UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ
albatros wrote:pa o tome ti i govorim.
Kao i Hrvati iz Like idete za totalnom kroatizacijom svog entiteta.
Guslari su vam postali ugrožena vrsta poput ličkog medvjeda,a i ono malo hrvatskih guslara iz Hercegovine totalno je izokrenulo originalni guslarski izričaj,e kako bi se što više razlikovao od istočnih Hercegovaca i Crnogoraca.
S nikim nismo opterećeni, pa tako ni sam otim koje spominješ. Imamo svoj pravac koji slijedimo i dograđujemo vjerojatno
preko 10.000 godina. Ne šalim se.
Živjeti s okruženjem, da, ali biti isto-nedoBog. To uvijek važi tako za kolektivno kao i za pojedinačno. Inače si kao uškopljen.
Umjesto starih hercegovačkih kapica nosite dalmatinske kapeline i zagorske škrlake,a sve samo zbog toga kako bi što više nalikovali na Hrvate u Hrvatskoj.
Da se ponašamo onako kao prije 100 godina ti najvjerojatnije ne bi dugo pisao na ovom forumu.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pa eto, dajte im mogućnost da postanu "hrvatski Bunjevci"...albatros wrote:Srbi u Hrvatskoj su žestoke Srbende,ali kod njih nećeš čuti da forsiraju ekavicu,da nose šajkače i viču bre.
Oni igraju briškule i trešete, bacaju balote kraj puta,piju žutinu iz bukare,nose ličke kape i vole kamen više od vojvođanskih ravnica.
.
Ono kao bata Nikolić, knjige za badave, pare i to....ebali bi van majku.
2014-04-23
Evo jedne naše, 'ercegovačke...
albatros wrote:Srbi u Hrvatskoj su žestoke Srbende,ali kod njih nećeš čuti da forsiraju ekavicu,da nose šajkače i viču bre.
Oni igraju briškule i trešete, bacaju balote kraj puta,piju žutinu iz bukare,nose ličke kape i vole kamen više od vojvođanskih ravnica.
U Vojvodini? Svašta ću ja danas čut o'tebe.
2014-04-23
Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.
Klapa Hrvoje iz Mostara???
Ugledajte se na svoje sunarodnjake iz Bosne,koji se drže svojih šargija (Posavina i Srednja Bosna). Poslušaj kupreške guslare koji se drže vjekovnog izričaja i nošnje. Pogledaj kupreške kosce i sl. Hrvati iz Bosne ne poju klapske pjesme,niti pokušavaju biti Dalmatinci ili Slavonci.
Ugledajte se na svoje sunarodnjake iz Bosne,koji se drže svojih šargija (Posavina i Srednja Bosna). Poslušaj kupreške guslare koji se drže vjekovnog izričaja i nošnje. Pogledaj kupreške kosce i sl. Hrvati iz Bosne ne poju klapske pjesme,niti pokušavaju biti Dalmatinci ili Slavonci.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Trebaju ti "indijanci" u Hercegovini?albatros wrote:Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.
2014-04-23
U Hercegovini mi trebaju samo i isključivo hercegovci.Ero wrote:Trebaju ti "indijanci" u Hercegovini?albatros wrote:Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.
A ne neki podalmatinjeni i podubrovčanljeni bućkuriš.
2014-04-22
U Zloveniji? Nemrem verovatneoliberalni_placenik wrote:
evo idem ja sa prvim linkom, navodno u sloveniji teče med i mlijeko, i tamo su svi uvažavani, dok hercegovce u hrvatskoj mlate i otpuštaju sa poslova.. pa šta je ovo?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/iz-dnevnika-rtv-slovenije-makli-novinarku-kojoj-su-zamjerili-da-je-hrvatica-iz-bosne/839772.aspx
Guest- Guest
Inače, nema više autohtonih Hercegovaca, svi su postali metrosexualci. Depiliraju se, kvarcaju, nose taškice, ma amerikanizirali se totalka.
Guest- Guest
Čemu više ovakve teme ???albatros wrote:Ono što sam pisao za hrvatske Hercegovce,vrijedi i za hrvatske Ličane.
Sve se manje ističe lička kapa,stare ličke riječi(varenika) ojkanje,rzanje i slični lički originali,a sve se više ide za nekakvom pretjeranom kroatizacijom ličkog folklora,e kako bi se ovaj što više razlikovao od folklora ličkih Srba,iako je u starini taj folklor isti.
Čak su i drevnu ličku riječ varenika proglasili srbizmom.
bugati_2- Posts : 313
2014-11-16
Boli me što se ljudi iz nekih krajeva olako odriču svoje tradicije.bugati_2 wrote:Čemu više ovakve teme ???albatros wrote:Ono što sam pisao za hrvatske Hercegovce,vrijedi i za hrvatske Ličane.
Sve se manje ističe lička kapa,stare ličke riječi(varenika) ojkanje,rzanje i slični lički originali,a sve se više ide za nekakvom pretjeranom kroatizacijom ličkog folklora,e kako bi se ovaj što više razlikovao od folklora ličkih Srba,iako je u starini taj folklor isti.
Čak su i drevnu ličku riječ varenika proglasili srbizmom.
U prvom redu Hrvati Hercegovine i Like.
Zamislimo da su Istrijani koji su decenijama bili pod Italijom kako bi što više ličili na Hrvate u Hrvatskoj odbacili svoje istarske kapice, roženice, fuže i svoju čakavštinu ,te da su počeli pjevati zagorske popevke,igrati belu,jesti čorbanac ,piti PAN pivo i svirati gusle.
2014-04-22
Jebeš Hercegovce,oni s rodijačkim vezama nikako ne mogu biti ugroženi.Ono što mene boli je to što je ugrožen antifašizam.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
A mene za to zaboli......Antif_No1 wrote:Jebeš Hercegovce,oni s rodijačkim vezama nikako ne mogu biti ugroženi.Ono što mene boli je to što je ugrožen antifašizam.
bugati_2- Posts : 313
2014-11-16
Eva wrote:Kaj uzimaš protiv bolova?
uzimam ovo
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
S gemištom?Antif_No1 wrote:Eva wrote:Kaj uzimaš protiv bolova?
uzimam ovo
Guest- Guest
Došla nova vrimena, kad se isključivo cijeni znanje, rad i rezultati toga rada. "Borbene" nitko više niti cijeni niti sluša...To jebe naše "antifašiste", koji broje milijun žrtava u ww2, ali ih nema na svjeckoj listi antifašista. Jbga, ne mare za njihova mređusobna sranja, klanja i nabadanja vilama po bosanskim gudurama...
2014-04-23
Eva wrote:U Zloveniji? Nemrem verovatneoliberalni_placenik wrote:
evo idem ja sa prvim linkom, navodno u sloveniji teče med i mlijeko, i tamo su svi uvažavani, dok hercegovce u hrvatskoj mlate i otpuštaju sa poslova.. pa šta je ovo?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/iz-dnevnika-rtv-slovenije-makli-novinarku-kojoj-su-zamjerili-da-je-hrvatica-iz-bosne/839772.aspx
A prošli rat je započeo "ubistvom staroga svata" u Saraj'vu...
2014-04-23
I feminiziran izgled kod muškarca. Ni Hercegovci više nisu kaj su nekad bili. Sad svaki drugi depilira ljubavni tepihEro wrote:Došla nova vrimena, kad se isključivo cijeni znanje, rad i rezultati toga rada. "Borbene" nitko više niti cijeni niti sluša...To jebe naše "antifašiste", koji broje milijun žrtava u ww2, ali ih nema na svjeckoj listi antifašista. Jbga, ne mare za njihova mređusobna sranja, klanja i nabadanja vilama po bosanskim gudurama...
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Bosanci i Hercegovci sretan vam Dan nezavisnosti
» Hercegovci i Posavljaci prodaju zemlju Arapima
» HERCEGOVCI VODE HRVATSKU PREMA ODLIČJU
» Albanci nude RS za Kosovo, Hercegovci gube sve
» Istraživanje pokazalo:Hercegovci su najviši muškarci na svijetu
» Hercegovci i Posavljaci prodaju zemlju Arapima
» HERCEGOVCI VODE HRVATSKU PREMA ODLIČJU
» Albanci nude RS za Kosovo, Hercegovci gube sve
» Istraživanje pokazalo:Hercegovci su najviši muškarci na svijetu