Kad se borim neprijatelja nemam (chat)
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Kad se borim neprijatelja nemam (chat)
a jel cuo ko za pizza-burek?
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
e, to bi moglo biti toStanojko wrote:Sastojci
- 600 gr telećeg mesa
- 1 glavica luka
- 2-3 kašike ulja
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- biber u zrnu
- 2-3 lista lovora
- so
- 2 kašike brašna
- malo aleve paprike
- 2 žumanca
- 200 ml kisele pavlake
- svež peršun
- sok od limuna
Dodaj u popis za kupnjuPriprema
[list="clear pt_s item_preparation_steps"]
[*]1.
Iseckati sitno luk. U dublji lonac sipati ulje, zagrejati ga, pa na njemu izdinstati sitno seckani luk. Dodati meso seckano na kockice, promešati i ostaviti da se malo dinsta. Sipati 2 l vode. Staviti biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu i krompir, smanjiti temperaturu, posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omeknu.
[*]2.
U posebnom lončetu izmešati brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu.
[*]3.
Opet kuvati dok ne provri. 2 žumanca viljuškom umutiti i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati. Vrijuću čorbu skloniti sa ringle, pa je polako kutlačom sipati u smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Sipati dve-tri kutlače. Dobro promešati, pa opet jednom po jednom kutlačom vraćati smesu u lonac. Polako promešati i poklopiti.
[/list]Posluživanje
Poslužiti uz dosta seckanog svežeg peršuna i limunovog soka.
bum probao.
2014-12-30
Esam. Prave ga Goranci u jednom susjednom mi mjestu. Super stvar.My Brother Billo wrote:a jel cuo ko za pizza-burek?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ja nisam probao ali to ce mi biti sljedeca stvar na spisku kad opet dodjem,kakvo je? kazu da je dobro,to mora da je nesto kao da je burek opalio picu ili obrnutojastreb wrote:Esam. Prave ga Goranci u jednom susjednom mi mjestu. Super stvar.My Brother Billo wrote:a jel cuo ko za pizza-burek?
2017-04-17
mlinar kod nas to radiMy Brother Billo wrote:a jel cuo ko za pizza-burek?
nije baš neka sreća, ok je ali nikaj fascinantno
jedna picerija kod mene radi picu s ćevapima...
pa tko voli...
2014-12-30
Stanojko wrote:
Duvan čvarci? Ovo je iz Valjeva?
crvenkasti-
2014-04-17
Odlican 5!crvenkasti wrote:Stanojko wrote:
a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzneveber wrote:mlinar kod nas to radiMy Brother Billo wrote:a jel cuo ko za pizza-burek?
nije baš neka sreća, ok je ali nikaj fascinantno
jedna picerija kod mene radi picu s ćevapima...
pa tko voli...
2017-04-17
pa živi u blizini.Stanojko wrote:Odlican 5!crvenkasti wrote:Stanojko wrote:
2014-12-30
najodvratnije jelo su mi tripice/skembici,jednom strina kuvala te jebene skembice,ja je pitao strina jel ti to iskuvavas vec,jer je takav miris imalo,a ona ce ti meni ahahaha ne to su skembici oces probati/ ja ono SHIT
Last edited by My Brother Billo on 15/6/2017, 16:01; edited 1 time in total
2017-04-17
i ja žderem samo s lukom u lepinji.My Brother Billo wrote:a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne
mada kod srbina u zagrebu su stvarno dobri i bez lepinje, dobiješ male pogačice, luk i kajmak.
super su.
2014-12-30
da cuo sam za tog srbina sto drzi restoran,pitali me ekipa kad sma bio u zg-u ocemo kod srbina? ja ono,kod kog srbina ha haveber wrote:i ja žderem samo s lukom u lepinji.My Brother Billo wrote:a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne
mada kod srbina u zagrebu su stvarno dobri i bez lepinje, dobiješ male pogačice, luk i kajmak.
super su.
2017-04-17
tripice/škebmiće/vampeMy Brother Billo wrote:najodvratnije jelo su mi tripice/skembici,jednom strina kuvala te jebene skembice,ja je pitao strina jel ti to iskuvavas vec,jer je takav miris imalo,a ona ce ti meni ahahaha ne to su skembici oces probati/ ja ono SHIT
ili jedeš ili ne jedeš. ja ih nemrem smislit, moj stari se ubije u njima.
i stan mu smrdi u tripm kada ih kuha.
2014-12-30
koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
2017-04-17
500m zračne linije od dinamovog stadiona, nemreš fulat.My Brother Billo wrote:da cuo sam za tog srbina sto drzi restoran,pitali me ekipa kad sma bio u zg-u ocemo kod srbina? ja ono,kod kog srbina ha haveber wrote:i ja žderem samo s lukom u lepinji.My Brother Billo wrote:a nebi ćevape kvario,najbolji su mi u lepinji sa masu kapuletine i onda neku pivurinu,svijetlo pivo,ne ono crno,ono crno me ubi u pojam,mada me kad sam pio onu neku gricku vjesticu vratilo u neko stanje retardacije nisam se mogao prestati cerekati 5-6 sati ili je bilo neko pice sto su neke ribe nudile u nekim epruvetema,ko ce ga vise znati,clanovi rodbine su garant mislili da sam se napushio livade,a nisam je ni tako mada sam mozd adahno zeru ko ce ga znat,onako slucajno,jebiga kad dere sa sviju strana nemos da i tebe malo ne okrzne
super su.
ako buš opet, proguglaj i naći ćeš ga bez pol frke.
ili kod dede u prečkom
a, ako zoveš žensku odvedeš ju u kvatrić na istoimenom trgu. odlična klopa a cijene fer.
2014-12-30
Pače. Ružno vidit, a kamoli probat. Moji se ubiše u tom.My Brother Billo wrote:koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
pravu kotlovinu nemreš napravit bez barem dva svinjska papka.My Brother Billo wrote:koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
ne moraš ih jesti, raskuhaju se.
2014-12-30
Ovo se stavlja u fridž da se ugelira.veber wrote:pravu kotlovinu nemreš napravit bez barem dva svinjska papka.My Brother Billo wrote:koje gadno jelo...i one neke ladetine sto se pravi od krmecih papaka i sta ja znam cega,uh gadno li je da nemoze biti gadnije
ne moraš ih jesti, raskuhaju se.
ja stavim svinjsku kožu sitno sjeckanu. ionako stavim krumpir koji se raskuha pa je to to
2014-12-30
veber-
2014-12-30
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» DOAJEN NJEMAČKE POLITIKE - KRITIKE TURSKOJ I ZAPADU: Ne rušiš zrakoplov neprijatelja svoga neprijatelja
» Cetnik na klaviru!Zovem se Srbijanka,brate,borim se protiv ustasa
» ..Nemam đe,pa ću ovđe..
» SPC u obrucu neprijatelja
» Prijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
» Cetnik na klaviru!Zovem se Srbijanka,brate,borim se protiv ustasa
» ..Nemam đe,pa ću ovđe..
» SPC u obrucu neprijatelja
» Prijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
Page 18 of 50