Drugarice i drugovi, dame i gospodo... Sretan vam DAN MLADOSTI!
Page 6 of 12
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Drugarice i drugovi, dame i gospodo... Sretan vam DAN MLADOSTI!
Još da stigne drugar'ca Victoria pa Dreigroschenoper može početi.
Guest- Guest
Dobra večer dudette. :) Ili je sad kod tebe duboka noć? :)
Guest- Guest
Rentam nick povoljno. Objavljujem tudji postovi pod sopstveni nick. Ako vas netko stalka, će vam povoljno iznajmim. Ima da gi birate od razni nickovi.
Guest- Guest
Bome! Slučaj s granice.Doppelgänger wrote:Opa, još jedan granični slučaj.Regoč wrote:Ne, nego ne bih živjel u pograničnom selu jer bi granica bila 300 km zračne linije južno.Oh_Femder wrote:Regoč wrote:Jebo vas Tito i njegova satrapija. Tko to još veliča zločince? Stvarno ste poremećeni. Ključ!
Da ti nije bilo tog zločinca, sad bi ti, bre, ponosno pričo srpsku ekavicu i slavio Krađorđevića kralja ;P
Da, baš se znanje cienilo, posvuda sve sposobni, nigdje podobnih.notum wrote:tito diktator ?
da !
ali meni je bilo ok !
ko nije zeleo da ispravlja magarcu q
a imao je neko znanje, bilo je ok !
krekeri slani i pffo..nis bolje prije pajkenja..
Guest- Guest
red wolf wrote:Zamislite se u paralelnom svemiru gdje je Jugoslavija opstala...Možete li zamisliti kako bi danas izgledala?
Prvi znak da je robusnost jugoslovenske ekonomje bila iluzija pojavio se odmah posle Titove smrti. Osamdesete godine bile su obeležene odlaganjem početka vraćanja spoljnog duga Jugoslavije zbog finansijske nemoći privrede. Jugoslavija je 1991. godinu dočekala sa oko 20 milijardi dolara duga. Prethodno joj je Međunarodni monetarni fond umanjio ukupna potraživanja za 1.8 milijardi3 jer zemlja jednostavno nije imala sredstava za vraćanje ni kamata, a kamoli glavnice. Šta je ovom stanju prethodilo? Prethodilo mu je nekoliko decenija izgradnje ekonomije čija je struktura bila takva da joj je opstanak zavisio baš od stalnog povećanja spoljnog duga – ekonomije zavisnika.
Grafikon ispod prikazuje ukupni dug Jugoslavije od 1961. do 1980.4 i liniju kojom se može aproksimirati trend kretanja ukupnog duga. Linija je eksponencijalnog oblika i prilično verno aproksimira stvarni dug u periodu 1961-1980. Po ovom trendu, ukupni dug se uvećavao za oko 17.6% svake godine u tom dvadesetgodišnjem periodu. Da se se taj tempo rasta nastavio i posle 1980., ukupni dug bi danas iznosio oko 6 hiljada milijardi dolara. Kada imamo u vidu da je danas ukupni godišnji bruto domaći proizvod (BDP) svih bivših jugoslovenskih republika zajedno oko 200 milijardi dolara, jasno nam je o kakvoj se astronomskoj sumi duga radi. Ovo nam isto tako jasno govori da je rast duga koji se beležio između 1961. i 1980. bio jednostavno neodrživ.
http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje-neminovnog-kraha/
Guest- Guest
Viktoru preporučujem da prestane s innuendos o mojoj vremenskoj zoni i tome kako on sve zna o meni.
Guest- Guest
Bome su granični slučajevi najveći Hrvati.Regoč wrote:Bome! Slučaj s granice.Doppelgänger wrote:Opa, još jedan granični slučaj.Regoč wrote:Ne, nego ne bih živjel u pograničnom selu jer bi granica bila 300 km zračne linije južno.Oh_Femder wrote:Regoč wrote:Jebo vas Tito i njegova satrapija. Tko to još veliča zločince? Stvarno ste poremećeni. Ključ!
Da ti nije bilo tog zločinca, sad bi ti, bre, ponosno pričo srpsku ekavicu i slavio Krađorđevića kralja ;P
Guest- Guest
Nema većeg dokaza drugarstva od ustupanja sopstvenog nicka drugaru/ici.
Guest- Guest
Bolje poznajemo one druge pa jasnije vidimo stvari. Ja, kao čovjek s ove granice, nisam voljel, niti danas volim, prekogranično stanovništvo. No, stanovništvo preko granice suprotne meni, mi je simpatično. Mojim cimerom, koji su s te druge granice, njima prekogranično stanovništvo nikada nije bilo drago, ali im ovi s moga zagraničja nisu mrski. Jednostavno, svatko najbolje poznaje svoga susjeda.Doppelgänger wrote:Bome su granični slučajevi najveći Hrvati.Regoč wrote:Bome! Slučaj s granice.Doppelgänger wrote:Opa, još jedan granični slučaj.Regoč wrote:Ne, nego ne bih živjel u pograničnom selu jer bi granica bila 300 km zračne linije južno.Oh_Femder wrote:
Iz tvojih postovah iščitava se suspregnuta mržnja...Regoč wrote:Bolje poznajemo one druge pa jasnije vidimo stvari. Ja, kao čovjek s ove granice, nisam voljel, niti danas volim, prekogranično stanovništvo. No, stanovništvo preko granice suprotne meni, mi je simpatično. Mojim cimerom, koji su s te druge granice, njima prekogranično stanovništvo nikada nije bilo drago, ali im ovi s moga zagraničja nisu mrski. Jednostavno, svatko najbolje poznaje svoga susjeda.Doppelgänger wrote:Bome su granični slučajevi najveći Hrvati.Regoč wrote:Bome! Slučaj s granice.Doppelgänger wrote:Opa, još jedan granični slučaj.Regoč wrote:
Ne, nego ne bih živjel u pograničnom selu jer bi granica bila 300 km zračne linije južno.
Guest- Guest
Dudette preporučam da prestane drugima dijeliti svoje preporuke jer iste ionako neće biti uvažene. :)
Guest- Guest
Doppelgänger wrote:Iz tvojih postovah iščitava se suspregnuta mržnja...
Ne znam za njegove postove, ali u tvojima se da prepoznati ona nimalo suspregnuta.
Guest- Guest
Neizravnani računi.Doppelgänger wrote:Iz tvojih postovah iščitava se suspregnuta mržnja...Regoč wrote:Bolje poznajemo one druge pa jasnije vidimo stvari. Ja, kao čovjek s ove granice, nisam voljel, niti danas volim, prekogranično stanovništvo. No, stanovništvo preko granice suprotne meni, mi je simpatično. Mojim cimerom, koji su s te druge granice, njima prekogranično stanovništvo nikada nije bilo drago, ali im ovi s moga zagraničja nisu mrski. Jednostavno, svatko najbolje poznaje svoga susjeda.Doppelgänger wrote:Bome su granični slučajevi najveći Hrvati.Regoč wrote:Bome! Slučaj s granice.Doppelgänger wrote:
Opa, još jedan granični slučaj.
Ovisi o komšiluku.pismejker wrote:..ili susjedu..
uffff,ima sam prekrasnih cura,ali jebi ga,uvijek ih gledas vise kao da su ti sestre..Regoč wrote:Ovisi o komšiluku.pismejker wrote:..ili susjedu..
Guest- Guest
Otkad si ti peder?pismejker wrote:uffff,ima sam prekrasnih cura,ali jebi ga,uvijek ih gledas vise kao da su ti sestre..Regoč wrote:Ovisi o komšiluku.pismejker wrote:..ili susjedu..
Jebi ga..kad odrastas sa susjedama,cine ti se kao sestre,jebi ga...nes te blokira da im pristupis...Regoč wrote:Otkad si ti peder?pismejker wrote:uffff,ima sam prekrasnih cura,ali jebi ga,uvijek ih gledas vise kao da su ti sestre..Regoč wrote:Ovisi o komšiluku.pismejker wrote:..ili susjedu..
Mozda sam doista peder?
Guest- Guest
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Drugovi ili "gospodo"?
» Nema više "dame i gospodo": Ova avio-kompanija ne želi da diskriminiše putnike
» '' Svijet MOĆAN GOVOR U PARLAMENTU TINEJDŽERKA KOJA SE BORI PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA: ‘S užasom smo gledali požar Notre Dame, ali Notre Dame će se obnoviti…’''
» Dan mladosti
» Proslava dana mladosti.........
» Nema više "dame i gospodo": Ova avio-kompanija ne želi da diskriminiše putnike
» '' Svijet MOĆAN GOVOR U PARLAMENTU TINEJDŽERKA KOJA SE BORI PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA: ‘S užasom smo gledali požar Notre Dame, ali Notre Dame će se obnoviti…’''
» Dan mladosti
» Proslava dana mladosti.........
Page 6 of 12