Pešta jača Mađare u Vojvodini
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
J. LEMAJIĆ | 14. april 2017. 21:03 | Komentara: 0Skoro četiri hiljade građana dobilo bespovratna sredstva od mađarske vlade. Za poljoprivredu i mala preduzeća u proseku po pet hiljada evra
VLADA Mađarske dodelila je bespovratna sredstva od ukupno 20 miliona evra, odnosno 5,8 milijardi forinti, za 3.734 vojvođanska Mađara, koji su juče u Subotici potpisali ugovore o dodeli novca.
Vojvođani iz 139 naselja dobili su bespovratno u proseku oko pet hiljada evra, odobrenih putem Fondacije "Prosperitati" na konkursima za kupovinu poljoprivrednih mašina i priključne opreme, kao i za kupovinu mašina i opreme za preduzetnike i mikro i mala preduzeća.
U ime Vlade Mađarske građane je pozdravio ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, poručujući im da su oni najveći most između Srbije i Mađarske.
- Imamo istorijski najbolje odnose Srbije i Mađarske, i obe države na vojvođanske Mađare gledaju kao na najvažniju kariku povezivanja, a mi kao na zajednicu čije jačanje jača Mađarsku, jača Srbiju i naše međusobne veze. Mađarska će podržati svaki napor Srbije u procesu evrointegracija jer je to u interesu i Mađarske i Vojvodine i svakog čoveka sa obe strane granice. Mađarska zbog toga neće dozvoliti da išta omete Srbiju na tom putu - kazao je između ostalog Sijarto, podsećajući da je ovo treći raspisan konkurs, a da je u pripremi i četvrti, koji će biti namenjen velikim preduzećima i velikim poljoprivrednim proizvođačima. - Sve što smo do sada uradili je sigurno prvi i najveći ekonomski prekogranični program, a u budućem periodu planiramo ulaganja od 38 milijardi forinti, naravno, sve u dogovoru sa srpskom vladom.
Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, rekla je da će sredstva koja je Vlada Mađarske opredelila doneti boljitak najpre konkretnim građanima, "a onda i Srbiji, jer će novac biti ovde, plaćaće se porez, razvijaće se regioni i gradovi".
SRBIJA ZA PRIMER
IŠTVAN Pastor kaže da nema nijednog naselja u Vojvodini u kom bi bar jedan čovek nije dobio sredstva na konkursu.
- Bez otvorenosti srpske vlade, sve ovo što smo do sada uspeli da uradimo ne bi dalo rezultata. Gledajući druge mađarske zajednice u zemljama u okruženju gde žive u manjini i kako se odnose prema sličnim mogućnostima, ono što je za nas normalno, generalno nije - istakao je Pastor.
VESTI IZ RUBRIKE
Guest- Guest
Re: Pešta jača Mađare u Vojvodini
dobri bilateralni odnosi sa madjarima i madjarskom
nama su prioritet visokog ranga u buducnosti.
srbija na zapad preko madjarske !
nama su prioritet visokog ranga u buducnosti.
srbija na zapad preko madjarske !
Guest- Guest
SRBIJA ZA PRIMER
IŠTVAN Pastor kaže da nema nijednog naselja u Vojvodini u kom bi bar jedan čovek nije dobio sredstva na konkursu.
- Bez otvorenosti srpske vlade, sve ovo što smo do sada uspeli da uradimo ne bi dalo rezultata. Gledajući druge mađarske zajednice u zemljama u okruženju gde žive u manjini i kako se odnose prema sličnim mogućnostima, ono što je za nas normalno, generalno nije - istakao je Pastor.
Guest- Guest
Mađarska uvaljuje kurčinu srbima a oni im plješću kao pravi tuljani kad im baciš srdelicu :)) Bravo za srbiju a napose bravo za pizdona, evo mu srdelica za nagradu :)
Guest- Guest
Primijetio sam da Mađari u Hrvatskoj na crkvama nemaju križeve već neko čudno geometrijsko tijelo slično buzdovanu.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
Kermit-
2014-04-17
Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
Plakati i natpisi u mjestima su (i)na mađarskom,u trgovini prodavačice s mušterijama pričaju mađarski. zatim mađarske crkve bez križeva.
2014-04-22
Šta se nisi javiojastreb wrote:Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
Plakati i natpisi u mjestima su (i)na mađarskom,u trgovini prodavačice s mušterijama pričaju mađarski. zatim mađarske crkve bez križeva.
Kermit-
2014-04-17
Ex-Hungary...jastreb wrote:Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
Guest- Guest
A ti si tamo blizu?asilovski wrote:Šta se nisi javiojastreb wrote:Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
2014-04-22
Ko iz picke mogu imati madjarsku putovnicu,no nes nema smisla kolekcionariti..
Guest- Guest
Veći dio je i danas u Mađarskoj inače je Pečuh bio glavni grad dok Karađorđevići nisu južni dio dali Hrvatima
Kermit-
2014-04-17
OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:Šta se nisi javiojastreb wrote:Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
Kermit-
2014-04-17
Prvo vrati snajper u MUPpismejker wrote:Ko iz picke mogu imati madjarsku putovnicu,no nes nema smisla kolekcionariti..
Kermit-
2014-04-17
Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:Šta se nisi javiojastreb wrote:Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...asilovski wrote:Srbi koji imaju mađarske korijene masovno uče mađarski i uzimaju njihovo državljanstvo
2014-04-22
Razduzen je..ono sto je upecano,pak,na to drzava nema pravo..ratni trofej..asilovski wrote:Prvo vrati snajper u MUPpismejker wrote:Ko iz picke mogu imati madjarsku putovnicu,no nes nema smisla kolekcionariti..
Guest- Guest
Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
Južnu Baranju Hrvatskoj nisu priključili Karađorđevići. Baranja je bila diel Novosadske oblasti, a potom Dunavske banovine te nije priključena Banovini Hrvatskoj. Pripala je Hrvatskoj 1945. na osnovi preporuke Đilasova povjerenstva i odluke Predsjedništva AVNOJ-a.
Južnu Baranju Hrvatskoj nisu priključili Karađorđevići. Baranja je bila diel Novosadske oblasti, a potom Dunavske banovine te nije priključena Banovini Hrvatskoj. Pripala je Hrvatskoj 1945. na osnovi preporuke Đilasova povjerenstva i odluke Predsjedništva AVNOJ-a.
Čini mi se da je od cijelog područja koje se nalazilo u tzv RS Krajini najbolje prošla Baranja,te da su i nesrbi od cijelog tog područja nekako najbolje prošli,kada se to usporedi sa nesrbima iz Like,Banije,Dalmacije,Korduna,ist.Slavonije ,a napose Vukovara.Regoč wrote:Jastro, dobar diel Mađarah su otpadnici od vjere, naime protestanti, pa ni nemaju kršćanska obilježja na svojih crkvah.
2014-04-22
Naravno kad si naviknul na onu primorsku golet i skučenost. Slavonija je široka, a time i liepa.jastreb wrote:Obišao sam i OS. Tvrđu,katedralu,centralni dio. Jako jako lijep grad. Ugodno sam iznenađen.asilovski wrote:OSjastreb wrote:A ti si tamo blizu?asilovski wrote:Šta se nisi javiojastreb wrote:
Neki dan sam obišao Baranju. Nisam znao da onoliko puno Mađara ima ondje. Kneževi Vinogradi, Batina,Suza(Piroš čizma),Bilje,Lug,Kopački rit...
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Austrijanci ljutiti na Mađare zbog skupljeg goriva
» Plenkovic: Nadogradit ćemo LNG na Krku. Bit će dobar za Mađare i Slovence ako treba
» Kako Index prska po Asi...avaj orbanu:Orban pretvorio Mađare u svoje robove
» Švedska ministrica oštro napala Mađare jer demografski problem rješavaju stimulacijom nataliteta umjesto trpačinom
» Uskoro i "Republika Mađarska" u Vojvodini .:)
» Plenkovic: Nadogradit ćemo LNG na Krku. Bit će dobar za Mađare i Slovence ako treba
» Kako Index prska po Asi...avaj orbanu:Orban pretvorio Mađare u svoje robove
» Švedska ministrica oštro napala Mađare jer demografski problem rješavaju stimulacijom nataliteta umjesto trpačinom
» Uskoro i "Republika Mađarska" u Vojvodini .:)
Page 1 of 5