Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 22 of 42
Page 22 of 42 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 32 ... 42
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
..i naravno,narod ak ohoce sebe i obitelj prehraniti,hvata tradiciju pod mišku i bjezi u normalne drzave...
Guest- Guest
Najpoznatiji studentski kapelan don Damir Stojić komentirao je aktualna događanja oko promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu. Na svojem Facebook profilu objavio je sljedeći komentar kojeg su podržali brojni pratitelji:
“Neki kažu da je maršal Tito ipak dio naše povijesti i da je učinio neke pozitivne stvari pa zato ne smije pasti u zaborav. Prisjetimo se njegovih dostignuća: Državu za koju se borio – Jugoslavija – je propala i krvavo smo morali platiti svoj izlazak iz nje.
Ideologija koja ga je nadahnula – komunizam – je propala i ostavila iza sebe brdo leševa, a mi još uvijek osjećamo gorak okusa tog otrova koji je naš narod 50 g. morao piti.
Simbol pod kojem se borio – petokraka – je isti simbol pod kojim je napadnuta Hrvatska.
Dakle, sve što je Tito ostvario završilo je na povijesnom smetlištu. Ali ipak ga ne smijemo zaboraviti. Zato predlažem da najveće odlagalište smeća u Zagrebu, Jakuševac, bude preimenovano po njemu: Odlagalište smeća maršala Tita.”, zaključio je don Damir Stojić.
https://narod.hr/hrvatska/don-stojic-predlazem-da-se-jakusevac-preimenuje-odlagaliste-smeca-marsala-tita
“Neki kažu da je maršal Tito ipak dio naše povijesti i da je učinio neke pozitivne stvari pa zato ne smije pasti u zaborav. Prisjetimo se njegovih dostignuća: Državu za koju se borio – Jugoslavija – je propala i krvavo smo morali platiti svoj izlazak iz nje.
Ideologija koja ga je nadahnula – komunizam – je propala i ostavila iza sebe brdo leševa, a mi još uvijek osjećamo gorak okusa tog otrova koji je naš narod 50 g. morao piti.
Simbol pod kojem se borio – petokraka – je isti simbol pod kojim je napadnuta Hrvatska.
Dakle, sve što je Tito ostvario završilo je na povijesnom smetlištu. Ali ipak ga ne smijemo zaboraviti. Zato predlažem da najveće odlagalište smeća u Zagrebu, Jakuševac, bude preimenovano po njemu: Odlagalište smeća maršala Tita.”, zaključio je don Damir Stojić.
https://narod.hr/hrvatska/don-stojic-predlazem-da-se-jakusevac-preimenuje-odlagaliste-smeca-marsala-tita
Guest- Guest
zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
čim se riješimo neistina iz prošlosti.. budućnost se ne može utemeljiti na lažima.. ti znaš prispodobu - kuća se ne gradi na pijesku .. osim toga - mediji su puni prošlosti, ja samo pratim aktualna zbivanja
Guest- Guest
bogami su i nasi lagali...metilda...ne moze se reci da i hrvatska desnica 100% govori istinu i ne preuvelicava kao i komunisti,srbimetilda wrote:My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
čim se riješimo neistina iz prošlosti.. budućnost se ne može utemeljiti na lažima.. ti znaš prispodobu - kuća se ne gradi na pijesku .. osim toga - mediji su puni prošlosti, ja samo pratim aktualna zbivanja
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...istina je ova pobjednici su odlucili o sudbini porazenih...odnosno partizani o sudbini ustasa kao sto bi bilo i obrnuto da su ustase pobjedile...bez obzira na ideolosko prozivanje...naravno da nisu svi ustase bili zlocinci kao ni svi partizani...
2015-09-08
"I došli oni po mene napokon, u 13.50 već me voze u salu. Dajem im CD duhovne glazbe od Kristofera.. Slavljenički CD, slavimo Gospodina. Kažem da bi voljela to slušati. I dali su mi injekciju u leđa, da ne osjetim donji dio tijela. I slušam muziku, pa molim se, plačem, razmišljam, imam malu tremu sa susretom s Joshuom.. Ajme '100 osjećaja' .. I u 14.50 doktori počnu vaditi Joshuu iz trbuha.. I u 15 h stavili mi sina mog na prsa.
Kada su me vratili na intenzivnu, naravno kako su noge utrnute niš' ne osjećam. Idem svima vama koji ste posebno molili i bili uz nas javiti Radosnu vijest! Imala sam kasnije jake bolove, i sada me boli, ali da treba opet bi ovog trenutka prošla još 100 operacija jer kada vidim Joshuu svaka bol prođe", napisala je Simona.
"Danas su nas pustili doma i prvo smo odveli Joshuu u Crkvu, pred Tabernakul - pred Isusa. To sam obećala Isusu da prvo ću Joshuu dovest k Njemu. I prva riječ koju ću naučiti Joshuu da kaže bit će ne mama, ne tata, nego Isus. I kad kažu Simona sredila život. Nije to tako, nego moje srce svjedoči: Isus mi je Darovao novi život",
Kada su me vratili na intenzivnu, naravno kako su noge utrnute niš' ne osjećam. Idem svima vama koji ste posebno molili i bili uz nas javiti Radosnu vijest! Imala sam kasnije jake bolove, i sada me boli, ali da treba opet bi ovog trenutka prošla još 100 operacija jer kada vidim Joshuu svaka bol prođe", napisala je Simona.
"Danas su nas pustili doma i prvo smo odveli Joshuu u Crkvu, pred Tabernakul - pred Isusa. To sam obećala Isusu da prvo ću Joshuu dovest k Njemu. I prva riječ koju ću naučiti Joshuu da kaže bit će ne mama, ne tata, nego Isus. I kad kažu Simona sredila život. Nije to tako, nego moje srce svjedoči: Isus mi je Darovao novi život",
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
RESPECT VUČINO..vuksadinare wrote:...istina je ova pobjednici su odlucili o sudbini porazenih...odnosno partizani o sudbini ustasa kao sto bi bilo i obrnuto da su ustase pobjedile...bez obzira na ideolosko prozivanje...naravno da nisu svi ustase bili zlocinci kao ni svi partizani...
Guest- Guest
Mаlo, mаlo, pа se čuje kаko ovde divljаju nаcionаlisti... Nаcionаlisti divljаju, koliko znаm, i u drugim grаdovimа. Ali, mene prvenstveno zаnimа štа se dešаvа u Splitu, jer to gledаm i o tome i pišem.
Reаgirаo sаm više putа nа te dogаđаje. Vidiš ovаj stol zа kojim sjedimo. Jа sаm ti tu prije nekog vremenа prvi put čuo nešto što mi je bilo vаn pаmeti dа se može dogoditi ovdje u Splitu. Ušlа su dvа pijаnа momkа i vikаlа: "Živio Pаvelić."
Pаzi, mаlа: zа vrijeme ustаške vlаdаvine ovdje u Splitu, 1943. i 1944. godine, dаkle, kаd su ustаše držаle grаd, tаko nešto se nikаd nije čulo, а sаdа jeste. Štа dogodilo? Dogodilo se to dа je dаnаs Split nаjseljаčkiji grаd vаljdа u cijeloj zemlji.
Od 250 hiljada koliko nаs imа, sigurno je 200 hiljаdа došljаkа. Prаvih Splićаnа je ostаlo mаlo. Dolаze ljudi sа selа, i oni su pod uticаjem popovа. Mnogi su bili u Njemаčkoj, а možeš si misliti ko ih je tаmo dočekivаo i odgаjаo. Dаkle, ti što prаve pizdаrije ovdje po Splitu, to nisu Splićаni i to trebа rаzjаsniti. Trebа se suočiti s tim ko su ti što su došli u Split, i zаšto u Split?
Mi to uvijek nekаko izbjegаvаmo dа kаžemo i trаžimo nekаkvа objаšnjenja i oprаvdаnjа, te to je nezаposlenа mlаdost, te primitivni, te štа ti jа znаm. Može biti dа imа i togа. Ali, još nešto je bitno. Ne zаbrinjаvа mene kаd deset pijаnih, ludih mlаdićа idu okolo, gаlаme i viču, ne zаbrinjаvа me ni ono štа se desilo prošlog Božićа kаd su se one budаle trkаle noću.
Zаbrinjаvа me, međutim, аko to štа oni viču slušа njih hiljаdu i ne reаgirа. To je ono što je problemаtično. Kаo kаd su onа pijаnа dvojicа ovde u "Adrijаni"' vikаlа "Živio Pаvelić", а svi se prаve dа ne čuju. Nemаš se nа kogа pozvаti zа svjedokа.
. I ovа ekonomskа krizа svаkаko dа odgovаrа jednoj tаkvoj situаciji, i u tim kriznim momentimа ti dripci dižu glаvu.
Puni su šoldi, objesti, а gde dođu šoldi, а nemа vlаsti, ondа onimа koji šolde imаju trebа vlаst dа se potvrde, dokаžu. Tаko ti je to. Opаsаn muk. Ali, аko se svi povučemo i niko ne reаgira, čemu nаs to vodi? U tome i jeste nаjvećа opаsnost!
Opаsnost je tаj muk, činjenicа dа svi šute, a ne reаgirаju. Pogledаj štа viču po stаdionimа! Vodi li ko o tome rаčunа? Vidiš, jа sаm ti zа vrijeme rаtа, а i prije, bio skojevаc i mi smo se lijepo uvlаčili u tа njihovа društvа neprijаteljskа, rаzbijаli ih, pripovjedаli ono štа mi mislimo, а to isto oni čine sаdа i nаmа.
Dobro su orgаnizirani. Lijepo ih oni tаmo okupljаju po crkvаmа, drže im predavаnjа, prаve im koncerte, muziku im dаju, štа jа znаm štа im sve rаde. A mi, ništа.
Tаj ološ koristi sport kаo jedаn nаcionаlistički poligon i mа koliko o tome govorili mi još očigledno nismo svjesni gdje nаs sve to može dovesti. Dа nаs vodi kа propаsti čitаve ove nаše zаjednice. Pogledаj štа se sve dešаvа!
Postoji tаj ekonomski nаcionаlizаm koji je sistem omogućio, pа svаkа republikа i općina rаzmišljа sаmo zа sebe i o sebi, pа jа ovdje u Splitu već dvаdeset godinа slušаm jednu te istu stvаr dа, kаo, gdje su ti nаši miljuni, gdje su miljаrde koje smo zаrаdili, jer ih kаo Beogrаd uzimа, dа su bаnke pokrаdene, а kаžu, dа togа nemа mi bismo živjeli kа lordi, kа Kаlifornijа.
Slušаj, bole me noge pа se u zаdnje vrijeme često morаm voziti, ne mogu mnogo pješke, pа se desilo dа me jedаn izbаcio iz auta jer dа, nаvodno, ne može dа vozi bezbožnike i аntikriste, sotonu...
Imа nekoliko tаksistа ovdje u Splitu koji su došli iz Njemаčke, pа su od svojih tаksijа oltаre nаprаvili. Drže krstove i jа sаm o tome pisаo. Biće dа sаm ih razljutio.
Split je, mаlа mojа, postаo surov grаd. Svаštа možeš doživjeti. Jа sаm se dostа skitаo po svijetu i svаštа sаm vidio, аli nigdje tаko šporkih stvаri kаo ovdje.
Zаmisli, došlа meni nedаvno jednа prijаteljicа iz Itаlije, jednа mnogo finа gospođа i imа mаlog psićа. I odem ti jа s njom u kаfаnu, а bаrаbe viču: "Vidi kurvetine s ovim pizdoliscem!"
Jer, kаo, čim imа psićа, morа bit kurvetinа! Slušаj, to se u svijetu ni po lučkim krčmаmа ne bi dogodilo, štа se ovdje u centru može čuti i vidjet.
A dа to neko njihovoj ženi ili sestri urаdi, vаdili bi noževe, ubili bi. A, to što oni rаde, to im je vаljdа normаlno, jer po njihovoj logici poštene žene žive u selu, а u grаdu sve sаme kurvetine.
Pаzi ovаko: vidjelа si kаd je bilа onа televizijskа emisijа o Međugorju.
E sаd, jа sаm ti tаmo krenuo dа nešto nаpišem zа "Slobodnu Dаlmаciju" i htio sаm dа govorim sа nаjmlаđim među njimа, među onimа štа im se Gospа obrаćа, nekim mаlim Čolom.
Pitаo sаm gde ću gа nаći. I štа se desilo? Svi gа znаju; аli niko kаo ne znа gde je. Otišаo sаm u školu i pitаo njegovu učiteljicu dа mi gа pošalje kаd se zаvrši sаt. I štа se desi?
Rekoše mi dа Čolа sа mnom neće dа govori jer on kаo ne voli novinаre, а jа znаm dа je dаn rаnije sаtimа pričаo s dvа itаlijаnskа novinаrа.
Pitаm jа te profesore štа oni govore s tom djecom. Rаde li sа njimа? A oni meni kаžu: "Bože sаčuvаj, o tome što se njimа prikаzuje Gospа, o tome se u školi ne rаzgovаrа."
Ej! Rаzumiješ li ti to? Njihovi profesori jednu jedinu riječ ne govore. Pа slušаj, to ti je jednа prаvа zаvjerа! I nitko tаmo nije htio sа mnom dа rаzgovаrа.
Ni ljudi iz komitetа, ni iz mjesne zаjednice. Sаmo me onаj njihov svećenik lipo primio.
Vidiš, kаd se svrši školа, tа djecа tаmo ne idu igrаti fudbаl, loviti rаkove, nego mаsovno trče dа čiste crkvu! Svаki dаn i ne sаmo tаmo. Štа dаlje dа se pričа?
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/493790/tako-je-daleke-1985-govorio-smoje-zasto-je-split-odjednom-postao-najseljackiji-grad-u-zemlji-ne-brine-me-sto-jedan-velica-pavelica-vec-sto-njih-stotinu-ne-reagira
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
sta je prispodoba? pa da tako i ja,cim se probudim odma za kompjuter da vidim sta je aktuelnometilda wrote:My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
nisam ni ja znala, pa sam potražilaMy Brother Billo wrote:sta je prispodoba? pa da tako i ja,cim se probudim odma za kompjuter da vidim sta je aktuelnometilda wrote:My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
Isusove prispodobe slikovit su način pričanja u kojima, Isus slikama iz svakidašnjeg života predstavlja duhovnu stvarnost i Kraljevstvo Božje. Više od trećine Isusovih riječi bile su prispodobe. Prispodobe su karakterstične za Evanđelja.
Guest- Guest
Odlagalište smeća nazovite ono polje u Austriji.metilda wrote:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Povodom najave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će uskoro predložiti preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske na Facebooku je reagirala Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita.
“Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima ispričati jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga. Voljela bi Vas utješiti i reći “ajd fala Bogu skinuli ga” i ta će tema biti stavljena ad acta….ispričavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog…ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susjedstvu ili otići dalje do Cipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije.
Tito je otišao u povijest ?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.
Vjerujte mi da bi djed da vidi Rvacku danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno.
Na kraju ispričavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu – a nije nogomet.
A sad …..ajmo delat !!!! “, objavila je na svom Facebooku.
Na ovaj status odgovorio joj je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.
“Kaze Saša Broz da (citiram) “lobotomiju ljudima nažalost ne mozes napraviti”!
Djed je otimao imovinu, zatvarao, naređivao ubijanja i bacanja u jame, a unuka bi lobotomirala.
Krv nije voda!”, napisao je na Facebooku.
https://narod.hr/hrvatska/sasa-broz-obrani-djeda-zlocinca-tita-evo-joj-odgovorio-peternel
“Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima ispričati jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga. Voljela bi Vas utješiti i reći “ajd fala Bogu skinuli ga” i ta će tema biti stavljena ad acta….ispričavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog…ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susjedstvu ili otići dalje do Cipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije.
Tito je otišao u povijest ?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.
Vjerujte mi da bi djed da vidi Rvacku danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno.
Na kraju ispričavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu – a nije nogomet.
A sad …..ajmo delat !!!! “, objavila je na svom Facebooku.
Na ovaj status odgovorio joj je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.
“Kaze Saša Broz da (citiram) “lobotomiju ljudima nažalost ne mozes napraviti”!
Djed je otimao imovinu, zatvarao, naređivao ubijanja i bacanja u jame, a unuka bi lobotomirala.
Krv nije voda!”, napisao je na Facebooku.
https://narod.hr/hrvatska/sasa-broz-obrani-djeda-zlocinca-tita-evo-joj-odgovorio-peternel
Guest- Guest
...pa tako ej..dolazimo na isto nper.kad pupovac na isti nacin proziva sudbinu hrvatskih srba i okrivljuje hrvatsku vojsku i tuđmana...digli su ruku na hrvatsku u kojoj si zivjeli razarali hrvatske gradove,ubijali...bilo im je ponuđeno da ostanu u hravstkoj bez obzira na zlo koje su ucinili i bili upregnuti u velikosrpsku politiku..odbili su cak i plan Z4 koji im je puno toga nudio...i sad pas mater hrvatima...mi smo zrtve...popusili ste svojom krivnjom i amen..nema kuku...kukajte vucicu i ovima koji su vas zrtvovali..pismejker wrote:RESPECT VUČINO..vuksadinare wrote:...istina je ova pobjednici su odlucili o sudbini porazenih...odnosno partizani o sudbini ustasa kao sto bi bilo i obrnuto da su ustase pobjedile...bez obzira na ideolosko prozivanje...naravno da nisu svi ustase bili zlocinci kao ni svi partizani...
2015-09-08
Dogodilo se na danasnji dan u Domovinskom ratu 28.6.1991
'Rat u Sloveniji se rasplamsava tzv.JNA je izvrsila agresiju na Sloveniju i slovenski teritorijalci zestoko uzvracaju,citaca Slovenija se pretvorila u bojno polje.Sukobi u Sloveniji nisu mimoisli ni Hrvatsku.Sve ucestaliji napadi su cetnickih terorista na sve hrvatsko i to cine uz pomoc tzv.JNA.U Hrvatskoj se provod uzurbane pripreme za obranu jer tesko je ocekivati da slican scenarij u Sloveniji nece mimoici Hrvatsku.Na podrucju sjeverne Hrvatske tzv.JNA je izasla iz svojih utvrda i pokrenula kolone prema Sloveniji ali i Hrvati su izasli na ulice i blokiraju te kolone na svim prometnicama prema Sloveniji.Oklopnjaci JNA su okrenuli cijevi prema prosvjednicima i situacija je usla u dramaticnu fazu svaka iskra moze zapaliti veliku vatru.Da se to ne desi veliku ulogu imaju pripadnici mup-a,zng-a koji smiruju i razgovaraju sa prosvjednicima.Sto nose sljedeci dani nitko to ne zna ali svakako nece biti dobro'.
'Rat u Sloveniji se rasplamsava tzv.JNA je izvrsila agresiju na Sloveniju i slovenski teritorijalci zestoko uzvracaju,citaca Slovenija se pretvorila u bojno polje.Sukobi u Sloveniji nisu mimoisli ni Hrvatsku.Sve ucestaliji napadi su cetnickih terorista na sve hrvatsko i to cine uz pomoc tzv.JNA.U Hrvatskoj se provod uzurbane pripreme za obranu jer tesko je ocekivati da slican scenarij u Sloveniji nece mimoici Hrvatsku.Na podrucju sjeverne Hrvatske tzv.JNA je izasla iz svojih utvrda i pokrenula kolone prema Sloveniji ali i Hrvati su izasli na ulice i blokiraju te kolone na svim prometnicama prema Sloveniji.Oklopnjaci JNA su okrenuli cijevi prema prosvjednicima i situacija je usla u dramaticnu fazu svaka iskra moze zapaliti veliku vatru.Da se to ne desi veliku ulogu imaju pripadnici mup-a,zng-a koji smiruju i razgovaraju sa prosvjednicima.Sto nose sljedeci dani nitko to ne zna ali svakako nece biti dobro'.
2015-09-08
vuksadinare wrote:bogami su i nasi lagali...metilda...ne moze se reci da i hrvatska desnica 100% govori istinu i ne preuvelicava kao i komunisti,srbimetilda wrote:My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
šta desnica preuveličava?
Guest- Guest
..pa ne mogu reci svi su oni krvnici...a bune se kad ovi sa suprotne strane proglasavaju ustase za krvnike i svi ste isti..jedni drugima glupostima daju argumente......ne mozes tvrditi d aje opravdano nesto ciniti u 'ime visih ciljeva' bez obzira o kom se radilo....ndh-a nije bila dobra..previse gresaka je napravljeno da bi se to moglo kamuflirati opravdanjem 'pa ona je bila izraz hrvatskih teznji za drzavom'..isto vrijedi i za suprotnu stranu...ne mozes ti pravdati ubojstvo tisuce ljudi sa tim 'svi su oni bili ustase i zlocinci'...naslo se nevinih ljudi i sa jedne i druge strane koji su ponajvise platili ceh zbog zasljepljenih ljudi...koji razmisljaju..za nas cilj sve je dozvoljeno i opravdano..metilda wrote:vuksadinare wrote:bogami su i nasi lagali...metilda...ne moze se reci da i hrvatska desnica 100% govori istinu i ne preuvelicava kao i komunisti,srbimetilda wrote:My Brother Billo wrote:zar nije gospodja kolinda rekla da moramo gledati u buducnost
šta desnica preuveličava?
2015-09-08
...ne volim ni ja komuniste i partizane ali oni su bili pobjednici ili se nasli na pobjednickoj strani i radili su sto su radili jer su mogli..isto bi bilo u suprotivi da su ustase pobjedile..mislis da bi oni stedili protivnike...na zalost ndh-a je nastala dijelom na osvetnickom principu...nije se razmisljalo dugorocno...pa pavelic cim je zasjeo na vlast prva recenica mu ej bila..'e sad cete platiti za sve sto ste nam cinili..'..sto mislis da je tuđman to odmah rekao...ne bi bilo nista od drzave
2015-09-08
TITOM PO SVIJETU Ime Josipa Broza nose ulice diljem svijeta, pogodite u kojim zemljama
NAKON što je Milan Bandić najavio svoj prijedlog novog imena Trga maršala Tita, sporni trg postao je glavna tema hrvatske javnosti.
Potežu se ideološka pitanja stara nekoliko desetljeća, prekidaju se saborske rasprave, opozicija, kao i oni na vlasti, pokušava zgrabiti što više političkih poena na račun čovjeka koji leži mrtav već 37 godina. Svatko, čini se, ima mišljenje o Titu.
Međutim, Tito, koliko god se njegovim imenom nabacivali uokolo, ostavio je trag iza sebe. Bio je utjecajna ličnost koja je, osim trga u Zagrebu, zaslužila da se po njemu zovu ulice i trgovi diljem svijeta. Na Balkanu su više - manje poznata urbana rješenja koja nose ime po Josipu Brozu, međutim, zanima nas znate li u kojim zemljama svijeta se nalaze ulice kojima nije problem nositi Titovo ime?
Riješite ovaj kviz i saznajte koliko je opširno vaše znanje o trenutno najaktualnijoj osobi u Hrvatskoj. To su samo neke od zemalja u kojima se nalaze ulice koje nose Titovo ime.
OMSK - Rusija, CAMPEGINE - Italija, NUORO - Italija, KAIRO -Egipat, ADIS ABEBA -Etiopija, SAO PAULO -Brazil, NEW DELHI -Indija, PARMA - Italija, MOSKVA - Rusija, itd. itd.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Christopher Michael Lamb
Kažu Esih i ostali radikali da se treba suočiti sa prošlošću. Evo:
Franjo Tuđman o Titu : "On je antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih, demokratskih sila antifašističke koalicije, a to je omogućilo stvaranje Federalne države Hrvatske i po ustavu, prvom iz 1945. pa do 1974., omogućio da imamo pravne osnove za samoodređenje i nastanak samostalne hrvatske države.”
Dwight Eisenhower, američki predsjednik i general: „Maršal Tito je najveći heroj Drugog svjetskog rata.”
Winston Churchill, u kolovozu 1944. godine: „Razlog zašto smo prestali pomagati Dražu Mihailovića i njegove četnike je jednostavan. On se nije borio protiv Hitlera. Odlučno smo na strani Tita, zbog njegove velike i hrabre borbe protiv njemačke armije… Partizani su sada gospodari situacije i predstavljaju smrtnu opasnost za Nijemce …”
George Patton, američki general: „Maršal Tito i njegovi partizani imali su i političke i vojničke hrabrosti da se usred okupirane Europe, i kada naše stvari nisu išle dobro, late oružja i nanesu Hitleru neočekivan i težak moralni udarac. I ne samo moralni, nego i ozbiljan vojnički udarac, vezujući veliki broj njemačkih divizija za jugoslavenski front, koje su mu mnogo puta nedostajale na drugim ratištima, i na istoku i na zapadu Europe…”
Jean Cassou, francuski književnik, 1949. godine: „Tito je jedan trenutak savjesti čovječanstva. Tako se osjeća svatko tko se jednom s njim sreo… Tito je povijesna ličnost u najplemenitijem i najvišem smislu te riječi, čovjek koji stvara povijest.”
Neil Armstrong, američki astronaut: „Predsjednik Tito je čovjek koji je razaranje i rat pretvorio u stvaranje i mir.”
Willy Brandt, kancelar Njemačke, 1973. godine: „Za jugoslavenski narod je dar sudbine što je u godinama najvećih opasnosti imao takvog vođu. Ja predsjednika Tita vidim kao jednu od najmarkantnijih ličnosti našeg vremena. Posebno cijenim Titovu smjelost i državničku mudrost.”
Miroslav Krleža, književnik: „ U ratu protiv Hitlera, goloruk, pa uspjeti! Staljinu reći: NE! Održati se! Još tisuće kasnijih uspjeha i pobjeda njegovih… Bio je sretan čovjek. Ni jednog trenutka nije sumnjao u svoje ideale, a ostvario ih je više od svega, o čemu su pokoljenja naših pjesnika, političara, vladara i vojskovođa maštala vjekovima.”
Sandro Pertini, talijanski predsjednik: „Smrću predsjednika Tita čovječanstvo gubi borca koji se uporno borio za načela slobode i pravde. On je posljednji medu velikanima Drugog svjetskog rata, koji odlazi nakon što je postao prvi u borbi za stvaranje i obranu nezavisnosti svoje zemlje. Pobijedio je u svim bitkama u kojima je sudjelovao. Izgubio je samo posljednju – onu protiv smrti.”
Like · Reply · 151 · 10 hrs
Kažu Esih i ostali radikali da se treba suočiti sa prošlošću. Evo:
Franjo Tuđman o Titu : "On je antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih, demokratskih sila antifašističke koalicije, a to je omogućilo stvaranje Federalne države Hrvatske i po ustavu, prvom iz 1945. pa do 1974., omogućio da imamo pravne osnove za samoodređenje i nastanak samostalne hrvatske države.”
Dwight Eisenhower, američki predsjednik i general: „Maršal Tito je najveći heroj Drugog svjetskog rata.”
Winston Churchill, u kolovozu 1944. godine: „Razlog zašto smo prestali pomagati Dražu Mihailovića i njegove četnike je jednostavan. On se nije borio protiv Hitlera. Odlučno smo na strani Tita, zbog njegove velike i hrabre borbe protiv njemačke armije… Partizani su sada gospodari situacije i predstavljaju smrtnu opasnost za Nijemce …”
George Patton, američki general: „Maršal Tito i njegovi partizani imali su i političke i vojničke hrabrosti da se usred okupirane Europe, i kada naše stvari nisu išle dobro, late oružja i nanesu Hitleru neočekivan i težak moralni udarac. I ne samo moralni, nego i ozbiljan vojnički udarac, vezujući veliki broj njemačkih divizija za jugoslavenski front, koje su mu mnogo puta nedostajale na drugim ratištima, i na istoku i na zapadu Europe…”
Jean Cassou, francuski književnik, 1949. godine: „Tito je jedan trenutak savjesti čovječanstva. Tako se osjeća svatko tko se jednom s njim sreo… Tito je povijesna ličnost u najplemenitijem i najvišem smislu te riječi, čovjek koji stvara povijest.”
Neil Armstrong, američki astronaut: „Predsjednik Tito je čovjek koji je razaranje i rat pretvorio u stvaranje i mir.”
Willy Brandt, kancelar Njemačke, 1973. godine: „Za jugoslavenski narod je dar sudbine što je u godinama najvećih opasnosti imao takvog vođu. Ja predsjednika Tita vidim kao jednu od najmarkantnijih ličnosti našeg vremena. Posebno cijenim Titovu smjelost i državničku mudrost.”
Miroslav Krleža, književnik: „ U ratu protiv Hitlera, goloruk, pa uspjeti! Staljinu reći: NE! Održati se! Još tisuće kasnijih uspjeha i pobjeda njegovih… Bio je sretan čovjek. Ni jednog trenutka nije sumnjao u svoje ideale, a ostvario ih je više od svega, o čemu su pokoljenja naših pjesnika, političara, vladara i vojskovođa maštala vjekovima.”
Sandro Pertini, talijanski predsjednik: „Smrću predsjednika Tita čovječanstvo gubi borca koji se uporno borio za načela slobode i pravde. On je posljednji medu velikanima Drugog svjetskog rata, koji odlazi nakon što je postao prvi u borbi za stvaranje i obranu nezavisnosti svoje zemlje. Pobijedio je u svim bitkama u kojima je sudjelovao. Izgubio je samo posljednju – onu protiv smrti.”
Like · Reply · 151 · 10 hrs
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Franjo Tuđman o Titu : "On je antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih, demokratskih sila antifašističke koalicije, a to je omogućilo stvaranje Federalne države Hrvatske i po ustavu, prvom iz 1945. pa do 1974., omogućio da imamo pravne osnove za samoodređenje i nastanak samostalne hrvatske države.”
Pravna osnova je debelo precjenjena. Ono što tu jedino realno vrijedi je odnos snaga, prije svega vojnih. Sa pravnom osnovom se možeš slikati ako si pod vojnom agresijom, a nemaš čime obraniti svoju političku volju.
Odličan primjer u tom smislu iz novije povijesti je osamostaljenje Južnog Sudana. Nikakve osnove u međunarodnom pravu, ali je oružani otpor prisilio matičnu državu Sudan na politički sporazum koji je naknadno i međunarodno legaliziran.
Guest- Guest
Page 22 of 42 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 32 ... 42
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji