Assad za kršćane, a zapad i Papa za vehabije
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Assad za kršćane, a zapad i Papa za vehabije
http://www.vecernji.hr/svijet/al-assad-nas-stiti-padne-li-on-nestat-cemo-kao-i-u-iraku-1163497
Kermit-
2014-04-17
Re: Assad za kršćane, a zapad i Papa za vehabije
[size=31]Al-Assad nas štiti, padne li on, nestat ćemo kao i u Iraku[/size]
U Bab Toumi i Bab Sharkyji puno je vojnika sirijske vojske jer su islamisti zaprijetili da će kršćani biti njihova meta za Uskrs
12762PREGLEDA
5,2-BODOVA
U Bab Toumi i Bab Sharkyji puno je vojnika sirijske vojske jer su islamisti zaprijetili da će kršćani biti njihova meta za Uskrs
12762PREGLEDA
5,2-BODOVA
Kermit-
2014-04-17
Kršćani u Siriji, unatoč brojnim terorističkim prijetnjama da će biti mete na sam Uskrs, odlučni su u proslaviti svoj najveći blagdan. U glavnom sirijskom gradu Damasku posjetio smo kršćanske kvartove Bab Toumu i Bab Sharkyu (istočna vrata) u kojima se naveliko pripremala proslava Uskrsa. Ulice su okićene, a u crkvama i na ulicama trajale su posljednje pripreme za karneval i procesije koje se tradicionalno održavaju na sam Uskrs.
Ulazak u te kvartove nije bio jednostavan. Velike su mjere sigurnosti na svakom koraku. Na punktu kod samog ulaza stacioniran je velik broj pripadnika sirijske vojske. Svaka osoba prilikom ulaska mora proći neviđene mjere kontrole. Oko samih crkava napravljen je pravi tampon od vojnika. Oba kršćanska kvarta često su mete granata radikalnih islamista. Tako su i za našeg posjeta tim kvartovima radikalni islamisti iz obližnjih kvartova Jobar i Kabun ispalili nekoliko raketa, od kojih, srećom, nitko nije stradao.
Ulazak u te kvartove nije bio jednostavan. Velike su mjere sigurnosti na svakom koraku. Na punktu kod samog ulaza stacioniran je velik broj pripadnika sirijske vojske. Svaka osoba prilikom ulaska mora proći neviđene mjere kontrole. Oko samih crkava napravljen je pravi tampon od vojnika. Oba kršćanska kvarta često su mete granata radikalnih islamista. Tako su i za našeg posjeta tim kvartovima radikalni islamisti iz obližnjih kvartova Jobar i Kabun ispalili nekoliko raketa, od kojih, srećom, nitko nije stradao.
Kermit-
2014-04-17
UČITELJICI u jednoj berlinskoj školi zabranjeno je nošenje lančića s križem tijekom nastave, prenosi Die Welt.
Učiteljica radi u jednoj državnoj školi u berlinskom dijelu grada Wedding. Tijekom nastave je nosila lančić oko vrata s križem zbog čega je od školske uprave dobila službeni nalog kojim joj se zabranjuje nošenje spomenutog lančića.
Evangelički pastor Karsten Minkner za Die Welt je potvrdio ovu vijest, navodeći da mu je učiteljica pokazala pismenu zabranu nošenja lančića.
Uprava škole u kojoj učiteljica radi pozvala se na "Berliner Neutralitätsgesetz", odnosno na zakon koji zabranjuje svim djelatnicima u javnim ustanovama nositi vjerske simbole u službi - bez obzira na religiju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/skola-u-berlinu-zabranila-uciteljici-nosenje-lancica-s-krizem/963818.aspx
Učiteljica radi u jednoj državnoj školi u berlinskom dijelu grada Wedding. Tijekom nastave je nosila lančić oko vrata s križem zbog čega je od školske uprave dobila službeni nalog kojim joj se zabranjuje nošenje spomenutog lančića.
Evangelički pastor Karsten Minkner za Die Welt je potvrdio ovu vijest, navodeći da mu je učiteljica pokazala pismenu zabranu nošenja lančića.
Uprava škole u kojoj učiteljica radi pozvala se na "Berliner Neutralitätsgesetz", odnosno na zakon koji zabranjuje svim djelatnicima u javnim ustanovama nositi vjerske simbole u službi - bez obzira na religiju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/skola-u-berlinu-zabranila-uciteljici-nosenje-lancica-s-krizem/963818.aspx
Tužno, ali istinito. Lakše je biti kršćanin u Iranu, nego u Europi.
a nekad je to bilo jednostavnije... c u i u s r e g i o e i u s r e l i g i o.mutava baštarda wrote:UČITELJICI u jednoj berlinskoj školi zabranjeno je nošenje lančića s križem tijekom nastave, prenosi Die Welt.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
svugdje se za svoj komadić neba moraš izboriti..Regoč wrote:Tužno, ali istinito. Lakše je biti kršćanin u Iranu, nego u Europi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Sami sebe uništavamo s ovakvimi zakoni. Umjesto da obvežemo državne i javne službenike na isticanje kršćanskih simbolah, kako bi svima bilo jasno čija je zemlja, mi ponižavamo sami sebe. Normalno da se korov širi, kad ne plievimo vrt.
danas je složenija situacija jer imamo 3 principa... princip religiozne slobode i jednakosti pojedinaca, princip odvojenosti države (politike) od religije, princip suradnje između države i religije... a kad to sve zbrojiš i uvežeš nemamo ništa tj to što imamo je loše...
2015-08-08
Ma, lako to riešiš. Kršćanstvo proglasimo civilizacijskom stečevinom, a njegove simbole civilizacijskim simbolima. Sve drugo je vjersko ili ideologijsko pa potpada pod udar zakona o vjerskoj ili ideologijskoj neutralnosti. Amen!
Jebeš Katoličku Crkvu. Ja bih od Hrvatske napravio Ameriku: u Slavoniju bih naselio 10000 američkih bizona, doveo Sioux indijance, amiše, mormone, ukinuo sudove i umjesto toga postavio šerife, vratio smrtnu kaznu - vješanjem, obrana privatnog vlasništva metkom u čelo, svima pravo nošenja oružja. Jednom kad se 0000 bizona namnoži na 100 000, organizirao bih pravi show: tamanjenje bizona, ali isključivo na konjima, i lukom i strijelom, umjesto glupe kukuruze i ječma Htvatska bi izvozila meso divljih bizona po astronomskim cijenama svuda po Europi i na Jadran, i čitave Europe bi dolazili u Hrvatsku plaćati suhim zlatom da ubiju dva - tri bizona starom winchesterkom ili lukom. Slavonce iseliti jer su dosadni ko proljev, ukinuo bih socijalnu pomoć i dječji doplatak pa bi Cigani i HDZ -ovci odselili sami, a ako ne bi, well, pregazili bi ih bizoni. Nulta tolerancija na HDZ-ovce i komuniste Promijenio bih i Ustav, više se ne bi zvala nekakva Republik Hrvatska, već Texas, ili Sjedinjene Hrvatske Države.asilovski wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/al-assad-nas-stiti-padne-li-on-nestat-cemo-kao-i-u-iraku-1163497
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Jebeš Katoličku Crkvu. Ja bih od Hrvatske napravio Ameriku: u Slavoniju bih naselio 10000 američkih bizona, doveo Sioux indijance, amiše, mormone, ukinuo sudove i umjesto toga postavio šerife, vratio smrtnu kaznu - vješanjem, obrana privatnog vlasništva metkom u čelo, svima pravo nošenja oružja. Jednom kad se 0000 bizona namnoži na 100 000, organizirao bih pravi show: tamanjenje bizona, ali isključivo na konjima, i lukom i strijelom, umjesto glupe kukuruze i ječma Htvatska bi izvozila meso divljih bizona po astronomskim cijenama svuda po Europi i na Jadran, i čitave Europe bi dolazili u Hrvatsku plaćati suhim zlatom da ubiju dva - tri bizona starom winchesterkom ili lukom. Slavonce iseliti jer su dosadni ko proljev, ukinuo bih socijalnu pomoć i dječji doplatak pa bi Cigani i HDZ -ovci odselili sami, a ako ne bi, well, pregazili bi ih bizoni. Nulta tolerancija na HDZ-ovce i komuniste Promijenio bih i Ustav, više se ne bi zvala nekakva Republik Hrvatska, već Texas, ili Sjedinjene Hrvatske Države.asilovski wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/al-assad-nas-stiti-padne-li-on-nestat-cemo-kao-i-u-iraku-1163497
2015-08-09
Ako bizoni odu u Bosnu ili Srbiju, tim bolje, treba ih natjerati da pregaze Beogradmelkior wrote:melkior wrote:Jebeš Katoličku Crkvu. Ja bih od Hrvatske napravio Ameriku: u Slavoniju bih naselio 10000 američkih bizona, doveo Sioux indijance, amiše, mormone, ukinuo sudove i umjesto toga postavio šerife, vratio smrtnu kaznu - vješanjem, obrana privatnog vlasništva metkom u čelo, svima pravo nošenja oružja. Jednom kad se 0000 bizona namnoži na 100 000, organizirao bih pravi show: tamanjenje bizona, ali isključivo na konjima, i lukom i strijelom, umjesto glupe kukuruze i ječma Htvatska bi izvozila meso divljih bizona po astronomskim cijenama svuda po Europi i na Jadran, i čitave Europe bi dolazili u Hrvatsku plaćati suhim zlatom da ubiju dva - tri bizona starom winchesterkom ili lukom. Slavonce iseliti jer su dosadni ko proljev, ukinuo bih socijalnu pomoć i dječji doplatak pa bi Cigani i HDZ -ovci odselili sami, a ako ne bi, well, pregazili bi ih bizoni. Nulta tolerancija na HDZ-ovce i komuniste Promijenio bih i Ustav, više se ne bi zvala nekakva Republik Hrvatska, već Texas, ili Sjedinjene Hrvatske Države.asilovski wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/al-assad-nas-stiti-padne-li-on-nestat-cemo-kao-i-u-iraku-1163497
2015-08-09
Regoč-
2015-08-21
Koji točno dio?Regoč wrote:Melki, dobru ideju si baš zasral.
2015-08-09
Ko zna zašto je to dobro-glasi stara narodna uzrečica.
Možda će islamisti uspjeti kod kršćana probuditi vjeru koja je toliko zarasla u konzumerizam,hedonizam i kapitalizam.
Možda će islamisti uspjeti kod kršćana probuditi vjeru koja je toliko zarasla u konzumerizam,hedonizam i kapitalizam.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Otac Mounir (33), rođen je u Aleppu, ali nakon ulaska u red salezijanca je prije četiri godine zaređen je za svećenika u Torinu, a onda je otišao obavljati svoju službu u Damask, gdje radi u oratoriju s preko 1200 mladih ljudi. Sam je odlučio da ga vrate u Siriju.
“Jedva sam dočekao. Nikad nisam mislio ostati u Italiji, iako su moji roditelji i moja obitelj pobjegli iz Aleppa i otišli u Njemačku. Pokušali su me uvjeriti dok je još bjesnio rat, ali sam se htio vratiti i služiti mojim ljudima u nevolji”, rekao je otac Mounir, koji za kemijski napad tvrdi da je laž.
“Sirijci su ljuti, razočarani i svi misle isto. Vlada nije glupa. Zašto bi tako nešto učinila i ojačala svoje protivnike? Istina je da SAD želi pomoći ISIL i vratiti teroristima moral nakon nedavnih poraza koje su pretrpjeli od vladine vojske i Rusa. Ljudi ovdje samo govore o Saudijskoj Arabiji i Turskoj, koji su slavili dan nakon američkog napada. Ovdje čak i djeca znaju da bi bez međunarodnih sponzora rat bio gotov. Ali, ako je nekom trebala potvrda, sada je ima. I nakon šest godina i dalje izgleda kao da netko ne razumije da iza svega stoji Zapad. Ovo nije građanski rat. Kada bi Europa, SAD i zaljevske zemlje prestale naoružavati teroriste, borbe bi brzo završile. Vi novinari imate veliku odgovornost. Morate reći istinu i biti glas sirijskog naroda, a ne saveznici europskih vlada. Nažalost, teško je naći zapadne novine koji rade taj posao”, rekao je otac Mounir iz Damaska.
“Mi smo okruženi stranim snagama i milicijama, koji su ušli u našu zemlju da je osvoje. Ali mi nećemo odustati i oduprijet ćemo se. Nakon šest godina rata se više ne bojimo, svatko je gledao smrt u lice i sad nas više nije briga. To nije lijepo za reći, ali ja bih radije umro, nego gledao kako zapovijeda onaj koji mi je uzurpirao kuću”, rekao je umirovljeni inženjer Khaled Salloum.
Naravno i dalje se nadaju mirnom rješenju sukoba, koji Siriju neće podijeliti na konfesionalne državice. To bi bilo mučno, čak i za svećenika koji, barem kalendarski, zajedno s agresorima slavi Uskrs.
Nabil Antaki je liječnik, ali i član laičkog reda Braće Marista, čekao je veliki uskršnji tjedan, a da se nije prepustio očaju.
“Unatoč pesimizmu koji nas okružuje, još uvijek slavimo Uskrs, nadajući se uskrsnuću i kraju rata. Da nismo vjerovali i nadali se u Isusa, napustili bi našu zemlju neko vrijeme i onda otišli kao milijuni drugih Sirijaca“, rekao je Nabil Antaki.https://www.logicno.com/politika/krscani-u-siriji-ostavite-nas-narod-da-slobodno-uskrsne.html
“Jedva sam dočekao. Nikad nisam mislio ostati u Italiji, iako su moji roditelji i moja obitelj pobjegli iz Aleppa i otišli u Njemačku. Pokušali su me uvjeriti dok je još bjesnio rat, ali sam se htio vratiti i služiti mojim ljudima u nevolji”, rekao je otac Mounir, koji za kemijski napad tvrdi da je laž.
“Sirijci su ljuti, razočarani i svi misle isto. Vlada nije glupa. Zašto bi tako nešto učinila i ojačala svoje protivnike? Istina je da SAD želi pomoći ISIL i vratiti teroristima moral nakon nedavnih poraza koje su pretrpjeli od vladine vojske i Rusa. Ljudi ovdje samo govore o Saudijskoj Arabiji i Turskoj, koji su slavili dan nakon američkog napada. Ovdje čak i djeca znaju da bi bez međunarodnih sponzora rat bio gotov. Ali, ako je nekom trebala potvrda, sada je ima. I nakon šest godina i dalje izgleda kao da netko ne razumije da iza svega stoji Zapad. Ovo nije građanski rat. Kada bi Europa, SAD i zaljevske zemlje prestale naoružavati teroriste, borbe bi brzo završile. Vi novinari imate veliku odgovornost. Morate reći istinu i biti glas sirijskog naroda, a ne saveznici europskih vlada. Nažalost, teško je naći zapadne novine koji rade taj posao”, rekao je otac Mounir iz Damaska.
“Mi ćemo se i dalje boriti”
Sada Sirijci su podijeljeni između rezignacije i želje da reagiraju. Inženjer iz Homsa, Khaled Salloum, definitivno spada u ovu drugu kategoriju.“Mi smo okruženi stranim snagama i milicijama, koji su ušli u našu zemlju da je osvoje. Ali mi nećemo odustati i oduprijet ćemo se. Nakon šest godina rata se više ne bojimo, svatko je gledao smrt u lice i sad nas više nije briga. To nije lijepo za reći, ali ja bih radije umro, nego gledao kako zapovijeda onaj koji mi je uzurpirao kuću”, rekao je umirovljeni inženjer Khaled Salloum.
Naravno i dalje se nadaju mirnom rješenju sukoba, koji Siriju neće podijeliti na konfesionalne državice. To bi bilo mučno, čak i za svećenika koji, barem kalendarski, zajedno s agresorima slavi Uskrs.
“Ipak, sirijski narod voli život i još ima volje za borbu. Slavlje ovih dana, nas koji smo slobodni da idemo u crkvu i hodamo po ulici, za razliku od drugih u mnogim bliskoistočnim zemljama, pomoći će nam da idemo dalje”, zaključio je otac Mounir.“Pred mladim ljudima uvijek pokušavam pokazati nadu, ali nakon ovog napada jedva mogu vjerovati da će Sirija prije ili kasnije osjetiti uskrsnuće”, priznaje otac Mounir.
Nabil Antaki je liječnik, ali i član laičkog reda Braće Marista, čekao je veliki uskršnji tjedan, a da se nije prepustio očaju.
“Unatoč pesimizmu koji nas okružuje, još uvijek slavimo Uskrs, nadajući se uskrsnuću i kraju rata. Da nismo vjerovali i nadali se u Isusa, napustili bi našu zemlju neko vrijeme i onda otišli kao milijuni drugih Sirijaca“, rekao je Nabil Antaki.https://www.logicno.com/politika/krscani-u-siriji-ostavite-nas-narod-da-slobodno-uskrsne.html
PA recimo za onu spodobu sa nickom vuksadinare i jos par njih, ovi krscani su neprijatelji, a onaj koji ih zatire je saveznik.
Jer on jadan misli da je s time deklarirani ZAPADNJAK.
Jer on jadan misli da je s time deklarirani ZAPADNJAK.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
je a ti ih obožavaš i da nemaš prečeg posla još jučer bi ih otišao braniti...
2015-08-08
NE, JA BIH SE PRIDRUZIO NASIM PRIJATELJIMA I SAVEZNICIMA IZ ALnUSRE.michaellcmacha wrote:je a ti ih obožavaš i da nemaš prečeg posla još jučer bi ih otišao braniti...
Ja i vuksadinare samo na strani nasih saveznika i prijatelja.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Katolička Crkva u Siriji za GK: Ne vidimo budućnost bez al- Assada
» Kurdi: Zapad nas je izdao, sada nas spasiti može jedino Bashar Al-Assad
» PAPA FRANJO I ZAPAD
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Kurdi: Zapad nas je izdao, sada nas spasiti može jedino Bashar Al-Assad
» PAPA FRANJO I ZAPAD
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
Page 1 of 2