Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U Rijeci je masa oficira ostala na hrvatskoj strani. Potpukovnik Antun Rački ,jedan od najboljih oficira na riječkoj oblasti među prvima se dao na raspolaganje hrvatskoj strani.jastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
2014-04-22
je, al njih su osmišljeno i na vrijeme prekomandirali po drugim republikama.jastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
Guest- Guest
e moj jastrebe...cak vis eod srba provocirali su neki nesrbi oficiri i tako s ehtjeli 'dokazati'..pa granatiranje vinkovaca naredio ej hrvat zapovjednik garnizona u vinkovcima krajem srpnja 1991...a najrevnosniji u izvrsavanj zadatka je bio musliman jedan od njegovih zamjenikajastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Neki nisu htjeli. Kao npr.onaj časni Crnogorac,koji se ubio.vuksadinare wrote:e moj jastrebe...cak vis eod srba provocirali su neki nesrbi oficiri i tako s ehtjeli 'dokazati'..pa granatiranje vinkovaca naredio ej hrvat zapovjednik garnizona u vinkovcima krajem srpnja 1991...a najrevnosniji u izvrsavanj zadatka je bio musliman jedan od njegovih zamjenikajastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
2014-04-22
Tu je taj naš mentalitet sklon oprostu posve lošim pokazal se. Umjesto da ih svi ignoriramo, dočekujemo ih kao da ništa nije bilo.Noor wrote:ma ovi o kojima pišem dolazili su i ranih postratnih godina, oficirke su marširale po gradu bez pardona. jedna od njih i danas dolazi s 2-3 torbetine i prodaje "brendiranu" robuRegoč wrote:Sad je drugo vrieme, govorim o devedesetih, kad se nisu baš vraćali, a u Srbiji nisu se još snašli. Tada im je svali pfening bil važan, a mi smo propustili priliku da ih eliminiramo iz naših životah.Noor wrote:e, al penzionisane oficirčine ne dolaze, šalju "djecu" i ženeRegoč wrote:Tu je veliki propust hrvatske države koja je za svu napuštenu imovinu trebala vlasnikom ponuditi vriednost malo iznad tržišne, osobito na područjih gdje su bile borbe, i time zauviek riešiti pitanje povratka i obnove.Noor wrote:
ma dolaze i obitelji tog bivšeg JNA kadra svako malo u ove krajeve, gdje i dan danas imaju svojih nekretnina i koje im sve ove godine nitko nije ni taknuo.
one obiđu sve bivše komšinice, kafenišu po 3 dana, opljeve travu oko vikendica i vrate se u majku srbiju, ispunjenih srdaca
Jedan među tisućami!jastreb wrote:Neki nisu htjeli. Kao npr.onaj časni Crnogorac,koji se ubio.vuksadinare wrote:e moj jastrebe...cak vis eod srba provocirali su neki nesrbi oficiri i tako s ehtjeli 'dokazati'..pa granatiranje vinkovaca naredio ej hrvat zapovjednik garnizona u vinkovcima krajem srpnja 1991...a najrevnosniji u izvrsavanj zadatka je bio musliman jedan od njegovih zamjenikajastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
svega ima..bilo ih ej ok bilo je losih...evo zvonko jurjevic bio zapovjednik jugoslavenskog zrakoplovstva a slao zarkoplove na hrvatsku..u krizevcima koliko mi se cini kako sam citao jedan dokument o zarobljenim oficirima jna..zapovjedni kadar krizevackog garnizona bili su 90% srbi...narocito je kadar srbiziran od 1989 do 1991....naravno krizevci su imaliznacajno stratesko mjesto u planovima jna...sto dokazuje i jacina krizevackog garnizina koji je prakticno pokrivao sve rodove kopnene vojske jna...a najjaci je bio upravo topnicki dio..sa tim da je u proljece 1991 u krizevce iz varazdina i bjelovara poslano jso oko 30-tak oklopnjaka kao pojacanje..krizevci su se nalazili blizu zamisljene crte velike srbije..i zato su imali tako vazno mjesto u srpskim i jna planovima...u slucaju napada na garnizon jna u krizevcima...postojao je ozbiljan plan proboja prema obliznjem bjelovaru i spajanjem sa tamosnjim garnizonom te bi zajednickom snagama pokusali se probiti prema bilogori naravno onom dijelu koji ej bio okupiran..i prema smjeru pakraca...jastreb wrote:Neki nisu htjeli. Kao npr.onaj časni Crnogorac,koji se ubio.vuksadinare wrote:e moj jastrebe...cak vis eod srba provocirali su neki nesrbi oficiri i tako s ehtjeli 'dokazati'..pa granatiranje vinkovaca naredio ej hrvat zapovjednik garnizona u vinkovcima krajem srpnja 1991...a najrevnosniji u izvrsavanj zadatka je bio musliman jedan od njegovih zamjenikajastreb wrote:Ma kakvih provokacija??? pa nisu svi oficiri bili Srbi. Bilo je Hrvata,Makedonaca,Muslimana,Slovenaca...vuksadinare wrote:..ka'k je norka bila u krizevcima prije rata?..je'l bilo verbalnih provokacija od tih oficira,njihovih zena...ili je bilo 'svi smo mi ok sa figom u đepu'
2015-09-08
..kad vec pricamo o tom dijelu...i recimo vaznosti krizevaca koji nije bio ajmo rec kao grad u kriznom podrucju ali nije bio ni previse daleko...da ej u tom gradu osnovan vec rano u kasno proljece...i samostalni bataljon zng-a...i to na direktni zahtjev ministar obrane..a da je poslana i jedna postrojba specij.policije alfa iz zagreba koja je bila tamo stacionirana za sve vrijeme dok se garnizon u krizevcima nije predao....uz bjelovar svakako jedan od najznacajnih gradova u planovima hrvatskog vrhovnistva...gdje se vojarna jna morala zauzeti ovako ili onako...ne samo zbog kolicine ratnih sredstava vec zbog potencijalne ugroze iz bjelovarskog i krizevackog garnizona koji bi mogli napasti nase snage sa leđa na daruvarsko-pakracko-grubisinopoljskom kriznom podrucju.....jer su krizevci bili svega 50-tak kilometara udaljeni od najblizeg okupiranog dijela hrvatske...a iz same vojarne kao i iz onih bjelovarskih tijekom proljeca i ljeta 1991 naoruzavani su srbi na okupiranom podrucju zapadne slavonije a neke jna postrojbe najprije oklopne iz tih garnizona sudjelovale su u tzv.'tampon zonama' na podrucju zapadne slavonije
2015-09-08
Najbeznačajnije ratište bilo je ogulinsko.vuksadinare wrote:..kad vec pricamo o tom dijelu...i recimo vaznosti krizevaca koji nije bio ajmo rec kao grad u kriznom podrucju ali nije bio ni previse daleko...da ej u tom gradu osnovan vec rano u kasno proljece...i samostalni bataljon zng-a...i to na direktni zahtjev ministar obrane..a da je poslana i jedna postrojba specij.policije alfa iz zagreba koja je bila tamo stacionirana za sve vrijeme dok se garnizon u krizevcima nije predao....uz bjelovar svakako jedan od najznacajnih gradova u planovima hrvatskog vrhovnistva...gdje se vojarna jna morala zauzeti ovako ili onako...ne samo zbog kolicine ratnih sredstava vec zbog potencijalne ugroze iz bjelovarskog i krizevackog garnizona koji bi mogli napasti nase snage sa leđa na daruvarsko-pakracko-grubisinopoljskom kriznom podrucju.....jer su krizevci bili svega 50-tak kilometara udaljeni od najblizeg okupiranog dijela hrvatske...a iz same vojarne kao i iz onih bjelovarskih tijekom proljeca i ljeta 1991 naoruzavani su srbi na okupiranom podrucju zapadne slavonije a neke jna postrojbe najprije oklopne iz tih garnizona sudjelovale su u tzv.'tampon zonama' na podrucju zapadne slavonije
Tu nije do Oluje bilo nikakvih većih pizdarija.
A kod Gornjih Dubrava su čak Srbi bez ikakvih problema (javna tajna) prelazili s jedne na drugu stranu.
Tu se išlo na onu "Ne diraj me,ne diram te".
2014-04-22
krizevci nisu bili na prvoj crti..ona je bila udaljena 50-tak kilometara...mislim d aje pakracko podrucje bilo najblize od kriznih zarista krizevcima...ali su kako sam rekao krizevci su imali vrlo bitnu geostartesku poziciju...bjelovar kao najjaci garnizon jna...za podrucje sjevero-zapadne hrvatske...bio ej susjedni garnizon krizevackom...koji ej isto bio jak...blizina bojista...drugo na tom podrucju iako nije bilo punos rpskog zivlja bilo ej nekoliko enklava..koji su u određenom trenutku privremeno mogli posluziti kao logisticka baza i kao smetnja hravtskim snagama da razvodne dio nasih snaga...krizevci su bili također na ruti moguceg proboja glavnih snaga varazdinskog korpusa u koji su spadali i krizevci iz smjera varazdina,koprivncie da se spje sa svojom krizevackom i bjelovarskom ispostavom...zato je hravtska vlast u ono vrijeme..inicirala da se u krizevciam osnuje jedan od prvih samostalnih bataljuna zng-a...ojaca NZ..i posalje jedna postrojba specijalne policije tzv..alfi iz luckog..jastreb wrote:Najbeznačajnije ratište bilo je ogulinsko.vuksadinare wrote:..kad vec pricamo o tom dijelu...i recimo vaznosti krizevaca koji nije bio ajmo rec kao grad u kriznom podrucju ali nije bio ni previse daleko...da ej u tom gradu osnovan vec rano u kasno proljece...i samostalni bataljon zng-a...i to na direktni zahtjev ministar obrane..a da je poslana i jedna postrojba specij.policije alfa iz zagreba koja je bila tamo stacionirana za sve vrijeme dok se garnizon u krizevcima nije predao....uz bjelovar svakako jedan od najznacajnih gradova u planovima hrvatskog vrhovnistva...gdje se vojarna jna morala zauzeti ovako ili onako...ne samo zbog kolicine ratnih sredstava vec zbog potencijalne ugroze iz bjelovarskog i krizevackog garnizona koji bi mogli napasti nase snage sa leđa na daruvarsko-pakracko-grubisinopoljskom kriznom podrucju.....jer su krizevci bili svega 50-tak kilometara udaljeni od najblizeg okupiranog dijela hrvatske...a iz same vojarne kao i iz onih bjelovarskih tijekom proljeca i ljeta 1991 naoruzavani su srbi na okupiranom podrucju zapadne slavonije a neke jna postrojbe najprije oklopne iz tih garnizona sudjelovale su u tzv.'tampon zonama' na podrucju zapadne slavonije
Tu nije do Oluje bilo nikakvih većih pizdarija.
A kod Gornjih Dubrava su čak Srbi bez ikakvih problema (javna tajna) prelazili s jedne na drugu stranu.
Tu se išlo na onu "Ne diraj me,ne diram te".
2015-09-08
Kakve sad veze imaju Križevci sa Gulinom???
Ja kažem da je ogulinsko bojište bilo nekako najlakše.
A kad bih nakon gulinskog morao birati gdje ću držati položaje,onda bih izabrao sinjsko.
Ni to nije bilo žestoko.
A kad bih nakon gulinskog morao birati gdje ću držati položaje,onda bih izabrao sinjsko.
Ni to nije bilo žestoko.
2014-04-22
..pa rasprava se odnosi na krizevacko-koprivnciko podrucje ne ogulinsko....svako ratiste je imalo svoju posebnost...da li ej bilo vise ili manje strateski znacajno..ocito u prvom periodu nije bilo..poslije se stanje stvari zacementiralojastreb wrote:Kakve sad veze imaju Križevci sa Gulinom???
Ni to nije bilo žestoko.
2015-09-08
Sud u Valjevu “rehabilitovao“ je poznatog četničkog vojvodu Nikolu Kalabića. Nik je bio najbliži suradnik također rehabilitiranog Draže Mihajlovića. Sad bi ministar rada RH dr. Tomislav Ćorić trebao održati konferenciju za tisak kraj srpske granice po uzoru na notornog Vulina. Usput bi trebao poručiti komšijama da im Hrvatska više nikada neće dozvoliti Cersku bitku. Jedinu bitku koju su dobili.
Kalabić je bio četnički vojvoda iza kojeg su ostajala svježa groblja. I bez obzira na sve, morao je imati barem formalno pošteno suđenje. A nije imao i Srbi, držeći se forme, skidaju s Nika odium ratnog zločinca. Mile Budak bio je ministar u NDH. Književnik koji pušku nije ni vidio. Nije osudio rasne zakone. Međutim, Staljin, Tito i ekipa su sve do srpnja 1941.g. usko surađivali sa Hitlerom (temeljem sporazuma Molotov – Ribentrop iz 1939.) i nitko od tih komunističkih glavešina nije do tada ni spominjao rasne zakone. Svi su vjerojatno čekali Milu Budaka. Suđenje komandantu Gorske garde bio je čisti Haag prema suđenju Mili Budaku. Budak je bio osuđen, žalba mu je odbijena i smaknut je, a sve to u samo 24 sata. Kraće traje jedino vožnja kroz tunel na Velebitu Sveti Rok na autoputu Zagreb – Split, a gdje je književnik i odvjetnik Budak rođen. S druge strane, u Srbiji Draža, Milan Nedić, Nik Kalabić i čitav četnički pokret se rehabilitira upravo u vrijeme dok Srbija hrli prema Europskoj uniji uz svesrdnu pomoć političke nomenklature u Hrvatskoj. Pri tome mislim i na HDZ i na SDP.
Ernest Hemingway je rekao:“ Ne razmišljaj o onom što nemaš. Razmišljaj o tome što možeš učiniti s onim što imaš.“
Zvonimir Hodak
Kalabić je bio četnički vojvoda iza kojeg su ostajala svježa groblja. I bez obzira na sve, morao je imati barem formalno pošteno suđenje. A nije imao i Srbi, držeći se forme, skidaju s Nika odium ratnog zločinca. Mile Budak bio je ministar u NDH. Književnik koji pušku nije ni vidio. Nije osudio rasne zakone. Međutim, Staljin, Tito i ekipa su sve do srpnja 1941.g. usko surađivali sa Hitlerom (temeljem sporazuma Molotov – Ribentrop iz 1939.) i nitko od tih komunističkih glavešina nije do tada ni spominjao rasne zakone. Svi su vjerojatno čekali Milu Budaka. Suđenje komandantu Gorske garde bio je čisti Haag prema suđenju Mili Budaku. Budak je bio osuđen, žalba mu je odbijena i smaknut je, a sve to u samo 24 sata. Kraće traje jedino vožnja kroz tunel na Velebitu Sveti Rok na autoputu Zagreb – Split, a gdje je književnik i odvjetnik Budak rođen. S druge strane, u Srbiji Draža, Milan Nedić, Nik Kalabić i čitav četnički pokret se rehabilitira upravo u vrijeme dok Srbija hrli prema Europskoj uniji uz svesrdnu pomoć političke nomenklature u Hrvatskoj. Pri tome mislim i na HDZ i na SDP.
Sada zamislite da se u vrijeme pregovora o ulasku Hrvatske u EU pojavio kod nas neki “čudnovati kljunaš“ i predložio da se “suđenje“ Mili Budaku poništi jer s formalnopravnog aspekta nije ni održano te da se Budak rehabilitira. Volio bi tada pročitati komentare naših komunjara, antifa, Mesića, Josipovića, Ante Tomića, Jergovića, Jelene Lovrić, Pofuka, Pavičića, Stazića, Vrdoljaka iz Brazila, Borisa Vlašića, Vlade Vurušića, Butkovića pod bilo kojim pseudonimom, Kapovića, Klasića, Markovine, Jakovine i drugih koji bi se zabrinuto zapitali “je li savjest Mile Budaka bila čista?“
Uglavnom, koliko su Srbi hrabriji i pošteniji prema svojoj povijesti od Hrvateka. Džamija u Zemunu je srušena. Sagrađena je nelegalno. Da se arapskim novcem sagradi džamija usred Trga bana Jelačića u Zagrebu do rušenja sigurno ne bi došlo. Hrvatski poltroni i politički kmetovi se ne daju korumpirati. Samo ih treba lijepo zastrašiti.
U Hrvatskoj se ni Tito ne može rehabilitirati. Trebao bi najprije biti osuđen. Tko bi uspio saslušati šest tisuća svjedoka iz Kumrovca o ”svetom” Maršalu i njegovim dobrim djelima? Stoga ili šutimo i ne pljuckajmo po Srbima. Uz sve, oni će stići u EU u puno kraćem roku nego mi. Čekajmo novog Franju Tuđmana. Franju koji je još 1990.g. u Lisinskom rekao: “NDH nije bila tek puka kvislinška tvorevina i fašistički zločin već i izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom“.
Njegovi iskompleksirani nasljednici ni danas nisu shvatili “što je pisac htio reći“. Predsjednica Kolinda, usprkos ograničenim savjetnicima, pokušava krenuti Tuđmanovim putem. Okružena općom ljevičarskom mržnjom i neviđenim jalom mora pokazati snagu i ostati na tragu Tuđmanove politike. Toliko je mrze da im je nedavno na slici s Trumpom zasmetala njena crvena haljina. Što bi tek bilo da je imala crnu? Na žalost više je nego jasno da nemamo političku elitu koja bi jasno vidjela i energično štitila naše nacionalne interese.
Ernest Hemingway je rekao:“ Ne razmišljaj o onom što nemaš. Razmišljaj o tome što možeš učiniti s onim što imaš.“
Zvonimir Hodak
Guest- Guest
Njega brine su u Valjevu a ne Županijski u ZG koji je osudio krivu osobu za ubojstvo njegove jedinice ono nivo ludila Žikina dinastija V
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Njega brine sud u Valjevu a ne Županijski u ZG koji je osudio krivu osobu za ubojstvo njegove jedinice ono nivo ludila Žikina dinastija V
Kermit-
2014-04-17
30. svibnja – Zašto je SDP-ova vlast promijenila Dan državnosti?
Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.
Bio je to državotvorni blagdan koji je najviše zaživio u hrvatskom narodu, a upravo ga je zbog toga SDP dolaskom na vlast i ukinuo, uz brojne druge državotvorne simbole kao Oltar domovine na Medvedgradu, počasna hrvatska garda pred Saborom, preimenovanja Hrvatskog državnog sabora u Hrvatski sabor itd.
Time je došlo do početka bitnog narušavanja proslave obilježavanja hrvatske državotvornosti i Domovinskog rata koje se tek posljednjih godina, blagdanima koje je narod „sam iznjedrio iz sebe“ kao što je proslava Oluje koju je narod inicirao u Čavoglavama i Kolone sjećanja u Vukovaru, vratila u javnost.
Dugo je u hrvatskom narodu tinjalo nezadovoljstvo tom odlukom, a niti HDZ nakon povratka na vlast nije smogao snage da vrati taj Hrvatima najomiljeniji državotvorni blagdan.
Dijeljenje prvotnog Dana državnosti na dva praznika: Dan državnosti i Dan neovisnosti značilo je unošenje zabune među narod kojemu više nije bilo jasno što koji praznik predstavlja.
Posljednjih godina javlja se inicijativa da se ovom danu vrati prvobitni smisao.
https://narod.hr/kultura/30-svibnja-zasto-sdp-ova-vlast-promijenila-dan-drzavnosti
Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.
Bio je to državotvorni blagdan koji je najviše zaživio u hrvatskom narodu, a upravo ga je zbog toga SDP dolaskom na vlast i ukinuo, uz brojne druge državotvorne simbole kao Oltar domovine na Medvedgradu, počasna hrvatska garda pred Saborom, preimenovanja Hrvatskog državnog sabora u Hrvatski sabor itd.
Time je došlo do početka bitnog narušavanja proslave obilježavanja hrvatske državotvornosti i Domovinskog rata koje se tek posljednjih godina, blagdanima koje je narod „sam iznjedrio iz sebe“ kao što je proslava Oluje koju je narod inicirao u Čavoglavama i Kolone sjećanja u Vukovaru, vratila u javnost.
Dugo je u hrvatskom narodu tinjalo nezadovoljstvo tom odlukom, a niti HDZ nakon povratka na vlast nije smogao snage da vrati taj Hrvatima najomiljeniji državotvorni blagdan.
Dijeljenje prvotnog Dana državnosti na dva praznika: Dan državnosti i Dan neovisnosti značilo je unošenje zabune među narod kojemu više nije bilo jasno što koji praznik predstavlja.
Posljednjih godina javlja se inicijativa da se ovom danu vrati prvobitni smisao.
https://narod.hr/kultura/30-svibnja-zasto-sdp-ova-vlast-promijenila-dan-drzavnosti
Guest- Guest
ali nije mu losa ova kolumna.asilovski wrote:Njega brine su u Valjevu a ne Županijski u ZG koji je osudio krivu osobu za ubojstvo njegove jedinice ono nivo ludila Žikina dinastija V
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Život u 90-tima, omiljen sport na VIPU
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Život u 90-tima, omiljen sport na VIPU
da, to je već spomenula kaja, ali ovo nisu kolumne iz 41. 72. i 91. nego svaki dan nova sa dnevnih portala.. dakle, te teme su još aktualne
Guest- Guest
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji