Pešta jača Mađare u Vojvodini
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pešta jača Mađare u Vojvodini
Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:Šta se nisi javiojastreb wrote:
Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...
Plakati i natpisi u mjestima su (i)na mađarskom,u trgovini prodavačice s mušterijama pričaju mađarski. zatim mađarske crkve bez križeva.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Da, prošli su najbolje jer su izbjegli u Mađarsku. Opet laprdaš! Baranja je od 91. do 95. bila naseljena samo Srbi i Cigani.jastreb wrote:Čini mi se da je od cijelog područja koje se nalazilo u tzv RS Krajini najbolje prošla Baranja,te da su i nesrbi od cijelog tog područja nekako najbolje prošli,kada se to usporedi sa nesrbima iz Like,Banije,Dalmacije,Korduna,ist.Slavonije ,a napose Vukovara.Regoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Južnu Baranju Hrvatskoj nisu priključili Karađorđevići. Baranja je bila diel Novosadske oblasti, a potom Dunavske banovine te nije priključena Banovini Hrvatskoj. Pripala je Hrvatskoj 1945. na osnovi preporuke Đilasova povjerenstva i odluke Predsjedništva AVNOJ-a.
Ne. Ostalo je puno Mađara i nešto Hrvata. Priča mi o tome baš prijatelj Mađar iz Luga.Regoč wrote:Da, prošli su najbolje jer su izbjegli u Mađarsku. Opet laprdaš! Baranja je od 91. do 95. bila naseljena samo Srbi i Cigani.jastreb wrote:Čini mi se da je od cijelog područja koje se nalazilo u tzv RS Krajini najbolje prošla Baranja,te da su i nesrbi od cijelog tog područja nekako najbolje prošli,kada se to usporedi sa nesrbima iz Like,Banije,Dalmacije,Korduna,ist.Slavonije ,a napose Vukovara.Regoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Južnu Baranju Hrvatskoj nisu priključili Karađorđevići. Baranja je bila diel Novosadske oblasti, a potom Dunavske banovine te nije priključena Banovini Hrvatskoj. Pripala je Hrvatskoj 1945. na osnovi preporuke Đilasova povjerenstva i odluke Predsjedništva AVNOJ-a.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:
Šta se nisi javio
Samo je drukcija konfiguracija ;-)
2014-04-12
Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:
A ti si tamo blizu?
2014-04-22
di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:
OS
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Pa i nisu. Nema kod Slavonaca više one patetičnosti a la "Ne dirajte mi ravnicu". Tko god može dolazi ovdje da radi,a da su u mogućnosti ovdje na more bi preselili bez ikakvih problema.maggie13 wrote:di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:
Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.
2014-04-22
drugi su ih razlozi ponukali, a ne izostanak regionalnog patriotizma.jastreb wrote:Pa i nisu. Nema kod Slavonaca više one patetičnosti a la "Ne dirajte mi ravnicu". Tko god može dolazi ovdje da radi,a da su u mogućnosti ovdje na more bi preselili bez ikakvih problema.maggie13 wrote:di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:
Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.
^_~
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Baranj je oduzeta Triuanonskim sporazumom 1920.g a koji je i sam osnov na kojem je Đilas mogao donijeti odluku, osim toga Karađorđevići su i Međimurje dali HrvatimaRegoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Kermit-
2014-04-17
Pa i ne baš. Međimurje su oslobodile hrvatske čete pod vodstvom Slavka Kvaternika,kasnijeg ustaškog glavešine.asilovski wrote:Baranj je oduzeta Triuanonskim sporazumom 1920.g a koji je i sam osnov na kojem je Đilas mogao donijeti odluku, osim toga Karađorđevići su i Međimurje dali HrvatimaRegoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
2014-04-22
Jahh..!!! dojdem na More,eto zadnji puta u crikvenicu..hodaj na jug i sjever kolikohoces,no hoces na istok,brda ti ne daju,sve goli kamen,vrelo i posusena trava..hoš na _Zapad..moras plivati ili hodati po dnu..vrlo neprirodno...to jeste skucenost..golet...uzas zivi..navikao na puno zelene travice,bilja i ostalog zelenisa i trk u sva 4 pravca do mile volje...Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:
Šta se nisi javio
Guest- Guest
ali istina je i da nema tolike napetosti, jer nije bilo toliko zločina kao u SlavonijiRegoč wrote:Da, prošli su najbolje jer su izbjegli u Mađarsku. Opet laprdaš! Baranja je od 91. do 95. bila naseljena samo Srbi i Cigani.jastreb wrote:Čini mi se da je od cijelog područja koje se nalazilo u tzv RS Krajini najbolje prošla Baranja,te da su i nesrbi od cijelog tog područja nekako najbolje prošli,kada se to usporedi sa nesrbima iz Like,Banije,Dalmacije,Korduna,ist.Slavonije ,a napose Vukovara.Regoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Kermit-
2014-04-17
Da, brda su si bliže, ali nije skučeno.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:
A ti si tamo blizu?
Morem ne možeš šetati kao brodskim Korzom ili livadami oko Đakova.jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:
OS
Možeš ploviti.Regoč wrote:Morem ne možeš šetati kao brodskim Korzom ili livadami oko Đakova.jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:
Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.
2014-04-22
Na uprženi kamen? Na slanu vodu?maggie13 wrote:di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:
Da, okrenulo se. Nešto što je do prije trideset godinah bilo rietko, sad je pravilo. A opet, bolje na primorje, nego u Njemačku. Na primorju su ljudi sačuvani za hrvatstvo, vani su izgubljeni za dvie, tri generacije.maggie13 wrote:drugi su ih razlozi ponukali, a ne izostanak regionalnog patriotizma.jastreb wrote:Pa i nisu. Nema kod Slavonaca više one patetičnosti a la "Ne dirajte mi ravnicu". Tko god može dolazi ovdje da radi,a da su u mogućnosti ovdje na more bi preselili bez ikakvih problema.maggie13 wrote:di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:
nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.
^_~
Ima i to svojih draži. Ja ne mogu bez šparoga,ribolova,bez mojih brda. Lijepa je ravnica,ali kamen i more su mi draži.Regoč wrote:Na uprženi kamen? Na slanu vodu?maggie13 wrote:di ces bolje, sire, vece..kontinentalci su ljubomorni B-)jastreb wrote:Oooo,itekako nema skučenosti. More je široko.maggie13 wrote:nema tu nikakve skucenosti, naprotiv.Regoč wrote:
Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.
S druge strane pogledaj malo slavonske dosadne i maglovite zime.
Mi u siječnju pijemo vani na terasama kafića,a vi čamite u kućama.
2014-04-22
Nije oduzeta, već je načelo pri utvrđivanju granice bil omjer Mađarah i Slavenah čime je južna Baranja dopala kamo i pripada. Uostalom, ta su dva kotara, Batina i Darda, i tako imale relativnu hrvatsku većinu.asilovski wrote:Baranj je oduzeta Triuanonskim sporazumom 1920.g a koji je i sam osnov na kojem je Đilas mogao donijeti odluku, osim toga Karađorđevići su i Međimurje dali HrvatimaRegoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Međimurje je došlo u sastav Hrvatske opet po načelu omjera Mađarah i Slavenah (90 % Hrvati), a presudan je bil Slavko Kvaternik koji je kao pukovnik poslal svoje vojnike preko Drave i priključil Međimurje.
Evo, i Jastro zna. Tako je, zasluge pripadaju kasnijem vojskovođi Kvaterniku.jastreb wrote:Pa i ne baš. Međimurje su oslobodile hrvatske čete pod vodstvom Slavka Kvaternika,kasnijeg ustaškog glavešine.asilovski wrote:Baranj je oduzeta Triuanonskim sporazumom 1920.g a koji je i sam osnov na kojem je Đilas mogao donijeti odluku, osim toga Karađorđevići su i Međimurje dali HrvatimaRegoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Naravno da nije bilo zločinah, kad su nesrbi i necigani na vrieme pobjegli da ih "nebeski narod" ne pokolje.asilovski wrote:ali istina je i da nema tolike napetosti, jer nije bilo toliko zločina kao u SlavonijiRegoč wrote:Da, prošli su najbolje jer su izbjegli u Mađarsku. Opet laprdaš! Baranja je od 91. do 95. bila naseljena samo Srbi i Cigani.jastreb wrote:Čini mi se da je od cijelog područja koje se nalazilo u tzv RS Krajini najbolje prošla Baranja,te da su i nesrbi od cijelog tog područja nekako najbolje prošli,kada se to usporedi sa nesrbima iz Like,Banije,Dalmacije,Korduna,ist.Slavonije ,a napose Vukovara.Regoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Austrijanci ljutiti na Mađare zbog skupljeg goriva
» Plenkovic: Nadogradit ćemo LNG na Krku. Bit će dobar za Mađare i Slovence ako treba
» Kako Index prska po Asi...avaj orbanu:Orban pretvorio Mađare u svoje robove
» Švedska ministrica oštro napala Mađare jer demografski problem rješavaju stimulacijom nataliteta umjesto trpačinom
» Uskoro i "Republika Mađarska" u Vojvodini .:)
» Plenkovic: Nadogradit ćemo LNG na Krku. Bit će dobar za Mađare i Slovence ako treba
» Kako Index prska po Asi...avaj orbanu:Orban pretvorio Mađare u svoje robove
» Švedska ministrica oštro napala Mađare jer demografski problem rješavaju stimulacijom nataliteta umjesto trpačinom
» Uskoro i "Republika Mađarska" u Vojvodini .:)
Page 2 of 5