilovski wrote:Stvar je jasna Slovenija je diplomatska velesila za Hrvatsku koja je sada uz Bugare najgora rupa a plenki običan pajacvuksadinare wrote:...pardon...ispda da po tvom da je hrvatska mitila suce i podvaljivala lazne dokumente...znaci mi moramo postovati zakljucak koji je kontaminiran..da smo napravili suprottno opet ne bi valjalo..sto je tebi asila..sam znas da smo ovaj put u pravu..uostalom ovo je slucaj gdje su se konacno bez prigovora slozili i oprba i vlast..i b.t.w istupanje iz arbitraze nije donijela cardak ekipa nego zoki i njegova vladaasilovski wrote:Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
2015-09-08
vuksadinare wrote:ajde stari ne obracaj mi se vise....mozemo kritizirati vlasti unutar nas samih sebe a tu se predtsvljas kao borac za 'postenje' a dajes za pravo muljatorima..licemjer i dvolican...sa takvima ja nemam sto razgovarati..za tebe je hase velicina i postenje..bar ne mjenja misljenje ko carapeasilovski wrote:Stvar je jasna Slovenija je diplomatska velesila za Hrvatsku koja je sada uz Bugare najgora rupa a plenki običan pajacvuksadinare wrote:...pardon...ispda da po tvom da je hrvatska mitila suce i podvaljivala lazne dokumente...znaci mi moramo postovati zakljucak koji je kontaminiran..da smo napravili suprottno opet ne bi valjalo..sto je tebi asila..sam znas da smo ovaj put u pravu..uostalom ovo je slucaj gdje su se konacno bez prigovora slozili i oprba i vlast..i b.t.w istupanje iz arbitraze nije donijela cardak ekipa nego zoki i njegova vladaasilovski wrote:Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
evo ja ću se tebi obratiti istim riječima: Slovenija je za vas diplomatska velesila a vi ste rvacke ništarije, niškoristi, sjecikese, lažovi, kvislinzi, ratniprofiteri, uhljebi, katolibani, ustaše. itd nastavi niz. a zoki je vlaški mlatimudan lijevo krilo vas čardakaša.
eto sad me ignoriraj
Guest- Guest
tebe je za zaliti a ne ignorirati sto ej jos gore...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:ajde stari ne obracaj mi se vise....mozemo kritizirati vlasti unutar nas samih sebe a tu se predtsvljas kao borac za 'postenje' a dajes za pravo muljatorima..licemjer i dvolican...sa takvima ja nemam sto razgovarati..za tebe je hase velicina i postenje..bar ne mjenja misljenje ko carapeasilovski wrote:Stvar je jasna Slovenija je diplomatska velesila za Hrvatsku koja je sada uz Bugare najgora rupa a plenki običan pajacvuksadinare wrote:...pardon...ispda da po tvom da je hrvatska mitila suce i podvaljivala lazne dokumente...znaci mi moramo postovati zakljucak koji je kontaminiran..da smo napravili suprottno opet ne bi valjalo..sto je tebi asila..sam znas da smo ovaj put u pravu..uostalom ovo je slucaj gdje su se konacno bez prigovora slozili i oprba i vlast..i b.t.w istupanje iz arbitraze nije donijela cardak ekipa nego zoki i njegova vladaasilovski wrote:Nas se ne tiče odluka arbitraže heheheh koji smo mi Svazilend, ali no ime trga je nasušno pitanje, a isti taj tiranin da je na vlasti ovo se ne bi dogodilo kakav paradoks
evo ja ću se tebi obratiti istim riječima: Slovenija je za vas diplomatska velesila a vi ste rvacke ništarije, niškoristi, sjecikese, lažovi, kvislinzi, ratniprofiteri, uhljebi, katolibani, ustaše. itd nastavi niz. a zoki je vlaški mlatimudan lijevo krilo vas čardakaša.
eto sad me ignoriraj
2015-09-08
mikrogrizzly:
Ovo je velika pobjeda hrv. diplomacije i naročito obavj. službi RH, a koja će imati duboke reperkusije na međunarodno pravo i pravo mora jer je Slovenija bjelodano pokazala kako je lako potkupiti članove arb. vijeća odnosno tek sad slijedi lavina stručnih napisa o ovoj aferi. Hrvatsku nitko ne može prisiliti na prihvaćanje arbitražne presude - čisto de iure govoreći (države su subjekti međunarodnog prava i osvrnite se na slučaj Mađarska vs Slovačka oko HE Gabčikovo) - a moralno smo 100 % čisti pred svijetom jer ostavka slovenskog arbitra je samo krunski dokaz da je Slovenija oduvijek htjela manipulirati arbitražom.
Ovo je velika pobjeda hrv. diplomacije i naročito obavj. službi RH, a koja će imati duboke reperkusije na međunarodno pravo i pravo mora jer je Slovenija bjelodano pokazala kako je lako potkupiti članove arb. vijeća odnosno tek sad slijedi lavina stručnih napisa o ovoj aferi. Hrvatsku nitko ne može prisiliti na prihvaćanje arbitražne presude - čisto de iure govoreći (države su subjekti međunarodnog prava i osvrnite se na slučaj Mađarska vs Slovačka oko HE Gabčikovo) - a moralno smo 100 % čisti pred svijetom jer ostavka slovenskog arbitra je samo krunski dokaz da je Slovenija oduvijek htjela manipulirati arbitražom.
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Similar topics
» SAD su Hrvatskoj dale snimke tajnih razgovora, zbog čega se RH povukla iz Arbitražnog suda!
» Beč: Poštovati pravo naroda na samoopredjeljenje u BiH!
» Vlada nije učinila ništa da izvede RH iz Arbitražnog sporazuma
» Zoki:MORA SE POŠTOVATI ZAKON,NE NAROD
» Kršćanofobija u čardaku
» Beč: Poštovati pravo naroda na samoopredjeljenje u BiH!
» Vlada nije učinila ništa da izvede RH iz Arbitražnog sporazuma
» Zoki:MORA SE POŠTOVATI ZAKON,NE NAROD
» Kršćanofobija u čardaku
Page 1 of 21