Ameriku će do 2200 osvojiti Amishi.
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ameriku će do 2200 osvojiti Amishi.
Nu ove dvojice koji fantaziraju o puno djece, a jedva sami sebe uzdržavaju.
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Pa ja sam htjeo troje , nije to nešto previše .....samo matrijahalna imperija pa NULA.Triny wrote:Nu ove dvojice koji fantaziraju o puno djece, a jedva sami sebe uzdržavaju.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Je, a sad si bez posla, a ne bi da ti žena radi.RayMabus wrote:Pa ja sam htjeo troje , nije to nešto previše .....samo matrijahalna imperija pa NULA.Triny wrote:Nu ove dvojice koji fantaziraju o puno djece, a jedva sami sebe uzdržavaju.
I primi se tog autocada, neka žena koja zna raditi u autocadu uzet će ti radno mjesto.
Pa ćeš opet jamrati.
Trinity-
2014-04-17
Pa nek uzme ...to mi je i plan ...nek budu radnice kad su vec navalile ...ja cu bit trut.Triny wrote:Je, a sad si bez posla, a ne bi da ti žena radi.RayMabus wrote:Pa ja sam htjeo troje , nije to nešto previše .....samo matrijahalna imperija pa NULA.Triny wrote:Nu ove dvojice koji fantaziraju o puno djece, a jedva sami sebe uzdržavaju.
I primi se tog autocada, neka žena koja zna raditi u autocadu uzet će ti radno mjesto.
Pa ćeš opet jamrati.
2014-04-11
Trint to šta si spomenila : neka žena ce ti uzet radno mjesto ....to mi i jest plan.
Sad cu ja bit trut a one neka sve poslove rade,
Ipak nije ona psihologinjka i ostali psiholozi za kuraz rekli da imam visok IQ.
BRILJANTAN PLAN.
Sad cu ja bit trut a one neka sve poslove rade,
Ipak nije ona psihologinjka i ostali psiholozi za kuraz rekli da imam visok IQ.
BRILJANTAN PLAN.
2014-04-11
Pa vjerovatno , vjernici su ljudi , to je ko ovi baptisit struja a zanimljivo jedina razlika je šta oce krštenje kad je osoba odrasla da sama odluci inace nemaju ostalo po ucenju ništa razlicito od ostalih kršcanskih crkava.Ground Biscuits wrote:ful simpaticna ekipa ti Amishi
2014-04-11
To u biti prije 500 godina , sveto rimsko carstvo , reformator , krštenje tek kad je osoba odrasla onda ih protjeralo ( inkvizicija ) došli u Ameriku , Amishi su ono izolirani a iz tih Amisha su se sto godina poslije pojavili baptisit i ti baptisit nisu za izolaciju nego ono sve ko ostali u društvu osim ove stavke o krštenju.
---
Today, 36 million Baptists belong to churches cooperating with the Baptist World Alliance. Many Baptist groups, including the Southern Baptist Convention and the Baptist Bible Fellowship do not cooperate with the Alliance.[citation needed]
Baptists are present in almost all continents in big denominations. The largest number by baptized memberships are in Nigeria (3.5 million) and Democratic Republic of the Congo (2 million) in Africa, India (2.5 million) and Myanmar (1 million) in Asia, United States (35 million) and Brazil (1.8 million) in the North and South America.
https://en.wikipedia.org/wiki/Baptists#English_separatist_view
---
Today, 36 million Baptists belong to churches cooperating with the Baptist World Alliance. Many Baptist groups, including the Southern Baptist Convention and the Baptist Bible Fellowship do not cooperate with the Alliance.[citation needed]
Baptists are present in almost all continents in big denominations. The largest number by baptized memberships are in Nigeria (3.5 million) and Democratic Republic of the Congo (2 million) in Africa, India (2.5 million) and Myanmar (1 million) in Asia, United States (35 million) and Brazil (1.8 million) in the North and South America.
https://en.wikipedia.org/wiki/Baptists#English_separatist_view
2014-04-11
neznam nisam ulazio u detalje njihove religije,bijah jednom u nekom amish shopu ili nekoj vrsti pijace,likovi donijeli svoju hranu i razno razne drvene rezbarije a bilo ih je i zanimljivo vidjeti u onim njihovim tradicionalnim odjelima,muskarci sa onim crnih sesirima a zene strasno lijepe,haljine do zemlje i na glavi neke simpaticne prozirne bijele marame ili su kao neke kapice,nemam pojmaRayMabus wrote:Pa vjerovatno , vjernici su ljudi , to je ko ovi baptisit struja a zanimljivo jedina razlika je šta oce krštenje kad je osoba odrasla da sama odluci inace nemaju ostalo po ucenju ništa razlicito od ostalih kršcanskih crkava.Ground Biscuits wrote:ful simpaticna ekipa ti Amishi
Guest- Guest
Ovi nisu niti oni protestanti nego reformisti .....njima Papa i KC nesmeta , znam to iz prve ruke jer poštuju i Papu i KC ....u biti nisu protestanti nego reformisti.
Smyth was ordained as an Anglican priest in 1594 in England. He preached in the city of Lincoln in 1600 to 1602.[3] Soon after his ordination, he broke with the Church of England and left for Holland where he and his small congregation began to study the Bible ardently. He briefly returned to England.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Smyth_%28Baptist_minister%29
Smyth was ordained as an Anglican priest in 1594 in England. He preached in the city of Lincoln in 1600 to 1602.[3] Soon after his ordination, he broke with the Church of England and left for Holland where he and his small congregation began to study the Bible ardently. He briefly returned to England.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Smyth_%28Baptist_minister%29
2014-04-11
Ok ...neznam ni ja za Amishe ...znam za baptiste.Ground Biscuits wrote:neznam nisam ulazio u detalje njihove religije,bijah jednom u nekom amish shopu ili nekoj vrsti pijace,likovi donijeli svoju hranu i razno razne drvene rezbarije a bilo ih je i zanimljivo vidjeti u onim njihovim tradicionalnim odjelima,muskarci sa onim crnih sesirima a zene strasno lijepe,haljine do zemlje i na glavi neke simpaticne prozirne bijele marame ili su kao neke kapice,nemam pojmaRayMabus wrote:Pa vjerovatno , vjernici su ljudi , to je ko ovi baptisit struja a zanimljivo jedina razlika je šta oce krštenje kad je osoba odrasla da sama odluci inace nemaju ostalo po ucenju ništa razlicito od ostalih kršcanskih crkava.Ground Biscuits wrote:ful simpaticna ekipa ti Amishi
2014-04-11
Pitaj ih jel sade travu ?Ground Biscuits wrote:nemam pojma,drugi put cu ih pitat
Da se napušimo pa gledamo anđele.
2014-04-11
ne vjerujem,religija i trava neidu zajedno,trava je zabranjeno voce
Guest- Guest
Znaci samo rajčice ...šalim se malo ...ma dok god nepropagiraju ništa loše a nepropagiraju ono živi i pusti druge da žive.
Inace cisto sumnajm da ce Amishi dostic ovu brojku o kojoj Yoda prica , njima treba izoliranost da bi sacuvali taj nacin života i treba im zemlja jer su farmeri ...cim su oni bliže gradovima i dolazi do interakcije s ostalima pošto u biti krštenje je slobodan izbor onda znaci to je doborovljno pa se to osipa tj kako koji ....mislim na iducu generaciju.
Inace cisto sumnajm da ce Amishi dostic ovu brojku o kojoj Yoda prica , njima treba izoliranost da bi sacuvali taj nacin života i treba im zemlja jer su farmeri ...cim su oni bliže gradovima i dolazi do interakcije s ostalima pošto u biti krštenje je slobodan izbor onda znaci to je doborovljno pa se to osipa tj kako koji ....mislim na iducu generaciju.
2014-04-11
njima je dozvoljeno da ako hoce isprobaju taj zivot modernog covjeka i da odu iz zajednice ako zele ali vrlo malo njih to uradi
Guest- Guest
Pa kažem : krštenje je tek kad si odrasli i slobodan izbor.Ground Biscuits wrote:njima je dozvoljeno da ako hoce isprobaju taj zivot modernog covjeka i da odu iz zajednice ako zele ali vrlo malo njih to uradi
2014-04-11
Ja koliko vidim svi koriste wesh mašine , cak i trakotore mada neka sela njihova traktore tek tu i tamo i tako ...u biti nisu protiv tehnologije kao takve nego vjerovatno ima veze sa time šta je lijenost smrtni grijeh pa teški fizicki rad je dobar , imaju radne navike ....onda imaju konje ...mogu kupit motor al nece jer motor ulijeni covjeka a za konja se moraš brinit ...u suštini su radišna skupina.
2014-04-11
jesu,i odbijaju vakcinisanje a zive prilicno zdravo,produktivno i dugo
Guest- Guest
Ma ok , oni su ipak rualna ekipa , njihov prelazak tj razvoj u urbane zajednice ipak bi zahtjevao i prilagođavanje tome jer ovo je sad zemljoradnja i zanatalije .....tako da ....zanimljivi su i to al stil života je povezan s tim njihovim nacinom života dakle to mora bit selo.....prelazak u urbanizam bi mjenjao i ovaj smjer ....zato kažem da nije realno ocekivat da oni dosegnu neke velike brojke tj mogu po potomstvu al nemogu svi živit na selu onda.
2014-04-11
Svi koji imaju para kupuju hranu kod njih, osim toga poznati su majstori sa drvetom od kuhinja, namještaja, stolova i dr.Pinochet wrote:Amishi ti mrze socijalizam i drzavu , dapace u sukobu sa drzavom koja ih je pokusala regulirati ...pokusala im nametnuti zabrane i ogranicenja... Amishi imaju podrsku republikanaca i libertarijanaca a sa demokratima(koji su za jaku drzavu) su u sukobu
Kermit-
2014-04-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Rus blokira račun 'Brodosplita', upitne plaće za 2200 škverana
» Da bi EU preživjela, mora osvojiti Sjevernu Afriku
» Erdoganov tajni plan : Kako osvojiti Balkan ....
» Bečki nadbiskup: Muslimani žele osvojiti Evropu
» Obama uništio Ameriku
» Da bi EU preživjela, mora osvojiti Sjevernu Afriku
» Erdoganov tajni plan : Kako osvojiti Balkan ....
» Bečki nadbiskup: Muslimani žele osvojiti Evropu
» Obama uništio Ameriku
Page 2 of 3