AMBASADORI SAD I RUSIJE, FRANCUSKE, BRITANIJE, ŠOKIRALI ZAGREB
Page 1 of 19
Page 1 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
AMBASADORI SAD I RUSIJE, FRANCUSKE, BRITANIJE, ŠOKIRALI ZAGREB
Ustaše im pevale Za dom spremni!
Ambasadori SAD, Norveške, Austrije, Rusije, Velike Britanije, Australije, Francuske, Kanade i Srbije u Hrvatskoj, kao i predstavnici Vlade Srbije, SDP Hrvatske, odbili su da prisustvuju Komemoracija žrtvama ustaškog logora smrti Jasenovac koji će organizovati Vlada u Zagrebu. Oni su se, naime, pridružili komemoraciji koja su organizovali Srpsko narodno veća (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske
Istovremeno, bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) okupili su se kraj ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu. Oni su tokom komemoracije nevinim žrtvama ustaškog režima sve vreme uzvikivali "Za dom spremni".
Komemoracija se, podsetimo, održava ne samo kao sećanje na pobijene logoraše ustaškog logora Jasenovac, već i na poslednju grupu od 1.073 logoraša koja je prije 72 godine, na današnji dan, krenula u proboj iz logora. Tokom neravnopravne borbe sa ustašama preživela su 92 logoraša.
Predsednik SABA RH Franjo Habulin poručio je vlastima u Zagrebu da su žrtve Jasenovačkog logora bili Srbi, Židovi, Romi i Hrvati te antifašisti, bile nevine žrtve, a ustaše zločinci.
PROBOJ JASENOVCA JE JEDAN OD NAJBITNIJIH DATUMA U SRPSKOJ ISTORIJI: Vladika Jovan: To je crveno slovo za SPC!
On je dodao i da su "partizani" zbog kolebljivog stajališta aktualne vlasti, kad je u pitanju ocena i karakter ustaškog režima, njegovih simbola i pozdrava, i ove godine odlučili da ne učestvuju u službenoj komemoraciji.
- Niti možemo niti hoćemo prihvatiti formiranje nečega što je nazvano Većem za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima. Nećemo, jer nam je jasno, jer znamo da je to Veće za obračun s idejom komunizma i praksom socijalizma - rekao je Habulin.
public
Prvi čovek SNV Milorad Pupovac rekao je da je Jasenovac strašno mesto zločina i da ta strahota ima dva lica: strašnu patnju zatočenih koji su u logoru ubijeni i onih koji su preživeli te ideju zbog koje je činjen zločin i donošeni zakoni u državi koja je mislila da to može činiti.
- Jasenovac nas obvezuje da pozovemo Vladu i sve druge da se u ovom mestu okrenemo međusobnom poštovanju i uzajamnom kajanju - rekao je Pupovac i dodao da ne bi želeo da Jasenovac bude mesto gde neki lošu prošlost žele pretvoriti u dobru budućnost.
- To ne može biti i to ne može može proći - poručio je on.
Lider Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić poručio je da građani Hrvatske žive u društvu u kojem i intelektualci i neki akademici žele zatrti tragove zločina i zločine ustaške ideologije.
- Uveren da bi umesto sveća i cveća koje polažemo stradalima u Jasenovcu za njih bilo važnije naše opredeljenje da se suprotstavimo zlu i ideologiji koja je do toga dovela - istakao je Pusić.
Komemoraciju u Jasenovcu u nedelju će održati državni vrh Hrvatske, a u ponedeljak jevrejska zajednica.
Informer.rs./T porftal.hr 22. 04. 2017. 19:31
Ambasadori SAD, Norveške, Austrije, Rusije, Velike Britanije, Australije, Francuske, Kanade i Srbije u Hrvatskoj, kao i predstavnici Vlade Srbije, SDP Hrvatske, odbili su da prisustvuju Komemoracija žrtvama ustaškog logora smrti Jasenovac koji će organizovati Vlada u Zagrebu. Oni su se, naime, pridružili komemoraciji koja su organizovali Srpsko narodno veća (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske
Istovremeno, bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) okupili su se kraj ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu. Oni su tokom komemoracije nevinim žrtvama ustaškog režima sve vreme uzvikivali "Za dom spremni".
Komemoracija se, podsetimo, održava ne samo kao sećanje na pobijene logoraše ustaškog logora Jasenovac, već i na poslednju grupu od 1.073 logoraša koja je prije 72 godine, na današnji dan, krenula u proboj iz logora. Tokom neravnopravne borbe sa ustašama preživela su 92 logoraša.
Predsednik SABA RH Franjo Habulin poručio je vlastima u Zagrebu da su žrtve Jasenovačkog logora bili Srbi, Židovi, Romi i Hrvati te antifašisti, bile nevine žrtve, a ustaše zločinci.
PROBOJ JASENOVCA JE JEDAN OD NAJBITNIJIH DATUMA U SRPSKOJ ISTORIJI: Vladika Jovan: To je crveno slovo za SPC!
On je dodao i da su "partizani" zbog kolebljivog stajališta aktualne vlasti, kad je u pitanju ocena i karakter ustaškog režima, njegovih simbola i pozdrava, i ove godine odlučili da ne učestvuju u službenoj komemoraciji.
- Niti možemo niti hoćemo prihvatiti formiranje nečega što je nazvano Većem za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima. Nećemo, jer nam je jasno, jer znamo da je to Veće za obračun s idejom komunizma i praksom socijalizma - rekao je Habulin.
public
Prvi čovek SNV Milorad Pupovac rekao je da je Jasenovac strašno mesto zločina i da ta strahota ima dva lica: strašnu patnju zatočenih koji su u logoru ubijeni i onih koji su preživeli te ideju zbog koje je činjen zločin i donošeni zakoni u državi koja je mislila da to može činiti.
- Jasenovac nas obvezuje da pozovemo Vladu i sve druge da se u ovom mestu okrenemo međusobnom poštovanju i uzajamnom kajanju - rekao je Pupovac i dodao da ne bi želeo da Jasenovac bude mesto gde neki lošu prošlost žele pretvoriti u dobru budućnost.
- To ne može biti i to ne može može proći - poručio je on.
Lider Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić poručio je da građani Hrvatske žive u društvu u kojem i intelektualci i neki akademici žele zatrti tragove zločina i zločine ustaške ideologije.
- Uveren da bi umesto sveća i cveća koje polažemo stradalima u Jasenovcu za njih bilo važnije naše opredeljenje da se suprotstavimo zlu i ideologiji koja je do toga dovela - istakao je Pusić.
Komemoraciju u Jasenovcu u nedelju će održati državni vrh Hrvatske, a u ponedeljak jevrejska zajednica.
Informer.rs./T porftal.hr 22. 04. 2017. 19:31
Guest- Guest
Re: AMBASADORI SAD I RUSIJE, FRANCUSKE, BRITANIJE, ŠOKIRALI ZAGREB
Šta je i normalno
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pa neka su i u pravu su.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dugorocno,
hrvatska ce izgubiti politicko nadmudrivanje sa srbijom.
zato je bolje da prestane da prodaje maglu, glumi neku zrtvu
i veruje u bezuslovnu podrsku zapada, posebno nemacke
u suceljavanju sa srbijom.
Guest- Guest
ma daaaj, pa tko vas uopće šišapizzon wrote:dugorocno,
Guest- Guest
Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
Umesto neki centar moderni kao muzej u staklu i metalu, stoji ovo ruglo od betona, sto nije ni ofarbano.
Umesto neki centar moderni kao muzej u staklu i metalu, stoji ovo ruglo od betona, sto nije ni ofarbano.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
vidim, bas upravo u jasenovcuNoor wrote:ma daaaj, pa tko vas uopće šišapizzon wrote:dugorocno,
Guest- Guest
još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?Serbinho-3 wrote:Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
Guest- Guest
Hrvatski nacionalisti na aparatima...HDZ je, vjerujem, izgubljen...Što sada?
red wolf-
2016-02-10
Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?Serbinho-3 wrote:Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
red wolf-
2016-02-10
nista, bolje ikad nego nikad
prihvatiti da se nadalje ne moze glavom kroz zid,
da je cutanje takodje komentar, poruka i sl.
a da je ovo u jasenovcu potez koji najavljuje glasno
komentarisanje i negodovanje.
prihvatiti da se nadalje ne moze glavom kroz zid,
da je cutanje takodje komentar, poruka i sl.
a da je ovo u jasenovcu potez koji najavljuje glasno
komentarisanje i negodovanje.
Last edited by pizzon on 22/4/2017, 21:30; edited 1 time in total
Guest- Guest
nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?Serbinho-3 wrote:Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
Guest- Guest
Tebi sam objašnjavao...Serbinjo nije moj narod...Ti pripadaš mojem narodu...I mene je sram tebe...Noor wrote:nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?Serbinho-3 wrote:Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
red wolf-
2016-02-10
ne secam se da je iko
bitan iz hrvatske primljen u americi
na visokom nivou
kao nas a. vucic, recimo )
bitan iz hrvatske primljen u americi
na visokom nivou
kao nas a. vucic, recimo )
Guest- Guest
teško, ja sam zemljanka čiji su članovi obitelji stradali u jasenovcu. aj, ne trubi mi više...i teleportiraj se nekudred wolf wrote:Tebi sam objašnjavao...Serbinjo nije moj narod...Ti pripadaš mojem narodu...I mene je sram tebe...Noor wrote:nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?Serbinho-3 wrote:Dovoljno je videti ovaj cvet od betona i sve da mu bude jasno.
Guest- Guest
Još mi je i više žao...Noor wrote:teško, ja sam zemljanka čiji su članovi obitelji stradali u jasenovcu. aj, ne trubi mi više...i teleportitaj se nekudred wolf wrote:Tebi sam objašnjavao...Serbinjo nije moj narod...Ti pripadaš mojem narodu...I mene je sram tebe...Noor wrote:nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:
još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?
red wolf-
2016-02-10
Noor wrote:teško, ja sam zemljanka čiji su članovi obitelji stradali u jasenovcu. aj, ne trubi mi više...i teleportiraj se nekudred wolf wrote:Tebi sam objašnjavao...Serbinjo nije moj narod...Ti pripadaš mojem narodu...I mene je sram tebe...Noor wrote:nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...Noor wrote:
još da i srpske svece našaramo, šta kažeš?
ja cu da ti svirnem
Guest- Guest
Ništa ne može šokirati jedan dio hrvatskog naroda...
red wolf-
2016-02-10
može..neku od thompsona :)pizzon wrote:ja cu da ti svirnemNoor wrote:teško, ja sam zemljanka čiji su članovi obitelji stradali u jasenovcu. aj, ne trubi mi više...i teleportiraj se nekudred wolf wrote:Tebi sam objašnjavao...Serbinjo nije moj narod...Ti pripadaš mojem narodu...I mene je sram tebe...Noor wrote:nemoj objašnjavati meni, objasni srbinju...njemu se ne sviđa jer nije ofarban.red wolf wrote:
Cvijet je dovoljan kao podsjetnik stradanja od strane mog naroda u tom nesretnom razdoblju kad je nacionalizam pušten s lanca...
Guest- Guest
Ovu vladu ka šta je naša i treba iskenjat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Similar topics
» AMERIČKI STRUČNJACI ŠOKIRALI: Аmеrički F-35 je GLINENI GOLUB za ruskоg Su-35!
» Sve hladniji odnosi Srbije i Rusije?!Suljo optuzio Putina:'Koristi Kosovo da opravda postupke Rusije.Cilj Srbije je EU'
» UBILO I ZAHRACENKA PREDSJEDNIKA NOVO RUSIJE .. SVI HEROJI I LEADERI NOVO RUSIJE MRTVI
» EMAČKI ARHIVI ŠOKIRALI HRVATE: Srpski knez osnovao hrvatsku državu u 9. veku!
» Crveni se sokirali!Zdravko Colic rekao da se u Jugoslaviji nije smio slaviti bozic
» Sve hladniji odnosi Srbije i Rusije?!Suljo optuzio Putina:'Koristi Kosovo da opravda postupke Rusije.Cilj Srbije je EU'
» UBILO I ZAHRACENKA PREDSJEDNIKA NOVO RUSIJE .. SVI HEROJI I LEADERI NOVO RUSIJE MRTVI
» EMAČKI ARHIVI ŠOKIRALI HRVATE: Srpski knez osnovao hrvatsku državu u 9. veku!
» Crveni se sokirali!Zdravko Colic rekao da se u Jugoslaviji nije smio slaviti bozic
Page 1 of 19