Dan oslobođenja Zagreba
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Dan oslobođenja Zagreba
Gnječ wrote:crvenkasti wrote:Evo dokaza da četnici vladaju u Hrvatskoj.
Ne smiješ više biti Hrvat!
Kad sam metnuo "Pad Zagreba" i sve isto - zaključali mi temu!
Zagreb nije Berlin. trebao si napisat u naslovu Pad Berlina i kapitulacija Njemačke. to može ali pad Zagreba nemože.
Sve ovisi o perspektivi. Iz perspektive pobjednika je oslobođen, iz perspektive gubitnika je pal. Kako su pobjednici pisali hrvatski ustav, onda je i službeno oslobođen.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
Guest- Guest
Eva_ wrote:Jesu, ali ga nisu mogli sa sobom otpelat na Bleiburg. Stan ih je nadživel.Regoč wrote:Kako židovki ustaše nisu uzele stan?Eva_ wrote:Moja baka je stanovala u Ulici 8. maja 1945.
A, za rata nije tamo bila, to je ona što skrivala se u Zagorju? Je li joj tko čuval stan ili joj je uzet pa vraćen? Trajno ili su joj opet partizani uzeli kao truloj buržujki?
Bem mu, to je bic moga djeda, gad ga je popalil u djedovu veštatu!crvenkasti wrote:Ovaj je došao zadnji jer mu se ispuhala guma:
Zato sam na zatvorenoj temi i pital je li Zagreb dvaput pal ili je dvaput oslobođen.Gnječ wrote:hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
Gnječ wrote:hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
stipe, ti si?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Gnječ wrote:hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
stipe, ti si?
Gnječ pri telefonu. Stipe je nedostupan.
Guest- Guest
Regoč wrote:Zato sam na zatvorenoj temi i pital je li Zagreb dvaput pal ili je dvaput oslobođen.Gnječ wrote:hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
mi u Istri nemamo takvih dilema. tko god došao taj nas je oslobodio. mi dočekujemo i ispraćujemo oslobodioce.
Guest- Guest
Da, to je mamina mama bila. Ona je ostala udovica s dvoje djece na početku rata i preživjela je zahvaljujući poznanicima iz Zagorja. Stanovi su svima oduzeti, neki su ih ostavili i bježali, a neki odvedeni iz njih, prvo muški, a kasnije i žena i djeca, u sabirne logore na Zavrtnici i velesajmu, u Savskoj c. 25. Nakon rata je tražila svoj stan natrag i dobila ga je, ali samo dvije sobe, jer u stanu s već živjeli jedan mladi bračni par partizana. Drug Šibl ih nije htio iselit, a ona se morala s tim pomirit. Tak je bilo par godina, dok oni nisu otišli u BG.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Prele wrote:jebote ovih zagrepcana, svaku vojsku sa cvecem docekuju...
bacali ste i vi cveće na tenkove.
Guest- Guest
Stipu su izbacili iz antifašistah!Gnječ wrote:crvenkasti wrote:Gnječ wrote:hrvati su u 2. svj. ratu pobijedili dva puta. kad su ušli i kad su izašli.
stipe, ti si?
Gnječ pri telefonu. Stipe je nedostupan.
Eva_ wrote:Da, to je mamina mama bila. Ona je ostala udovica s dvoje djece na početku rata i preživjela je zahvaljujući poznanicima iz Zagorja. Stanovi su svima oduzeti, neki su ih ostavili i bježali, a neki odvedeni iz njih, prvo muški, a kasnije i žena i djeca, u sabirne logore na Zavrtnici i velesajmu, u Savskoj c. 25. Nakon rata je tražila svoj stan natrag i dobila ga je, ali samo dvije sobe, jer u stanu s već živjeli jedan mladi bračni par partizana. Drug Šibl ih nije htio iselit, a ona se morala s tim pomirit. Tak je bilo par godina, dok oni nisu otišli u BG.
Klasika! U konačnici je ušla u posjed svoga stana i uživala ga? To je onaj stan koji iznajmljuješ?
Regoč wrote:Eva_ wrote:Da, to je mamina mama bila. Ona je ostala udovica s dvoje djece na početku rata i preživjela je zahvaljujući poznanicima iz Zagorja. Stanovi su svima oduzeti, neki su ih ostavili i bježali, a neki odvedeni iz njih, prvo muški, a kasnije i žena i djeca, u sabirne logore na Zavrtnici i velesajmu, u Savskoj c. 25. Nakon rata je tražila svoj stan natrag i dobila ga je, ali samo dvije sobe, jer u stanu s već živjeli jedan mladi bračni par partizana. Drug Šibl ih nije htio iselit, a ona se morala s tim pomirit. Tak je bilo par godina, dok oni nisu otišli u BG.Klasika! U konačnici je ušla u posjed svoga stana i uživala ga? To je onaj stan koji iznajmljuješ?
barem su joj pustili dve sobe nisu je izbacili ovrhom iz stana kao danas tvoji.
Guest- Guest
Bolje ovrha nego Jazovka, kao kod tvojih (?)!Gnječ wrote:Regoč wrote:Eva_ wrote:Da, to je mamina mama bila. Ona je ostala udovica s dvoje djece na početku rata i preživjela je zahvaljujući poznanicima iz Zagorja. Stanovi su svima oduzeti, neki su ih ostavili i bježali, a neki odvedeni iz njih, prvo muški, a kasnije i žena i djeca, u sabirne logore na Zavrtnici i velesajmu, u Savskoj c. 25. Nakon rata je tražila svoj stan natrag i dobila ga je, ali samo dvije sobe, jer u stanu s već živjeli jedan mladi bračni par partizana. Drug Šibl ih nije htio iselit, a ona se morala s tim pomirit. Tak je bilo par godina, dok oni nisu otišli u BG.Klasika! U konačnici je ušla u posjed svoga stana i uživala ga? To je onaj stan koji iznajmljuješ?
barem su joj pustili dve sobe nisu je izbacili ovrhom iz stana kao danas tvoji.
https://hr.rbth.com/ruska-vojska/2017/05/08/koji-zrakoplovi-i-helikopteri-ce-preletjeti-nad-crvenim-trgom_758521
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Regoč-
2015-08-21
crvenkasti wrote:Evo dokaza da četnici vladaju u Hrvatskoj.
Ne smiješ više biti Hrvat!
Kad sam metnuo "Pad Zagreba" i sve isto - zaključali mi temu!
Steta
Ja volm ovaj forum jer ima dosta slobode
Pa pises valjda i za sebe a ne samo druge
SKOBODA FORUMASIMA !
Sto bi rekla ona luda baba - rvati su narod koji je svakom osvajacu uvek rekao DA! Buahahahahaha...
Similar topics
» 8.svibanj dan oslobođenja zagreba
» PRISJEĆANJE NA ŽRTVE ZAGREBA NA DAN "OSLOBOĐENJA"OD HRVATA
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
» Gospari, čestitamo vam Dan oslobođenja!
» Aleppo 2g poslije oslobođenja
» PRISJEĆANJE NA ŽRTVE ZAGREBA NA DAN "OSLOBOĐENJA"OD HRVATA
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
» Gospari, čestitamo vam Dan oslobođenja!
» Aleppo 2g poslije oslobođenja
Page 2 of 6