Balkan pada u rusku orbitu!?!
Page 1 of 1
Balkan pada u rusku orbitu!?!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rizik-da-balkan-padne-u-rusku-orbitu-je-realan-eu-mora-reagirati/971732.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: Balkan pada u rusku orbitu!?!
"Potrebna je aktivna politika prema toj regiji i politička mobilizacija europskih snaga jer inače riskiramo da cijelo to područje prijeđe u rusku orbitu. Taj je rizik vrlo realan, a ruska privlačnost je velika", kazao je Pittela, dodavši da je jedina politika koja balkanske države drži sigurnima od Rusije otvorena perspektiva članstva u Europskoj uniji.
"Ta perspektiva potiče i ekonomski, socijalni te demokratski napredak tamošnjih društava. Tim državama koje kandidiraju za članstvo i mogle bi se EU-u pridružiti nakon 2019. godine moramo dati jasan odgovor koji će djelovati stabilizacijski", kazao je Pittela.
"Ta perspektiva potiče i ekonomski, socijalni te demokratski napredak tamošnjih društava. Tim državama koje kandidiraju za članstvo i mogle bi se EU-u pridružiti nakon 2019. godine moramo dati jasan odgovor koji će djelovati stabilizacijski", kazao je Pittela.
Kermit-
2014-04-17
Opet zamjena teze, naime "ruski utjecaj" je tu isključivo zbog EU, odnosno potpunog jada, te davanja amerima da albanci destabiliziraju Makedoniju, naravno mi do sada nismo ostvarili bilo kako korist od EU, ali to smo mi glavno odgovorni
Kermit-
2014-04-17
...jednostavno mislim da je merkel zajebala eu komplet sto se tice geostartegije na balkanu i ovim dijelovima..prvo zbog svoje politike oko migranata..drugo sto ej zeljela preko srbije zaobilaznim putem zaobici sankcije rusiji..i trece sto je na njeno inzistiranje vecina clanica eu-a popustila da njemacka vodi glavnu rijec na ovim prostorima...a znamo da merkel je goli quratz za geostartegiju...sad kad je vrag odnio salu i kad su rusi duboko svojim interesima krocili u balkan onda je voda u usima...glupa merkelica je mislila kako ce srbija ostat pod kontrolom njemacke i eu-a a dozvoliti rujama samo manji interes u srbiji tu su se zajebali...ruje su izvrsile strasan pritisak na srbiju i vucica i ovaj je morao popustiti...ponajvis ezbog komplokacija sa kosovom i opcenito situacijom na ovim prostorima...i sad je frka...sad vise merkel i njemackoj srbija i vucic nisu prioriteti jer ka'k ti ovi gle cuda odjednom sjede na dva stolca...kao to prije nisu cinili..asilovski wrote:Opet zamjena teze, naime "ruski utjecaj" je tu isključivo zbog EU, odnosno potpunog jada, te davanja amerima da albanci destabiliziraju Makedoniju, naravno mi do sada nismo ostvarili bilo kako korist od EU, ali to smo mi glavno odgovorni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
neka Balkan pod Rusima...mi znamo kamo spadamo
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Imali smo mi jednom jednog ćopavca koji je do daske znao iskoristiti to što su nas htjeli i zapad i Rusi, ali takve se više ne proizvodi. Bacilo im kalup u ropotarnicu zgodovine ;Pasilovski wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/rizik-da-balkan-padne-u-rusku-orbitu-je-realan-eu-mora-reagirati/971732.aspx
Danas samo neke lopuže i paraziti koji su pokrali sve što se pokrasti moglo, a prodali ili uništili ono za što su bili preglupi za pokrasti i prodati, ili poslušne kujice koje se momentalno veselo naguze kad im gazde zazvižde da je vrijeme za naguzivanje.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
tamo mu je i mjesto i valjda je sad jasno koliko je važno bilo hrvatsku maknuti iz balkana...
srbija bih i ekipa....papa :)
srbija bih i ekipa....papa :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Rusija nema ekonomski potencijal za nešto takvo. Ni Krim nisu uspjeli pošteno integrirat.
Samo pogledajte što nude i hvale rusofili. Uglavno ruske aviJone, rakete, tenkove...
Nek' se povezuje s kim god tko hoće, neka nikoga ne obavještavaju. Mi smo se odlučili bit u EU i NATO...i to je to.
Samo pogledajte što nude i hvale rusofili. Uglavno ruske aviJone, rakete, tenkove...
Nek' se povezuje s kim god tko hoće, neka nikoga ne obavještavaju. Mi smo se odlučili bit u EU i NATO...i to je to.
Eroo wrote:Rusija nema ekonomski potencijal za nešto takvo. Ni Krim nisu uspjeli pošteno integrirat.
mi? pa ti si u Sloveniji..
Guest- Guest
MI u EU i NATO. Ostali su u qrtzu, pa ih i ne spominjem.Gnječ wrote:Eroo wrote:Rusija nema ekonomski potencijal za nešto takvo. Ni Krim nisu uspjeli pošteno integrirat.
mi? pa ti si u Sloveniji..
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Mi smo se odlučili bit u EU i NATO...i to je to.
Najvažnije je odlučiti.
Tako i ja, i vidi me sad!
crvenkasti-
2014-04-17
Još jedna gomila zapadnjačkog propagandističkog sranja. Cijeli balkan sa srbijom je pod dominacijom USA i njenih poslušnika a ovo je samo nastavak stvaranja panike oko tobožnje ruske opasnosti na Balkanu.asilovski wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/rizik-da-balkan-padne-u-rusku-orbitu-je-realan-eu-mora-reagirati/971732.aspx
Najveća opasnost za mir na Balkanu je američka politika guranja Velike Albanije i neuravnoteženi odnos prema stranama u BiH na primejr.
I ako se Balkan zaista okrene Rusiji u nekom dramatičnom zaokretu onda ne trebaju da krive Rusiju nego sami sebe i svoju idiotsku politiku svjesnu ili nesvjesnu.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
flumen wrote:neka Balkan pod Rusima...mi znamo kamo spadamo
Shema je sto je u trenutku kad se ova podjela dogodila Istok bio masu razvijeniji od zapada :)
Guest- Guest
Similar topics
» Jugoslavija leti u orbitu
» Nikaragva traži Rusku vojnu intervenciju
» Turska napala Rusku vojsku
» Grci neće rusku vakcinu
» Sankcije teško pogodile rusku avioindustriju
» Nikaragva traži Rusku vojnu intervenciju
» Turska napala Rusku vojsku
» Grci neće rusku vakcinu
» Sankcije teško pogodile rusku avioindustriju
Page 1 of 1