Denkverbot
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
onom Jednomu koji je položio život za sve nitko nije bio nepoznat.. postavljaš hipotetsko pitanje na koje najprije moraš odgovoriti sam sebi - bi li ti to učinio pa ga onda postavit drugome.. ne smatram te gudićem nego dangubom koja provodi slobodno vrijeme na forumu tek da ubije to vrijeme... dakle bez svrhe...aben wrote:Ne razumin,metilda wrote:aben wrote:emil hilje, pročelnik katedre povijest umjetnosti, drži da je smijanje odlika glupih ljudi.
inače, matilda,
ne misliš li da je ipak veća ljubav kad neko položi život za nepoznatog čovika?
pogrešno se referiraš na moj potpis... no kad netko stalno biva napadan od svinja onda ne želi dalje bacati bisere pred njih.. no tamo gdje je tlo plodno sjeme je palo pa će tamo i niknuti... i ne sablažnjavaj se, ništa nije napisano izvan konteksta Evanđelja
Kako more biti pogrješno, pa to je pitanje.
Čekoj, je sun jo gudić pa mi ne želiš odgovoriti ili?
Guest- Guest
Aan, to se odnosi samo na isusa? Onda ok, samo ne zun zoč neodređena zamjenica. učinilo mi se da se odnosi na bilokoga, pa bi u ton slučaju bilo evidentno krivo.metilda wrote:onom Jednomu koji je položio život za sve nitko nije bio nepoznat.. postavljaš hipotetsko pitanje na koje najprije moraš odgovoriti sam sebi - bi li ti to učinio pa ga onda postavit drugome.. ne smatram te gudićem nego dangubom koja provodi slobodno vrijeme na forumu tek da ubije to vrijeme... dakle bez svrhe...aben wrote:Ne razumin,metilda wrote:aben wrote:emil hilje, pročelnik katedre povijest umjetnosti, drži da je smijanje odlika glupih ljudi.
inače, matilda,
ne misliš li da je ipak veća ljubav kad neko položi život za nepoznatog čovika?
pogrešno se referiraš na moj potpis... no kad netko stalno biva napadan od svinja onda ne želi dalje bacati bisere pred njih.. no tamo gdje je tlo plodno sjeme je palo pa će tamo i niknuti... i ne sablažnjavaj se, ništa nije napisano izvan konteksta Evanđelja
Kako more biti pogrješno, pa to je pitanje.
Čekoj, je sun jo gudić pa mi ne želiš odgovoriti ili?
Jo sun prilično sigur da ne bi do život za prijatelja, ni za neznanca. Ali, ako neko bi, čini mi se da manje štiti svoju investiciju ako pogine za neznanca. Recimo, to jasno upado u oči u slučaju svoga diteta, većina roditeljov bi, vjerojatno, doli svoje živote zo nje. I jasno je zoč. Unda gredu prijatelji, pa neznanci, i na kraju, ko vrhunac, neprijatelji.
Danguba:( a ča drugo morin činiti zatvoren u stanu?
Ironično, da nemo crikve, učer i danas bi bi slomljen od posla. Al, eto, pričest, košuljica, žderanje i ostala tradicija.
2014-04-16
Inače, danaska sun se pozvo na argumenat henoka velikog.
Svi su me beštimali da zoč se nis obuko lipo, jer svi su u košuljami i kravatami, jedino jo u majci.
Jo sun pročisti grlo, učini pauzu ko hitler i rwko 'bog ne zahtjevo košulju i kravatu, jer to gusto. Bog njanci ne zahtjevo da buže budu zakrpone jer igla i kunac gustaju. Bog jedino zahtjevo da dronjci budu čisti jer je kiša besplatna.'
Rekli su mi da seren, ali velikani ionako retko budu svaćeni prije smrti.
Svi su me beštimali da zoč se nis obuko lipo, jer svi su u košuljami i kravatami, jedino jo u majci.
Jo sun pročisti grlo, učini pauzu ko hitler i rwko 'bog ne zahtjevo košulju i kravatu, jer to gusto. Bog njanci ne zahtjevo da buže budu zakrpone jer igla i kunac gustaju. Bog jedino zahtjevo da dronjci budu čisti jer je kiša besplatna.'
Rekli su mi da seren, ali velikani ionako retko budu svaćeni prije smrti.
2014-04-16
Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
'bog ne zahtjevo košulju i kravatu, jer to gusto. Bog njanci ne zahtjevo da buže budu zakrpone jer igla i kunac gustaju. Bog jedino zahtjevo da dronjci budu čisti jer je kiša besplatna.'
Odgoditi ću čitanje novina jer želim još ostati u ovom raspoloženju blagosti.
Guest- Guest
ali, ipak imo nekoliko nejasnoća,
recimo, jo si ne morin priuštiti košulju jer trošin na silikon, pur pjenu i vide. to somo po sebi ni grih, ali je li grih ne hotiti propuštiti akciju u peveca u korist akcije u zare?
recimo, jo si ne morin priuštiti košulju jer trošin na silikon, pur pjenu i vide. to somo po sebi ni grih, ali je li grih ne hotiti propuštiti akciju u peveca u korist akcije u zare?
2014-04-16
mate wrote:Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
'bog ne zahtjevo košulju i kravatu, jer to gusto. Bog njanci ne zahtjevo da buže budu zakrpone jer igla i kunac gustaju. Bog jedino zahtjevo da dronjci budu čisti jer je kiša besplatna.'
Isus
kic wrote:mate wrote:Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
Isus
Karikirana varijacija na temu govora na Gori. Poljski ljiljani i ptice nebeske.
Međutim, konačni zaključak je kako se ne može istovremeno služiti Bogu i bogatstvu i da bi nam posvećivanje svog života Bogu trebalo biti na prvom mjestu.
Ali Bog nigdje ne zahtjeva niti materijalno siromaštvo pa je priča o čistim dronjcima koje pere samo kiša obični višak, ne samo zato jer su današnje kiše sve samo ne čiste.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:mate wrote:Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
Isus
Međutim, konačni zaključak je kako se ne može istovremeno služiti Bogu i bogatstvu i da bi nam posvećivanje svog života Bogu trebalo biti na prvom mjestu.
Ali Bog nigdje ne zahtjeva niti materijalno siromaštvo pa je priča o čistim dronjcima koje pere samo kiša obični višak, ne samo zato jer su današnje kiše sve samo ne čiste.
aben voli Tomino evanđelje
Guest- Guest
kic wrote:
nekog nije briga za služenje, posvećivanje i zahtjeve Božje, i to je oke..
Sloboda narodu. Samo je problema da sa slobodom neizbježno dolazi i odgovornost, a sa odgovornošću i određene posljedice vlastitih izbora sa kojima se ljudi pa i čitavi narodi, a i cijele civilizacije često jako loše nose.
Guest- Guest
Uvijek gledam na veću korist, manje zlo. U ovom slučaju ti ulažeš i za druge. (to i ja radim, osim u slučaju gdje postoji neki dress code:))aben wrote:ali, ipak imo nekoliko nejasnoća,
Guest- Guest
Hahahaha, al moraš ti pokvariti ljepotu duha s surovom realnošću :)slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:mate wrote:Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
Isus
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
Sloboda narodu. Samo je problema da sa slobodom neizbježno dolazi i odgovornost, a sa odgovornošću i određene posljedice vlastitih izbora sa kojima se ljudi pa i čitavi narodi, a i cijele civilizacije često jako loše nose.
sve je to izvan proporcija, zato je pakao i smiješan ljudima..
Da se razumijemo, odmah sam razumjela metaforu i konstruirala svoju viziju i značenje :)
Last edited by mate on 15/5/2017, 11:34; edited 1 time in total
Guest- Guest
ali, služeći bogatstvu čovik služi drugima, a ki služi drugima, služi bogu.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:mate wrote:Dugo nisam pročitala nešto ovako lijepo.aben wrote:
Isus
vidiš, kapitalizam je božji izum.
2014-04-16
ne, uložen isključivo za sebe, niko ne će smiti ući u moje odaje. dakle, moglo bi se zaključiti da je ustezanje od uredne odjeće grih preraspodjele resursov.mate wrote:Uvijek gledam na veću korist, manje zlo. U ovom slučaju ti ulažeš i za druge. (to i ja radim, osim u slučaju gdje postoji neki dress code:))aben wrote:ali, ipak imo nekoliko nejasnoća,
2014-04-16
aben wrote:ali, služeći bogatstvu čovik služi drugima, a ki služi drugima, služi bogu.
Postoji razlika između stjecanja bogatstva i služenja bogatstvu. Uostalom, rekao sam da Bog od ljudi ne zahtjeva materijalno siromaštvo.
Ne, kapitalizam je čisto ljudska umotvorina.
Guest- Guest
kic wrote:slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
sve je to izvan proporcija, zato je pakao i smiješan ljudima..
Nisam govorio o toj vrsti odgovornosti nego o onoj čisto ovozemaljskoj. Pakao u svim svojim varijacijama na temu ionako velika većina ne doživljava kao nešto realno i blisko nego prije svega metaforično i jako udaljeno.
Guest- Guest
koja je rozlika između služenju bogatstvu i stjecanju bogatstva?slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:ali, služeći bogatstvu čovik služi drugima, a ki služi drugima, služi bogu.
Postoji razlika između stjecanja bogatstva i služenja bogatstvu. Uostalom, rekao sam da Bog od ljudi ne zahtjeva materijalno siromaštvo.
Ne, kapitalizam je čisto ljudska umotvorina.
ne zun ča bog zahtjevo, ali ako zahtjevo služenje drugin ljudima (u smislu da se brine za njihove potribe, i u smislu da je briga za više ljudi veća briga) unda bogati ljudi služu bogu.
kapitalizam je možda čisto ljudska umotvorina, ali je definitivno na sliku i priliku boga, jer je nemoguće prići bogatstvu bez služenja i nojmanjen među nami.
2014-04-16
Jok!aben wrote:ne, uložen isključivo za sebe, niko ne će smiti ući u moje odaje. dakle, moglo bi se zaključiti da je ustezanje od uredne odjeće grih preraspodjele resursov.mate wrote:Uvijek gledam na veću korist, manje zlo. U ovom slučaju ti ulažeš i za druge. (to i ja radim, osim u slučaju gdje postoji neki dress code:))aben wrote:ali, ipak imo nekoliko nejasnoća,
Grih linosti :)
(uredna odjeća)
Guest- Guest
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50