Izbor za miss oblina u Sibiru
Page 38 of 45
Page 38 of 45 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 41 ... 45
Re: Izbor za miss oblina u Sibiru
Sad bjesomučno otvara stranice u potrazi za rješenjem :DDNoor wrote:saće on u trenu izguglati...lov krokodili logaritmitre911 wrote:Ulovio sam ga na krivoj noziNoor wrote:tre911 wrote:Ja sam ti nedavno objasnio kako se logaritmi odnosno logaritamske tablice mogu u praksi koristiti u lovu na krokodile, kladim se da ni ostap nema pojma o tome a deda pogotovo :))Noor wrote:
a ne, to funkcionira samo ako u nju ugradiš logaritam, inače prkosi svim poznatim silama :)
sad si dedi bacio rukavicu u facu
uvijek sve riješi
Guest- Guest
marcellus wrote:svačije uši čuju logaritamski, tako uši funkcioniraju, ali ne moraš znati logaritme da bi imao sluha...
Nema svatko apsolutni sluh.
Guest- Guest
Nista takvoga.deda wrote:dijagram wrote:Ma ne, kod odredjivanja djelovanja vjetra, napisao sam jucer negdje na temi.deda wrote:dijagram wrote:Vidim ja da jedini usputno i rijetko koristim logaritme i objasnih to.
Sve ostalo teoretiziranje i filozofiranje.
kad određuješ vinkl npr.
nisam vidio, nemam pojma kako to izgleda, turbolencije kod strujanja fluida se izražavaju na logaritamskoj skali, da nije nešto takvo možda?
Za jednostavne objekte kakvima se bavim koristi se rijetko kod interpoliranja koeficijenata tlaka vjetra na manje ili vece povrsine.
Ovo o cemu govoris rade decki na mostogradnji recimo, te kod izrazito viskokih objekata, tornjeva, antena i slicno.
Za klasicne gradjevine rabi se prilicno pojednostavljenim postupkom ali sasvim dovoljno pouzdanim.
Detaljne studije izvode se na gore navedenim.
Tu se vec rabe logaritmi i kojesta drugoga.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Nista takvoga.deda wrote:dijagram wrote:Ma ne, kod odredjivanja djelovanja vjetra, napisao sam jucer negdje na temi.deda wrote:dijagram wrote:Vidim ja da jedini usputno i rijetko koristim logaritme i objasnih to.
Sve ostalo teoretiziranje i filozofiranje.
kad određuješ vinkl npr.
nisam vidio, nemam pojma kako to izgleda, turbolencije kod strujanja fluida se izražavaju na logaritamskoj skali, da nije nešto takvo možda?
Za jednostavne objekte kakvima se bavim koristi se rijetko kod interpoliranja koeficijenata tlaka vjetra na manje ili vece povrsine.
Ovo o cemu govoris rade decki na mostogradnji recimo, te kod izrazito viskokih objekata, tornjeva, antena i slicno.
Za klasicne gradjevine rabi se prilicno pojednostavljenim postupkom ali sasvim dovoljno pouzdanim.
možda ih koristi Noor kad projektira vodovod, da bi voda tekla glatko
Guest- Guest
to koriste hidrotehničarideda wrote:dijagram wrote:Nista takvoga.deda wrote:dijagram wrote:Ma ne, kod odredjivanja djelovanja vjetra, napisao sam jucer negdje na temi.deda wrote:
kad određuješ vinkl npr.
Guest- Guest
Ne vjerujem, al nek sama kaze:)deda wrote:dijagram wrote:Nista takvoga.deda wrote:dijagram wrote:Ma ne, kod odredjivanja djelovanja vjetra, napisao sam jucer negdje na temi.deda wrote:
kad određuješ vinkl npr.
Moguce koristi program koji koristi ovakve projekcije.
dijagram-
2015-08-09
Noor wrote:
to koriste hidrotehničari
eto, da nemamo logartime ne bi imali kanalizaciju, fejsbuk, glazbu...
Guest- Guest
dijagram wrote:Ne vjerujem, al nek sama kaze:)deda wrote:dijagram wrote:Nista takvoga.deda wrote:dijagram wrote:
Ma ne, kod odredjivanja djelovanja vjetra, napisao sam jucer negdje na temi.
Moguce koristi program koji koristi ovakve projekcije.
pa ima danas softwarea koji koriste čitavo čudo međusobno ovisnih parametara i nitko nije lud da uzalud troši vrijeme na računanje pješice.
Guest- Guest
ma imali bideda wrote:Noor wrote:
ljudi su svirali stoljecima prije nego su znali i tablicu mnozenja a kamoli logaritme
druga je stvar sto matematiku mozemo primjeniti gotovo posvuda i njome objasnjavati i dokazivati razlicite stvari
logaritmima se bave matematicari radi ucenja klinaca istima te znanstvenici koji ih us sva druga cuda koriste u svome radu
u praksi se jako rijetko koriste, sto ne znaci da ih trebamo ignorirati,zaboraviti,mrziti ili ne znam sto:)
svi koji ih uopce ne koriste a takvih je vecina sto se evo vidi i na forumu doista nemaju potrebu ponavljati ih
i truditi se ne zaboraviti jer vecina ih je ucila u skoli.
dijagram-
2015-08-09
obzirom da je logaritam kao funkcija otkrivena tek u 17. stoljeću, objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?deda wrote:Noor wrote:
Guest- Guest
dijagram wrote:druga je stvar sto matematiku mozemo primjeniti gotovo posvuda i njome objasnjavati i dokazivati razlicite stvari
Nešto potpuno apstraktno u konačnici vodi ka poboljšanju mnogih konkretnih i praktički vrlo korisnih stvari. To je u biti fenomena ljudskog duha.
A usput je i odgovor na pitanja tipa a što će to meni u životu koja se često postavljaju kod učenja matematike.
Guest- Guest
Noor wrote:objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?
A još nisu poznavali ni nulu.
Guest- Guest
:) Ma deda malo zafrkava, on voli takoNoor wrote:obzirom da je logaritam kao funkcija otkrivena tek u 17. stoljeću, objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?deda wrote:Noor wrote:
Inace cijenim njegov entuzijazam i nadam se da ce imati koristi i osobnog zadovoljstva u zivotu uz matematiku, fiziku koju cesto
koristi i nadam se bavi se kakvim znanstvenim radom.
dijagram-
2015-08-09
Noor wrote:obzirom da je logaritam kao funkcija otkrivena tek u 17. stoljeću, objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?deda wrote:Noor wrote:
nisu imali cjevovode, imali su otvorene kanale, pa onda nisu imali problema s kavitacijom i tlakom pri turbulentnom strujanju
Guest- Guest
ma, pojma blagog nisu imalispeare_shaker wrote:Noor wrote:objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?
Guest- Guest
dobro, mi bi svejedno mogli ponoviti malo gradivoNoor wrote:ma, pojma blagog nisu imalispeare_shaker wrote:Noor wrote:objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?
ponesi papir i olovku, malo cemo racunati uz kavu da nam bude zabavnije:)
dijagram-
2015-08-09
zato što ne treba nekritički samo prepisati broj sa zaslona kalkulatora nego prepoznati jeli rezultat logičan ili je nešto pošlo ukrivo prilikom prvotnog unosa...barem ja tako razmišljam...speare_shaker wrote:Čemu tolika rasprava oko nekog broja koji dobiješ kada u kalkulator utipkaš neki drugi broj i zatim pritisneš tipku na kojoj piše log?
imali su toliko problema, da ne možeš pojmiti, a sve su ih uspješno rješavali :)deda wrote:Noor wrote:obzirom da je logaritam kao funkcija otkrivena tek u 17. stoljeću, objasni mi kako su vodovode i kanalizacije izvodili Rimljani?deda wrote:Noor wrote:
nisu imali cjevovode, imali su otvorene kanale, pa onda nisu imali problema s kavitacijom i tlakom pri turbulentnom strujanju
i bez Moodyjevog dijagrama :))
Last edited by Noor on 14/3/2017, 12:13; edited 1 time in total
Guest- Guest
Roy_Bean wrote:zato što ne treba nekritički samo prepisati broj sa zaslona kalkulatora nego prepoznati jeli rezultat logičan ili je nešto pošlo ukrivo prilikom prvotnog unosa...barem ja tako razmišljam...speare_shaker wrote:Čemu tolika rasprava oko nekog broja koji dobiješ kada u kalkulator utipkaš neki drugi broj i zatim pritisneš tipku na kojoj piše log?
To je bila šala. :)
Guest- Guest
i ja se zakačim...bemti srećuspeare_shaker wrote:Roy_Bean wrote:zato što ne treba nekritički samo prepisati broj sa zaslona kalkulatora nego prepoznati jeli rezultat logičan ili je nešto pošlo ukrivo prilikom prvotnog unosa...barem ja tako razmišljam...speare_shaker wrote:Čemu tolika rasprava oko nekog broja koji dobiješ kada u kalkulator utipkaš neki drugi broj i zatim pritisneš tipku na kojoj piše log?
To je bila šala. :)
Similar topics
» Održan izbor za miss holokausta
» stolicu prostri se oli izbor za miss prostrtog stola
» miss domina za miss hrvatske
» Plus size pizde protestirale na London fashionu zbog nedostatka oblina
» Khalifa u Sibiru
» stolicu prostri se oli izbor za miss prostrtog stola
» miss domina za miss hrvatske
» Plus size pizde protestirale na London fashionu zbog nedostatka oblina
» Khalifa u Sibiru
Page 38 of 45