ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ - Page 2 Empty Re: UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ

Post by Ero 4/9/2015, 11:08

albatros wrote:pa o tome ti i govorim.

Kao i Hrvati iz Like idete za totalnom kroatizacijom svog entiteta.

Guslari su vam postali ugrožena vrsta poput ličkog medvjeda,a i ono malo hrvatskih guslara iz Hercegovine totalno je izokrenulo originalni guslarski izričaj,e kako bi se što više razlikovao od istočnih Hercegovaca i Crnogoraca.

S nikim nismo opterećeni, pa tako ni sam otim koje spominješ. Imamo svoj pravac koji slijedimo i dograđujemo  vjerojatno
preko 10.000 godina. Ne šalim se.
Živjeti s okruženjem, da, ali biti isto-nedoBog. To uvijek važi tako za kolektivno kao i za pojedinačno. Inače si kao uškopljen.

Umjesto starih hercegovačkih kapica nosite dalmatinske kapeline i zagorske škrlake,a sve samo zbog toga kako bi što više nalikovali na Hrvate u Hrvatskoj.

Da se ponašamo onako kao prije 100 godina ti najvjerojatnije ne bi dugo pisao na ovom forumu. affraid

Ero

2014-04-23

Back to top Go down

UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ - Page 2 Empty Re: UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ

Post by Ero 4/9/2015, 11:10

albatros wrote:Srbi u Hrvatskoj su žestoke Srbende,ali kod njih nećeš čuti da forsiraju ekavicu,da nose šajkače i viču bre.

Oni igraju briškule i trešete, bacaju balote kraj puta,piju žutinu iz bukare,nose ličke kape i vole kamen više od vojvođanskih ravnica.

.
Pa eto, dajte im mogućnost da postanu "hrvatski Bunjevci"...
Ono kao bata Nikolić, knjige za badave, pare i to....ebali bi van majku.  :D
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ero 4/9/2015, 11:17

Evo jedne naše, 'ercegovačke... :clown 

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ero 4/9/2015, 11:20

albatros wrote:Srbi u Hrvatskoj su žestoke Srbende,ali kod njih nećeš čuti da forsiraju ekavicu,da nose šajkače i viču bre.

Oni igraju briškule i trešete, bacaju balote kraj puta,piju žutinu iz bukare,nose ličke kape i vole kamen više od vojvođanskih ravnica.

U Vojvodini? Svašta ću ja danas čut o'tebe. B-)
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2015, 11:21

Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.

Klapa Hrvoje iz Mostara??? 

Ugledajte se na svoje sunarodnjake iz Bosne,koji se drže svojih šargija (Posavina i Srednja Bosna). Poslušaj kupreške guslare koji se drže vjekovnog izričaja i nošnje. Pogledaj kupreške kosce i sl.   Hrvati iz Bosne ne poju klapske pjesme,niti pokušavaju biti Dalmatinci ili Slavonci.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Ero 4/9/2015, 11:24

albatros wrote:Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.

Ugledajte se na svoje sunarodnjake iz Bosne,koji se drže svojih šargija (Posavina i Srednja Bosna). Poslušaj kupreške guslare koji se drže vjekovnog izričaja i nošnje. Pogledaj kupreške kosce i sl.   Hrvati iz Bosne ne poju klapske pjesme,niti pokušavaju biti Dalmatinci ili Slavonci.
Trebaju ti "indijanci" u Hercegovini? geek

Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2015, 11:26

Ero wrote:
albatros wrote:Eto,svakim svojim postom samo dokazuješ da sam u pravu.

Trebaju ti "indijanci" u Hercegovini? geek  
U Hercegovini mi trebaju samo i isključivo hercegovci.

A ne neki podalmatinjeni i podubrovčanljeni bućkuriš.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 11:27

neoliberalni_placenik wrote:

evo idem ja sa prvim linkom, navodno u sloveniji teče med i mlijeko, i tamo su svi uvažavani, dok hercegovce u hrvatskoj mlate i otpuštaju sa poslova.. pa šta je ovo?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iz-dnevnika-rtv-slovenije-makli-novinarku-kojoj-su-zamjerili-da-je-hrvatica-iz-bosne/839772.aspx
U Zloveniji? Nemrem verovat 👅
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 11:29

Inače, nema više autohtonih Hercegovaca, svi su postali metrosexualci. Depiliraju se, kvarcaju, nose taškice, ma amerikanizirali se totalka.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by bugati_2 4/9/2015, 11:30

albatros wrote:Ono što sam pisao za hrvatske Hercegovce,vrijedi i za hrvatske Ličane.

Sve se manje ističe lička kapa,stare ličke riječi(varenika) ojkanje,rzanje i slični lički originali,a sve se više ide za nekakvom pretjeranom kroatizacijom ličkog folklora,e kako bi se ovaj što više razlikovao od folklora ličkih Srba,iako je u starini taj folklor isti.

Čak su i drevnu ličku riječ varenika proglasili srbizmom.
Čemu više ovakve teme ???
bugati_2
bugati_2

2014-11-16

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2015, 11:34

bugati_2 wrote:
albatros wrote:Ono što sam pisao za hrvatske Hercegovce,vrijedi i za hrvatske Ličane.

Sve se manje ističe lička kapa,stare ličke riječi(varenika) ojkanje,rzanje i slični lički originali,a sve se više ide za nekakvom pretjeranom kroatizacijom ličkog folklora,e kako bi se ovaj što više razlikovao od folklora ličkih Srba,iako je u starini taj folklor isti.

Čak su i drevnu ličku riječ varenika proglasili srbizmom.
Čemu više ovakve teme ???
Boli me što se ljudi iz nekih krajeva olako odriču svoje tradicije.

U prvom redu Hrvati Hercegovine i Like.

Zamislimo da su Istrijani koji su decenijama bili pod Italijom kako bi što više ličili na Hrvate u Hrvatskoj odbacili svoje istarske kapice, roženice, fuže i svoju čakavštinu ,te da su počeli pjevati zagorske popevke,igrati belu,jesti čorbanac ,piti PAN pivo i svirati gusle.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by IL Risorto 4/9/2015, 11:41

Jebeš Hercegovce,oni s rodijačkim vezama nikako ne mogu biti ugroženi.Ono što mene boli je to što je ugrožen antifašizam.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 11:43

Kaj uzimaš protiv bolova?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by bugati_2 4/9/2015, 11:43

Antif_No1 wrote:Jebeš Hercegovce,oni s rodijačkim vezama nikako ne mogu biti ugroženi.Ono što mene boli je to što je ugrožen antifašizam.
A mene za to zaboli...... :offt
bugati_2
bugati_2

2014-11-16

Back to top Go down

Post by IL Risorto 4/9/2015, 11:44

Eva wrote:Kaj uzimaš protiv bolova?
UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRLuP7yRLdezkepkB6kDqSELFcRit5q2MyS8gOFZCNfvzmyzdrPRqAH
uzimam ovo
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 11:49

Antif_No1 wrote:
Eva wrote:Kaj uzimaš protiv bolova?
UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRLuP7yRLdezkepkB6kDqSELFcRit5q2MyS8gOFZCNfvzmyzdrPRqAH
uzimam ovo
S gemištom?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 4/9/2015, 11:51

ne,već s nekom ličkom brljom
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 11:59

Jastrebu bu drago da je netko vjeran tradiciji
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 4/9/2015, 12:04

Došla nova vrimena, kad se isključivo cijeni znanje, rad i rezultati toga rada. "Borbene" nitko više niti cijeni niti sluša...To jebe naše "antifašiste", koji broje milijun žrtava u ww2, ali ih nema na svjeckoj  listi antifašista. Jbga, ne mare za njihova mređusobna sranja,  klanja  i nabadanja vilama po bosanskim gudurama... :clown
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ero 4/9/2015, 12:08

Eva wrote:
neoliberalni_placenik wrote:

evo idem ja sa prvim linkom, navodno u sloveniji teče med i mlijeko, i tamo su svi uvažavani, dok hercegovce u hrvatskoj mlate i otpuštaju sa poslova.. pa šta je ovo?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iz-dnevnika-rtv-slovenije-makli-novinarku-kojoj-su-zamjerili-da-je-hrvatica-iz-bosne/839772.aspx
U Zloveniji? Nemrem verovat 👅

A  prošli rat je započeo  "ubistvom staroga svata" u Saraj'vu... :clown
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest 4/9/2015, 12:10

Ero wrote:Došla nova vrimena, kad se isključivo cijeni znanje, rad i rezultati toga rada. "Borbene" nitko više niti cijeni niti sluša...To jebe naše "antifašiste", koji broje milijun žrtava u ww2, ali ih nema na svjeckoj  listi antifašista. Jbga, ne mare za njihova mređusobna sranja,  klanja  i nabadanja vilama po bosanskim gudurama... :clown
I feminiziran izgled kod muškarca. Ni Hercegovci više nisu kaj su nekad bili. Sad svaki drugi depilira ljubavni tepih
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics