Dobra vijest: Hrvatska i službeno siromašnija od Rumunjske
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Dobra vijest: Hrvatska i službeno siromašnija od Rumunjske
marcellus wrote:Sora wrote:marcellus wrote:asilovski wrote:Issa Matić ·
Split, Croatia
U vremenu mraka u Hrvatskoj (bez struje i žarulja)bio sam u Rumunjskoj,u tim vremenima za njih smo bili Amerikanci!
Pogledajte Hrvatsku danas od kada se "upalilo svjetlo"?
Narode ,glasajte za Kradeze ,ostati će te i bez vode ,struje ,djedovine i t.d.Vrlo tužno ali istinito!!
Like · Reply · 12 · 57 mins
dobro, je bili smo amerikanci za rumunjsku ali smo bili bocvana za italiju i austriju, danas baš nema prevelike razlike
Je. Zato smo isli kupovati u Trst i Beč koji god i jad god bi nam se DIGAO.
NE LAZI LOPOVE MARCEL
pa jasno da smo tamo išli kupovati kad tu nije bilo niš za kupit. Inače su jugosi kupovali u najjadnijim dućanima i na rasprodajama, imali su dućane praktički samo za naše
Ali je SVATKO MOGAO ICI U TRST KUPITI NAJFINIJU KOŽU, CIPELE, ROBU..
SVATKO.
OD STUDOSA DO PENZICA.
NESTO NE VIDIM DA JE GUZVA U ZADNJE VRIJEME L NE SAMO U TRSTU NEGO I U NASIM DUĆANIMA.
siromadni smo. zato .
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Tehnicki mi dođe na isto , et ok propada radnička klasa koja je pola raje , iduca generacija ce ti bit Arapi i crmci društvo tog tvog đeteta iz srednje klase pa uživaj.marcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:i ono što je još očito danas na zapadu je strašno socijalno raslojavanje
Srednji sloj propada, a to je zapravo najčvrši oslonac svakog zapadnog društva.
srednji sloj je inače sinonim za sitnu buržoaziju, ljudi kod nas pogrešno smatraju da su radnici srednja klasa, nisu. Oni su radnička klasa. Termin je skovan u vrijeme francuske revolucije, označava sredinu između pauperiziranih radnika i seljaka s jedne strane i aristrokracije, velikaša s druge strane. Srednja klasa po definicijama sociologa obično čini trećinu populacije, polovicu obično čine sirotinja i šljakeri. Srednja klasa ima svoj privatni biznis ili rade kao liječnici, odvjetnici, inženjeri, općenito visoko obrazovani i dobro plaćeni radnici, i oni su u pravilu nositelji kulture jedne nacije. Kad oni nestanu ili osiromaše raspadaju se civilizacijski temelji društva i dobivaš neko čudno društvo high tech nomada s kulturom pećinskog čovjeka i iphone sedmicom u džepu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
marcellus wrote:veber wrote:pa ti zagovaraš teški kapitalizam, kaj ne?marcellus wrote:i ono što je još očito danas na zapadu je strašno socijalno raslojavanje
da, ovo danas nije kapitalizam nego neki sorosev socijalizam gdje vrh partije ingsoc ima sve a ostali ništa
dok je bilo kapitalizma u SAD tamo je šljaker imao kuću od 200 kvadrata a milijuner od 300 ili 400, šljaker je vozio chevrolet belair cabrio od pet metara i mijenjao ga je svake dvije godine a milijunaš cadillaca od pet i pol metara i mijenjao ga je svake godine, i najveća razlika je što obični šljaker nije imao bazen a onaj malo bolji, doktor ili odvjetnik, je imao bazen.
Danas imamo neki kurčev socijalizam gdje holivudske zvijezde ljevičare a imaju svaka po deset vila i tri jahte, šljaker ima hipoteku i vozi japansko malo govno od auta
Guest- Guest
sirova, jeftina i primitivna propaganda za krkane. od koga je - kretenluk je.marcellus wrote:ukratko u kapitalističkoj americi razlika između bogatih i siromašnih je bila što su bogati pili malo bolji viski i vozili malo bolji auto. Danas je razlika dramatična. Nakon trideset godina sustavnog ljevičarenja. Zato ljudi glasaju za trumpa, jer žele kapitalizam nazad.
Guest- Guest
Inace društvo jest piramida al ako je tebi radnička klasa baza a ti je uništiš uništit ce ti se i ovo gore jer tvoja moc je propocionalna jednaka broju i snazi tvojih podanika ....znaci ako ih urušavaš svijesno ili nesvijesno ti si onda loš vladar.
2014-04-11
Sora wrote:marcellus wrote:Sora wrote:marcellus wrote:asilovski wrote:Issa Matić ·
Split, Croatia
U vremenu mraka u Hrvatskoj (bez struje i žarulja)bio sam u Rumunjskoj,u tim vremenima za njih smo bili Amerikanci!
Pogledajte Hrvatsku danas od kada se "upalilo svjetlo"?
Narode ,glasajte za Kradeze ,ostati će te i bez vode ,struje ,djedovine i t.d.Vrlo tužno ali istinito!!
Like · Reply · 12 · 57 mins
dobro, je bili smo amerikanci za rumunjsku ali smo bili bocvana za italiju i austriju, danas baš nema prevelike razlike
NE LAZI LOPOVE MARCEL
pa jasno da smo tamo išli kupovati kad tu nije bilo niš za kupit. Inače su jugosi kupovali u najjadnijim dućanima i na rasprodajama, imali su dućane praktički samo za naše
SVATKO.
OD STUDOSA DO PENZICA.
NESTO NE VIDIM DA JE GUZVA U ZADNJE VRIJEME L NE SAMO U TRSTU NEGO I U NASIM DUĆANIMA.
siromadni smo. zato .
najfiniju? U Trstu su prodavali cipele za mrtvace jugosima. Inače sve to sad ljudi kupuju u zagrebu u šoping centrima.
i da gužva je da ga jebeš
good thinkingRayMabus wrote:ako je tebi radnička klasa baza a ti je uništiš uništit ce ti se i ovo gore
Guest- Guest
i cipele za mrtvacemarcellus wrote:Sora wrote:marcellus wrote:Sora wrote:marcellus wrote:
NE LAZI LOPOVE MARCEL
SVATKO.
OD STUDOSA DO PENZICA.
siromadni smo. zato .
najfiniju? U Trstu su prodavali cipele za mrtvace jugosima. Inače sve to sad ljudi kupuju u zagrebu u šoping centrima.
Guest- Guest
Vruce je , odo popit dvi pive i naspit ih sebi u grlo.
Jbte logike piramide , elite koja vlada i urušavanja baze ispod.
Sad još da shvatimo da nije problem u društvu nego elitama koje ih vode .....pa giljotina , boljšoj revolucija , naci prevrati ....ono nevalja vladar jbte.
Jbte logike piramide , elite koja vlada i urušavanja baze ispod.
Sad još da shvatimo da nije problem u društvu nego elitama koje ih vode .....pa giljotina , boljšoj revolucija , naci prevrati ....ono nevalja vladar jbte.
2014-04-11
A inace najbolja klasa je klasa jebivjetar.
I nije šala , ozbiljo ....jebivjetar ....najbolja klasa u društvu.
Jebeš vjetar.
I nije šala , ozbiljo ....jebivjetar ....najbolja klasa u društvu.
Jebeš vjetar.
2014-04-11
jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
2016-11-17
pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
a tu sam, malo mi bila dojadila politika al' velim sebi "Moras malo otici vidjeti sta se na tom ex iskonu kuha" :)Leviathan2 wrote:pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
2016-11-17
ma nema nis, prelijevanje iz supljeg u prazno uglavnom,govinda wrote:a tu sam, malo mi bila dojadila politika al' velim sebi "Moras malo otici vidjeti sta se na tom ex iskonu kuha" :)Leviathan2 wrote:pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
unaprijed se vec zna svaciji komentar al eto, ljudi vole da se druze
problem je što bogati zapadni ljevičari, holivudske zvijezde, političke elite, "filantropi", jednostavno nemaju pojma koliko ih američki radnici iz rust belta mrze. Oni jednostavno osjećaju da to što oni žive lošije od svojih očeva ima neke veze s tim što leftardi žive bolje.
Još nije poginijo u Siriji.Leviathan2 wrote:pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
2014-04-11
haha, nisam ni mislio dasje drugacije, da je drugacije bio bih razocaran :) odoh kera prosetat malo pa cu veceras navratit opetLeviathan2 wrote:ma nema nis, prelijevanje iz supljeg u prazno uglavnom,govinda wrote:a tu sam, malo mi bila dojadila politika al' velim sebi "Moras malo otici vidjeti sta se na tom ex iskonu kuha" :)Leviathan2 wrote:pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
unaprijed se vec zna svaciji komentar al eto, ljudi vole da se druze
2016-11-17
Ja sam vojnik srece, mene metak neceRayMabus wrote:Još nije poginijo u Siriji.Leviathan2 wrote:pa djes ti jebote kru,govinda wrote:jebat ga sad, taman se naviknem da Rumune zovem ciganima a sad vidi ovo...
2016-11-17
Neznam jel žive lošije pošto je tehnologija napredovala pa valjda po toj logici je život bolji neg prije 50-ak godina al svakako su na društvenoj lijestvici pali u odnosu na generacije iste klase prije.marcellus wrote:problem je što bogati zapadni ljevičari, holivudske zvijezde, političke elite, "filantropi", jednostavno nemaju pojma koliko ih američki radnici iz rust belta mrze. Oni jednostavno osjećaju da to što oni žive lošije od svojih očeva ima neke veze s tim što leftardi žive bolje.
Radi se o relativitetu i položaju na društvenoj lijestvici a ne toliko o : žive bolje ili lošije.
2014-04-11
Samo se bojim da ja nisam baš najbolji primjer za tu pricu o klasama iz nekoliko razloga , prvo čača mi jei nžinjer strojarstva , to je radnička klasa al bi upadalo u onaj srednji sloj , zatim imam nekoliko nekretnina , nije baš da je radnička klasa ono jel eto netko radi jer rade i bogati nego radi radi golog opstanka tj jer baš mora a ne ono eto moga bi malo ak mi se bude dalo i te šprehe ....i pod tri ...inteligentan sam.
Dakle kad sve rezimiraš to je ipak klasa jebivjetar.
A cuj zavidna sirotinja , on ima ja nemam ....et jbga radi i onako neš nikad imat s takvim plačama.
Dakle kad sve rezimiraš to je ipak klasa jebivjetar.
A cuj zavidna sirotinja , on ima ja nemam ....et jbga radi i onako neš nikad imat s takvim plačama.
2014-04-11
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Dobra vijest: Hrvatska pri vrhu EU po smanjenju javnog duga
» Jedna dobra vijest!Hrvatska stala uz Orbana i Madjarsku
» DOBRA VIJEST
» Dobra vijest za Marčela
» U moru loših, napokon dobra vijest
» Jedna dobra vijest!Hrvatska stala uz Orbana i Madjarsku
» DOBRA VIJEST
» Dobra vijest za Marčela