ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kad se borim neprijatelja nemam (chat)

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Go down

Kad se borim neprijatelja nemam (chat) - Page 18 Empty Re: Kad se borim neprijatelja nemam (chat)

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 15:49

a jel cuo ko za pizza-burek?

My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Kad se borim neprijatelja nemam (chat) - Page 18 Empty Re: Kad se borim neprijatelja nemam (chat)

Post by veber 15/6/2017, 15:49

Stanojko wrote:

Sastojci

• 600 gr  telećeg mesa
  • 1 glavica  luka
  • 2-3 kašike  ulja
  • 2  šargarepe
  • 2  krompira
  • biber u zrnu
  • 2-3  lista lovora
  • so
  • 2 kašike  brašna
  • malo aleve paprike
  • 2  žumanca
  • 200 ml  kisele pavlake
  • svež peršun
  • sok od limuna

Dodaj u popis za kupnju

Priprema

[list="clear pt_s item_preparation_steps"]
[*]1.
Iseckati sitno luk. U dublji lonac sipati ulje, zagrejati ga, pa na njemu izdinstati sitno seckani luk. Dodati meso seckano na kockice, promešati i ostaviti da se malo dinsta. Sipati 2 l vode. Staviti biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu i krompir, smanjiti temperaturu, posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omeknu.
[*]2.
U posebnom lončetu izmešati brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu.
[*]3.
Opet kuvati dok ne provri. 2 žumanca viljuškom umutiti i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati. Vrijuću čorbu skloniti sa ringle, pa je polako kutlačom sipati u smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Sipati dve-tri kutlače. Dobro promešati, pa opet jednom po jednom kutlačom vraćati smesu u lonac. Polako promešati i poklopiti.
[/list]

Posluživanje

Poslužiti uz dosta seckanog svežeg peršuna i limunovog soka.
e, to bi moglo biti to
bum probao.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by jastreb 15/6/2017, 15:50

My Brother Billo wrote:a jel cuo ko za pizza-burek?
Esam. Prave ga Goranci u jednom susjednom mi mjestu. Super stvar.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 15:51

jastreb wrote:
Esam. Prave ga Goranci u jednom susjednom mi mjestu. Super stvar.
ja nisam probao ali to ce mi biti sljedeca stvar na spisku kad opet dodjem,kakvo je? kazu da je dobro,to mora da je nesto kao da je burek opalio picu ili obrnuto  pirat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 15:52

mlinar kod nas to radi
nije baš neka sreća, ok je ali nikaj fascinantno

jedna picerija kod mene radi picu s ćevapima...

pa tko voli...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti 15/6/2017, 15:53

Stanojko wrote:Kad se borim neprijatelja nemam (chat) - Page 18 Sargansko-predjelo

Duvan čvarci? Ovo je iz Valjeva?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Stanojko 15/6/2017, 15:54

crvenkasti wrote:
Stanojko wrote:Kad se borim neprijatelja nemam (chat) - Page 18 Sargansko-predjelo

Odlican 5!

2014-05-05

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 15:57

veber wrote:
mlinar kod nas to radi
nije baš neka sreća, ok je ali nikaj fascinantno

jedna picerija kod mene radi picu s ćevapima...

pa tko voli...
a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako  pirat  mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne  cat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 15:58

Stanojko wrote:
crvenkasti wrote:

Odlican 5!
pa živi u blizini.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 16:00

najodvratnije jelo su mi tripice/skembici,jednom strina kuvala te jebene skembice,ja je pitao strina jel ti to iskuvavas vec,jer je takav miris imalo,a ona ce ti meni ahahaha ne to su skembici oces probati/ ja ono SHIT  No

Last edited by My Brother Billo on 15/6/2017, 16:01; edited 1 time in total
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:01

My Brother Billo wrote:a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako  pirat  mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne  cat
i ja žderem samo s lukom u lepinji.

mada kod srbina u zagrebu su stvarno dobri i bez lepinje, dobiješ male pogačice, luk i kajmak.
super su.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 16:02

veber wrote:
My Brother Billo wrote:a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako  pirat  mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne  cat

mada kod srbina u zagrebu su stvarno dobri i bez lepinje, dobiješ male pogačice, luk i kajmak.
super su.
da cuo sam za tog srbina sto drzi restoran,pitali me ekipa kad sma bio u zg-u ocemo kod srbina? ja ono,kod kog srbina ha ha  cat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:02

My Brother Billo wrote:najodvratnije jelo su mi tripice/skembici,jednom strina kuvala te jebene skembice,ja je pitao strina jel ti to iskuvavas vec,jer je takav miris imalo,a ona ce ti meni ahahaha ne to su skembici oces probati/ ja ono SHIT  No
tripice/škebmiće/vampe
ili jedeš ili ne jedeš. ja ih nemrem smislit, moj stari se ubije u njima.

i stan mu smrdi u tripm kada ih kuha.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 15/6/2017, 16:04

koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:06

My Brother Billo wrote:
veber wrote:

super su.
da cuo sam za tog srbina sto drzi restoran,pitali me ekipa kad sma bio u zg-u ocemo kod srbina? ja ono,kod kog srbina ha ha  cat
500m zračne linije od dinamovog stadiona, nemreš fulat.
ako buš opet, proguglaj i naći ćeš ga bez pol frke.
ili kod dede u prečkom

a, ako zoveš žensku odvedeš ju u kvatrić na istoimenom trgu. odlična klopa a cijene fer.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Regoč 15/6/2017, 16:07

My Brother Billo wrote:koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
Pače. Ružno vidit, a kamoli probat. Moji se ubiše u tom.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:07

My Brother Billo wrote:koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
pravu kotlovinu nemreš napravit bez barem dva svinjska papka.
ne moraš ih jesti, raskuhaju se.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Regoč 15/6/2017, 16:08

veber wrote:
pravu kotlovinu nemreš napravit bez barem dva svinjska papka.
ne moraš ih jesti, raskuhaju se.
Ovo se stavlja u fridž da se ugelira.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:10

ja stavim svinjsku kožu sitno sjeckanu. ionako stavim krumpir koji se raskuha pa je to to

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti 15/6/2017, 16:16

Tko zna što je ovo:
Kad se borim neprijatelja nemam (chat) - Page 18 Jjj10
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 15/6/2017, 16:50

juha od gljiva ili sl u pogači.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics