Beljak - Hrvatskoj treba bankrot države pa onda rekonstrukcija
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Beljak - Hrvatskoj treba bankrot države pa onda rekonstrukcija
uništiš ovu nakaradnu državu
pa onda iznova od istih ljudi sa prosječnim IQ 90 koji su činili biviši sustav stvoriš novo, pravednije društvo temeljeno na moralnim principima bliskima tvom svjetonazoru
pa onda iznova od istih ljudi sa prosječnim IQ 90 koji su činili biviši sustav stvoriš novo, pravednije društvo temeljeno na moralnim principima bliskima tvom svjetonazoru
Guest- Guest
Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.Pinochet wrote:samo vi plaćajte mirovinskog , je vidit će te penzije.. samo plaćajte svih 300 poreza i trošarina , HDZ će se dobro pobrinuti za vaš novac.. to je sigurno :D
Drugi i treći stup temelje se na individualnoj štednji. Drugi je kao i prvi obavezan i za njega izdvajamo pet posto od bruto plaće, a treći je dobrovoljan.
yoda, ako si u radnom odnosu, znači prijavljen na HZZO i HZMO, daj mi objasni kako bi ti izbjegao plaćanje I i II mirovinskog stupa?
Guest- Guest
..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??Noor wrote:Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.Pinochet wrote:samo vi plaćajte mirovinskog , je vidit će te penzije.. samo plaćajte svih 300 poreza i trošarina , HDZ će se dobro pobrinuti za vaš novac.. to je sigurno :D
Drugi i treći stup temelje se na individualnoj štednji. Drugi je kao i prvi obavezan i za njega izdvajamo pet posto od bruto plaće, a treći je dobrovoljan.
yoda, ako si u radnom odnosu, znači prijavljen na HZZO i HZMO, daj mi objasni kako bi ti izbjegao plaćanje I i II mirovinskog stupa?
radije ti u skladu sa drzavnom politikom..U staru bakinu carapu..drzava ako nista normalno ne osigurava gradjanima,tko ju ebe...
Guest- Guest
Noor wrote:
Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti.
i pretpostavci da će statistički otprilike 40-50% onih koji su uplaćivali umrjeti prije nego steknu starosnu dob koja je preduvijet za mirovinu
zbog produljenja životne dobi granica za ulazak u mirovinu se pomiče na više kako bi taj statistički postotak ostao održiv unutar trenutnog mirovinskog sustava, takav sustav su smislili oni koji se protive potrošnji, koji samtraju da je potrošnja loša i da loše utječe na potrošačku ekonomiju
većina ljudi smatra da je potrošnja nešto negativno te da ne treba trošiti i konzumirati proizvode i usluge nego da u potrošačkoj ekonomiji kapitalizma treba štedjeti i odricati se materijalnih dobara
Guest- Guest
pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.pismejker wrote:..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??Noor wrote:Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.Pinochet wrote:samo vi plaćajte mirovinskog , je vidit će te penzije.. samo plaćajte svih 300 poreza i trošarina , HDZ će se dobro pobrinuti za vaš novac.. to je sigurno :D
radije ti u skladu sa drzavnom politikom..U staru bakinu carapu..drzava ako nista normalno ne osigurava gradjanima,tko ju ebe...
Guest- Guest
u potrošačkoj ekonomiji kapitalizma ako umirovljenici troše svoje mirovine na proizvode i usluge koje prodaju tvrtke to stvara gubitke tvrtkama
tvrtke jedino zarađuju ako građani ne konzumiraju, nego se proizvod izvozi u strano gospodarstvo kako bi ga konzumirali stranci
zato mirovine treba rezati, a ujedno i plaće, kako naši građani ne bi mogli konzumirati i potrošiti robu proizvedenu unutar naše ekonomije, te kako bi cjenovno bili konkurentni pa mogli što više roba i usluga izvoziti van države strancima da oni konzumiraju
tvrtke jedino zarađuju ako građani ne konzumiraju, nego se proizvod izvozi u strano gospodarstvo kako bi ga konzumirali stranci
zato mirovine treba rezati, a ujedno i plaće, kako naši građani ne bi mogli konzumirati i potrošiti robu proizvedenu unutar naše ekonomije, te kako bi cjenovno bili konkurentni pa mogli što više roba i usluga izvoziti van države strancima da oni konzumiraju
Guest- Guest
dobro dedaglas uhljeba wrote:u potrošačkoj ekonomiji kapitalizma ako umirovljenici troše svoje mirovine na proizvode i usluge koje prodaju tvrtke to stvara gubitke tvrtkama
Guest- Guest
konzumerizam i potrošnja su loši, oni čini ljude ispraznima i nesretnima
od čovjeka ostane samo ljuštura
Last edited by glas uhljeba on 7/6/2017, 19:05; edited 1 time in total
Guest- Guest
dojdi ti u svabiju,i fino otvori projektni biro..Ovi svabi su operirani od ukusa po pitanju gradnje..umlatila bi gadnu lovu..Noor wrote:pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.pismejker wrote:..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??Noor wrote:Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.Pinochet wrote:samo vi plaćajte mirovinskog , je vidit će te penzije.. samo plaćajte svih 300 poreza i trošarina , HDZ će se dobro pobrinuti za vaš novac.. to je sigurno :D
Guest- Guest
imaš kakvu štelu?pismejker wrote:dojdi ti u svabiju,i fino otvori projektni biro..Ovi svabi su operirani od ukusa po pitanju gradnje..umlatila bi gadnu lovu..Noor wrote:pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.pismejker wrote:..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??Noor wrote:Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.Pinochet wrote:samo vi plaćajte mirovinskog , je vidit će te penzije.. samo plaćajte svih 300 poreza i trošarina , HDZ će se dobro pobrinuti za vaš novac.. to je sigurno :D
Guest- Guest
uffff Deda,meni je subota sveti dan..kao i obicno..no ovdje sa lovom,postaje pravo ispunjavajuce..svaku subotu spizdim da me vise boli dusa reci pred drugima..zadnje sto kupih,onako,bas mi i nije trebalo, 5.1 THX zvucni sustav...i bio sam vrlo sretan i zadovoljan...poslije polako na pecene spagete i rolice przene na ulju punjene povrcem 3 deci Kole..kasnije u Đelateriju,fini talijanski sladoled..dok otopli,uzmem jos dvije pokretne klime,jerbo mi ovu jednu dopizdilo setati po sobama...eto..mogu reci,da je lijepo kad ima covjek love i trosi..retan je..kad imas love i ne trosis,sav si neki napet..ko pušak..glas uhljeba wrote:konzumerizam i potrošnja su loši, oni čini ljude ispraznima i nesretnima
Guest- Guest
Noor wrote:imaš kakvu štelu?pismejker wrote:dojdi ti u svabiju,i fino otvori projektni biro..Ovi svabi su operirani od ukusa po pitanju gradnje..umlatila bi gadnu lovu..Noor wrote:pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.pismejker wrote:..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??Noor wrote:
Prvi stup temelji se na generacijskoj solidarnosti. Iz njega se isplaćuje novac za sadašnje umirovljenike, za što svi zaposleni izdvajaju 15 posto bruto plaće. Kad mi budemo u mirovini, uzimat će novac od naše djece i unuka i isplaćivati nama.
eHmmm,na tom podrucju nemam,ali ako si dobra,ne treba ti stela,samo kvalitetna prezentacija i ponuda..
Guest- Guest
ne dobra, nego najboljapismejker wrote:Noor wrote:imaš kakvu štelu?pismejker wrote:dojdi ti u svabiju,i fino otvori projektni biro..Ovi svabi su operirani od ukusa po pitanju gradnje..umlatila bi gadnu lovu..Noor wrote:pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.pismejker wrote:
..a ako ne bude bilo ekonomije da ih zaposljava,da zaradjuju,pa ih se oporezuje??
eHmmm,na tom podrucju nemam,ali ako si dobra,ne treba ti stela,samo kvalitetna prezentacija i ponuda..
dobro..i najljepša, al nemoj to reći evi, opet bu otperjala s foruma
Guest- Guest
aj ti u qrc...Noor wrote:ne dobra, nego najboljapismejker wrote:Noor wrote:imaš kakvu štelu?pismejker wrote:dojdi ti u svabiju,i fino otvori projektni biro..Ovi svabi su operirani od ukusa po pitanju gradnje..umlatila bi gadnu lovu..Noor wrote:
pa problem je u tome što je sustav takav da ti ta lova koju uplaćuješ u mirovinske stupove, I i II, kroz ruke ni ne prođe. nemreš to onda ni staviti u čarapu, jer da se može, ja bi prva to radila.
dobro..i najljepša, al nemoj to reći evi, opet bu otperjala s foruma
dobro,u mojoj odabranoj privatnoj kolekciji "Preleijepih zenskih tijela" si...
ŽKad se Rujka malo vise opusti,a pocela jest,samo joj pokazem tvoju liniju i guzlu...ihhh,da vis kako odmah trci na bazene...
Guest- Guest
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/citatelji-tportala-gotovo-jedinstveni-isplatite-nam-bruto-placu-20170607
U anketi tportala više od 90 posto ispitanika izjasnilo se za primanje bruto plaće, smatrajući da bi sami bolje upravljali svojim financijama
Istraživanje portala MojPosao pokazalo je da bi većina građana, kada bi mogla birati, radije primala bruto plaću, a čitatelji tportala u još većem postotku potvrdili su taj stav.
Na pitanje 'biste li radije primali bruto ili neto plaću', od 5389 tportalovih čitatelja čak 93 posto izjasnilo se za bruto iznos, 5,2 posto preferira postojeći sustav, a 1,8 posto je neopredijeljeno.
Budući da se lavovski dio razlike između bruto i neto plaće odnosi na doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ovakav stav pokazuje duboko nepovjerenje građana u mirovinski i zdravstveni sustav.
Rezultati ankete nameću dva zaključka. S jedne strane ljudi smatraju da za izdvojeni novac za doprinose ne dobivaju odgovarajuću protuvrijednost od države, bilo da je riječ o mirovinama koje u prosjeku iznose tek 40 posto plaće, bilo o zdravstvenim uslugama koje su sve teže dostupne zbog dugačkih listi čekanja.
Istovremeno, građani su pokazali da žele veću samostalnost u upravljanju vlastitim novcem, kao i mogućnost izbora.
U anketi tportala više od 90 posto ispitanika izjasnilo se za primanje bruto plaće, smatrajući da bi sami bolje upravljali svojim financijama
Istraživanje portala MojPosao pokazalo je da bi većina građana, kada bi mogla birati, radije primala bruto plaću, a čitatelji tportala u još većem postotku potvrdili su taj stav.
Na pitanje 'biste li radije primali bruto ili neto plaću', od 5389 tportalovih čitatelja čak 93 posto izjasnilo se za bruto iznos, 5,2 posto preferira postojeći sustav, a 1,8 posto je neopredijeljeno.
Budući da se lavovski dio razlike između bruto i neto plaće odnosi na doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ovakav stav pokazuje duboko nepovjerenje građana u mirovinski i zdravstveni sustav.
Rezultati ankete nameću dva zaključka. S jedne strane ljudi smatraju da za izdvojeni novac za doprinose ne dobivaju odgovarajuću protuvrijednost od države, bilo da je riječ o mirovinama koje u prosjeku iznose tek 40 posto plaće, bilo o zdravstvenim uslugama koje su sve teže dostupne zbog dugačkih listi čekanja.
Istovremeno, građani su pokazali da žele veću samostalnost u upravljanju vlastitim novcem, kao i mogućnost izbora.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ovo je točno, ali isplatom bruto plaće na ruke sadašnji radnici a budući nesuđeni penzioneri bi sadašnje penzionere, a nekadašnje neradnike, osudili prijevremeno na grobljemelkior wrote:https://www.tportal.hr/biznis/clanak/citatelji-tportala-gotovo-jedinstveni-isplatite-nam-bruto-placu-20170607
2015-08-09
uffffff...najbolji lijek za zgaravicu i kiselinu u zelucu.. dc vodke u cugu...5-6 sekundi kao da imas pakao u zelucu,onda mir..sve zlocesto pobijeno..nirvana..
Guest- Guest
S obzirom da ja svoje pemzije neću vidjeti, a u buduće generacije se ne ufam da će meni pemziju uplaćivati jer ih ionako neće biti (svi će mladi pobjeći u Njemačku i Irsku), ja bih rado svoju bruto plaću na ruke Čemu da plaćam za zdravstvo koje mi ne treba, ići ću u teretanu i tamaniti jabuke, a lovu ću radije spremiti na inozemni račun da mi bude za crne dane i pemzijumelkior wrote:https://www.tportal.hr/biznis/clanak/citatelji-tportala-gotovo-jedinstveni-isplatite-nam-bruto-placu-20170607
2015-08-09
u staru bakinu carapu...gdje god na racun stavis oporezovat ce ti..
Guest- Guest
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Rekonstrukcija pruge u Hrvatskoj vrijedna 165 miliona eura
» Beljak bi bankrot Hrvatske kao najbolje rjesenje za povrat dugova
» Afera u Samoboru!Beljak prodaje jezero u Samoborukoje će se onda 'pozlatiti' investitoru
» 50 odsto privrednika u Hrvatskoj očekuje bankrot
» Socijalizam za početnike: Kako odvesti u bankrot državnu naftnu kompaniju države koja leži na nafti
» Beljak bi bankrot Hrvatske kao najbolje rjesenje za povrat dugova
» Afera u Samoboru!Beljak prodaje jezero u Samoborukoje će se onda 'pozlatiti' investitoru
» 50 odsto privrednika u Hrvatskoj očekuje bankrot
» Socijalizam za početnike: Kako odvesti u bankrot državnu naftnu kompaniju države koja leži na nafti
Page 5 of 5