Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
Page 1 of 1
Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude - kaže Mario Vujević
in Mario Vujević samo je jedan od onih koji se odlučuju na odlazak iz Hrvatske. Na svom Fejsbuk profilu objavio je oproštajno pismo namenjeno Hrvatskoj javnosti u kom je istakao sve razloge koji su ga naterali na odluku o odlasku.
Njegov status širi se društvenim mrežama, samo na Fejsbuku podeljen je na desetine puta. Za Index.hr još je rekao da će ostale istinite fašističke priče i priče o teroru u Splitu opisati u knjizi koju će objaviti.
Njegov status prenosimo vam u celosti:
"Odlučio sam da uskoro odem tamo gde ne žive verski fanatici, koji s mrtvima po ulicama terorišu vlastiti narod.Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije. Želim živeti u građanskoj državi u kojoj će deklarisani fašisti za promovisanje istog biti u zatvorima.
Želim živeti u državi u kojoj vera i veronauka postoje samo u crkvama gde im je mesto. Veri kažem jedno veliko ne na ulicama, u školama i javnim ustanovama. Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude.
Hrvatski čovek će se probuditi tek kad ruka fašizma zakuca na njegova vrata. Ali, onda je kasno. Želim živeti multikulturalnost 21. veka, a u bolesno nacionalističkoj državi to je nemoguće.
Hrvatska postaje verski rezervat i ubrzo možemo očekivati sveštenike kao voditelje dnevnika i teologe kojima je zemlja i dalje ravna ploča kako predaju filozofiju. Degeneričan je uticaj crkve na civilno društvo, i njihov pokušaj da realnost i istinu zamene maglovitim bajkama i smišljenim lažima. I zato ću ubrzo Hrvatskoj reći - zbogom.
Još je malo ostalo do kompletne vladavine klerofašizma. Želim se buditi tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo.
Tamo gde vlada demokratija, a ne klerofašistički režim. Tamo gde postoji budućnost bez fašista u svim strukturama vlasti. Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku" , napisao je na Fejsbuku Mario Vujević, nautičar iz Splita.
http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2898284-ovaj-hrvat-bezi-iz-hrvatske-necu-da-zivim-sa-ustasama-i-zlocincima-koji-sanjaju-novi-jasenovac
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Re: Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
Lea Mario Vujević
on Thursday
ODLAZAK.
Odlučio sam da uskoro odem tamo gdje ne žive vjerski fanatici koji sa mrtvacima po ulicama teroriziraju vlastiti narod. Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucjenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije. Želim živjeti u građanskoj državi u kojoj će deklarirani fašisti za promicanje istog biti u zatvorima. Želim živjeti u državi u kojoj vjera i vjeronauk postoje samo u crkvama gdje im je mjesto. Vjeri kažem ...
See More
on Thursday
ODLAZAK.
Odlučio sam da uskoro odem tamo gdje ne žive vjerski fanatici koji sa mrtvacima po ulicama teroriziraju vlastiti narod. Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucjenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije. Želim živjeti u građanskoj državi u kojoj će deklarirani fašisti za promicanje istog biti u zatvorima. Želim živjeti u državi u kojoj vjera i vjeronauk postoje samo u crkvama gdje im je mjesto. Vjeri kažem ...
See More
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Re: Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!
Kmeeek.
Urušava se lijevo-liberalna hegemonija i odmah lelek i jauk.
Urušava se lijevo-liberalna hegemonija i odmah lelek i jauk.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
sretno
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Serbinjo, čovjek je lijepo odlučio. Ne želi zemlju s katoličkim vrijednostima, nacionalnim identitetom i otišao.
Evo lijepo je napisao i oproštajno pismo.
Ne ostaje do poželjeti mu sreću :)
Evo lijepo je napisao i oproštajno pismo.
Ne ostaje do poželjeti mu sreću :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
malo ćemo filtrirat, svaki status na fejsu nije vijest..
Similar topics
» Suljo pukao.zbog uspjeha Hrvatske:'Navijao sam za Maroko.Nikad necu za Hrvatsku.Idite na more tamo ja necu.'
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Izetbegović je Srbin koji beži od svog porekla
» Hrvat iz Zemuna:'Zbog Vucica su nas prozvali ustasama.Sada je u nasem stanu Seseljeva tajnica.'
» Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Izetbegović je Srbin koji beži od svog porekla
» Hrvat iz Zemuna:'Zbog Vucica su nas prozvali ustasama.Sada je u nasem stanu Seseljeva tajnica.'
» Državni vrh Hrvatske daje krila ustašama!
Page 1 of 1