NA PRAVOJ STRANI BUDUĆNOSTI
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: NA PRAVOJ STRANI BUDUĆNOSTI
koju proslost, to su fotografije,mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
o stetnost pusenja ili o ukusima, eo recimo ja ne volim te cigare, vise volim one cigarilose, manja verzija istemate wrote:O čemu one pričaju?Leviathan2 wrote:koju proslost, to su fotografije,mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Guest- Guest
Ti voliš sebe...ne skrivaj se...međ svem datom :)Leviathan2 wrote:o stetnost pusenja ili o ukusima, eo recimo ja ne volim te cigare, vise volim one cigarilose, manja verzija istemate wrote:O čemu one pričaju?Leviathan2 wrote:koju proslost, to su fotografije,mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Guest- Guest
kakve ima veze volim li sebe s cigarama,mate wrote:Ti voliš sebe...ne skrivaj se...međ svem datom :)Leviathan2 wrote:o stetnost pusenja ili o ukusima, eo recimo ja ne volim te cigare, vise volim one cigarilose, manja verzija istemate wrote:O čemu one pričaju?Leviathan2 wrote:koju proslost, to su fotografije,mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Valjda misle da ima dosta istine u onoj koja kaže da je povijest učiteljica života.
Inače se često pogrešno misli kako je prošlost temelj povijesti. Ali zapravo nije. Temelj povijesne znanosti su intepretacije događaja iz prošlosti s naglaskom ne na same protekle događaje nego na kontekst koji je u konačnici doveo do njih i zaključivanje kakav su utjecaj imali na buduća zbivanja.
Guest- Guest
Koliko košta ta cigara?Leviathan2 wrote:kakve ima veze volim li sebe s cigarama,mate wrote:Ti voliš sebe...ne skrivaj se...međ svem datom :)Leviathan2 wrote:o stetnost pusenja ili o ukusima, eo recimo ja ne volim te cigare, vise volim one cigarilose, manja verzija istemate wrote:O čemu one pričaju?Leviathan2 wrote:
koju proslost, to su fotografije,
Guest- Guest
mate wrote:Poput boce Coca-Cole, za pretke :)slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Valjda misle da ima dosta istine u onoj koja kaže da je povijest učiteljica života.
Bogovi su pali na tjeme? :)
Guest- Guest
Aha, ta mi je misao prostrujala mojim misaonim procesima :)slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Poput boce Coca-Cole, za pretke :)slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Zbog čega svi gledaju u prošlost?
Guest- Guest
mate wrote:Aha, ta mi je misao prostrujala mojim misaonim procesima :)slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Poput boce Coca-Cole, za pretke :)
Pa oni su po filmu nešto i naučili iz tog događaja. Kada nisi u stanju izaći na kraj s poklonom bogova, lijepo im se zahvali pa im vrati taj poklon. :)
Last edited by slidingdoorsoperator on 24/6/2017, 00:55; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ironična je ta budućnost!slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Aha, ta mi je misao prostrujala mojim misaonim procesima :)slidingdoorsoperator wrote:mate wrote:Poput boce Coca-Cole, za pretke :)
Pa oni su po filmu nešto i naučili iz tog događaja. Kada nisi u stanju izaći na kraj s poklonom bogova, lijepo im se zahvali pa i vrati taj poklon. :)
Guest- Guest
a tek zamisli ove nase jade (debo) sto svrsavaju na to! E koja je tek to mizerijaslidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:lik koji od malog seljacica postane vodja 3 sv. bloka biva pozvan u WH i pusi smotuljak bedara vatrenih kubanki a najmocniji covjek tadasnjeg svijeta pravi se da ne vidi
njega se zove njega se pita njega se ne dira... siroka to slika stari moj volio ti njega ili ne
Isfrustrirani seljačić kojemu je moć udarila u glavu ili bolje rečeno, ravno u ego, pa misli kako je provokacija jedini način razgovora sa onima jačima od sebe.
Zapravo u mnogo čemu podsjeća na Frljića pa nije ni začudno da ti se sviđa takav njegov primitivni diskurs. :)
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:a tek zamisli ove nase jade (debo) sto svrsavaju na to! E koja je tek to mizerija
Ta grandomanija u vidu zaluđenosti tzv. velikim facama i drčnim likovima u politici meni je potpuno nevjerojatna, ali ponešto govori i o tome o kakvim je osobama riječ.
A onda se čude kako je za mene najpozitivnija osoba u hrvatskoj politici Ivan Čehok. :)
Guest- Guest
pa..duboko nezadovoljnim, nesretnim I mizernim kompleksasima kojima je jedini odusak iz jada preosto svrs o uspjesima bravara iz proslosti I njegovih avanturaslidingdoorsoperator wrote:prckov wrote:a tek zamisli ove nase jade (debo) sto svrsavaju na to! E koja je tek to mizerija
Ta grandomanija u vidu zaluđenosti tzv. velikim facama i drčnim likovima u politici meni je potpuno nevjerojatna, ali ponešto govori i o tome o kakvim je osobama riječ.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
mate wrote:Ironična je ta budućnost!
Kad reče budućnost, da se vratim na temu. Tito je vodio politiku koja je očito slabo marila za budućnost. O tome svjedoči i činjenica da gotovo nijedna od njegovih političkih ideja nije izdržala test vremena odnosno budućnosti.
Samoupravni soacijalizam, bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti, miroljubiva aktivna koegzistencija u sklopu pokreta nesvrstanosti pa čak i sam država Jugoslavija, ništa od njegovih velikih dostignuća nije opstalo.
To sasvim dovoljno govori o dugoročnoj uspješnosti njegove politike u cjelini pa nije za čuđenje kako njegovi obožavatelji moraju isticati ovakve bizarne epizode u kojima pokušavaju dokazati kako je Tito bio jako drčan tip koji se velikim igračima smijao u lice, kada je to mogao. Ništa im drugo od njegove baštine nije zapravo niti ostalo.
Guest- Guest
mate wrote:Meni žao Budiše, Gotovca..
Meni priznajem nije. Obojica su zapravo zalutala u politiku. Gotovac je bio izvrstan književnik, sjajan govornik i generalno vrlo moralna osoba, ali i promašen političar kao i većina književnika. Ta ekipa naime prečesto živi u svojim literalnim fantazijama, a ne stoje s obje noge čvrsto na zemlji što je neophodno za uspješne političare.
Dno je dosegao kada je posljednju godinu Tuđmanovog života proveo histerično zahtjevajući u Saboru detaljna izvješća o Tuđmanovom zdravstvenom stanju, a onda je preminuo na sličan način nepunih godinu dana nakon Tuđmanove smrti. Sudbina se gorko našalila s njim.
Budiša je bio tek malo realniji u politici, ali i previše neoprezan. Vjerovao je Račanovim garancijama da će ga podržati prilikom izbora za predsjednika republike, što je ovaj doduše učinio ali samo formalno, jer je većina biračkog tijela SDP-a podržala Mesića. a odbacila Budišu jer je bio previše nacio-centričan, a zatim je ostatak vremena u Račanovoj vladi i u Saboru proveo opterećen gorčinom zbog svojeg osobnog neuspjeha. Na kraju je najbolji potez napravio izlaskom iz politike u kojoj se generalno nije iskazao bez obzira na ugled studentskog vođe iz herojskog razdoblja Hrvatskog proljeća.
Guest- Guest
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Sto nas ceka u budućnosti...???
» Je'l ovo vic:'Krajina u buducnosti'
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Danska škola budućnosti
» Sto nas ceka u budućnosti...???
» Je'l ovo vic:'Krajina u buducnosti'
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Danska škola budućnosti
Page 2 of 5