Filmski dnevnik forumaša
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Filmski dnevnik forumaša
od ove sezone, iako je i prošla bila slaba...stalno isto se ponavlja sve, a sve jako površno i bez dubine...nije mi ni zanimljivo
eek- Posts : 178
2014-04-17
Ja sam se opasno zakačio za Orphan Black.
2015-03-02
Pa to su Vikinzi, nije Tarkovsky ili ekranizacija Roberta Musila... šta tu ima ne biti zanimljivo, željezo i krveek wrote: a sve jako površno i bez dubine...nije mi ni zanimljivo
Guest- Guest
Rekao je da je lutalica, a to je ako se ne varam Odinov atribut No Harbard ima oba oka...Vegvísir wrote:Pogledala novu epizodu Vikinga, sezona mi je so far, so good.
Sviđa mi se u kojem smjeru se razvija, Harbard je sasvim intrigantan lik. Poklapa se s likom Harbarda koji je opisan u mitologiji (Starija edda, cijela jedna pjesma je posvećena njemu i njegovom susretu s Thorom, yadda yadda), a s obzirom da neki autori spekuliraju da je on zapravo Loki, neki da je Odin - moglo bi biti zanimljivo.
Guest- Guest
von_Starhemberg wrote:Rekao je da je lutalica, a to je ako se ne varam Odinov atribut No Harbard ima oba oka...Vegvísir wrote:Pogledala novu epizodu Vikinga, sezona mi je so far, so good.
Sviđa mi se u kojem smjeru se razvija, Harbard je sasvim intrigantan lik. Poklapa se s likom Harbarda koji je opisan u mitologiji (Starija edda, cijela jedna pjesma je posvećena njemu i njegovom susretu s Thorom, yadda yadda), a s obzirom da neki autori spekuliraju da je on zapravo Loki, neki da je Odin - moglo bi biti zanimljivo.
I meni je Odin definitivno prva asocijacija i ima mi više smisla. Loki mi nije ni pao na um dok nisam pročitala wikipedijski upis o
Hárbarðsljóð:
Some early commentators, such as F. W. Bergmann and Viktor Rydberg argued that Hárbarð was in fact Loki. Although the name Hárbarð means "Grey beard," in the opening exchange of insults Thor addresses the ferryman as one would speak to a youthful servant. Some believe that Hárbarðr's confessed exploits also are allegedly more akin to those of Loki than Odin. [1] However, Hárbarðr repeatedly boasts of his conquests of giantesses, as does Odin in Havamal. Loki in Lokasenna and Hárbarð in Hárbarðsljóð both accuse Thor's wife Sif of adultery, a charge that is never denied and may have been commonly known. They also speak identical half-lines, accusing Thor of being unmanly. Despite these arguments, this theory was rejected by later scholars such as Finnur Jónsson, Fredrick Sander, and Felix Niedner, in favor of identifying Hárbarð with Odin, based, among other things, on Odin's statement in Grimnismál 47 that Hárbarð is one of his by-names.
Lokija ipak ne bih skroz odbacila kao mogućnost s obzirom da je prijetvornost jedna od njegovih glavnih karakteristika i da je uz to i shape shifter.
Guest- Guest
Seventh son 8/10
Paddington- odličan film! Pogotovo ako imaš klince i sa njima planiraš gledati. 9.5/10
Paddington- odličan film! Pogotovo ako imaš klince i sa njima planiraš gledati. 9.5/10
Guest- Guest
pogledah interstellar napokon
i theory of everything
i theory of everything
betty.boop-
2015-01-23
Utopia http://www.imdb.com/title/tt2384811/
prva sezona super, druga dobra donekle, jezovito dobra na trenutka šteta za preotvoren kraj..
prva sezona super, druga dobra donekle, jezovito dobra na trenutka šteta za preotvoren kraj..
serija hannibal ?
dobra joj je ocjena na imdb, mislim se pogledat
betty.boop-
2015-01-23
Upravo pogledala ovotjednu epizodu vikinga, šokiralo me. Nisam bila spremna za ovakav razvoj događaja, jebemu.
Guest- Guest
Ja ex pratim. Meni je odlična. Psiho.betty.boop wrote:serija hannibal ?
Whiplash 7/10
Guest- Guest
otkad filmove gledam onlajn
preporodila sam se
preporodila sam se
betty.boop-
2015-01-23
the imitation game
vrlo dobar film, dirljiva prica