Rimac skoro ubio Hammonda iz Top Geara
Page 14 of 20
Page 14 of 20 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Re: Rimac skoro ubio Hammonda iz Top Geara
torque vectoring podrazumijeva da imaš dost ceste za driftanje. Kad fulaš cestu pa ti vektoriraj po kuruzi
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
glas uhljeba wrote:jedan od kvalitetnijih tekstova TL;DR
Marčelo radi malo PR + damage control. Loša cesta, loš vozač, vlaga u zraku i svemir, sve se urotilo protiv Crapcept One-a .O pokojniku sve najbolje
catabbath-
2015-08-22
marcellus wrote:torque vectoring podrazumijeva da imaš dost ceste za driftanje. Kad fulaš cestu pa ti vektoriraj po kuruzi
aha, torque vectoring služi za driftanje, inače je OK kad ti se sva 4 kotača okreću istom brzinom, pogotovo u zavoju
https://www.youtube.com/watch?v=yYAw79386WI
Guest- Guest
glas uhljeba wrote:marcellus wrote:torque vectoring podrazumijeva da imaš dost ceste za driftanje. Kad fulaš cestu pa ti vektoriraj po kuruzi
aha, torque vectoring služi za driftanje, inače je OK kad ti se sva 4 kotača okreću istom brzinom, pogotovo u zavoju
ne, služi tome da ti se ne okreću istom brzinom... da ti objasnim, torque vectoring je elektronska varijanta onog što mi koji znamo vozit i imamo aute zovemo špera, i da služi driftanju
jer kad kotači drže cestu onda ti to ne treba... kao ni špera. To se uključuje kad proklizavaš.
video koji si stavio naravno nema veze s mozgom ni temom ko ni ti
i da poanta je kad auto proklizava da se kotači počnu okretat istom brzinom, jer inače kad to nemaš sva snaga motora se prenosi na unutarnji kotač koji ima slabiji kontakt i vanjski na kom je sav teret auta ostaje bez pogona, i auto ne možeš izvuć iz krivine kad proklizne
marcellus wrote:glas uhljeba wrote:marcellus wrote:torque vectoring podrazumijeva da imaš dost ceste za driftanje. Kad fulaš cestu pa ti vektoriraj po kuruzi
ne, služi tome da ti se ne okreću istom brzinom... da ti objasnim, torque vectoring je elektronska varijanta onog što mi koji znamo vozit i imamo aute zovemo špera, i da služi driftanju
a kakav diferencijal onda ima Concept One, preko čega?
Guest- Guest
marcellus wrote:i da poanta je kad auto proklizava da se kotači počnu okretat istom brzinom, jer inače kad to nemaš sva snaga motora se prenosi na unutarnji kotač koji ima slabiji kontakt i vanjski na kom je sav teret auta ostaje bez pogona, i auto ne možeš izvuć iz krivine kad proklizne
znači unutrašnji kotač koji ima kraću putanju u zavoju, i vanjski kotač koji ima dužu putanju u zavoju trebaju se kretati istom brzinom
samo mi nije još jasno kako onda kotači trebaju biti u istoj ravnini, jer po mojoj logici onda jedan kraj auta kasni za drugim, vanjski kotač prelazi veći put i zaostaje za unutrašnjim kotačem koji ima kraći put a oba se okreću istom brzinom
Guest- Guest
deda previše gugla, a malo sudjeluje u stvarnom životu.marcellus wrote:torque vectoring podrazumijeva da imaš dost ceste za driftanje. Kad fulaš cestu pa ti vektoriraj po kuruzi
fulao je jebeni zavoj. tvoja mala bi ga bolje pogodila.
jebote jurcaš, a ulaziš u simetrali....
2014-12-30
zato imaš diferencijal ili kod rimca računalo koje prati obodne brzine.glas uhljeba wrote:marcellus wrote:i da poanta je kad auto proklizava da se kotači počnu okretat istom brzinom, jer inače kad to nemaš sva snaga motora se prenosi na unutarnji kotač koji ima slabiji kontakt i vanjski na kom je sav teret auta ostaje bez pogona, i auto ne možeš izvuć iz krivine kad proklizne
znači unutrašnji kotač koji ima kraću putanju u zavoju, i vanjski kotač koji ima dužu putanju u zavoju trebaju se kretati istom brzinom
samo mi nije još jasno kako onda kotači trebaju biti u istoj ravnini, jer po mojoj logici onda jedan kraj auta kasni za drugim, vanjski kotač prelazi veći put i zaostaje za unutrašnjim kotačem koji ima kraći put a oba se okreću istom brzinom
gugl nije uvijek frend.
kako ćeš uparkat brod, a nemaš booster?
oko tebe dva, a ti imaš širinu i pol?
guglaj, ne piše ti. moraš to steći praksom.
2014-12-30
glas uhljeba wrote:marcellus wrote:i da poanta je kad auto proklizava da se kotači počnu okretat istom brzinom, jer inače kad to nemaš sva snaga motora se prenosi na unutarnji kotač koji ima slabiji kontakt i vanjski na kom je sav teret auta ostaje bez pogona, i auto ne možeš izvuć iz krivine kad proklizne
tvoja logika je za kurac, naravno da unutarnji kotač ima kraću putanju inače bi ih jednostavno zavario na osovinu i ne bi ti trebao diferncijal. Kvaka je što diferencijal stvara drugi problem, kad auto proklizne ostaješ bez pogona jer se moment prenosi na kotač koji proklizava. Zato klasični auti imaju zatvarač diferencijala na stražnjoj pogonskoj osovini koji zablokira diferencijal kad jedan kotač proklizne i onda se oba okreću jednako brzo, kao da diferencijala nema, a auto ide u drift. A ovo rimčevo čudo ima elektroniku koja radi to isto ali na sva 4 kotača i tako da se na svaki kotač prenosi upravo momenta koliko optimalno treba.
btw samo rijetki sportski auti imaju šperu
špera se inače zove "zatvarač diferencijala" i radi upravo to, zatvara diferncijal i onda više nema razlike u okretanju unutarnjeg i vanjskog kotača. Kad kotači opet ulove podlogu razlika u momentu na unutarnjem i vanjskom kotaču nestaje i diferencijal se vraća u funkciju.
samo za glupe
samo za glupe
recimo w124 je imao laminarnu.marcellus wrote:btw samo rijetki sportski auti imaju šperu
ja sam svoj kuplung skroz skurio
stojim na mjestu, tek ihz treće izigravam natovareni kamion
2014-12-30
veber wrote:recimo w124 je imao laminarnu.marcellus wrote:btw samo rijetki sportski auti imaju šperu
serijski nije
marcellus wrote:
tvoja logika je za kurac
znao sam da nešto nije kako treba, mislio sam opet da ti pričaš gluposti
marcellus wrote:
A ovo rimčevo čudo ima elektroniku koja radi to isto ali na sva 4 kotača i tako da se na svaki kotač prenosi upravo momenta koliko optimalno treba.
pa jel to ovaj Torque Vectoring ™ ?
Guest- Guest
samo gledam jel' već napravljen spomenik Rimcu na temi?
ali još ništa, izgleda
ali još ništa, izgleda
neva- Posts : 4367
2014-04-12
karavan je imaomarcellus wrote:veber wrote:recimo w124 je imao laminarnu.marcellus wrote:btw samo rijetki sportski auti imaju šperu
serijski nije
2014-12-30
btw onaj z4 mi je baš cool
baš je vozan.
baš je vozan.
2014-12-30
veber wrote:btw onaj z4 mi je baš cool
baš je vozan.
dobar, ali ružno pseto
i unutrašnjost nije za auto te cijene
inače radije boxter za te nofce
Similar topics
» Policajac ga skoro ubio zato što je crnac
» Tomi Horvatinčić skoro ubio pješaka
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
» Tomi Horvatinčić skoro ubio pješaka
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Škoro predsjednik,Škoro premijer,Škoro gradonačelnik ?
» Rimac preuzeo Bugatti, nova tvrtka Bugatti Rimac ima sjedište u Hr
Page 14 of 20