CG Milo
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Re: CG Milo
Milu izmiče obala
V. KADIĆ | 08. maj 2017. 20:48 | Komentara: 0Posle Budve i Kotora, sada se i Herceg Novi našao u rukama opozicije. DPS najjači, ali pravi pobednik je Demokratska CG Alekse Bečića. DPS je na ovim izborima pao za pet procenata
POBEDA opozicije u Herceg Novom, na lokalnim izborima pre dva dana, nadovezala se na one iz Budve i Kotora. Demokratska partija socijalista ne gubi "tlo pod nogama" samo na severu (Berane, Petnjica, Kolašin, Plužine), nego i na jugu. Iako je partija Mila Đukanovića i dalje (po osvojenim mandatima) pojedinačno najjača, to ipak više nije ona snaga koja je "mlela sve pred sobom". U nedelju mu se isprečio mladi Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore, iznenađenje novskih izbora.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:664221-Milu-izmice-obala
Milo kenja vs srba i srbije gde god stigne.
rece kako h.novi nije srpska varoš i izgubi.
neka afirmise svoj program nemoj da kenja o srbima.
da li uopste nekad pomisli da nece vecno biti vlast ?
Guest- Guest
na kraju ce mu se obiti o glavu
cinjenica da manjine cine skupstinsku vecinu.
donose kljucne odluke u c. gori i o c.gori !?
cinjenica da manjine cine skupstinsku vecinu.
donose kljucne odluke u c. gori i o c.gori !?
Guest- Guest
Mislim da nije to taj MIlo o kojem je Marc otvorio temu al nema veze sad kad si poceo o tome : proucavam to vec dva dana iako nepricam o tome na forumu......da zanimljivo.
Posebno ona teza da je Herceg Novi srpski grad povijesno.
Posebno ona teza da je Herceg Novi srpski grad povijesno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
LIDER DPS-a Milo Đukanović je govoreći na završnoj konvenciji svoje partije u Herceg Novom, gde se u nedelju održavaju lokalni izbori, poručio da "Novi nije srpska varoš, nego crnogorski ponos."
- U njemu skladno žive Crnogorci, Srbi, Hrvati i svi koji su sticajem okolnosti u Herceg Novom pronašli svoj dom - rekao je Đukanović, osuvši paljbu na političke neistomišljenike iz redova opozicije, posebno Demokratskog fronta, nazivajući taj politički savez "raspomamljenom četničkom bratijom".
- Demokratski front je najveća sramota savremene Crne Gore. Bez imalo srama oni su svake nedelje, uoči parlamentarnih izbora, odlazili u Moskvu i slikali se sa onima koji su pretili Crnoj Gori - kazao je Đukanović. - I nije im to najveći greh, nego to što su poverovali da mogu i imaju pravo da dođu na vlast izazivajući bratoubilački rat.
Ulazak Crne Gore u NATO nije želja Crnogoraca da ratuju, saopštio je lider DPS, nego da se učvrsti državna stabilnost.
- I bezbednost, kako se nikada više ne bi ponovila 1999. godina da o nama odlučuju tamo gde nas nema. Bolje će se o nama odlučivati tamo gde mi sedimo, a sedećemo od 25. maja u stolici NATO - rekao je Đukanović.
On se osvrnuo i na proteste DF i anti-NATO aktivista na dan kada je na Cetinju krnji državni parlament izglasao zakon o Severnoatlantskom paktu čime je overen put ka tom vojnom savezu.
- Koliko god nam paralo oči, ono što smo videli na Cetinju - političke vampire ispred parlamenta, ja to smatram vrlo dragocenim, jer nas je podsetio na to gde smo danas, a gde smo mogli biti da je bilo po njihovom - dodao je Đukanović.
Funkcioner Demokratskog fronta i poslanik Slaven Radunović odgovorio je bivšem premijeru:
- Đukanović je zastiđe Crne Gore i njegovi poslednji govori svode se na ogovaranje i bestijalno pljuvanje protivnika. To što kaže da Herceg Novi nije srpska varoš, nego crnogorski ponos, imaće odgovor već na izborima. Herceg Novi je u demografskom, kulturnom i istorijskom smislu srpski grad, i baš zbog toga je crnogorski ponos - poručio je Radunović.
POROBIĆ
NOSILAC liste DPS-a u Herceg Novom je Petar Porobić, bivši selektor vaterpolo reprezentacije. On je izrazio nadu da će njegova partija trijumfovati u Novom, od kog će stvoriti novi crnogorski brend.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:663617-Milo-Nije-Herceg-Novi-srpska-varos-vec-crnogorski-ponos
- U njemu skladno žive Crnogorci, Srbi, Hrvati i svi koji su sticajem okolnosti u Herceg Novom pronašli svoj dom - rekao je Đukanović, osuvši paljbu na političke neistomišljenike iz redova opozicije, posebno Demokratskog fronta, nazivajući taj politički savez "raspomamljenom četničkom bratijom".
- Demokratski front je najveća sramota savremene Crne Gore. Bez imalo srama oni su svake nedelje, uoči parlamentarnih izbora, odlazili u Moskvu i slikali se sa onima koji su pretili Crnoj Gori - kazao je Đukanović. - I nije im to najveći greh, nego to što su poverovali da mogu i imaju pravo da dođu na vlast izazivajući bratoubilački rat.
Ulazak Crne Gore u NATO nije želja Crnogoraca da ratuju, saopštio je lider DPS, nego da se učvrsti državna stabilnost.
- I bezbednost, kako se nikada više ne bi ponovila 1999. godina da o nama odlučuju tamo gde nas nema. Bolje će se o nama odlučivati tamo gde mi sedimo, a sedećemo od 25. maja u stolici NATO - rekao je Đukanović.
On se osvrnuo i na proteste DF i anti-NATO aktivista na dan kada je na Cetinju krnji državni parlament izglasao zakon o Severnoatlantskom paktu čime je overen put ka tom vojnom savezu.
- Koliko god nam paralo oči, ono što smo videli na Cetinju - političke vampire ispred parlamenta, ja to smatram vrlo dragocenim, jer nas je podsetio na to gde smo danas, a gde smo mogli biti da je bilo po njihovom - dodao je Đukanović.
Funkcioner Demokratskog fronta i poslanik Slaven Radunović odgovorio je bivšem premijeru:
- Đukanović je zastiđe Crne Gore i njegovi poslednji govori svode se na ogovaranje i bestijalno pljuvanje protivnika. To što kaže da Herceg Novi nije srpska varoš, nego crnogorski ponos, imaće odgovor već na izborima. Herceg Novi je u demografskom, kulturnom i istorijskom smislu srpski grad, i baš zbog toga je crnogorski ponos - poručio je Radunović.
POROBIĆ
NOSILAC liste DPS-a u Herceg Novom je Petar Porobić, bivši selektor vaterpolo reprezentacije. On je izrazio nadu da će njegova partija trijumfovati u Novom, od kog će stvoriti novi crnogorski brend.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:663617-Milo-Nije-Herceg-Novi-srpska-varos-vec-crnogorski-ponos
2014-04-11
DPS osvojio najviše glasova, ali opozicione stranke, koje nikada nisu sarađivale sa DPS, imaju većinu komotnu većinu od 19, od 34 odbornika
Prema podacima njihovog izbornog štaba na osnovu 100% obrađenog uzorka sa svih biračkih mesta DPS je osvojio 31.5% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, DF 11% ili 4 mandata, Novska Lista 7,8% ili 3 mandata, SNP 5.5 ili 2 mandata, SD, SDP-URA, Izbor i Građanska Lista Mišo Škobalj po jedan mandat.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:664057-Herceg-Novi-opet-opozicioni
Prema podacima njihovog izbornog štaba na osnovu 100% obrađenog uzorka sa svih biračkih mesta DPS je osvojio 31.5% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, DF 11% ili 4 mandata, Novska Lista 7,8% ili 3 mandata, SNP 5.5 ili 2 mandata, SD, SDP-URA, Izbor i Građanska Lista Mišo Škobalj po jedan mandat.
2014-04-11
- stari doktor 08. maj 2017. 09:55 #4548400
Potvrda SRPSTVA u Boki, koja je odolila pritiscima, podmićivanju i izbornim prevarama zločinačkog antisrpskog Milovog režima. Uostalom, do 1918 Boka nikada nije ni pripadala Crnoj Gori, a i od 1918 je ušla u Ujedinjenu Srbiju kao posebni entitet. P.S. U vreme propasti Srbije 1915/16 i Nikolinog izdajstva kada je Crnogorcima zabranio povlačenje sa srpskom vojskom, dobrovoljci iz Boke i Hercegovine, oko 1500-2000 ljudi, povukli su se i na Solunskom frontu borili kao njen "Dobrovoljački odred"
Ocenite Preporučujem 27 Ne preporučujem 5
Odgovorite na komentar - Ivanka Kosovka 08. maj 2017. 09:27 #4548379
Zivela slobodna Boka! Bravo! Niste zaboravili svoje srpsko poreklo i Njegoša! Tu je i severni deo Crne Gore! Taman sam mislila da prodam stan u Herceg Novom, ali sada o tome vise ne razmisljam. Srbi, letujmo u Boki!
Ocenite Preporučujem 21 Ne preporučujem 4
Odgovorite na komentar - Srbin 08. maj 2017. 09:15 #4548371
Milo, Herceg Novi je Srpska varoš! Jesi čuo?!
Ocenite Preporučujem 28 Ne preporučujem 4
Odgovorite na komentar - Miki Kontikiу 08. maj 2017. 01:42 #4548233
Нека живи Српска Бока Которска!
Ocenite Preporučujem 161 Ne preporučujem 9
Odgovorite na komentar - nixKO 08. maj 2017. 00:46 #4548210
Ideeeemo Slobodna Boka !!!
Ocenite Preporučujem 139 Ne preporučujem 8
Odgovorite na komentar - Đorđe Mijušković 08. maj 2017. 09:25 #4548377
Kakva Crna srpska kad je DF osvojio 11 posto glasova?
Ocenite Preporučujem 5 Ne preporučujem 15
Odgovorite na komentar
2014-04-11
Ha ha ha glupi Srbi ....prvo njih šest Velika Srbija , srpska Boka ovo ono onda im ovaj objasni da to nije DF nego druga stranka :
Đorđe Mijušković 08. maj 2017. 09:25 #4548377
Đorđe Mijušković 08. maj 2017. 09:25 #4548377
2014-04-11
On je odgovorio i na pitanje da li je autentično prenešena njegova izjava o tome daje Crna Gora vječna država.
"Na osnivačkoj Skupštini sam saopštio da je Crna Gora za mene najljepša zemlja na Balkanu, a potpuno sam saglasan i sa konstatacijom koju ste pomenuli. Ne samo jedna izjava, nego moje kompletno političko djelovanje, od kada sam aktivan na političkoj sceni, koje je potpuno iskreno, privuklo je veliku simpatiju i naših građana koji su do sada bili podržavaoci vladajućih partija. To mi daje dodatan motiv da nastavim putem kojim sam krenuo. Dakle, da ponovim, za mene je Crna Gora vječna i najljepša država na Balkanu", poručio je Bečić.
On je kazao i da su Demokrate potpuno jasne ne samo po pitanju NATO-a, već i po svim ostalim pitanjima koje tretira program Demokratske Crne Gore.
"Međutim, Demokratska Crna Gora nije osnovana zbog pitanja NATO-a, već zbog katastrofalne ekonomsko-socijalne situacije, rezultata na polju vladavine prava, siromaštva, nezaposlenosti, korupcije, neravnopravnosti i drugih pitanja koja nam niko spolja nije donio, niti nam ih ko može riješiti osim nas samih. Sve je do nas i onih koji u ime države rukovode procesima. Pozivam sve političke subjekte i političare da prestanu sa praksom kreiranja volje građana i stava javnog mnjenja. Demokrate su opredijeljene da građanima, pored brojnih informacija kojima već raspolažu, dodatno prednosti i nedostatke pristupa Crne Gore NATO savezu treba približiti od strane onih organizacija koje su politički nepristrasne, a po svom načinu djelovanja i motivima osnivanja usredsređene da građanima sa jedne strane predstave prednosti vojne neutralnosti (mane pristupa NATO-u), a sa druge strane prednosti pristupa NATO savezu (mane vojne neutralnosti). Tim organizacijama treba obezbijediti ista finansijska sredstva i isti medijski prostor", zaključio je Bečić.
http://portalanalitika.me/clanak/184346/becic-i-ja-kazem-da-je-vjecna-crna-gora
"Na osnivačkoj Skupštini sam saopštio da je Crna Gora za mene najljepša zemlja na Balkanu, a potpuno sam saglasan i sa konstatacijom koju ste pomenuli. Ne samo jedna izjava, nego moje kompletno političko djelovanje, od kada sam aktivan na političkoj sceni, koje je potpuno iskreno, privuklo je veliku simpatiju i naših građana koji su do sada bili podržavaoci vladajućih partija. To mi daje dodatan motiv da nastavim putem kojim sam krenuo. Dakle, da ponovim, za mene je Crna Gora vječna i najljepša država na Balkanu", poručio je Bečić.
On je kazao i da su Demokrate potpuno jasne ne samo po pitanju NATO-a, već i po svim ostalim pitanjima koje tretira program Demokratske Crne Gore.
"Međutim, Demokratska Crna Gora nije osnovana zbog pitanja NATO-a, već zbog katastrofalne ekonomsko-socijalne situacije, rezultata na polju vladavine prava, siromaštva, nezaposlenosti, korupcije, neravnopravnosti i drugih pitanja koja nam niko spolja nije donio, niti nam ih ko može riješiti osim nas samih. Sve je do nas i onih koji u ime države rukovode procesima. Pozivam sve političke subjekte i političare da prestanu sa praksom kreiranja volje građana i stava javnog mnjenja. Demokrate su opredijeljene da građanima, pored brojnih informacija kojima već raspolažu, dodatno prednosti i nedostatke pristupa Crne Gore NATO savezu treba približiti od strane onih organizacija koje su politički nepristrasne, a po svom načinu djelovanja i motivima osnivanja usredsređene da građanima sa jedne strane predstave prednosti vojne neutralnosti (mane pristupa NATO-u), a sa druge strane prednosti pristupa NATO savezu (mane vojne neutralnosti). Tim organizacijama treba obezbijediti ista finansijska sredstva i isti medijski prostor", zaključio je Bečić.
http://portalanalitika.me/clanak/184346/becic-i-ja-kazem-da-je-vjecna-crna-gora
2014-04-11
Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 2003. godine, Općina Herceg Novi imala je 33.034 stanovnika, u 27 naseljenih mjesta.
Nacionalni sastav:
Vjerski sastav:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Herceg_Novi
Bilo je to uvijek mješano no u biti u zadnjih 100 godina imaš ovu šemu da Srbi cine vecinu i to ...nije to uvijek tako bilo ....zato mi se neulazi u kometiranje ono u demografskom smislu.
Kulturološki tu imaš svega i svacega a povijesno Boga mi srpski grad teško osim ako neracunaš Jugoslaviju al onda po toj logici i Zagreb je srpski grad.
Nacionalni sastav:
- Srbi - 17.470 (52,88%)
- Crnogorci - 9.447 (28,59%)
- Hrvati - 798 (2,41%)
- nacionalno neopredijeljeni - 2.746 (8,31%)
- ostali - 2.573 (7,81%)
Vjerski sastav:
- pravoslavci - 27.785 (84,11%)
- katolici - 1.440 (4,35%)
- ostali - 851 (2,57%)
- neopredijeljeni - 1.557 (4,71%)
- ne vjeruju - 770 (2,33%)
- nepoznato - 631 (1,93%)
https://hr.wikipedia.org/wiki/Herceg_Novi
Bilo je to uvijek mješano no u biti u zadnjih 100 godina imaš ovu šemu da Srbi cine vecinu i to ...nije to uvijek tako bilo ....zato mi se neulazi u kometiranje ono u demografskom smislu.
Kulturološki tu imaš svega i svacega a povijesno Boga mi srpski grad teško osim ako neracunaš Jugoslaviju al onda po toj logici i Zagreb je srpski grad.
2014-04-11
DF je osvojila 11% glasova ...dakle to su neki velikosrbi , četnici ovo ono ...tamo se pola raje izjašnjava ko Srbi ....u biti ekipa je glasovala za Bečića ...opozicija ...oce ekonomske reforme i raspravu o NATOu.
Nema veze s velika Srbija šema.
Nema veze s velika Srbija šema.
2014-04-11
Njima je ona zracna luka Ćilipi u Hr odma do , prvi gradić uz more kad pređeš granicu , ima zanimljivu povijest i arhihkturu , tri kule tj više njih al tri kule u smislu tvrđava ....turisticki zanimljivo.
Tu se odvila i jedna velika bitka između Španjolaca i Barbarose.
In the summer of 1539, Barbarossa captured the islands of Skiathos, Skyros, Andros and Serifos and recaptured Castelnuovo from the Spanish, who had taken it from the Ottomans after the battle of Preveza. He also captured the nearby Castle of Risan, and with Sinan Reis, later assaulted the Venetian fortress of Cattaro
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Castelnuovo
Tu se odvila i jedna velika bitka između Španjolaca i Barbarose.
In the summer of 1539, Barbarossa captured the islands of Skiathos, Skyros, Andros and Serifos and recaptured Castelnuovo from the Spanish, who had taken it from the Ottomans after the battle of Preveza. He also captured the nearby Castle of Risan, and with Sinan Reis, later assaulted the Venetian fortress of Cattaro
https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Castelnuovo
Part of the Ottoman–Venetian War (1537–1540) | ||||
View of Castelnuovo in the 16th century. Engraving of an unknown 17th-century artist. | ||||
| ||||
Spanish Empire | Ottoman Empire | |||
Francisco de Sarmiento † | Hayreddin Barbarossa | |||
3,500[6] to 4,000 men[7] | 50,000 men; 200 ships[6][8] | |||
All killed or executed except 100 men |
2014-04-11
SASTANAK U VAŠINGTONU Marković: Nastavak snažne podrške, Crna Gora uskoro i formalno članica NATO
Srna | 08. 05. 2017 - 22:59h
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Vašingtonu sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, koji je poručio da će SAD nastaviti da snažno podržavaju Crnu Goru i nakon njenog ulaska u NATO.
http://www.blic.rs/vesti/svet/sastanak-u-vasingtonu-markovic-nastavak-snazne-podrske-crna-gora-uskoro-i-formalno/20xrc04
Srna | 08. 05. 2017 - 22:59h
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Vašingtonu sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, koji je poručio da će SAD nastaviti da snažno podržavaju Crnu Goru i nakon njenog ulaska u NATO.
http://www.blic.rs/vesti/svet/sastanak-u-vasingtonu-markovic-nastavak-snazne-podrske-crna-gora-uskoro-i-formalno/20xrc04
2014-04-11
CG bar koliko vidim ulazi u NATO a ovaj Bečić je vezano uz micanje Đuke radi ekonomije a NATO mu je više rasprava zašto da a zašto ne.
Četnici dobili 10% glasova iako je pola opcine Srbi a to u biti njih nezanima da im Beograd bude glavni grad jer im je ovako bolje.
A šta se tice ovih trabunjanja četnika Herceg Novi istorijski srpski grad ....prvo osnovao ga Tvrtko pa bio pod Turcima 200 godina , pa pod Mlečanima pa pod Austrijancima i onda Juga.
Prije toga bilo Zahumlje , Travunja i Duklja , Bizant ovo ono , slabljenje Bizanta pa nešto i srpski vladari no to je daleko od teza da je nešto srpsko ako je jednom bilo pod srpskim vladarom/ima.....ono velika Srbija mitomanija šema.
Četnici dobili 10% glasova iako je pola opcine Srbi a to u biti njih nezanima da im Beograd bude glavni grad jer im je ovako bolje.
A šta se tice ovih trabunjanja četnika Herceg Novi istorijski srpski grad ....prvo osnovao ga Tvrtko pa bio pod Turcima 200 godina , pa pod Mlečanima pa pod Austrijancima i onda Juga.
Prije toga bilo Zahumlje , Travunja i Duklja , Bizant ovo ono , slabljenje Bizanta pa nešto i srpski vladari no to je daleko od teza da je nešto srpsko ako je jednom bilo pod srpskim vladarom/ima.....ono velika Srbija mitomanija šema.
2014-04-11
https://hr.wikipedia.org/wiki/Travunja
Bizant.
Bosna i Hercegovina ( Zahumlje )
Dubrovnik ( Travunja )
Crna Gora ( Duklja )
2014-04-11
Inace par zanimljivih cinjenica : Srbi i Hrvati jesu slavenska plemena ( CG i BiH to nisu ) , Hrvati jesu izbili na more tokom seobe naroda a Srbi nisu bar ne na Jadransko , ove tri pokrajine formirane od Bizanta su preživjele Bizant.
2014-04-11
Jes bila je prazna al opet si se uspio obrukati ....ta opozicija nije pročetnička i ispada da su Srbi u Herceg Novom ipak glasali za CG al za opoziciju koja je protiv režima i popravak ekonomije i analiticko razmišljanje o zašto da a zašto ne NATO.pizzon wrote:pre svega tema je bila prazna !
nije bilo kementara, /milo car /je sasvim
dovoljno da hrvat ili srbin ima asocijaciju
na mila djukanovica, u voleju !
zasto da otvorim novu temu kada je ova tema
sasvim prigodna da se koristi.
U prevodu ni te Srbe dole nezanima velika Srbija.
2014-04-11
RayMabus wrote:Jes bila je prazna al opet si se uspio obrukati ....ta opozicija nije pročetnička i ispada da su Srbi u Herceg Novom ipak glasali za CG al za opoziciju koja je protiv režima i popravak ekonomije i analiticko razmišljanje o zašto da a zašto ne NATO.pizzon wrote:pre svega tema je bila prazna !
nije bilo kementara, /milo car /je sasvim
dovoljno da hrvat ili srbin ima asocijaciju
na mila djukanovica, u voleju !
zasto da otvorim novu temu kada je ova tema
sasvim prigodna da se koristi.
U prevodu ni te Srbe dole nezanima velika Srbija.
rec je o milu dj.
njegovim post izbornim manipulacijama
izbornom voljom samih c.goraca,
kojima pridodaje glasove manjina
da bi izglasao ono sto zeli.
isto kao sto ti sad nameces svoj licni utisak kao moj zakljucak.
Guest- Guest
Ok al ovaj Bečić je za CG , raspravu o NATOu na analitickoj razini a osnova kampanje mu je rušenje Mila tj korupcije.
U biti ovo je samo potvrdilo ono šta sam ja više manje zna a to je da Srbe u Herceg Novome nezanima da im netko drugi kroji politiku tj ipak im je draže da im je Podgorica glavni grad a ne Beograd.
U biti ovo je samo potvrdilo ono šta sam ja više manje zna a to je da Srbe u Herceg Novome nezanima da im netko drugi kroji politiku tj ipak im je draže da im je Podgorica glavni grad a ne Beograd.
2014-04-11
CG Milo
DF inace poprilicno shere kad tu prica basne o istorijski srpski grad ...nikad u povijesti to nije bio.
Bizant pa onda Nemanjići zbog slabljenja Bizanta pa Tvrtko koji je grad i osnovao kao izlaz Bosne na more pa Turci koji su ga nastavili koristit iz istog razloga plus kontrola zaljeva pa Mlečani pa Austrijanci pa Juga pa danas CG.
Bizant pa onda Nemanjići zbog slabljenja Bizanta pa Tvrtko koji je grad i osnovao kao izlaz Bosne na more pa Turci koji su ga nastavili koristit iz istog razloga plus kontrola zaljeva pa Mlečani pa Austrijanci pa Juga pa danas CG.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Best of Milo (Milo car)
» Milo car :D
» Šiptari, je*o vas Milo
» Milo popusta
» Evo zašto je Milo car
» Milo car :D
» Šiptari, je*o vas Milo
» Milo popusta