Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
JOSIPOVIĆ: Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da državni vrh Hrvatske daje "krila" renesansi ustaštva
Tanjug 14. 05. 2017. 08:23
Na konstataciju da zvanični Zagreb, posebno ministar za kulturu Zlatko Hasanbegović, pa i premijer Andrej Plenković, svojim izjavama i gestovima kao da daju "krila" renesansi ustaštva, Josipović je rekao:
- To je istina i, recimo, moja najveća kritika premijeru Plenkoviću, koga inače poznajem. Nije imao snage da reaguje po pitanju ustaštva, što je velika šteta, pogotovu kada je reč o ploči u Jasenovcu, što je apsolutno skandal i sramota za svaku državu!
Prema rečima Josipovića, imati baš u tom logoru i spomeniku holokaustu ploču na kojoj piše ustaški pozdrav "Za dom spremni" prosto je nedopustivo.
- Očekivao sam od svake demokratske vlade, bilo da je ona leva ili desna da to ne dopusti - dodao je on u intervjuu za "Večernje novosti".
Josipović kaže da ga ceo proces revitalizacije ustaštva ili nacizma uopšte, jako pogađa.
- Vaspitavan sam, ne samo u mojoj porodici, nego i u školi, i među bliskim prijateljima, da poštujemo vrednosti antifašizma i da znamo koje je zlo bio nacizam - rekao je on.
Prema njegovim rečima bilo je "grešaka i nekih zločina" i sa strane antifašista, ali suština je da je bilo moralno ispravno boriti se protiv Hitlera, a da je moralni zločin bio služiti mu i tu se nikako ne smeju "brkati lončići".
Upitan koliko je u prodržavnim hrvatskim medima danas nekakav mejnstrim da se relativizuju ustaški zločini, Josipović je rekao da to zavisi od medija i od autora pojedinog priloga, "a mi prilično jasno raspoznajemo novinare, pisce ili urednike koji imaju određeni revizionisticke ambicije".
- Moram reći da ima i onih drugih koji im se suprostavljaju, ali pojava ljudi koji prepoznaju vrednosti antifašizma nije, nažalost, sada tako česta. Suština problema je u tome što se ne sme voditi politika "ravnomernosti" koja kaže jedan fašista, jedan antifašista. Mora postojati jasna politika koja afirmiše vrednosti antifašizma, a ne ona koja u istu ravan stavlja fašiste i antifašiste - istakao je Josipović.
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da državni vrh Hrvatske daje "krila" renesansi ustaštva
Tanjug 14. 05. 2017. 08:23
Na konstataciju da zvanični Zagreb, posebno ministar za kulturu Zlatko Hasanbegović, pa i premijer Andrej Plenković, svojim izjavama i gestovima kao da daju "krila" renesansi ustaštva, Josipović je rekao:
- To je istina i, recimo, moja najveća kritika premijeru Plenkoviću, koga inače poznajem. Nije imao snage da reaguje po pitanju ustaštva, što je velika šteta, pogotovu kada je reč o ploči u Jasenovcu, što je apsolutno skandal i sramota za svaku državu!
Prema rečima Josipovića, imati baš u tom logoru i spomeniku holokaustu ploču na kojoj piše ustaški pozdrav "Za dom spremni" prosto je nedopustivo.
- Očekivao sam od svake demokratske vlade, bilo da je ona leva ili desna da to ne dopusti - dodao je on u intervjuu za "Večernje novosti".
Josipović kaže da ga ceo proces revitalizacije ustaštva ili nacizma uopšte, jako pogađa.
- Vaspitavan sam, ne samo u mojoj porodici, nego i u školi, i među bliskim prijateljima, da poštujemo vrednosti antifašizma i da znamo koje je zlo bio nacizam - rekao je on.
Prema njegovim rečima bilo je "grešaka i nekih zločina" i sa strane antifašista, ali suština je da je bilo moralno ispravno boriti se protiv Hitlera, a da je moralni zločin bio služiti mu i tu se nikako ne smeju "brkati lončići".
Upitan koliko je u prodržavnim hrvatskim medima danas nekakav mejnstrim da se relativizuju ustaški zločini, Josipović je rekao da to zavisi od medija i od autora pojedinog priloga, "a mi prilično jasno raspoznajemo novinare, pisce ili urednike koji imaju određeni revizionisticke ambicije".
- Moram reći da ima i onih drugih koji im se suprostavljaju, ali pojava ljudi koji prepoznaju vrednosti antifašizma nije, nažalost, sada tako česta. Suština problema je u tome što se ne sme voditi politika "ravnomernosti" koja kaže jedan fašista, jedan antifašista. Mora postojati jasna politika koja afirmiše vrednosti antifašizma, a ne ona koja u istu ravan stavlja fašiste i antifašiste - istakao je Josipović.
Guest- Guest
Re: Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
kako je Ivo to slikovito docarao,
renesansa U )
renesansa U )
Guest- Guest
pizzon wrote:
- Vaspitavan sam, ne samo u mojoj porodici, nego i u školi, i među bliskim prijateljima, da poštujemo vrednosti antifašizma
root cause
2014-04-16
pizzon wrote:kako je Ivo to slikovito docarao,
renesansa U )
Svi četnici glasuju za svog zeta ivu..jebaga krepani četnik tito u usta . Đubre četničko
.
2014-04-18
.....interesantno kako malo spominje branitelje a latio se partizana i ustasa...ko sora,lobo,gnjec...i ostali tupsoni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:.....interesantno kako malo spominje branitelje a latio se partizana i ustasa...ko sora,lobo,gnjec...i ostali tupsoni
Pa branitelji spadaju u ustaše. To ti je isto.
crvenkasti-
2014-04-17
Naravno....za tebe mozda i njega i jos neke ovdjecrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:.....interesantno kako malo spominje branitelje a latio se partizana i ustasa...ko sora,lobo,gnjec...i ostali tupsoni
Pa branitelji spadaju u ustaše. To ti je isto.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Bolje ti je onda da ne ideš u Berlin :)pizzon wrote:kako je Ivo to slikovito docarao,
renesansa U )
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
U koliko sati počinje Nedjeljom u 2?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:U koliko sati počinje Nedjeljom u 2?
još pola sata.
Guest- Guest
alo Knesset, Zagreb ovde, ka'ćete to rješit? uzele mu ustaše drugi mandat, propade na izborima, više hasan ustaša dobije u jednoj stambenoj zgradi glasova od njega antifašiste u cijelom regionu
Knesset alo, Zagreb calling, VIII neprijateljska ofanziva, zašto ćutite??
2014-04-15
Ovaj je precednikovao 4, Stevo 8...12 godina jeli antifa govna, i onda Koli ne valja...a jedini je živući potomak antifašista od svo troje...jedan džepar nacističkih lešina, drugom ćaća upravitelj Golog
2014-04-15
IX. ofanziva.n_razbojnik wrote:alo Knesset, Zagreb ovde, ka'ćete to rješit? uzele mu ustaše drugi mandat, propade na izborima, više hasan ustaša dobije u jednoj stambenoj zgradi glasova od njega antifašiste u cijelom regionu
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D0%BC%D0%B0_%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B0_(%D0%A2%D0%92_%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0)
Obojici su otčevi bili u partizanih.n_razbojnik wrote:Ovaj je precednikovao 4, Stevo 8...12 godina jeli antifa govna, i onda Koli ne valja...a jedini je živući potomak antifašista od svo troje...jedan džepar nacističkih lešina, drugom ćaća upravitelj Golog
Nikakvih ustašah nema! No, konačno je vrieme da se riešimo srbofilskoga šljama.
dobro njegova porodica i nije baš nasretniji primjer vaspitanja o antifašizmu. podređeni njegovom tati koji su širili antifašizam po svijetu su trenutno u doživotnom zatvoru zbogjednog ili više ubojstava a tata je izbjegao kaznu tako da...doma ništa lijepo nije mogao naučiti..pizzon wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Regoč wrote:IX. ofanziva.n_razbojnik wrote:alo Knesset, Zagreb ovde, ka'ćete to rješit? uzele mu ustaše drugi mandat, propade na izborima, više hasan ustaša dobije u jednoj stambenoj zgradi glasova od njega antifašiste u cijelom regionu
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D0%BC%D0%B0_%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B0_(%D0%A2%D0%92_%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0)
od 45' minute ide historija
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Previd...zaista, malo je 12, trebali su , sukladno ovim činjenicama, stolovati po 24 godine, svaki...Regoč wrote:Obojici su otčevi bili u partizanih.n_razbojnik wrote:Ovaj je precednikovao 4, Stevo 8...12 godina jeli antifa govna, i onda Koli ne valja...a jedini je živući potomak antifašista od svo troje...jedan džepar nacističkih lešina, drugom ćaća upravitelj Golog
2014-04-15
Regoč wrote:Nikakvih ustašah nema! No, konačno je vrieme da se riešimo srbofilskoga šljama.
Mozes im soli na rep
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Gripen - buduća krila hrvatske
» Drzavni vrh hrvatske uputio ISKRENU cestitku za dan antifasisticke borbe
» Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
» Državni posjet Predsjednice Republike Hrvatske Australiji i Novom Zelandu
» Srebrna Krila - 10-og aprila, dobio sam krila ;P
» Drzavni vrh hrvatske uputio ISKRENU cestitku za dan antifasisticke borbe
» Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
» Državni posjet Predsjednice Republike Hrvatske Australiji i Novom Zelandu
» Srebrna Krila - 10-og aprila, dobio sam krila ;P
Page 1 of 2