Zašto ISIL nije IRA
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zašto ISIL nije IRA
RayMabus wrote:Da al ce ipak trebati puno manje vemenski nego od one šablone koju si naveo.slidingdoorsoperator wrote:
Jdna trećina očito neće biti dovoljna.
Teško. Poanta je u tome da Njemačka prije svega vodi računa o svojim gospodarskim rezultatima. Njima je dobro sve dok gospodarstvu ide dobro. A gospodarstvu ide jako dobro.
Guest- Guest
marcellus wrote:znaš, dok netko ne pukne bombu na sprovodu kakvog terorista samoubojice među deset tisuća okupljenih njegovih obožavatelja, ništa se neće promijeniti.
ali prvi put kad se to desi, a kad tad će netko od obitelji žrtava religije mira to uraditi, onda će se stvari početi mijenjati brzo. Jako brzo.
Neće se ništa bitno promijeniti ni tada. Stvari će se početi mijenjati tek kada se u društvu stvori kritična masa onih koji će razumjeti gdje leži problem i kako ga riješiti.
Guest- Guest
Ok al ono je bila samo šema na uzorku koji su jednaki po okolnostima u usporedbi na mentalne sklopve individua koji cine društvo ...1/3 Švaba nije od šezdesetik nego od devedestih ta manipulacija umovima na multikulti tako da kad se to pomješa dobiješ da prosjek u njemačkom društvu ce prije puknit nego u francsukom koji je 100% pranje mozga od šezdesetih a ako ne i prije toga.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Da al ce ipak trebati puno manje vemenski nego od one šablone koju si naveo.slidingdoorsoperator wrote:
Jdna trećina očito neće biti dovoljna.
Teško. Poanta je u tome da Njemačka prije svega vodi računa o svojim gospodarskim rezultatima. Njima je dobro sve dok gospodarstvu ide dobro. A gospodarstvu ide jako dobro.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
informiraj se o projektu gladiomarcellus wrote:Leviathan2 wrote:Rusija jest, podržavala je i financirala razne Crvene Brigade, RAF
netocno marc,
projekt gladio je americki projekt
neovisno o projektima ovim i onim, rusija jest financirala komunističke teroriste na zapadu, sindikate, organizirala štrajkove, kontrolirala brit sindikate koji su vodili rat protiv thatcher itd
marcellus wrote:neovisno o projektima ovim i onim, rusija jest financirala komunističke teroriste na zapadu, sindikate, organizirala štrajkove, kontrolirala brit sindikate koji su vodili rat protiv thatcher itd
I ovo je točno. Cilj je bio promjeniti zapadnu politiku u onom pravcu koji je više odgovarao SSSR-u, a tada je doslovce bjesnio hladni rat. No, sve se to pokazalo nedovoljnim, posebno kada su na vlast došli Thatcher i Reagan.
Guest- Guest
Ja osobno ono meni bitna samo Njemačka i Austrija od te zapadne Evrope a ovo Britanija , Francuska i druga zapadnoevropska žgadija to me nezanima , mogu slobodno crknit i istrunit , totalno me nezanima njihova sudbina....tako da se baš neopterecujem kad ce se skupit kriticna masa u Britaniji , najbolje nikad ako mene pitate.
2014-04-11
slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:neovisno o projektima ovim i onim, rusija jest financirala komunističke teroriste na zapadu, sindikate, organizirala štrajkove, kontrolirala brit sindikate koji su vodili rat protiv thatcher itd
I ovo je točno. Cilj je bio promjeniti zapadnu politiku u onom pravcu koji je više odgovarao SSSR-u, a tada je doslovce bjesnio hladni rat. No, sve se to pokazalo nedovoljnim, posebno kada su na vlast došli Thatcher i Reagan.
ironija je da je zapad tu politiku prigrlio kad su je rusi odbacili, pa su oni danas opet neprijatelji zapada...
slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:znaš, dok netko ne pukne bombu na sprovodu kakvog terorista samoubojice među deset tisuća okupljenih njegovih obožavatelja, ništa se neće promijeniti.
ali prvi put kad se to desi, a kad tad će netko od obitelji žrtava religije mira to uraditi, onda će se stvari početi mijenjati brzo. Jako brzo.
Neće se ništa bitno promijeniti ni tada. Stvari će se početi mijenjati tek kada se u društvu stvori kritična masa onih koji će razumjeti gdje leži problem i kako ga riješiti.
prosta jednadžba.
Inače dobar marcelov članak..
a do daljenjeg treba trpati još!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
marcellus wrote:
ironija je da je zapad tu politiku prigrlio kad su je rusi odbacili, pa su oni danas opet neprijatelji zapada...
Najveća ironija je ako mene pitaš u tome da se zapad uopće našao u ovakvkoj situaciji. A sve je počelo sa flower-power pop trash subkulturom šezdesetih koja je izgledala posve bezazleno i benigno.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
Najveća ironija je ako mene pitaš u tome da se zapad uopće našao u ovakvkoj situaciji. A sve je počelo sa flower-power pop trash subkulturom šezdesetih koja je izgledala posve bezazleno i benigno.
racionalnima nije.
inače sve je počelo s francuskom revolucijom, seksualna 68 je samo ubrzala moralni pad zapada
2014-04-16
RayMabus wrote:tako da se baš neopterecujem kad ce se skupit kriticna masa u Britaniji , najbolje nikad ako mene pitate.
Gle, takvi događaji ne samo snažno utječu jedni na druge u različitim zemljama nego i predstavljaju generatore promjena. Sjeti se kako su skoro pa u čitavoj Evropi skoro istodobno buknule revolucije 1848. godine.
Ili 1968. su odjednom demonstrirali studenti čak i na istoku kontinenta odnosno u Beogradu, druga je priča što su se motivi za te demonstracije razlikovali od zemlje do zemlje. Premda se meni uopće ne sviđa Jungov koncept sinkroniciteta i smatram ga generalno promašenim, ovdje je teško izbjeći dojam da je riječ upravo o nečem takvom ili barem vrlo sličnom tome.
Guest- Guest
Ha ha ha sad sam pogleda bolje.marcellus wrote:inače niko nije skužio gornju fotku ili kaj?
2014-04-11
slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
U tom smislu je lijepo zvučao Sarkozy kad je rekao prije pa i desetak godina da će se obračunati sa 68-osmašima, bacio sam tada par komentara komentar na tu parolu.
Međutim na žalost, u međuvremenu je 68-ma preuzela sustav i udavila i njega i većinu drugih u čaši vode.
Držimo se mi druga Lenjina: što gore to bolje...
2015-08-06
marcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
racionalnima nije.
Onima sposobnima za strateško promišljanje.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Međutim na žalost, u međuvremenu je 68-ma preuzela sustav i udavila i njega i većinu drugih u čaši vode.
Upravo je u tome poanta.
Guest- Guest
Pa utjecu samo šta ti mene stvarno boli kuraz za sudbinu Britanije , Francuske i drugo ....jedino Njemačka i Austrija tu bitna ovi ostali tamo najbolje da crknu i istrunu. Jednostavno vi imate neki postotak u sebi zbog kojeg navijate za te da prežive dok sam ja baš ravnodušan za njihvou sudbinu ...jedino Švabija i Austrija mi bitno ovo tamo drugo može slobodno crknit i istrunit , nebitni su mi totalno.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:tako da se baš neopterecujem kad ce se skupit kriticna masa u Britaniji , najbolje nikad ako mene pitate.
Gle, takvi događaji ne samo snažno utječu jedni na druge u različitim zemljama nego i predstavljaju generatore promjena. Sjeti se kako su skoro pa u čitavoj Evropi skoro istodobno buknule revolucije 1848. godine.
Ili 1968. su odjednom demonstrirali studenti čak i na istoku kontinenta odnosno u Beogradu, druga je priča što su se motivi za te demonstracije razlikovali od zemlje do zemlje. Premda se meni uopće ne sviđa Jungov koncept sinkroniciteta i smatram ga generalno promašenim, ovdje je teško izbjeći dojam da je riječ upravo o nečem takvom ili barem vrlo sličnom tome.
2014-04-11
Ovo je prešlo i izlilo se preko demokratskih procedura i mogućnosti.
Ovo neće ići bez ulice.
Ovo neće ići bez ulice.
2015-08-06
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Evo zašto je ISIL pobijedio u Baijiu
» Nije ISIL, ali je kulturocid
» Politolog i analiticar Andjelko Milardovic tvrdi:'Vjerujem Plenkovicu kad kaze da nije utjecao da se zataska prometna nesreca zupana Dekanica.Znate zasto?Jer njega ne zanimaju lokalni hdzovi serifi.Nije to njegov nivo bar on tako smatra.'
» Češki predsjednik: Turska se ponaša kao ISIL i nije joj mjesto u EU-a
» Napadač iz Lajpciga nije bio član ISIL-a već umjerenih pacova
» Nije ISIL, ali je kulturocid
» Politolog i analiticar Andjelko Milardovic tvrdi:'Vjerujem Plenkovicu kad kaze da nije utjecao da se zataska prometna nesreca zupana Dekanica.Znate zasto?Jer njega ne zanimaju lokalni hdzovi serifi.Nije to njegov nivo bar on tako smatra.'
» Češki predsjednik: Turska se ponaša kao ISIL i nije joj mjesto u EU-a
» Napadač iz Lajpciga nije bio član ISIL-a već umjerenih pacova
Page 2 of 6