Ruskinja osvaja Dalmaciju slasticama i alkoholnim pićima
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Ruskinja osvaja Dalmaciju slasticama i alkoholnim pićima
Njezina je životna 'štorija' zanimljivija utoliko što Hrvatsku kao svoj novi dom i mjesto za pokretanje posla nije izabrala zato što se zaljubila u Hrvata – bila bi to već notorna priča – nego zato što našu zemlju, pogotovo Dalmaciju, smatra najugodnijim kutkom za življenje.
A izbora je, i u ovim zrelijim godinama, itekako imala; Tatiana je, naime, diplomirana arhitektica, k tomu sa završenim još jednim, ekonomskim fakultetom, te dobro uhodanim poslom u rodnom gradu Samari, smještenoj u srcu Rusije, između Moskve i Urala. Iako je vodila, rekosmo, uspješan projektni biro, nije odoljela drugoj strasti i izazovu: spravljanju slastica. Tako je pohađala naknadno i jednogodišnju naobrazbu za profesiju slastičarke u svojoj zemlji Rusiji, te odlučila naučeno primijeniti u, rekosmo, Dalmaciji, koju je prvi put ugledala prije deset godina, i zaljubila se u ono što je vidjela.
- Došla sam ovdje prvi put kao projektantica privatnih vila za ruske investitore. Projektirala sam nekoliko vila u Segetu i Kaštelima, i zaljubila se u ovaj dio Dalmacije tijekom godine i pol dana, kad sam svakih mjesec-dva dolazila u arhitektonski nadzor. Stalno me kopkalo to da doselim ovdje... I na taj korak sam se odlučila 2014. godine, kad se zaratilo između Rusije i Ukrajine (inače sam dijelom Ukrajinka, dijelom Ruskinja).
Rat i još neki privatni razlozi naveli su me da razmislim o ozbiljnoj promjeni, i za početak sam došla potražiti nekretninu u kojoj ću živjeti. Pronašla sam je u Kaštel-Kambelovcu: moj novi stan je uz samu obalu, što mi odgovara jer volim izjutra trčati. Osim toga, veoma je mirno. Kupila sam i jedan poslovni prostor, dok sam druge za sada dugoročno unajmila – povjerava naša sugovornica, koja je zbog investicije u sunčanoj Dalmaciji rasprodala dio nekretnina koje posjeduje u Rusiji.
http://slobodnadalmacija.hr/stil/gastro/clanak/id/491435/ruskinja-osvaja-dalmaciju-slasticama-i-alkoholnim-picima-njena-zivotna-prica-neobicna-je-kao-i-njeni-recepti
A u kuac oce i ova u favele Kaštela.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Ruskinja osvaja Dalmaciju slasticama i alkoholnim pićima
ma dalmacija je raj na zemlji
2014-04-19
Ma hebe ju se , ima para , kupila stancic / kucu uz more , poslovni prostor , kuži se u biznis s nekretninama ...sad ce pec kolačiće i truskat votku i boli je k.
2014-04-11
http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/491145/cudnim-spletom-okolnosti-ova-furesta-se-zaljubila-u-nas-otok-i-ne-zeli-otici-kupila-je-zemlju-posadila-masline-i-uspjela
Ova iz Bergama zalutala na HVar ...sad uzgaja masline.
Dođu pa vide pa zagrizu i nepuštaju.
Ova iz Bergama zalutala na HVar ...sad uzgaja masline.
Dođu pa vide pa zagrizu i nepuštaju.
2014-04-11
Ruskinja se bacila u bizmis.
2014-04-11
Tko je za kurniki, rusko pecivo s piletinom? Možda pirošku punjenu lososom ili gljivama, odnosno – ako ste puno gladni – pirog, veću varijantu nalik pogači? Možda palačinka s kavijarom? Vatruška punjena sirom? Ili pak nešto slatko, poput kriške medene torte, porcije cinabona? Ne razabirete o čemu je riječ?
Zahvaljujući Ruskinji Tatiani Grebnevoj (52), uskoro će vam biti jasnije. Ta je dama, naime, odlučila doći živjeti u Kaštela i otvoriti ne jednu, nego čak tri slastičarnice s naglaskom na ruske slastice i peciva: u Splitu, Solinu i Kaštelima!
Štoviše, Tatiana – za prijatelje Tanja – otvorila je i proizvodni pogon u Solinu, a posao planira proširiti i na organizaciju cateringa, u dogledno vrijeme i uz podršku vlastite web-stranice, te u konačnici u slastičarsko-ugostiteljskom sektoru zaposliti ukupno tridesetak ljudi!
2014-04-11
Biznis je biznis a ovima gore ono šta je nama proliće i jesen njima je lito .....izreklamiraš Jadran i imaš predsezonu i podsezonu.
2014-04-11
radna zena..vidi se po noktima...radne ruke..
Guest- Guest
A evo baš sad prica sa mužem od sestre ( došli necaci plus sestra i muž joj ).....kuca na brcu u Kambelovcu ...renovira.
Kupila kamenu kucicu uz more.
Kupila kamenu kucicu uz more.
2014-04-11
Nije ruskinja pala s Marsa , deset godina radi tu vile po Dalmaciji , struka arhitekt.
Ovdje je kupila tu nekretninu.
Ovdje je kupila tu nekretninu.
2014-04-11
Zna ta šta oce u životu , 52 godine , naradila se , dica odrasla , ocu kad otvorin ponistru da me doceka plavo more.
Usput malo slasticarka biznis , jedan prostor kupila dva unajmila , godinu dana polagala.
To ti je sine pusit me na miru i odhebi ....opusti se i uživaj u životu , dosta san radila za druge sad radin za sebe i svoj gušt.
Usput malo slasticarka biznis , jedan prostor kupila dva unajmila , godinu dana polagala.
To ti je sine pusit me na miru i odhebi ....opusti se i uživaj u životu , dosta san radila za druge sad radin za sebe i svoj gušt.
2014-04-11
Kaštel Kameblovac
14 palmi
14 palmi
2014-04-11
Ja sam do , odma zapadnije , kad san bija dite skocija ja na palmu pa slomija ruku , prvi razred osnovne . funcut a štat ....tj nogu san onda slomija ......prvi dan škole ...taman kraj lita ja glumija Tarzana pa se strmopizdija.
Odavde :
Odavde :
Last edited by RayMabus on 13/6/2017, 22:02; edited 1 time in total
2014-04-11
Longi,jesi se zaljubio u Rujku?
Guest- Guest
Pametna žena.pismejker wrote:Longi,jesi se zaljubio u Rujku?
2014-04-11
Definitivno.. zdilaj neki posel sa njom..RayMabus wrote:Pametna žena.pismejker wrote:Longi,jesi se zaljubio u Rujku?
Guest- Guest
mogli bi snubit rujku da se uda za longijapismejker wrote:Definitivno.. zdilaj neki posel sa njom..RayMabus wrote:Pametna žena.pismejker wrote:Longi,jesi se zaljubio u Rujku?
Kako misliš da sam pomaka policu u sekundu a troje kolega je posli nije moglo vratit na misto .....šest tisuca kuna štete , platijo kešom i sad idem iduci misec kod suca na preškršaje , 1000 kuna platit jer me nece nitko zajebavat i to nešto .....imam napismeno .....poslali mi pismo .....doslovno tako piše.
..vikao i galamio da njega nece nitko zajebavat i iskorištavat.
Misliš da mlitavci pomicu predmete u sekundi koje poslije ni tri odrasla nemogu pomaknit tj jedva vrate ?
Ili micu fizički snažni.
A tek što sam lud u glavi ?
E to je vec čudo uza sve ovo nabrojano.
RATNIKA NECINI ORUŽJE NEGO UM.
Ja nisam samo bogat nego ......i mogu te posložit na pod u roku keks.
Kako misliš da sam pomaka policu u sekundu a troje kolega je posli nije moglo vratit na misto .....šest tisuca kuna štete , platijo kešom i sad idem iduci misec kod suca na preškršaje , 1000 kuna platit jer me nece nitko zajebavat i to nešto .....imam napismeno .....poslali mi pismo .....doslovno tako piše.
..vikao i galamio da njega nece nitko zajebavat i iskorištavat.
Misliš da mlitavci pomicu predmete u sekundi koje poslije ni tri odrasla nemogu pomaknit tj jedva vrate ?
Ili micu fizički snažni.
A tek što sam lud u glavi ?
E to je vec čudo uza sve ovo nabrojano.
RATNIKA NECINI ORUŽJE NEGO UM.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kineski kapital osvaja i Dalmaciju: poduzetnik 'težak' milijarde eura ulaže u veliku tvornicu, a za sve je 'kriv' - Nikola Tesla
» Ruskinja o Srbima
» Dalmatinska Ruskinja iz Zemuna
» Ruskinja zivi sa 5 pacova
» ruskinja koja je bombardovala srbe
» Ruskinja o Srbima
» Dalmatinska Ruskinja iz Zemuna
» Ruskinja zivi sa 5 pacova
» ruskinja koja je bombardovala srbe
Page 1 of 2