"Istočni NATO" pozvao Srbe na manevre
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: "Istočni NATO" pozvao Srbe na manevre
Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.Regoč wrote:Za razliku od Srbije koje je pola tisućljeća bila okupirano područje bez prava na vlastito ime, Hrvatska je sačuvala državnost. Kakvu-takvu, ali ju je sačuvala.pizzon wrote:da li je bitno, redosled, sve kasnije samo snaznije potiskujeRayMabus wrote:Da al to nema nikakve veze sa Austrijancima ( Germanima ).pizzon wrote:nije, ali je postojala ugarska, koja od pocetka 12 ceka ima primat nad hr " kraljevima "Regoč wrote:
U 13. st. nije postojal nikakav AU, ni Austro-Ugarska, a bome ni Australija. I tebi jedinica!
koji priznaju ugare, odnosno ugarskog kralja, i sve sto uz to ide, vojsku i s.
ugarska first !
hrvatsku kao drzavu, kraljevinu, i kao narod.
meni to nije nista drago, ali jeste tako
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
A ako cemo realno gledat pojam države ni nepostoji nego kraljestva , kneževine itd itd itd.dzango wrote:
Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.
Imaš vladara i podrucje kojim vlada .....nema tu baš države.
Države kakve danas poznajemo se javljaju nešto kasnije jacanjem tog srednjeg gradskog sloja.
Last edited by RayMabus on 23/3/2017, 09:43; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Opet jedinica! Ići ćeš na popravni ako se ne prihvatiš knjige. Makar i wikipaedije.dzango wrote:Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.Regoč wrote:Za razliku od Srbije koje je pola tisućljeća bila okupirano područje bez prava na vlastito ime, Hrvatska je sačuvala državnost. Kakvu-takvu, ali ju je sačuvala.pizzon wrote:da li je bitno, redosled, sve kasnije samo snaznije potiskujeRayMabus wrote:Da al to nema nikakve veze sa Austrijancima ( Germanima ).pizzon wrote:
nije, ali je postojala ugarska, koja od pocetka 12 ceka ima primat nad hr " kraljevima "
koji priznaju ugare, odnosno ugarskog kralja, i sve sto uz to ide, vojsku i s.
ugarska first !
500 je mit, makedonija, bosna, siptarija, i to je toNoor wrote:pizzon wrote:
sta je bilo, zar se niste nagoozili au, gratis :study:l
prvo kao vazali, a kasnije ful, do yaya
full do jaja ste se stoljeće kasnije vi naguzili i tako nastade Dar Al Jihad. i guzili ste se požudno 500 dugih godina...
drugo, turci se dugo nakon kosova nisu pojavili,
prosek oko 70 godina, i ponovu su morali da osvajaju,
grad za gradom. tu nas je zapad nacisto prodao !
recimo, beograd, 1521- 1804, nakon 1804 turci tesko
da kontrolisu. nastupilo je fazno napustanje
vi i sad pozudno, nato )
Last edited by pizzon on 23/3/2017, 09:48; edited 4 times in total
Guest- Guest
Oću. Daj mi prvo jednog hrvatskog vladara iz tog doba. Ne šefa konjušnice, nego krunisanu glavu.Regoč wrote:Opet jedinica! Ići ćeš na popravni ako se ne prihvatiš knjige. Makar i wikipaedije.dzango wrote:Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.Regoč wrote:Za razliku od Srbije koje je pola tisućljeća bila okupirano područje bez prava na vlastito ime, Hrvatska je sačuvala državnost. Kakvu-takvu, ali ju je sačuvala.pizzon wrote:da li je bitno, redosled, sve kasnije samo snaznije potiskujeRayMabus wrote:
Da al to nema nikakve veze sa Austrijancima ( Germanima ).
Realnost je ipak bila da su bili u personalnoj uniji ....Hrvati su prakticki i zbacili Mađare s trona u tom kraljestvu.dzango wrote:Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.Regoč wrote:
Za razliku od Srbije koje je pola tisućljeća bila okupirano područje bez prava na vlastito ime, Hrvatska je sačuvala državnost. Kakvu-takvu, ali ju je sačuvala.
...
Anžuvinci su francuska dinastija, mlađa loza francuske kraljevske dinastije Capet, osnovana u 13. stoljeću. Naziva se drugom dinastijom Anžuvinaca, kako bi se razlikovala od prethodne koja je također upravljala grofovijom Anjou. Isprva su članovi dinastije bili vladari na Siciliji (do 1282.), a potom u Napuljskom Kraljevstvu. Rodbinskim vezama povezali su se s hrvatsko-ugarskom dinastijom Arpadovića, čiju krunu su nasljedili nakon gašenja te dinastije 1301. godine.[1] Prvi Anžuvinac na hrvatsko-ugarskom prijestolju bio je Karlo I. Robert (1301.-1342.), kojega je na prijestolje doveo hrvatski ban Pavao I. Šubić Bribirski. Od Hrvata je dobio povjerenje, ali se u Ugarskoj morao boriti još 20 godina da bi ga priznali. Njegov nasljednik je Ludovik I. Anžuvinac, njegov sin. Anžuvinci su vladali Hrvatsko-Ugarskom od 1301. do 1386.
https://hr.wikipedia.org/wiki/An%C5%BEuvinci
Seal of Paul I Šubić of Bribir, "Paulus de Breberio banus Croatorum D[omi]n[u]s et Bosnae" (Paul of Bribir, Ban of the Croats and Lord of Bosnia).
2014-04-11
Noor wrote:kralj Tomislav u 13. stoljeću?Beli wrote:ne, bice pokazano kako kralju tomislavu svrsava u usta...Regoč wrote:Oćel bit prikazano kad ga guzi njegov braco Rastko?
einstein, sjedi... 1 iz povijesti!!
nemanjici nimani? 0 iz istorije...
Guest- Guest
Norka je bila nevaljla i treba je kazniti.Beli wrote:Noor wrote:kralj Tomislav u 13. stoljeću?Beli wrote:ne, bice pokazano kako kralju tomislavu svrsava u usta...Regoč wrote:Oćel bit prikazano kad ga guzi njegov braco Rastko?
evo, ja cu, nemoj vi da se mucitedzango wrote:Norka je bila nevaljla i treba je kazniti.Beli wrote:Noor wrote:kralj Tomislav u 13. stoljeću?Beli wrote:ne, bice pokazano kako kralju tomislavu svrsava u usta...Regoč wrote:Oćel bit prikazano kad ga guzi njegov braco Rastko?
Guest- Guest
Pavao Šubić je vremenski to doba kad su u Srbiji Nemanjici.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pavao_I._%C5%A0ubi%C4%87_Bribirski
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pavao_I._%C5%A0ubi%C4%87_Bribirski
2014-04-11
može, do tada ću konsolidirati redove da vas satrem ko i običnopizzon wrote:ok, kad padne mrak, to nije danas
Guest- Guest
Noor wrote:može, do tada ću konsolidirati redove da vas satrem ko i običnopizzon wrote:ok, kad padne mrak, to nije danas
Prvo mene satri. Ja volim da sam prvi.
dobro, ti i jesi najžilaviji...lako meni s pizzonom i einsteinomdzango wrote:Noor wrote:može, do tada ću konsolidirati redove da vas satrem ko i običnopizzon wrote:ok, kad padne mrak, to nije danas
Guest- Guest
Samo ti upri iz sve snage. I ja ću. Pa ko pretekne.Noor wrote:dobro, ti i jesi najžilaviji...lako meni s pizzonom i einsteinomdzango wrote:Noor wrote:može, do tada ću konsolidirati redove da vas satrem ko i običnopizzon wrote:ok, kad padne mrak, to nije danas
Srbija poprilicno kasno postaje kraljevina i to preko Pape ....onda su i dalje kalkulirali sa zapadom jer su u osnovi preko njih pokušavali dobit vecu samostalnost od Carigrada ....tako su nekako izvojevali i SPC ....kao ok eto budite tamo al pod ovim uvjetima.
2014-04-11
Bizant je vec bio u rasulu a Srbija kao teritorij pod izravnom vlašcu Bizanta ....i sad vidi šeme ...eto ti kruna od Pape ...ovaj prihvaca ...Bizant negoduje ...ovaj Sava ok al ocu autonomnost SPC ...aj kao može al ostanite ovamo ....jesu al su dobili nezavisnost ...zapad razbio Bizant ...ode Srbija ...samostalni.
2014-04-11
I ovo ti je cijela prica ...to šta su Turci poslije provalili na Balkan to je dosta poslije .....al ono Srbija je resurs plus novacenje za vojsku jer je izravno pod Bizantom ...paf kruna , može ....ocu SPC da ostanem pod utjecajem Bizanta aj može ...al na terenu nezavisni ....dođe car u Carigradu oce resurse i vojsku i lijepo dobije kuraz od srpskog kralja jer to je njegovo ...kuraz cu ti slat vojsku u Malu Aziju i gdje ti oceš ....Bizant ostao bez resursa i teritorija za novacenje.RayMabus wrote:Bizant je vec bio u rasulu a Srbija kao teritorij pod izravnom vlašcu Bizanta ....i sad vidi šeme ...eto ti kruna od Pape ...ovaj prihvaca ...Bizant negoduje ...ovaj Sava ok al ocu autonomnost SPC ...aj kao može al ostanite ovamo ....jesu al su dobili nezavisnost ...zapad razbio Bizant ...ode Srbija ...samostalni.
2014-04-11
Javi nam se u grupi na viberu.Noor wrote:može, do tada ću konsolidirati redove da vas satrem ko i običnopizzon wrote:ok, kad padne mrak, to nije danas
Očito ne shvaćaš srednjovjekovni koncept države. Srednjovjekovne države nisu bile nacijske, već dinastičke; od 1102. Hrvati imaju iste krljeve kao i Mađari. Od 1301., s iznimkom Matije Korvina, vladari su, po današnjim standardima, stranci, ali posve legitimni u tadašnjim kategorijama.dzango wrote:Oću. Daj mi prvo jednog hrvatskog vladara iz tog doba. Ne šefa konjušnice, nego krunisanu glavu.Regoč wrote:Opet jedinica! Ići ćeš na popravni ako se ne prihvatiš knjige. Makar i wikipaedije.dzango wrote:Sačuvala je kurac na biciklu. Jedino što je sačuvala je konjušarski mentlitet. Nikada državu nisu imali.Regoč wrote:Za razliku od Srbije koje je pola tisućljeća bila okupirano područje bez prava na vlastito ime, Hrvatska je sačuvala državnost. Kakvu-takvu, ali ju je sačuvala.pizzon wrote:
da li je bitno, redosled, sve kasnije samo snaznije potiskuje
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Karamarko pozvao Srbe i Židove u Jasenovac , ciglana ponovo pokrece proizvodnju :)
» Vučic pozvao Srbe u Hrvatskoj da 15 rujna otkače srpske zastave gdje god da žive
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Novi gradonačelnik Knina pozvao izbjegle Srbe da se vrate u svoje domove: Ovo je njihova domovina i djedovina!
» Ivan Pernar pozvao na izlazak Hrvatske iz EU i NATO Pakta
» Vučic pozvao Srbe u Hrvatskoj da 15 rujna otkače srpske zastave gdje god da žive
» SDP pozvao NATO da rasporedi snage u Brčko Distriktu
» Novi gradonačelnik Knina pozvao izbjegle Srbe da se vrate u svoje domove: Ovo je njihova domovina i djedovina!
» Ivan Pernar pozvao na izlazak Hrvatske iz EU i NATO Pakta
Page 3 of 5